"Tutunacak bir dal"... aslinda içinizde yaşadığınız yalnızligin ya da boşluğun açıklaması.Bilmiyorum. Ailem olsun istiyorum. Bir amacım, tutunacağım bir dal.
Bilmiyorum. Ailem olsun istiyorum. Bir amacım, tutunacağım bir dal.
tabi ki35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
tek dileğim bize böyle önyargıyla yaklaşan erkeklerin çocuğunun olmaması..Ay onlarin olacak miymiş acaba. Tamam erkekler 50 yasinda da baba olabiliyor ama 30 unda spermi olmayan ya da cok az olan erkek var.
Onlar biyoloji bilgisi olmayan terbiyesizler..bizim ümidimiz var ama, 35 i geçince karşımıza çıkan erkekler çocuğumuz olur mu diye bizimle evlenmeye çekiniyorlar.. şahsen benim başıma geldi..
40 yaşından sonra da anne olabilirsiniz elbette. 40 yaşından sonra doğum yapan pek çok kişi biliyorum. Allah nasip ederse olur. Ancak siz bu konuyu çok takıntı yaptınız kendinize. Anne olmak istemeniz en doğal hakkınız tabii ki ancak bunun için önce bir aday olması gerekmez mi? Bu şekilde sadece “çocuk sahibi olmaya” odaklanırsanız yanlış kararlar verirsiniz. Nitekim sadece çocuk sahibi olmak için evlenilen kişiyle muhtemelen sağlıklı bir ilişki de kuramayacaksınız. Bu da devamında mutsuz aile ortamı ve mutsuz çocukları getirecek.35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
Takıntı şeklinde değil ama korku. Ve mutsuzluk. Hayatta bir nedeninin olmaması. Sohbet edecek birisinin olmaması ve sevgisizlik.40 yaşından sonra da anne olabilirsiniz elbette. 40 yaşından sonra doğum yapan pek çok kişi biliyorum. Allah nasip ederse olur. Ancak siz bu konuyu çok takıntı yaptınız kendinize. Anne olmak istemeniz en doğal hakkınız tabii ki ancak bunun için önce bir aday olması gerekmez mi? Bu şekilde sadece “çocuk sahibi olmaya” odaklanırsanız yanlış kararlar verirsiniz. Nitekim sadece çocuk sahibi olmak için evlenilen kişiyle muhtemelen sağlıklı bir ilişki de kuramayacaksınız. Bu da devamında mutsuz aile ortamı ve mutsuz çocukları getirecek.
Ben 29 a gırdım yenı evlenecegım. Bende atanmaya calısıyorum. Bu sebepten 2 3 sene en az ıstemıyorum. Ve hapa başladımBiyolojik olarak bir sey diyemem ama psikolojik olarak bence anne olmak icin en güzel yaslar 35den sonrası bir kere maddi durumunuz oturuyor,evliliginiz oturuyor,yapacağınızı yapmış, gezeceğinizi gezmiş oluyorsunuz. Maddi manevi bebişe hazır oluyorsunuz.
yeni okuyabildim yazdıklarınızı, ne güzel yazmışsınız:) o kadar iyi geldi ki bana:) şu son 1 yıldır iki kişi girdi hayatıma, ikisi de bebek zor olursa diye laf söylediler, salak gibi yuttum önce, ama sonra söyledikleri kulaklarımda çınladı.. ve bitirdim.. ve aynı hatayı iki kez tekrarladım, birincisi beni üzmesine rağmen, bana bebek zor olur diyen birine daha katlandım.. sanki mecbur evlenmem gerekiyormuş gibi.. ama şimdi özgürüm, kendimi kimseyle evlenmek zorunda hissetmiyorum.. dediğiniz gibi, beni sırf üremek için değerlendiren biriyle işim olmaz.. babamın baskıları olmasa daha rahat edicem ama, ısrarla artık evlenmemi istiyor.. oysa ben artık erkeklerden nefret ediyorum..Onlar biyoloji bilgisi olmayan terbiyesizler..
Olacağı varsa oluyor.
O 35 40lardaki erkeklerinde Üreme sorunu çıkabilir. Herkesin çıkabilir. Bizimde çıkabilir.
Ama ben bazı insanların kadınları gereksiz korkuttuğunu düşünüyorum. Teyzem sağlıkçı. Kadınlarda 35 yaşında Üreme bitmez dedi. Beslenmene dikkat edersen 40larda bile hamile kalan olur dedi.
Burada bile 28 yaşındaki üyeye hemen doğur sonra bir daha hamile kalamazsın dendiğini duydum..
Bir de sizi sırf üremek için isteyen biriyle evlenmeyin.
Ben olsam öyle biriyle evlenmek istemem.
Evlilik uremekten çok öte bir şey bence..
Nasıl yaaKaynanam yetmiş yaşında. 18 yaşında çocuğu var. Sadece sağlıklı besleniyor doğal ortam.
yeni okuyabildim yazdıklarınızı, ne güzel yazmışsınız:) o kadar iyi geldi ki bana:) şu son 1 yıldır iki kişi girdi hayatıma, ikisi de bebek zor olursa diye laf söylediler, salak gibi yuttum önce, ama sonra söyledikleri kulaklarımda çınladı.. ve bitirdim.. ve aynı hatayı iki kez tekrarladım, birincisi beni üzmesine rağmen, bana bebek zor olur diyen birine daha katlandım.. sanki mecbur evlenmem gerekiyormuş gibi.. ama şimdi özgürüm, kendimi kimseyle evlenmek zorunda hissetmiyorum.. dediğiniz gibi, beni sırf üremek için değerlendiren biriyle işim olmaz.. babamın baskıları olmasa daha rahat edicem ama, ısrarla artık evlenmemi istiyor.. oysa ben artık erkeklerden nefret ediyorum..
Yaş ilerledikçe gebe kalmak zorlasabilir.mesela ben 32 yaşındaydım yumurta rezervinin azalmaya başladığını öğrendiğimde.35 ten sonra beklenen bir durumdur bu.5 aşılama sonrası 2.tup bebek tedavisinde oğluma hamile kaldım.35 yaşımda anneydim.40 ında da doğal yolla hamile kalabilen var.tamamen rezervinizle alakalı.bence amh denen kan testini yaptırın yumurta rezervinin hakkında bilgi verir.ona göre aksiyon alırsınız ,eger rezerv azalmissa yumurta dondurursunuz vs35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
Kaç yaşındasınız ki böyle şeylere maruz kalıyorsunuz? Herşey neden kadınlara zoryeni okuyabildim yazdıklarınızı, ne güzel yazmışsınız:) o kadar iyi geldi ki bana:) şu son 1 yıldır iki kişi girdi hayatıma, ikisi de bebek zor olursa diye laf söylediler, salak gibi yuttum önce, ama sonra söyledikleri kulaklarımda çınladı.. ve bitirdim.. ve aynı hatayı iki kez tekrarladım, birincisi beni üzmesine rağmen, bana bebek zor olur diyen birine daha katlandım.. sanki mecbur evlenmem gerekiyormuş gibi.. ama şimdi özgürüm, kendimi kimseyle evlenmek zorunda hissetmiyorum.. dediğiniz gibi, beni sırf üremek için değerlendiren biriyle işim olmaz.. babamın baskıları olmasa daha rahat edicem ama, ısrarla artık evlenmemi istiyor.. oysa ben artık erkeklerden nefret ediyorum..
şu anda ayrıyım ve çok daha mutluyum.. kimseye kendimi kanıtlamak zorunda değilim hele ona hiç.. evet bence de terbiyesiz..Aaa terbiyesiz yaa evet ya bebek senin yüzünden zor olursa bence de ayrılalım deseydin, sanki adam yüzünden olamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?