• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek sahibi olmak ya da olmamak :/

melek_yuzluu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2015
203
55
28
36
Selam kızlaarrr,
Ben evleneli 6 ayım doldu hatta tarihe bakıyorum 6,5 olmuş :)
ve bazen eşim de ben de bebek isteme konusunda inanılmaz gaza geliyoruz, yani gaza gelmek derken, hevesleniyoruz. arkadaşlarımızın bazılarının bebişleri oldu. çok tatlılar maşallah.
bizim eşimle flört dönememiz de çok uzun sürmedi eylül başı tanıştık, mayıs başı evlendik.

sizce bebek yapmak için ne zaman karar vermeli.

bu arada evliliğimde çok şükür sorun yok.rutin genelde sakin artık :)

edit:88 dogumluyum.

evli değilim ama en az 1 sene kesin beklerim hem evliliğimin tadını çıkartırım hem gezer tozarım malum çocuk olunca bunların hiç biri olmuyor :KK14:

Ben tam 1 yıllık evliyken hamile olduğumu öğrenmiştim hatta yıldönümü sürprizi gibi olmuştu. Ama evlilik öncesi de senelerdir tanıyordum eşimi,çocukluk aşkımdı. Sizin evliliğiniz de tanışmanız da çok yeni. Çok çok büyük sorunlar atlattınız mı hiç? Bir insanı sorun yaşanmadan tanıyamazsın,bence biraz daha zaman geçmeli.Bir de anne olmayı istemek bir anlık gaza gelmek gibi bir şey değil,o his geldiği zaman muhakkak anlarsın

Herhangi bir sağlık problemi yoksa bence en az 1-2 sene bekleyin derim.Ben 1 bucuk yıllık evliyken hamile kaldım ve simdi aklım olsa 3 sene daha gezer tozardim.Çocuk olunca ve bir de çok hareketliyse tamamen kısıtlaniyorsun.(Allah eksikliginin göstermesin)

Ben tam 1 yıllık evliyken hamile olduğumu öğrenmiştim hatta yıldönümü sürprizi gibi olmuştu. Ama evlilik öncesi de senelerdir tanıyordum eşimi,çocukluk aşkımdı. Sizin evliliğiniz de tanışmanız da çok yeni. Çok çok büyük sorunlar atlattınız mı hiç? Bir insanı sorun yaşanmadan tanıyamazsın,bence biraz daha zaman geçmeli.Bir de anne olmayı istemek bir anlık gaza gelmek gibi bir şey değil,o his geldiği zaman muhakkak anlarsın

yok şükür büyük sorun yaşamadık, ailesi ayrı şehirde.
bakalım aralık ayında bizde kalmaya gelecekler. sanırım o zaman daha iyi görurum; en azından aileisne ve bana yaklasımını.

iç güdüsel bi his sanırım bebek gördüğümde duygularım depreşiyor :):KK23:

3,5 senelik evliyim ilk bebeğim Zaman konusunda iyice düşünmeden,kendinizden ve sabrınızdan emin olmadan kalkışmayın derim. Genç kızlığımdan beri çocuklarla aram çok yoktur yani eş dost akrabanın bebeğini alıp sevmem,dışarıda bir çocuk görsem sevmeye çalışmam hatta bazı ortamlarda çocuk sesi bana rahatsız edici gelebiliyor. Şimdi kendi bebeğimi bekliyorum hevesle sevgiyle ama bu sabah bütün gece çok rahatsız bir uykudan bel,kasık ve olduğum tetanoz aşısı yüzünden kolum ağrıyarak uyanıp şimdilerde giymesi zor olmaya başlayan çoraplarımı giymeye çalışırken doğru mu yapıyorum acaba değiyor mu bunca sıkıntıya dedim kendi kendime. Sonra kızım içerden dürtüp tekmelemeye başlayınca herşeye değer dedim ama evliliğiniz tam oturmadan,maddi ve manevi olarak hazır olmadan aman kalkışmayın derim nacizane

3,5 senelik evliyim ilk bebeğim Zaman konusunda iyice düşünmeden,kendinizden ve sabrınızdan emin olmadan kalkışmayın derim. Genç kızlığımdan beri çocuklarla aram çok yoktur yani eş dost akrabanın bebeğini alıp sevmem,dışarıda bir çocuk görsem sevmeye çalışmam hatta bazı ortamlarda çocuk sesi bana rahatsız edici gelebiliyor. Şimdi kendi bebeğimi bekliyorum hevesle sevgiyle ama bu sabah bütün gece çok rahatsız bir uykudan bel,kasık ve olduğum tetanoz aşısı yüzünden kolum ağrıyarak uyanıp şimdilerde giymesi zor olmaya başlayan çoraplarımı giymeye çalışırken doğru mu yapıyorum acaba değiyor mu bunca sıkıntıya dedim kendi kendime. Sonra kızım içerden dürtüp tekmelemeye başlayınca herşeye değer dedim ama evliliğiniz tam oturmadan,maddi ve manevi olarak hazır olmadan aman kalkışmayın derim nacizane
Şuan karnında ve onu koruyabiliyorsun yani en rahat zamanların; asıl doğunca işler değişecek,ayaklanınca daha da zorlaşacak. Şimdiden pes etme:KK39:

Ya bende bu iyice gez ondan sonra çocuk yap olayına çok gülüyorum. Sanki gezme depoluyoruz :) bi kere istersen 30 sene gez Bebek olup ilk Zaman'lar eve tıkıldığında yine keşke daha çok gezseydim diyeceksin. Bak ben evlenmeden önce özellikle üni deyken her hafta sinemaya giderdim hic de depolamamışım şimdi bir kaç ay gidemesem Canım çekiyo. Zaten artık öyle Bebek oldu eve tıkıl zamanlarıda geçti bence. O eskidenmiş biraz. Alta araba kafelerde sıcak çoğunda oyun alanı var. Avm lerde oyun alanları sokaklarda parklar. Bence çocuk sahibi olmak için gezme isteğinden ziyada maddi imkanlar önemli. Borç var mı mesela Çünkü Bebek çok masraflı. Veya eve gelen para üç kişiye yetecek mi. Birde maddiyattan sonra sen ve kocan bi çocuğa bakabilecek özgüveni kendinizde hissediyor öuusnuz. Bence önemli olanlar bunlar. Bu arada 90 doğumluyum 28 aylık kızım var :KK200:

Şuan karnında ve onu koruyabiliyorsun yani en rahat zamanların; asıl doğunca işler değişecek,ayaklanınca daha da zorlaşacak. Şimdiden pes etme:KK39:
Pes etmedim ve farkındayım en rahat zamanlarım olduğunun aslında ama insanız işte ulaştığımız şeyin nankörü olabiliyoruz çok kolay olarak. Neyse ki bu hisler çok geçici anlık olarak yokluyor zaten 3 sene bu yüzden bekledim hazır olmayı. Şimdilerde hevesle bekliyoruz bakalım sağol canım tavsiyen için

Ben evlendikten bir buçuk sene sonra hamile kaldim bence yinede erken davranmisim.esimle hic gezip tozma ufakta bir tatil yapamamstim o zamanin sartlariyla, o yüzden içimde kalan bazi şeyler yok değil bence sende bbbiraz evliliğinin tadini cikar derim nacizane fikrim bu...

Bence bekleyin. Bende 7 aylık evliyim ve bir rahatsızlığım var doktor çocuk işini ertelememem gerektiğini, geçen zamanın benim aleyhime olduğunu söylüyor ama ben hala kendimi hazır hissetmiyorum şuan çocuk fikri sıcak gelmiyor elimde değil. Evliliğinizi oturtun, gezin tozun, ne biliyim bi sağlık sorununuz da yoksa kesinlikle acele etmeyin.

Acele etme daha bir seneni doldurmamıssın bende bır sene sonra hamıle kaldım sımdı 7aylık ınan bı bebek buyutmek ugrasmak cok zor butun hayatın degısıyo kısıtlanıyosun hıcbısey eskısı gıbı olmuyo vucudun ve eşinle ılıskıne kadar.bıraz para bırıktırıp yatırımınızı yapın eglenın gezın tozun bıkac seneye evlılıgınz ıyce oturunca yapın .keske benımde bı kac sne sonra olsaydı valla uykusuzluk.diş çıkarması,kabızı cogu seyı cok zor ve bazen gereksız yere hıc durmamaları saatlerce aglamaları flan vaktı gelınce yap yanı acele etme ınsan oyle bı an gelıyo kı beziyo yanı ıkı dk bırakıp ne wcye gıdebılıyorum yemek bıle yedırmıyo bısy yedıgımı gornce tepınıp herseyden oda ıstıyo yernde de durmuyo .kötü bsey degıl ama zamanı glınce yapılmalı cok sabırlı olman lazm annelık zor grckten hersynden fedakarlık yapıyosn ben bayan kuaforuym kendı ısmı kndm yapablyrm ama ınan kasımı bıyıgımı alamyrm suan bırk kuaforu yanı

Selam kızlaarrr,
ve bazen eşim de ben de bebek isteme konusunda inanılmaz gaza geliyoruz, yani gaza gelmek derken, hevesleniyoruz. arkadaşlarımızın bazılarının bebişleri oldu. çok tatlılar maşallah.
bizim eşimle flört dönememiz de çok uzun sürmedi eylül başı tanıştık, mayıs başı evlendik.

cok uzun sure flort yasamamısınız o nedenle 1 yıl dolsun , sonra cocuk dusunun cunku sızın yapacak cok seyınız var daha...
bız 5 yıllık ılıskı sonunda evlendık, gecen yıl ekımde soz-ısteme-nısan oldu 3 ü bir arada, bu yıl hazıranda evlendık, 1,5 ay sonrada gebe kaldım ama her ıkımızın yası var, ılıskı yerıne oturdugu an evlendık, ve gezecegımız kadar gezdık tozduk, artık aıle olmak ıcın maddı ve manevı hazır oldugumuz ıcın bebek yaptık...
ama tercıh sızın bu arada yasım 30 mrk edersenız, 31 de Allah asıp ederse anne olacagım.

evlilik öncesi arkadaşlık uzun olsa bile, aynı evde en az bir yıl yaşanması gerektiğini düşünüyorum.
Yaşlar müsait değilse belki hızlandırılabilir.

valla bebek gazla yapılacak bişi deil bilin yani biraz daha gezin tozun sonra olmuo... aceleniz ne anlamadım :D

Selam kızlaarrr,

bunun bir dayatması yok ama ben çiftlerin 2 yıl beklemeleri taraftarıyım, evliliğiniz iyice bir otursun, birbirinize doyun,Ben 5 yıl sonra bu kararı aldım tabi benim bazı sorunlarım vardı onlarda engel oldu yaşın daha genç çok acele etme derim

Aceleye gerek yok bence

Eşimle ilişkimizin 10. Evliliğimiz 4. Yılında çocuk sahibi olduk

Buna rağmen zor bir süreç zira daha önce olmayan bir konu olduğu için fikir ayrılıkları vs oluyor

Birbirine alışkın olunca tahammül etmek kolay aksi halde bebeğin doğduğu süreçte ayrılıklar çok oluyor

Tanıyın birbirinizi bebek öyle uzaktan sevmelik değil sorumluluk isteyen zor bir süreç

Selam kızlaarrr,

çok çok çok erken...bende 5-6 aylıkken hamıle kaldım gaza gelıp...düşünüyorumda ne kadar erkenmıs....bebek dunyanın en guzel şeyı ..ama onunla bırlıkte hersey cok degısıyor....bana burda bır arkadasım demıştiki
Selam kızlaarrr,

çok çok erken...bende 5-6 aylık evlıyken gaza gelıp hamıle kaldım...bebek dunyanın en guzel seyı ama tamamen kadının hayatını degıstırıyo..erkek ıcın aynı seyı soyleyemeyecegım....artık hersey evladın oluyo...burda bana bır arkadasım kadın olmadan ana olma demıstı cok haklıymıs...düşünüyorumda ıyıce gezmeden basbasa olmanın uzun sure tadını cıkarmadan doyasıya yasamadan bebek sahıbı olunmamalıymıs....tabıkıde ıyıkıde olmus hayatımın anlamı o benım...ama erkenmış...hele hele sız daha cok yenıyken evlenmıssınız.....ne acelen var...evlılııgın tadını cıkar once

Back
X