Doktora gideceğim ama oraya gitmeden sizlerin de fikrini almak istedim.ilk çocuk için riskli yaşlardasınız, bir kadın doğum uzmanına danışmadan burada sormanız bana ilginç geldi. Hormon değerlerinize baktırın, rahim durumuna, tüplere baktırın. Adetleriniz düzenli mi? sağlığınız yerinde mi? Kilolu musunuz? Bunların hepsi faktörler. 20 li yaşlarda bu günleri öngörüp yumurta toplatıp dondurmak çoğu zaman imkansız, maddi durumunuz elveriyorsa bir tüp bebek merkezine gidip yumurtalarınızı dondurabilirsiniz, ucuz bir işlem değil ama altın yumurta diye bir tabir var. Bir bebek için sadece bir yumurta yeterli, böyle düşünün. Sizde yumurta oluşuyor mu, onu bile bilmiyorsunuz.
ilk çocuğumu doğal hamilelikle 43 yaşında doğurdum, 40 yaşın üzerindekileri zaten sorgusuz sualsiz tüp bebeğe yönlendiriyorlar, onu da belirtmiş olayım, yani bu istekle tüp bebek merkezine giderseniz hiç sorun çıkarmadan genellikle hızlı protokolle yumurta oluşturucu ilaçlar verirler, toplanma zamanında anestezi ile toplarlar. Bildiğim kadarıyla 5 semeye kadar saklanıyor
Evet ilk çocuğumu doğurdum.İlk çocuğunuzmu?
Aslında çıtlatıyorum ama pek bir hareketlilik olmadı. Şu an karantinadan kimse kimseyi de görmüyor.Sizin henüz adayınız yok. Çocuk için teselli aramak istiyorsunuz bunu anlıyorum ama gerçekçi bir şekilde önceliği evliliğe vermeniz gerekiyor.
40tan sonra doğurganlık azalıyor, bazı riskler artıyor istatistik olarak baktığınızda burda benim eltim doğurdu demek işinize yaramaz ki. Bunun yerine eşinize dostunuza evlenme niyetinizin olduğunu çıtlatabilirsiniz.
Çok isteyen arıyor bir skeildeAslında çıtlatıyorum ama pek bir hareketlilik olmadı. Şu an karantinadan kimse kimseyi de görmüyor.
İnternette forumlara yada evlilik sitelerine de göz atabilirsiniz.Aslında çıtlatıyorum ama pek bir hareketlilik olmadı. Şu an karantinadan kimse kimseyi de görmüyor.
Komşum 41 yaşında doğurdu iş arkadaşım 40 küsürdü evlendiğinde onun da çocuğu oldu bu konuda kendinizi üzmeyin yengem 23 yaşındaydı evlendiğinde 5 yıl olmadı 5 yılın sonunda ikinci tüp bebek denemesinde oldu demem o ki yaşa takılmayın Demet Akalın da 40ından sonra anne oldu yanlış hatırlamıyorsam35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
Prowomen die bir toz var biraz pahali ama ben sadece 1 ay kullandim adetimin ilk gunu basladim birde omepa3 die bir balik yagi aldim. Bunlari doktor tavsiye etmisti yumurta sayisindan cok kalitesi onemli senin 1 tane kaliteli yumurtaya ihtiyacin var demisti. Bu vitaminler yumurtanin kalitesininarttiriyormus. Biede adetimin yine ilk gunu baslayip 15 gun her gece yada sabah ac karina 1 cay kasigi tarcin 1 cay kasigi bal 1 cay kasigi corekotu karistirio cigneyerek yedim. Corekotlarini agzimda iyice ezdim. Ve o ay hamile kaldimkullandığınız kurleri ve vitaminleri bana özelden ya da burdan yazar mısınız lutfen
Teyzem de defalarca doğal yolla denediği halde embriyolar tutunamamıştı. İlk hamileliği 34 yaşında, diğeri 36 yaşında gerçekleşti. Kan, yumurta değerleriniz ve bakılması gereken diğer değerler normalse ve embriyo rahminizde tutunabiliyorsa, 30'larında çocuk sahibi olunabiliyor.35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
Bilmiyorum. Ailem olsun istiyorum. Bir amacım, tutunacağım bir dal.Tabi ki sınır 35 değil yalnız bazı gerçekleri de göz ardı etmemek lazım.
30'lardan sonra doğal yolla hamile kalma şansı düşüyor. yani burada filancam 40da doğurdu yazan hanımlar o tanıdıklarının hangi badirelerden geçerek hamile kaldığını ya yazmıyor ya da bilmiyor. yani 35 yaşında doğal yolla hamile kalma şansınız 20'lerdeki şansınızdan daha az. sonuçta vücudun da bir işlevi var.
erkeklerde de benzer bir durum var.
o yüzden doktor desteği önemli çocuk istiyorsanız ama daha evli bile değilken bakalım kısmet. evlat edinmek de bir seçenek.
Çocuksuz da aile olur. Çocuk güzel ama mecburi bir şey de değil.Bilmiyorum. Ailem olsun istiyorum. Bir amacım, tutunacağım bir dal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?