Bebek Şüphesini Öğrenince Eve Gelmiyorum Diyen Eş

Bence ikiniz de ailelere uzakta bir yere tayin isteyin. Basbasa olacaksiniz. Eşin duzelir sana baglanir diye dusunuyorum. Genelde oyle oluyor.

Zaten düşünmüyormuşsunuz siz de ama ben yinede söylemek istiyorum..

Bu adamdan baba olmaz!!!!

Çocuk hiç yapmayın siz bence hiççç!!!!

Ben de öyle düşünüyorum şu an bir planım yok ama istemeden olursa da en iyi şekillerde bakmak isterim haliyle. Ama onda o istek dahi yok. Her konu bi beni yalnız bırakma kendi keyfine bakma durumu söz konusu...

Evet tabi eminim olsa fikri değişir. Şuan ayrı yatıyoruz bütün gecemi mahvetti sağolsun

evlendımız ılk yıl bende ıstemıyordum esım ılk gunden bebek dıye baskı yapsada bır sene dolmadan bende ıstedım ama olmadı ne hastaneler doktorlar gezdı esım butun doktorlar olmaz kesınlıkle dedı sımdı keske olsaydıda ılk gunden olsaydı dıyorum hayırlısını ısteyın baktıdını allah bılır sız korunun olca varsada olur olmasada 10 sene beklesenız olmaz

Bence ikiniz de ailelere uzakta bir yere tayin isteyin. Basbasa olacaksiniz. Eşin duzelir sana baglanir diye dusunuyorum. Genelde oyle oluyor.
Onub tayin istemesi mümkün değil özelde çalışıyor ve bulup bulabileceği en iyiiş şu an. Asker dönüşü tekrar işe almazlarsa ancak düşünebiliriz başka şehri

Özel olmaz ise 4-5 yıl çocuk istememek için çok değil mi? neden 35 yaşında anne olmak istiyorsun?
Ben anne olmak istemiyorum aslında çocuk hiç düşünmüyorum şimdilik. Zaten bizim bir şeyleri oturtmamız en az 2-3 yıl sürer bu süreçte sorunlar üzerine çocuk dünyaya getirmek doğru değil. Ama diyorum ya olursa? Onda da yalnız kalacağım belli ki ailem yanımda olmadığı gibi eşim de olmayacak...

Bu ayri uyuma konusu nedense evliligin ilk gunlerindeki tartismalarin vazgecilmezi gibi birsey :) bence yatagi ayiran kim sizmissiniz gibi geldi bana yazilarinizdan anladigim kadariyla siz dominant bir karaktersiniz hersey sizin etrafinda donsun (esin icin diyorum) istiyormussunuz gibi evliligin ilk gunlerinin ennn buyuk hatalarindan biri baskin olup karsindakinin biran da degismesini beklemek bence daha ilimli olun onun nasil davranmasini istiyorsaniz once siz ona oyle davranin. Sorun kendiliginden duzelir hal boyle olunca nacizane benm dusuncem

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de öyle düşünüyorum şu an bir planım yok ama istemeden olursa da en iyi şekillerde bakmak isterim haliyle. Ama onda o istek dahi yok. Her konu bi beni yalnız bırakma kendi keyfine bakma durumu söz konusu...

İşte baştan bu insanın böyle olduğunu bence biliyordunuz,

Neden ewlendiniz ki ozaman..

Bencil insanla çok zordur..

1 hafta önce erkek arkadaşımdan bencillikleri yüzünden ayrıldım..

Çünkü ileride çok çektirirdi bana..

Bence artık aşk değil de mantık ewliliği yapılmalı..

Ben 2.öyle yapıcamm

Hayır ilk yalnz yatan kendisiydi ben de bu geleneği devam ettirdim. Daha doğrusu yalnız yatma amacıyla değil kendisi bağırıp çağırıp ellerime vurduğu için başka odaya gittim oturdum. Gelip özür dilemeyince de öyle kaldım.
Ben karşımdakinin değişmemesini bekliyordum aslında değişmesini değil. Ay canım cicim ne güzel sarılarak uyuruz beraber film izleriz beraber şunu yaparız vaatlerinin hepsinin yalan olduğunu gördüm. Bu konuda dominant değilim zaten ekstrem şeyler bklemiyorum.
Burada bir dönem sen kendin ortam hazırla istedikleriniçin kendin söyle ondan bekleme dendi. Dün aynen öyle yaptım ama adam benle oturup bir şeyle izlemek yerine bilgisayarı v saatler süren telefon konuşmalarını tercih etti.

Mesela mutfakta yemek yapıyorum. Ona "Hayatım, semavere su koyup fişini takar mısın?" dediğimde, internetten kafasını bile kaldırmadan "Senin yaptığın bir şeyi yemeyeceğim" diyor, kapıyı çarparak gidiyor. Eve dönünce de odasını kilitliyor, iki çocuğumu da yanına alıp uyuyor. Günlerce yatağını ayırıyor. Surat asıyor, konuşmuyor. Af dilediğim çok oldu. Her seferinde ben barıştım ama o bunu alışkanlık yaptı. Artık şımarıklık olarak gördüğüm için üstelemiyorum, ayrı yatıyorum. Melekler bana eşimden ayrı yattığım için sabahlara kadar lanet eder mi? (Rumuz: Lale)
Size küsen, sırt dönen, kapıyı kapatıp odasına çekilen bir insan, eş olarak sizi kendi âleminden çıkarıyor.
Size ihtiyaç duyduğu, sizi yanına davet ettiği halde gitmezseniz, hadiste yer aldığı gibi, "meleklerin lâneti" söz konusu olur. Siz bu durumdayken melekler sizden incinmiyor ki, bedduaya dursunlar.
Meleklerin beddua etmelerinin anlamı nedir? Sizin yüzünüzden kendine hakim olamayacak, günahlara, haramlara girecek. Buna da siz sebep olacağınızdan melekler size kızacaklar, "lanet" okuyacaklar. Sizin böyle bir durumunuz söz konusu değil.
Düşünebiliyor musunuz, eşlerin birbirlerine küsmeleri, kavgaları, nefret duymaları masum melekleri ve ruhanileri bile rahatsız ediyor. Fakat eşler arasındaki sevgi ve merhamet meleklere bayram ettiriyor.
Bir evde huzur varsa, eşler uyumlu ve mutlu ise, sevgi ve saygı içinde yaşıyorlarsa demek ki, oraya yüce âlemlerden nurlar ve rahmetler yağıyor, o mekân meleklerin duasıyla doluyor.
Ev içinde bu tür olumsuzlukları azaltmanın yolu, kaliteli birliktelikler geliştirmektir. Hatalarını yüzüne vurmadan, kusurlarını dile getirmeden, geçmişte yaşananlara takılıp kalmadan geleceğinizi sağlama almaktır.
Eşinizi bu yanlış tutumlarına karşın sizin bağışlayıcı olmanız, fedakârca hareketiniz, sabır ve sükûnet göstermeniz bir eş ve anne olarak size yakışan bir davranıştır.
Bu durumu eşiniz pek takdir etmese bile en azından çocuklarınıza güzel bir örneklik yapmış olursunuz.
Size bir Kur'ân gerçeğini hatırlatmak istiyorum.
"İyilikle kötülük bir olmaz. Sen kötülüğe iyiliğin en güzeliyle karşılık ver. Bir de bakarsın, aranızda düşmanlık bulunan kişi sanki candan bir dost oluvermiştir.
"Fakat buna ancak sabredenler erişir. Buna erişenler de büyük bir nasip sahibi olanlardır. (Fussılet, 41:34-35)
İbni Abbas bu âyeti açıklarken der ki: "İyiliğin en güzeli, öfkeliyken sabretmek, kötülüğe maruz kaldığında bağışlamaktır. İnsanlar bunu yaptıkları zaman Allah onları korur; düşmanları da onların önünde eğilir ve candan bir dost gibi olur."
Daha önce birlikteliği olmuş
Evlenmeyi düşündüğüm bayan daha önce bir birliktelik yaşamış. Ona karşı gelecekle ilgili herhangi bir şüphe duymasam da geçmişte yaşamış olmasına ihtimal verdiğim cinsellikten ötürü kendimi rahatsız hissediyorum. Bundan nasıl kurtulurum? (Rumuz: Pervane)
Gerçekten böyle bir durum söz konusu ise bu hiçbir zaman unutulmaz, akıldan çıkmaz, rahatsızlığı geçmez. İleride aranızda en küçük bir huzursuzluk, bir tartışma geçse, hemen o olay akılınıza gelir.
Fakat yanlış bir duyum söz konusu ise veya sadece bir şüphe ve vesveseden ibaretse, kesin bilgi sahibi olup ona göre davranmanız gerekir.
Çünkü aile hayatı, özellikle karı koca arasında kalıcı sevginin temeli güvendir, iffettir, eşinizin sizden başka gözünde ve gönlünde başka birinin bulunmamasıdır.
Onun için güveni ve sadakati gölgeleyecek, azaltacak ve zaman içinde sarsabilecek şeylere meydan vermeyin ki kafanız dinç ve kalbiniz rahat biçimde hayatınız devam etsin.
Bugün karı kocayı boşanmalara kadar götüren sebepler arasında, evlilik öncesi yaşanmış olayların da etkisi az değildir.
Bu açıdan hayatınıza "temiz" bir sayfa açarsanız rahat edersiniz.

Son düzenleme:
Kocanın bebek konusundaki düşüncesini bildiğin halde,neden onu hassasiyetinden vurmaya çalıştın.Yanlışlıkla hamile kalsan bile,gider testini alır emin olur,bunu uygun bir dille yüzyüze anlatırsın.Adama şok yaşatmakla eline ne geçti.Bak bomba senin elinde patladı.

Askere gidecek eşiniz bir de.
Bu atama işinde ben olsam çok muallakta kalırdım.

Bunu ona çıtlatabilirsiniz, ne kadar yalnız olduğunuzu ve tayin istemenizin onunla geçirdiğiniz kaliteli zamana bağlı olduğunu biraz anlatabilirsiniz.

Tutuşuyorsa sizindir, tutuşmuyorsa zaten hiç sizin olmamıştır diyesim geldi.
Şaka bir yana gerçekten anlayıp tutuşmuyorsa çok üzücü.

Biz bu konudan kavga etmedik ki. Sadece çalıştığı yer dolayısı ile test al dedim.orada bulunuyor testler. Mesele onun sert tepki vermesi. O zaman bu kadar istemiyorsa kendisi korunsun bir zahmet her şeyi ben düşünmek zorunda mıyım? Kadın korunsun ama olur da hamile kalırsa tüm suç ona atılsın bir de zaten yalnızken iyice yalnızlaşsın ne güzel işmiş keşke erkek olsaydım.

Ben bunu konuştum en son bana dediği "bu bahaneye sığınma". Yalnızım, başka şehirden geldim, berbaer vakit geçirmek istiyorum annenler gelmeden dediğimde "bi senin mi hayatın değişti benim de değişti sen bana anlayış göster" diyor.

sen bunlarin hepsini yaparak ilimli yaklasiyorsun ama karsindaki bunu ofke nobetlerinden snra bile fark etmiyorsa gercekten isiniz zor!!! Onceki konulariniza baktim da en kotu aile yine kocadan daha hayirli yagmurdan kacarken doluya tutulma olmus sizin evliliginiz Allah kolaylik versin, hayirla neticelendirsin ins.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aynen öyle bir durum oldu maalesef.
Ama güzel yanı yanındayken beni sallamayan annem kaplan kesildi.

Güzelim senin konu başlığın ne.Benim ne demek istediğimi hala anlamıyor mesele sert tepki vermesi diyorsun.Siz bundan kavga etmediniz,adam neyden tepki verdi o zaman.Adam sana çocuk konusundaki düşüncesini baştan net bir dille söylemiş.Sen bunu bile bile pat diye hamilelik şüpheni belirtip test al diye söylersen,yani kısacası durduk yere kendi dilince ESPRİ yaparsan,onunda yaşadığı şok ve şaşkınlıkla verdiği tepkiye alınmayacaksın.Sen hamile olma şüphesini,hem debu konuda kesin kararları olan bir adama söylemeyi basit birşey mi sanıyorsun.Şaşırmıştır şoka girmiştir.İnsan nasıl tepki vereceğini bilemez.Hamile dahi kalsan,bunu telefonla sanki gelirken bakkaldan ekmek al der gibi test al demek yerine geldiğinde oturup şüphenden bahsetsen,ne o bu kadar şok olurdu ne de sen böyle bir tepki alırdı.Erkek milleti ne bilsin.Korunduğunuzu düşünüyor.Sen şimdi hamile olabilirim diye ima edersen kafasında kandırıldığını ondan habersiz hamile kaldığını bile düşünebilir.Hayır onu da geçtim.Böyle bir ciddi konunun esprisi olur mu ya.Zaten sıkıntılı bir süreç yaşıyormışsunuz,ipleri daha fazla germek eline ne geçirecek.Evliliği kurtarmanın yolları bunlar değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…