Çünkü paranız yok o yüzden maddiyat önceliğiniz değil.Özür dilerim yazdığım için yüzlerce kez ama böyle. Eğer eşiniz bir tık fazla kazansaydı başka bir görüşünüz olacaktı siz de asgari ücret alsaydınız çocuğumuza bir ev kalsın diyip ev almaya çalışacaktınız.Para yaşam kalitesini yükseltir. Asgari ücret ile nasıl et alıyorsunuz ? Elektrik faturam 181 tl doğalgaz 456 tl su 112 tl 3 kişilik aileyiz ? Market pazar manav fiyatlar ortada 1 lt ayçiçek yağı 20 tl ? simit bile 2 tl, çocul bezi ne kadar , maması ne kadar ? bu saydıklarım ölmemek için mecbur olduğumuz şeyler . Şu an elinizdekiyle yetinmek zorunda olmanın verdiği şükür duygusu içindesiniz. Ben şunu söylesem komik olur ya yatımız yok yazın çocuk nasıl denize açılacak üff çok bunalıyorum desem maddiyatçı olurum ama siz iyice yokluk övgüsü yapıyorsunuz.Size tavsiyem devletin resmi verilerini ve araştırmalarını baz alan yoksulluk ve açlık sınırı ücretlerine bakmanız. Her çocuk iyi giyinmeyi, tatil yapmayı, sinemaya gitmeyi, kitap okumayı, iyi bir eğitim almayı, sağlıklı beslenmeyi hakeder. Çobanın sınavda 1. olması haber değeri taşır çünkü anormaldir. Ama kaliteli okuldan mezun olan çocukların %90 sınavlarda başarılı olur bu haber değeri taşımaz çünkü sıradandır. Siz çocuğunuza neden imkansızı yaşatmak istiyorsunuz ki ? Fakirliği rica ediyorm övmeyin, çocuklar yokluk içinde büyümek zorunda değil hiçbiri bunu haketmiyor sizinki de . Fikir istemediniz ama çocuğunuza sevginizi asgari ücretli bir işe girerek de gösterebilirsiniz, inanın büyüdüğünde sizinle gurur duyar.