bebek özlemi :[

Sizcede çocuğu olan insanların derdi varmı varsada ufak tefek tir bizim varlığımız yok kupkuru meyvesiz yapraksız ağaç gibiyizbu dert yedi bitirdi bizi yaşamayan bilmez
ne kadar buyuk ve hatali konusmussunuz. cocugu olan insanların o kadar büyük sorunlari oluyor ki. dusundugunuzu bence değiştirin ve hayirliysa olsun hayirsizsa uzak dursun diye dua edin. Allah korusun bi cocugunuz olur keske olmasaydi dersiniz.

Arkadaslar benimde ilk cocugum tedaviyle ikincisi tek iliskide oldu. evet cok zor iki uç noktayida yasamis biri olarak hem cocugu olmayanlari hemde hic zorlanmadan olanlari anliyorum. cocugu olmayanlar lutfn hayati kendinize zindan etmeyin. bu gunlerinizin kiymetini bilin. gezin tozun. hayatinizi heba etmeyin. boylelikle daha kolay cocuk sahibide olabilirsiniz. ayrica cocuk sahibi olmamak kurumus agac olmak falan degil. Dünyadaki tek amacimiz cocuk sahibi olamak degil.

Sizi anliyorum cocugunuz olmadigi icin uzuluyorsunuz.

Fakat cocugu olmayanlar biraz alingan oluyor. Bizim bi tanidigimiz vardi. Cocugu olmuyordu. Etrafinda olan her seyi ustune aliyordu. 30 yasindayim. Yaklasik 25 yildir yani aklim erdi ereli tanik oluyorum bu duruma. Cok bogucu ve sıkıcı.

Bu kadar alingan olmayin. Inanin etrafta cekilmiyor. Kuru agac bilmem ne de demeyin. Evlat var evlat var. Her seyin hayirlisi.

Sizcede çocuğu olan insanların derdi varmı varsada ufak tefek tir bizim varlığımız yok kupkuru meyvesiz yapraksız ağaç gibiyizbu dert yedi bitirdi bizi yaşamayan bilmez
çocuğu olan insanların derdi var mı ne demek? tabiki var, hayat çocuktan ibaret değilki...
herkesin türlü türlü derdi sıkıntısı var ve bu sıkıntıların ufak tefek olduğuna nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?
allah korusun rabbim evlat veriyor birine ama hayırsız, ya da zihinsel, fiziksel engelli olabiliyor, al burdan yak bunlar ufak tefek sıkıntılar mı sizce?
ayrıca çocuğu olmayan insanlar kupkuru meyvesiz yapraksız ağaçlar değiller, çok yanlış bir düşünce.
bu düşünce insanı hayattan soğutur. sanki dünyaya sadece çocuk sahibi olmak için gelmişiz. çocuk sahibi olmayanlar ölsün o zaman...

Ah arkadaşım çocuğu olanın derdi var mı da ne demek. Asıl çocuğu olanın derdi çok. Biz olmayan bir şeyi isteyip onun için üzülüyoruz tek derdimiz var ( 6 yıldır çocuğum olmuyor) .Çocugu olan acaba arkadaşı nasıl, kiminle görüşüyor,ne yapıyor, ne yiyiyor,nasıl bir kaderi olacak diye her gün her dakika evladını düşünüyor. Heleki o kıyamadığın, gözünün içine bakarak büyüttüğün evlat hayırsız çıkarsa yada hayırsız bir insana denk gelirse o annenin babanın halini düşünebiliyormusunuz? Kuru ağaç da hiç değilim ben bu dünyaya sadece çocuk doğurmak için gelmedim. Rabbim vermiyorsa vardır bildiği. Hayata küsülmez, kadere isyan edilmez. Rabbim verir bi evlat bu sözlerini ararsın oyüzden ne istersen hayırlısını iste.

Aşağı yukarı aynı şeyleri yazmışız.

Aynen bazen ölmek bile istiyorum yaşamanın bir anlamı olmuyor bu moral bozukluğuyla geçmiyor hayat yada çok zor geçiyor bir varlığın yok bu hayatta okadar zorki bu yaşamayana anlatmak la olmuyor yaşayan bilir bu istek bu hiçbirşeye benzemiyor 27 yaşındayım bunun gibi dert görmedim

ben de 30 yaşındayım
ve 16 aydır bende bekliyorum, 4 yıldır da evliyim
yaşamayana anlatmıyorsun yani merak etme
ama ben bunun için ölmeyi düşünmüyorum çok şükür

Biliyorum neyin ne olduğunu daha 6 yıllık evlisin ve belkide sorununuz büyük deildir ben 13 yıllık evliyim 7 başarısı tüp bebek denemem var şansımız düşük olmayabilir çocuğumuz o yüzden çok dertliyim ayrıca sorun bende deil eşimde ama ben yinede meyvesiz kuru ağaç gibi hissediyorum inşallah bir gün yüzümüz güler

Allah nas
ben de 30 yaşındayım
ve 16 aydır bende bekliyorum
yaşamayana anlatmıyorsun yani merak etme
ama ben bunun için ölmeyi düşünmüyorum çok şükür
Allah nasip etsin inşallah rabbim yüzümüzü güldürsün ben kendimi çok çaresiz ve mutsuz hissediyorum ben bekarken hiç çocukları sevmezdim ama şimdi bambaşka hissediyorum çok yoruldum bu hayattan ve herşeyden

amin tüm bebek isteyenlerin yüzünü güldürsün rabbim
ama böyle yapmayın lütfen
isyan etmeyin, allah isyan edenleri sevmez, vereceği varsa da vermez
heleki ölüm falan aklınıza bile getirmeyin

amin tüm bebek isteyenlerin yüzünü güldürsün rabbim
ama böyle yapmayın lütfen
isyan etmeyin, allah isyan edenleri sevmez, vereceği varsa da vermez
heleki ölüm falan aklınıza bile getirmeyin
Amin ben rabimden hayırlısını diliyorum ama okadar çok tüp bebek denedim ve hep başarısız geçti yoruldum herşeyden bana benzeyen bal gözlü bir bebeğim olsun okadar çok istiyorumki anlatamam inşallah nasip olur

amin inşallah tez amanda hayırlı haberleri alırsınız

Anladigim kadariyla eski mesajlardan sorun eşinde canım allah şifa versin inşallah benimde olmuyo iki sene oluyo artık ama senin 13 yılmis çok zor gerçekten psikolojik olarak çökmüş bi durumdayim sana Çaksir oyunu öneririm erkek için o kadar kuvvetliymiski ilacı suyu filan satılıyo çok kolay bulursun inşallah faydası olur kullanirsaniz

Bu imtihan çok zor gerçekten ben de yaşayanlardanım. Rabbim hayırlısını biliyor.
İnsan üzülüyor elinde değil, çevrendeki herkes çoluk çocuğa karışıp sürekli bunun muhabbeti yapınca sinirler bozuluyor geriliyor.

Fakat dünyaya geliş gayemiz sadece doğurmak değil. Biz kadınlara bu rol biçildiği için toplumda doğurmayanlar bir şekilde kendini eksik yetersiz vs hissediyor. İnsanın yaratılış amacı sadece doğurmak üremek olsaydı erkeklerde doğururdu.

Bizlerin gayesi iyi birer insan olmak. Her zaman derim marifet doğurmakta değil diye.
Bugünün nice sapığı katili ahlaksızı nıda bir anne doğurdu. Doğurup yetiştirebilmek mesele, vatana millete hayırlı olacak mı bakalım evlatlarımız bunlar mesele.

Bilemeyiz, çocuğumuz olur keşke doğmasaydı diyeceğimiz anlar yaşarız çocugumuz olur cok mutlu olur. Bizim yapacağımız şey sebat edip beklemek ve hayatımıza başka gayeler bulmak sanırım.

Allah yardmcımız olsun

Bizim iki taraflı sorunumuz bende pko var eşimde morfoloji. 13 yıl gerçekten uzun bir süre bu kadar tedaviye ne sağlık ne psikoloji dayanır. Biraz kendi haline bıraksanız. Bir süre bebek olaylarını düşünmeseniz. Çünkü eşinizde problem olmasa bile bu psikolojiyle hamile kalmanız çok zor. Koruyucu aile olmak istemezmisiniz yada kimsesiz bir çocugu evlatlık almak. İnanın bende çok zor zamanlar geçirdim çok ağladım çok yalvardım Rabbime. İkiz bebeklerime hamile kaldım 16 haftalık erken doğumla kaybettim yavrularımı. Beterin beteri varmış. Olmayana üzülmekle olanı kaybetmek bambaşkaymış. Oyüzden üzülmüyorum demekki nasip değil vakti zamanı gelmedi. Sizde üzülmeyin çok zor biliyorum ama dua edip istemek başka isyan etmek başka. Bol bol dua edin. Rabbim en kısa zamanda evlat isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin. Evladı olanlarada hiç bir zaman evlat acısı yasatmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…