Bebek rızkı ile gelir derler ama ben yine bir huzursuzlandım 😔

Evet kesinlikle bebek eve bereket getiriyor. Ama kafanızdan para yağmıyor.
Oğlum 4 aylık.
Masraflarını yazayım.
  1. Aylık 150-200 TL bez (sleepy natural)
  2. 50 mendil( tahmini yazdım normalde kampanyadan aldım evde 16 tane büyük boy var baya gider bize)
  3. 400 TL mama (günde 5 kez 3 ölçek mama alıyor. Eğer tamamen mama yese idi 800 TL olacaktı)
  4. 50 TL doktor kontrolü
  5. 100 150 TL o ayki vitamini kremi vs
  6. 150 TL kıyafet (neredeyse her ay çıkıyor eksik)
  7. 50 TL oyuncak kitap vs

Bunların eksi 150 artı 150 değişir.

Bir de görünmez masraflar var. Mesela nemsiz bir ildeyiz ben nakşnası gece boyu çalışıyor. Çamaşır makinası haftada 1 çalışırken artık 3 çalışıyor. Elektrik süpürsesi 1 kez çalışırdı şimdi 2 3 kez. Malum toz olmamalı. Soğuk bir iş burası (ağrı). Geçen sene doğalgazı bu ayda yakmadık yetişkinin gerek yok diye. Bu sene Kasım başından beri yanıyor. Bazı geceler 65 de...

Elektrik faturası 70 TL idi 130 140 oldu.
Doğalgaz tahmini her ay 1000 gelir.

Ben bebeğim için elimden gelen en konforlu ortamı sağlamaya çalışıyorum nemiydi ısısıydı vs. Masraflar arttı. Eşim öğretmen ben izindeyim son 6 haftam kaldı. Sonra ücretsiz izin alıcam inş.
Eşimin maaşı ek derslerle beraber 6200 oluyor... 1500 TL evin borcu var.
Ödenmesi gereken...
Bakalım nasıl olacak.
bebek masraflari da baya kisisel anlasilan.14 aylik oglum var.
180 tl bez
40 tl pamuk
emiyor mama almiyor.
vitaminler saglik ocagindan ucretsiz.
ankaradayiz faturalarimiz maksimum toplamda 100 tl artmistir.
30 tl oyuncak.o da her ay degil.
50 tl kiyafet ortalama.
3 ayda 1 doktor kontrolu 80 tl
tabi bebek dogmadan yatak bebek arabasi puset vs buyuk masraflar haric bu sekilde bizim.

2 seferde alıyosun tabi ayriyeten süt parası da veriyolar ilk çocuksa 150 lira ama onun için doğumunun 32. haftasında doğum iznine ayrılman lazım
Yanlış veya eksik bilgilendirme yapmayın lütfen. Ücretli izin 4 brüt maaş üstünden hesaplanıyor, brüt maaşın 2/3 ü alınıyor. Bu hemen hemen 4 net maaşınız yapar. 32. Haftada izne çıkmanıza gerek yok, doktor raporu ile hafta hafta uzatabilirsiniz. Ör:37. Haftada izne çıkıp 40. hafta doğum yaparsan 3 haftalık izin parasını alırsın. Kalan 13 haftayıda sonrasında toplu alırsın. Tek seferlik süt ve doğum parası var ama cüzi miktarlar.

Masraflar konusuna gelince tabi ki eskisi gibi olmayacak ama eksikleri parça parça önceden alırsanız sonrasında daha az zorlanırsınız.

Başka bir üye maaliyet hesabı yapmış ama ben aylık o kadar harcamadım ki benimde bebeğim mama kullandı en baştan beri. Her ay doktora götürmeye gerek olduğunu sanmıyorum yada marka diye her şeyin en pahalısını almaya gerek yok. Kendinizi şimdiden bunaltmayın, makul ölçülerde herşeyi halledebilirsiniz. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️

Evet, her ay köşeye atacağım bir miktar ve ara ara indirimden alacağım parça parça şu an henüz erken diye bir şey yapmıyorum bir kese görünsün ☺
Bezi fazla fazla almak dışında diğer yazılanlara kesinlikle katılıyorum. Bez numaraları ilk aylar hızlı değişiyor ve her marka bez her çocuğa iyi gelmiyor. Şu meşhur primanın oğlumda nasıl alerji yaptığını keşke görseydiniz 😔 onu deneme yanılma yoluyla öğrenip sonrasında indirimleri kovalarsınız. Ben çoğunlukla aylık paketleri internetten alıyorum mesela.

Lafım size degıl, sızın ilk bebegınız saglıklı dogsun ınsallah.

Ama bu bebek rızkıyla gelir sozunu diyenlerın inananların uygulayanların cocukları, muge anlı da ailelerini arıyor yasları otuza gelince, beni neden tren garına bıraktın demek ıcın.

Arkadaşlar merhaba, 2,5 yıllık evliyim ben özel sektör de çalışıyorum eşim polis. Yaklaşık 3 ay önce çocuk yapmaya karar verdik maddi olarak tam hazır olmasakta, eşimin maaşının yarısı krediye gidiyor, benim de annem babam ayrı annemin emeği çok ben de ona yardımcı oluyorum hatta bir nevi onun için çalışıyorum. 10 gün önce 4,5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Bu sabah biraz özel sektör ile doğum izni vs araştırdım canım sıkıldı, aylık düzenli yatmıyor sigorta vs yatmıyor diye. Sonra kafa dank etti acaba nasıl olur eşim yetişir mi, masraf çok olur mu, anneme nasıl destek olurum (gerçektende ihtiyacı var) bunları yaşayan var mı? Yanlış mi düşünüyorum boşuna canımı da sıkmak istemiyorum ama insan düşünmeden edemiyor. Bebek kısmeti ile gelir diyorlar ama
Bebek kısmeti ile falann gelmez
Hamile kaldığını öğrendiğim andan beri hep ihtiyaçlarını aldım bebeğimin dolu para harcadım ki sadece zorunlularını aldım
Karyolası yatağı dolabı şifonyeri ana kucağı bezi kıyafeti dolu para
İyi bir hastanede doğum yapayım dersen 5 bin üzerini gözden ckarman gerekir
Bebek doğunca bezi ıslak mendili doktor kontrolleri aşıları hepsi para bunların
15 gün önce bir günde 1200 TL para harcadım bebeğim için inek sütü alerjisi şüphesi vardı
Kan ve kaka testi + Dr muayenesi

Ellerinde titremeler ani irkilmeleri oldu sonra çocuk nörolıjıme götürdüm
En uygunu 300 TL 100 TL de EEG ye aldılar 400 TL
Demir vitamini kullanıyor vitamin 60 küsür TL
D vitamini alması lazım o da öyle
Bebeğim kolikti bu arada gaz damlaları vardı bir damla 60-70 TL ve 15 gün gidiyor
Kimse kimseyi kandırmasın
Türkiye şartlarında iyi denecek maaşlara sahibiz eşimle ama ucu ucuna yetiyor
Bebeğin oto koltuğu bebek Arabası mama sandalyesi
Eğer emmezse ya da sarılık olursa ekstradan biberon mama parası yok süt sağmak için makina parası .
Bunlar hep para
Bebeğim 6 aylık oldu hamileliğimden beri kendime birsey alamadım hep ona
Canı sağolsun ama hayat çok pahalı

Bu Arada eskiden kombiyi sadece akşam 7 gece 12 arası yakardık şimdi bebek olduğu için tüm gün yanıyor
Ayrıca eskiden haftasınu sadece 3 makina çamaşır yıkardım şimdi durum değişti bebeğin çamaşırı çok çıkıyor ve bebek dererjanı da ayrı para tabiki

sigortaniz aldiginiz maas uzerinden yatiyorsa dogum izniniz boyunca hic maas almaz ama izin donusunde 4 aylik maasinizj toplu olarak alirsiniz. yasal olarak dogum iznindeyken sizi cikartma haklari yok ama donuste ne olur belli olmaz ozel sektorun hali, 4 ay yerinize bakacak birini bulmalari gerekecekse dondugunuzde artik ihtiyacimiz yok diyebilirler, ya da mobing uygulayabilirler, bunu biraz yaptiginiz is ve isyeri belirliyor ne yazikki.

ancak ucretsiz izin kullanirsanirsaniz durum degisebilir, yasal hakkiniz olmasina ragmen isveren sizin yoklugunuzda yerinize koydugu kisiyle devam etmek isteyebilir ki bu yuksek ihtimal.

ben yari kamu bir kurumda calisiyordum, bizde bile ucretsiz izin kullanirsak donuste subemizi degistiriyorlardi, subemden memnun oldugum icin o riski almak istemedim bebegim 3,5 aylikken ise geri donmek zorunda kaldim. yari kamuda bile bu soz konusuysa ozel sektorde ince elemek gerekiyor. ama bu yine de calistiginiz yer ve pozisyonunuza gore sekillenecek birsey.

180 tl bez
40 tl pamuk
emiyor mama almiyor.
50 tl kiyafet ortalama.
tabi bebek dogmadan yatak bebek arabasi puset vs buyuk masraflar haric bu sekilde bizim.
Sağlık ocağının verdiği ücretsiz dediğiniz vitaminin içeriğini bir araştırın onu ben bile kullanmadım
Kimyasal çünkü

bu arada bebek rizkiyla gelir sozunu cikisi, anne sutudur. yani bebek dogar ve annenin vucudu onun doyacagi kadar sutu uretebilecek sekilde programlanmistir, ac kalmayacaktir anlaminda. rizkiyla gelir sozu burdan gelir, dogum gerceklestigi anda sut kanallari acilir ve bebegin gidasi hazir durumdadir.

ama takdir edeesiniz ki bebegin tek masrafi yedigi degil, kilik kiyafet, oyuncak, bez, bakim urunleri, yok kuveti yok ates olceri, yatagi, kuveti bebek arabasi, oto koltugu vs derken onca masraf cikiyor ki, kendime yapmadigim masrafin kac katini ona yaomak zorunda kaliyorum her ay. cocuk gercekten masrafli ne yazikki, ancak inanin bir sekilde onun tum ihtiyaclarini seve seve karsiliyorsunuz, siz yemeseniz de giymeseniz de ona aldiginizda sonsuz tatmin oluyor:)

A Acelecibayan hayirli olsun hamileliginiz.bulundugunuz yerde universite hastanesi varsa takiplerinizi orda yaptirin.ozele gore cok cok daha uygun fiyatli oluyorlar.bir yandan para biriktirin.6 aylik hamile olunca yavastan yatak bebek arabasi vs buyuk seyleri alin arastirarak.doguma kadar biraz da para biriktirin.dogumdan sonra da emzirebilmek icin cabalayin.allahn izniyle zorlanmazsiniz.anneniz de gelsin sizde kalsin bikac ay.sonra duruma gore bakarsiniz ne yapacaginiza.Allah hastalik vermesin yeter ki.ustesinden gelirsiniz.

Evet ben de öyle biliyordum 4 ay iznimi kullanır geri işime dönerim diyordum, ama sabah bir platformda bununla ilgili bir sürü şey yazmışlar, az canım sıkıldı. Ay ay mı yattı peki sana yoksa toplu mu aldın?
İsterseniz raporlu olduğunuz aylar boyunca şirketten maaş gibi aylık ödeme talep edebiliyorsunuz ama bu şirketin insiyatifinde , avans çıkışı yapıyorlar size rapor paralarınız yatınca şirkete veriyorsunuz.İnsan kaynakları ile görüşebilirsiniz. Doğum öncesi rapor paranız doğum sonrası raporunuz başladıktan sonra yatıyor. İşe başladıktan sonra diğum sonrası rapor paranız yatıyor. Rapor bittikten sonra işkur a yarım çalışma başvurusu yapabilirsiniz. Şirkete de bir dilekçe yazıyorsunuz. İlk doğumsa 2 ay 22.5 saat çalışıp maaşınızın yarısını işkurdan yarısını şirketten aliyorsunuz. İşkur yarım calışmaya başladiktan 2 ay sonra paranızı yatırmaya başlıyor. Yani yarim çalışma bittikten sonraki 2 ay 1.5 maaş almış gibi olacaksınız. Benim 2. doğumumdu 4 ay boyunca 4 gün izin kullanıp 3 gün çalıştım. Yarım çalışma bittikten sonra süt izninizi toplu talep edebilirsiniz ya da haftada 1 gün ekstra izin olarak kullanabilirsiniz. Çocuk bir yaşına girene kadar bu uygulama devam eder. Şirketinizin insan kaynaklarından bu konularla ilgili bilgi talep edebilirsiniz. Bu arada hamilelik boyunca günde 7.5 saatten fazla ve saat 20.00 dan sonra çalışmıyorsunuz. Hamileliğinizi belgeleyen doktor raporunu şirketinize iletin. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Sağlık ocağının verdiği ücretsiz dediğiniz vitaminin içeriğini bir araştırın onu ben bile kullanmadım
Kimyasal çünkü
ben sizin kadar evhamli biri degilim.oyle olsa cocugun giydigi kiyafetlerin en organigi, dokundugu oyuncaklarin yedikleri vs herseyin organigini yapmaya calissam bu hayatta stresten yasanmaz.buyudukce dusuncek seyler de artiyor cunku.imkanlar olcusunde cok da kasmadan elimizden geleni yapiyoruz.siz bildiginiz gibi ben de bildigim gibi buyuteyim.

Arkadaşlar merhaba, 2,5 yıllık evliyim ben özel sektör de çalışıyorum eşim polis. Yaklaşık 3 ay önce çocuk yapmaya karar verdik maddi olarak tam hazır olmasakta, eşimin maaşının yarısı krediye gidiyor, benim de annem babam ayrı annemin emeği çok ben de ona yardımcı oluyorum hatta bir nevi onun için çalışıyorum. 10 gün önce 4,5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Bu sabah biraz özel sektör ile doğum izni vs araştırdım canım sıkıldı, aylık düzenli yatmıyor sigorta vs yatmıyor diye. Sonra kafa dank etti acaba nasıl olur eşim yetişir mi, masraf çok olur mu, anneme nasıl destek olurum (gerçektende ihtiyacı var) bunları yaşayan var mı? Yanlış mi düşünüyorum boşuna canımı da sıkmak istemiyorum ama insan düşünmeden edemiyor. Bebek kısmeti ile gelir diyorlar ama
Çocuk rızkıyla gelir sözü, tamamen safsata.
Bunu diyenler de hep alt gelire sahip ucu ucuna yaşayan insanlar.
Çocuk rızkıyla gelir gibi bir varsayımla bu devirde 3,4 çocuk sahibi olunmamalı.
Eğer bir iskandinav ülkesinde olsaydık evet rızkıyla gelirdi.(Bkz. Gerçek Sosyal Devlet)
Ama bizim gibi bir orta doğu ülkesinde doğum parası 300 tl şaka gibi. Resmen sadaka parası veriyorlar.
300 tl bir aylık bezi bile karşılamaz.

Ama bence sizin durum şu an için çok endişe verici değil.( 1 çocuk için diyorum)
Eşiniz polis. Tahminen 7 bine yakın maaşı vardır. Siz de 3 bin alsanız 10 bin tl bir çocuk için yeter.
Ama tabi 10 bin tl'ye 3, 4, 5 ...vb çocuk sahibi olursanız yetişemezsiniz. Mutlaka bir şeylerden kısmak zorunda kalırsınız.
O yüzden aile planlaması önemli.

Hayırlı olsun bebeğiniz..

Son düzenleme:
Maddi olarak hazır olmadığınızı düşünüyorken 3 ay önce çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Bu kararı vermeden önce doğum iznini vs araştırmanız gerekirdi hamile kaldıktan sonra değil. Siz o Allah rızkını veriri çok yanlış anlamışsınız. Gökten para yağmıyor bebek gelince. Allah önce herkese akıl vermiş ki kullanılsın diye siz hesap kitap yapmadan hamile kalmaya karar verip hamile kalmışsınız. Herkes 10 tane doğursun o zaman nasılsa Allah rızkını veriyormuş. Ne diyim Allah yardımcınız olsun. Evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım

Canını sıkma eşin polis sen de çalışıyorsun. Daha ne olsun ! Tabi ki bebek masrafları ile geliyor ama üstesinden geleceğinizi düşünüyorum. Annen yakınındaysa çocuğa o bakar mı? Bu sayede sanki bakıcı parasını annene vermiş olursun. Çünkü çalışsan zaten bakıcıya para vereceksin...

Canım sadece şunu yazmak istedim kucağına aldığın anda dünyalar senin olucak emin ol tabikide rızkıyla gelir Allah onun nasibini verir

180 tl bez
40 tl pamuk
emiyor mama almiyor.
50 tl kiyafet ortalama.
Sağlık ocağındaki vitaöşmlerde paraben katkısı olduğu için kullanmıyoruz.
Her ay koltrolümüz var. 1 yaşından sonra 3 ayda 1 olacak.
Mama zaten başlı başına bir masraf.
Kitap her ay bir tane alıyorum. İyi kitaplar 20 25 TL civarında. Bir de kendime de çocuk gelişimi kitabı alıyorum her ay okumak için.
Doğal Gazın en pahalı olduğu il Ağrı zaten.
Aynı metrekarede bir evi aynı derecede ısıtmaya çalışsak yüzde 50 fazla öderiz biz.
Elektrikte burada pahalı.
Haliyle artıyor.
Canı sağ oldu. Keyfi yerinde huzuru yerinde olsun.
Alerjik bir bebek olduğu için kalıntıların iyi gelecek olan şampuan ve kremleri pahalı oluyor. En azından şampuanı bile 200 250 TL. Aylık alınmasa da alınıyor 3 4 aya. Kremi neredeyse 1.5 2 ayda bitiyor 200 TL.
Şimdilik bir zorlanma yaşamadık ama ben ücretsiz izne ayrılınca ne olacak bilemiyorum.
Alerjik mamaya geçer isek mama masrafını rapor ile ortadan kalkacaj sanırım. O bizi rahatlatır epey

Eğer anne ve kayınvalide imkanın varsa birini değerlendir bence, çünkü bakıcı bulmak çok zor artık. İyi bir bakıcı olsun diyorsan bütün aldığın maaşı yatırman lazım ona sigorta maaş vs. Anne baksa bir süre sonrasında kreşe verirsin daha sağlıklı.
Şimdilik ben büyütmekk istiyorum.
Kayınvaliden fazla geleneksel annemin derdi başından aşmış.
Bilmiyorum..
İmkanlar dahilinde bebeğimi kendim büyütmek istiyorum çok zorlanırsak yine bakıcı olur yanında kayınvalidem.
Burada bakıcı 1000 1200 istiyor zaten..

Canım sadece şunu yazmak istedim kucağına aldığın anda dünyalar senin olucak emin ol tabikide rızkıyla gelir Allah onun nasibini verir

Sokakta mendil satan çoçuklarin rizki nerede? Cocuguna pantalon alamayan intihar eden baba, niye rizkini göremedi? Ülkede her geçen gün aileler intihar ediyor. Insanlar degil bak, aileler!

Yani evet konu sahibini teselli etmek istersin anlarim fakat yanlis seyler ile, göz boyama ile teselli etme.

A Acelecibayan Bunu açikçasi hamile olmadan düsünecektin. Ülkede her geçen gün fiyatlar artiyor. Rizk, anne sütü için diyorlarda, o bile belli degil. Cocuk emmeyebilir, süt az gelebilir. Mama 100 lira, bezde öyle. Yani bunun daha kiyafeti, oyuncagi, yatagi, iviri ziviri var.

Keske 1 yil daha bekleseydinde en azindan huzurlu bir sekilde hamilelik ve dogum geçirirdin. Biraz para birktirip, çoçugun yaninda biraz daha kalabilirdin. Inan çoçuk 4 aylikken bile zor oluyor onu birakip ise gitmek.

Ancak yapacak birsey yok. Baze seylerden kisacaksiniz. Tüm heveslerini yasayamayacaksin. Umarim gerektiginde ailelerden yardim alirsiniz. Geçim artik hiç kolay degil. Yani burda "tabi tabi, hersey olur" demek isterim ama degil. Zor zamanlarda yasarsiniz.

Bunu mecburen göz önünde bulundurmalisin. Simdiden her ay para biriktir. Ikince el yatak, dolap, puset felan bulursan iyi bir fiyata hemen al. Indirimleri simdiden takip et bez konusunda mesela. Yani bir yandan para biriktir, diger yandan albildigin seyler varsa ufaktan al. o 9 ay çabuk geçer.

Bebegi sag salim kucagina almani diliyorum bu arada.

çocuk rızkıyla gelir lafı çok yanlış anlaşılıyor ülkemizde
dar gelirli ailelerin içlerini rahatlatmak için başvurduğu yöntem
sonra burda konular görüyoruz, geçinemiyoruz öyle böyle şöyle diye

sizin durum biraz daha farklı, eşiniz polismiş
polis maaşıyla bebek büyütülür diye düşünüyorum, hem de tek çocuk
abim polis maaşıyla 2 çocuk büyütüyor

• Beğen
Reactions: 000
iş yerine göre değişiyor.Benim her ay düzenli param yattı devletin yatırdığı parayıda iş yerine verdim bana verilen toplam maaştan devletin verdiği ücreti çıkardılar sonuç üstune 2 bin civarı para bile kaldı.Bunun sebebi primlerde olduğu için sigorta yüksekten mi ne ödenmiş oluyor çok anlamam.Bebek gerçekten çok masraflı.Ben maalesef bebeğim 3 aylıkken işe başladım işimi riske atmak istemedim haftada bir gün süt izni kullandım

Back
X