Bebek olduktan sonra odasını ayıran eş

Niye çocuk kendi yatağında uyumuyor?

Ya babanın yanında ya annenin yanında uyuyor.

Doğru mu anladım?

Nerdeyse 4 senedir eşim çocuk odasında uyuyor. Ben de kızımla yatak odasında. Çözümü olan söylesin

Ilk bebekte 5 aylikken oglmu odasina ayirdim esim gitmedi. 2. De ben bebekle oglumun odasina gectm oglum babasiyla yatak odasina. Cunku hem yeni tasinmistik yatak odamiz yoktu yerdeydi yatak hem de esim cok horlamaya baslamisti
Smdi bebegim 5 aylik olmak uzere. O abisiyle ayni odada kalicak ben odama transfer. Esinizinki mantiksiz ama

Ama kocanız çalışıyor tabi ki göğüs gereceksiniz bütün zorluklara. Adam eve para getiriyor çünkü

Niye çocuk kendi yatağında uyumuyor?

Ya babanın yanında ya annenin yanında uyuyor.

Doğru mu anladım?
Allah aşkına erkeklerden ne kadar çok şey beklediniz ne kadar basit düşünüyorsunuz size anlatmak istediğim noktayı anlayamadınız cocuk buyutmek zaten basli basina zor bi is tartisilamaz bunun icin ama hicbir zaman hicbir konuda annenin yerini tutamaz hicbirsey buradan nasil bir anlam cikiyor olabilir bu babalar ilgilenmemeli olayı değil tabiki yeri gelicek onlarda ilgilenicek destek olucak ama bir baba ne kadar yardimci olursa olsunn annenin yerini annenin yaptiklarini tutamaz. Bu kural her zaman böyledir ta ki geçmişten bugüne. Yani buradan şu anlamı cikartmayin ee biz bu kadar yoruluyoruz bu adamlar yan gelip yatiyor öyle değil hiçbir baba yan gelip yatmaz her baba çocuğu için canini verir ama anlatmak istediğim sadece şu annenin yerini hiçbirşey dolduramaz çünkü erkekler kadinlar kadar ince detayları düşünemezler onlarin kafasindada kendince iş yükü var iş sorumlulukları var işe gittiğinde kim bilir nasil bir zorlukla karsi karsiya kaliyor belki de akşama kadar o adam ayakta calisiyor hatta iş yükü ağır babalarda var biz kadınlar olarak böyle düşünmemiz doğru değil onlarda yardim edicek elbetteki ama bir anne gibi olmaz

Ama kocanız çalışıyor tabi ki göğüs gereceksiniz bütün zorluklara. Adam eve para getiriyor çünkü
Eee öylee mecburen şartlar öyle adam işe gitmesin çalışmasin akşama kadar gelsin çocuk baksin o zaman siz gidin onun yerine işe...

Eee öylee mecburen şartlar öyle adam işe gitmesin çalışmasin akşama kadar gelsin çocuk baksin o zaman siz gidin onun yerine işe...

Eşim yerine ben işe gidiyorum zaten Siz de bu zorluğu çekmemek için işe girin

Ilk dogumumda, annem bizde kalıyordu ve annemle ben bakıyorduk oğluma. 1 ay kadar ayırdık odaları. Sonra normale döndük..
Ikinci doğumumda, eve geldiğim ilk geceden zaten herkesi evine yollattık. Büyük oglum, 2 günlük küçük oglum,ben ve eşim hep birlikte uyuduk ilk gece.. Hic ayırmadık yani odamızı.. Geceleri dayanıştık..aksi takdirde her ne kadar dogum izninde de olsam cok yorucu olurdu benim için..

15 ay biraz uzun gibi geldi bana..

Tabii ki annenin yeri ayrı, babanın yeri ayrı. Ona şüphe yok.

Adamların da tüm gün yattıklarını sanmıyorum yani en azından benim kocam o kadar yoğun ve uzun saatlerde çalışıyor ki eve geldiğinde bebeğimizi göremiyor bile.

Demek ki anneyle beraber hareket etmeli. Bebeğin odasına yerleşmesi,bakım saatlerini beraber yapmak,ev işlerini üstlenmek erkeğin iyiliği için değil mi? Kadının yükü hafifleyince erkek kadınla daha çok vakit geçirmiş olmaz mı? Hem yatakta hem salonda.

Daha uzun anlatırım da vaktim yok.

Ev işlerini, bebeğin bakımını paylaşmak aslında erkeğin de menfaatine bence…

Keşke maaşı benimkinin iki katı olmasa onun evde kalmasını isterdim. Çalışırken beş dk arkadaşlarımla içeceğim kahve tuk yorgunluğumu stresimi alirdi

Ilk zamanlar bebek ben ve esim ayni odadaydik. Esimin horlamalari ve odaya dan dun girmesinden dolayi ben baska odaya gonderdim esimi bir sure. Zorla uyuttugum cocugu uyandirmasi sinir ediyordu beni. Sonra cocugun odasini ayirdik. Ama bu sefer oglum beni birakmadi. Memeyi kesene kadar beraber uyuduk, esim de bizim yatak odasinda. Sonra benim de canima tak deyince memeyi kestik ve o zamandan beri oglum kendi odasinda biz de kendi odamizda yatiyoruz. Donem donem ayrilik olabilir mecburiyetlerden ama surekli olmamali bence.

Artık bebeğinizi odasında yatırsanız daha iyi olabilir, eşiniz tek başına yatma rahatlığına alışmış olabilir.

Kaçıncı ayında sütten kestiniz. Oğlum gece sürekli emmek istiyor.

Çok anlattım. Kendimi kötü hissettigimi söyledim. Ama gece olunca gidip direk uyuyor ise gidiyorum diyor. Hastayım diyor.
Herkes ise gidiyor herkes hasta bahane yapmış. Romalilar gibi sevişince buluşuruz uyuyunca ayrılırız iyi bir bakici ise dönün anne yani besik oyunparku alin isterseniz yaninizda uyusun

Valla ben çoğunluktan farklı düşünüyorum ama herkesin koşulu çok farklı. Ben çok korkunç bir işte çalıştığım için çalışan insanlara karşı hassasım (çok şükür ayrıldım. Çok daha rahat bir iş yapıyordum ama gebelikten beri çalışmıyorum) kızım 9 aylık. Vallahi hala 2-3 saatte 1 kalkıyor tüm geve uyumayı geçtim, 1 kez uyansa çok mutlu olacağım. Emmediği için 9 aydır süt sağıp da veriyorum.

İlk 1 yıl ani bebek ölüm sendromu nedeniyle anne bebek aynı odada yatsın öneriliyor. Bu yüzden 1 yaşına kadar kızımla aynı odada farklı yataklardaım (aynı yatakta yatmak ani bebek ölümünü artırıyor, çocuğu ezebilirsiniz). Eşini hemen misafir odasına yolladım çalışıyor çünkü. 6 da uyanır akşam 18 de işi biter. Yazık günah valla dedim. Ben gece elbette uykumu tam alamıyorum ama sabah uykusunda benim de uyuma şansım oluyor. Şöyle ki ev işi yapmıyorum. Haftada 1 yardımcı geliyor. Sadece yemek yapıyorum. Çocuk yerdeki tozları yemeye başladığından beri de robot süpürge aldık her gün o süpürüyor sağolsun :). Sadece yemek ve çocuk da çok yorucu ama uykusuz çalışmanın ne demek olduğunu bildiğimden ve kimsenin başına gelmesini istemeyeceğimden ben yolladım kocayı :)

Kız 20:00 de uyuduğu için başbaşa zaman geçirme sorunumuz da yok. Yatağını odasını özlüyor evet ama 1 yıl dayanacağız. 1 yaşından sonra ben de beşiği ile kızı odasına postalayıp kocayı geri alacağım :)

Umarım siz de hepinizin mutlu olacağı bir çözüm bulursunuz. Bir de çocukla mutlaka hergün dışarı çıkın yürüyüş yapın. Evde durmayın. Siz de rahatlarsınız yürüyüşte.

9 ay anne yani besiginde hep beraber yattik. 9 aylikken kendi odasinda yataginda alistirdim. Hastalik vs durumlari disinda beraber yatmadik.

45 yaşındayım oda ayrılıyorsa eşler ayrılıyor ben size diyeyim
o evlilik dikiş tutmaz artık
adamları böyle rahata alıştırıp sonra çocuk sorumluluğu bekliyorsunuz
daha çok beklersiniz
her zorluğu doğduğundan itibaren yaşamalı

Ben eşimi bebek büyüyünce kendim odadan cikardim.
Şuan iki yasinda o hep gelmek istiyor ama ben istemiyorum cunku horluyor .
Cocugumda benle yatıyor kıyamıyorum ona.
Yazın ayır artık esim diyor ama ben çocuğumla yatmaktan asiri mutluyum
Eşim değil de benim hoşuma gitti bu durum

Siz odanıza bir beşik alın bebek orada yatsin.
Eşiniz de sizle yatsin.
Biz bir yaşına kadar beraber kalkiyorduk zaten sonra yatağa sigmadik üçümüz.
Çünkü hepimizde iri yariyiz
Ama doğru olan çocuğu artık ayrı yatırmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…