Bebek rızkı ile mı gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir şekilde çocuk büyüdü diyelim. Her gün en az bir öğün protein alan, spor kurslarına giden, sağlık problemi olduğunda ay başını beklemek zorunda kalmayan, eğitimi için yatırım yapılmış bir çocukla bu çocuk aynı mı olacak? Baktığın zaman kuru ekmekle de doyuluyor orası kolay...

Açlıktan yokluktan ölen bebekler hakkında ne düşünüyorsunuz ? Allah kullarını kayıracak değil tövbe haşa , o durumda ne oluyor ?
Tabiki rizki Allah verir.akli dusuncesi olmayan hayvanlarada verdigi gibi.bir cocugun olmasi dunyaya gelmesi sadece onun elindedir.genelde zaten dogar dogmaz emme icgudusuyle anne sutuyle doyarlar.ama Allah kullarini imtihan eder .sizin dediginizde imtihani kaybeden ve gucsuz insanlarin topraklarini mallarini isgal ederek onlari fakir birakanlarin sucudur.onlar yaptiklarinin karsiligini gorecekler.yoksa dunyada kac milyar insana yetecek kadar rizik varmis ama dunyanin super gucluleri zenginleri alip cope atiyor.fazla fazla yiyerek bu insanlarin haklarinida aliyorlar. bu dunya Allah katinda degerli olsaydi kafirlere bir yudum su icirmezdi.gunu geldiginde su anda acliktan olen cocuklarda haklarini sonuna kadar alacaklardir.ama degerli alemde tabi.

Tabiki rizki Allah verir.akli dusuncesi olmayan hayvanlarada verdigi gibi.bir cocugun olmasi dunyaya gelmesi sadece onun elindedir.genelde zaten dogar dogmaz emme icgudusuyle anne sutuyle doyarlar.ama Allah kullarini imtihan eder .sizin dediginizde imtihani kaybeden ve gucsuz insanlarin topraklarini mallarini isgal ederek onlari fakir birakanlarin sucudur.onlar yaptiklarinin karsiligini gorecekler.yoksa dunyada kac milyar insana yetecek kadar rizik varmis ama dunyanin super gucluleri zenginleri alip cope atiyor.fazla fazla yiyerek bu insanlarin haklarinida aliyorlar. bu dunya Allah katinda degerli olsaydi kafirlere bir yudum su icirmezdi.gunu geldiginde su anda acliktan olen cocuklarda haklarini sonuna kadar alacaklardir.ama degerli alemde tabi.

Nasıl olsa öcünü alacak diye açlıktan ölen çocuklar dünyaya getirmek ne kadar da mantıklı 🤦🏼‍♀️

Bizi hayvanlardan ayıran bir şey var: Akıl. Allah bize aklımızı kullanmayı emretmiş. İçgüdülerimize göre hareket edersek hayvanlardan ne farkımız kalır?

Afrika’ya falan bu rızık işi pek uğramıyor sanırım. Bu devirde gerçekten de bu kafalara şaşırıyorum. Her bireyin insan gibi yaşamak, (bakın yaşamak diyorum hayatta kalmak değil) hayattan keyif almak ve mutlu olmak hakkıdır. Açlıktan ölmeyecek bir hayat
sürmek yaşamak demek de değildir. Kimsenin sefaletine, fakirliğine ve sürüm sürüm süründüğü hayatlarına masum bir canı ortak etmeye de hakkı yoktur bence, bunu çok acımasız ve bencilce buluyorum.

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Safsatanın alası bebek rızkıyla geliyorsa binlerce açıklıktan ölen bebekler insanlar ne oluyor peki ? Gerçekten şu anne baba olmanın artık şartı olsun ya sırf anneyim babayım diye ego tatmini için çocuk yapıp çocuğu sefalet içinde büyütmeye her şeyde gözünü bırakmaya kimsenin hakkı yok ya

Bereket ve rahmet getirir orasi kabul.
Ama olaya gercekci acidan da bakmak lazim.
Iyi bir is ve kazanc lazim.
Yoksa bebek bezi bile almis basini gidiyor..
Emmedigini dusun mama fiyatlari ortada..
Emse dahi annenin iyi beslenmesi lazim...
Doktoru , kiyafeti , ihtiyaclari derken....
Ayrica iyi bir psikoloji, huzur ortami da sart; "elektrigi nasil odeyecegiz?" Kafasinda ve telasinda bir insanin bebek icin pek de huzur ortami yaratamayacagi kanaatindeyim.
Sifir bi aile icin bebek rizki ile gelir lafi teselli gibi geliyor bana..
Bu dunyada hersey para degildir.parayla saadet olmaz klise soz ama cok dogru.asgari ucretle tek maasla geciniyoruz.ama Allaha sukur hicbi eksigimiz yok.cocuklarimin meyvesine etine kadar alirim.ve mutluyuz elhamdulillah.pahali oyuncaklari kiyafetleri yok belki ama yinede mutlular.cocuklar zaten o yasta onlardan anlamiyor bile.annesiyle babasiyla guzel vakit gecirmek yetiyor.yani Allah rizki veriyor.cocuk olmasada biz ayni gecinecektik olduktan sonrada ayni geciniyoruz

Nasıl olsa öcünü alacak diye açlıktan ölen çocuklar dünyaya getirmek ne kadar da mantıklı 🤦🏼‍♀️

Bizi hayvanlardan ayıran bir şey var: Akıl. Allah bize aklımızı kullanmayı emretmiş. İçgüdülerimize göre hareket edersek hayvanlardan ne farkımız kalır?
Ben savunmuyorum tabi surekli doguranlari ozellikle suriyelileri ama doguruyorlar ve hepside buyuyor bi sekilde.rizik konusunda soyledim ben.yoksa ne kadar cocuk dogarsa dogsun rizik yeter onu dedim

Hayır rızkıyla falan gelmiyor ya ne saçmalık. Çocuk yetiştirmek sadece doyurmaktan ibaret de değil ayrıca. Okulu var eğitimi var.
Sadece yemeğini bile düşünsek ülkemiz OECD ülkeleri arasında gıda kaleminde zam şampiyonu olmuş...

Karnı aç kalmaz ama asgari karşılayip diger ihtiyaclari karsılayamacaksa yapmasin tabi ki sadece karin doyurunca sağlıklı cocuk yetiştirilmiyor

Bu dunyada hersey para degildir.parayla saadet olmaz klise soz ama cok dogru.asgari ucretle tek maasla geciniyoruz.ama Allaha sukur hicbi eksigimiz yok.cocuklarimin meyvesine etine kadar alirim.ve mutluyuz elhamdulillah.pahali oyuncaklari kiyafetleri yok belki ama yinede mutlular.cocuklar zaten o yasta onlardan anlamiyor bile.annesiyle babasiyla guzel vakit gecirmek yetiyor.yani Allah rizki veriyor.cocuk olmasada biz ayni gecinecektik olduktan sonrada ayni geciniyoruz
Evet bi çocuğun hayattaki tüm gideri boğaz zaten. Sınavlarda başarı düzeyi yüksek okullara bakmanızı öneririm, kaç tane devlet okulu bulacaksınız bi bakın isterseniz. Ya da Allah korusun acil bi hastalık olsa özel hastanelerin tedavi fiyatlarına falan da bakabilirsiniz.

Elbette yaratılan her insan belli bir rızıkla yaratılır. Yani Allah aman yaratayım dünyaya gelsin de ne yaparsa yapsın demez. Ama tabiki akıl da vermiş bize tedbir denen bir şey var. Normal ölçüde geliri olan bir aileyse neden olmasın. Karı koca memur olup "bu zamanda çocuk işi masraflı" diyerek çocuk doğuran her kadına düşmanlık eden insanlar tanıyorum 😅 o da bi abartı bana göre

Eminim arkadaşınızdır.
Bekleyin, yaşınız 23 gözüküyor doğruysa. O laflar eskide kaldı. Maalesef dünya eskisi gibi değil, hayat eskisinden zor. Allah rızkını verir diye berbat bir ekonomik durumda çocuk yapmak kumar oynamakla aynı şey. Ekonomik olarak 0 sıkıntısı olan biri olarak çocuk yapmaya cesaret edemiyorum ben şu ortamda. Tvde bebeğini çöpe atan anneler, marketten mama çalmak zorunda kalan babalar görüyoruz. Sizce bunlar neden?

Evet bi çocuğun hayattaki tüm gideri boğaz zaten. Sınavlarda başarı düzeyi yüksek okullara bakmanızı öneririm, kaç tane devlet okulu bulacaksınız bi bakın isterseniz. Ya da Allah korusun acil bi hastalık olsa özel hastanelerin tedavi fiyatlarına falan da bakabilirsiniz.
Evet bogaz cunku onemli olan hayatta kalmaktir.digerleri sonra gelir.hicmi film.izlemediniz kemal sunal filmlerinde bile herseyi olan ozel ders alan vs cocuklar mutlu olamiyorlar sevgi olmadiktan sonra.ilk oncelik sevgi deseniz anlarim ama herseyi maddiyat baglamak bana gore sacma.insanin bu dunyada ne olacagi belli olmaz.bi gun tepelak olma ihtimalimiz var hep.ayrica nice cobanlik yapark birinci olan cocuklar var.maddiyat hicbi zaman onceligim olmadi olamazda

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Tabikide bebek büyük bir nimettir ama geçim derdi de çok önemlidir. Evlat demek para demek yani. Maması,bezi,kıyafeti ki büyüdükçe daha çok masrafi oluyor ek gıdası meyvesi çerezi İnanki bunların hepsi para. Ama evlat sevgisi içine girdiyse tabikide yapmaları için hiç bişey engel olamaz. 🧡

Evet bogaz cunku onemli olan hayatta kalmaktir.digerleri sonra gelir.hicmi film.izlemediniz kemal sunal filmlerinde bile herseyi olan ozel ders alan vs cocuklar mutlu olamiyorlar sevgi olmadiktan sonra.ilk oncelik sevgi deseniz anlarim ama herseyi maddiyat baglamak bana gore sacma.insanin bu dunyada ne olacagi belli olmaz.bi gun tepelak olma ihtimalimiz var hep.ayrica nice cobanlik yapark birinci olan cocuklar var.maddiyat hicbi zaman onceligim olmadi olamazda
Sevgi zaten temelde olması gereken bir şey. İçinde insan sevgisi, merhamet, Allah korkusu ve vicdan olmayan zaten hangi maddi durumda olursa olsun ebeveyn olmasın. Örneğinize çok güldüm. Hayat 40 yıl önceki Kemal Sunal filmlerinden mi ibaret, adı üstünde film. Paranın her sorunu çözemediğini hatta yanlış davranışlarla hayatı mahvolan insanlar da var elbet mesele çok zengin olmak değil yetebilmek. Maalesef maddi durum + olmadıkça yetebilmek sadece filmlerde olur. Umarım herkes çocuğunun içinde uhde bırakmadan buyutebilecegi sayıda çocuk yapar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X