• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek var mı, ne zaman, düşünüyor musunuz?

Bana da yapiyorlar çok baski ilk çocuk icin hadi yaisn.geciyor ikinci icin yalniz kalmasin bir kardes yap bla bla. arkadas milletin isi gucu yok herkese akil verme derdinde.herkesin bir iradesi buna karar verme yetisi var,ayrica.belki bi sorunu var belki kisir belki cocuk sevmiyor boyle surekli ayni.cumleri kuran.insanlarin.agzina terlikle vurasim var tmm belki kotu niyet tasimiyor ama anla iste kardesim herkesin ozeli kendine..aaa:sinirli:
Dimi belki kısırım ve belki bambaşka bir sorun var. Diyorum ya insanlar sırf muhabbet olsun diye konuşuyor ama can yaktıklarının farkında değiller

Bizim toplumda çok normal. Önce biri var mı, sonra evlilik var mı, sonra çocuk var mı, sonra 2. var mı, tipik sıralama bu. İnsanların çokta umrunda olduğundan da değil aslında bu klasik Türk toplumu muhabbet konusu. 10 aylık evliymişsin daha tadını çıkar. Sorana da ne moralini bozuyorsun ki istiyoruz yavaştan, kısmet, Allah ne zaman nasip ederse de geç. Millete ne bakıyorsun, onların soruları hiç bitmez. Şimdi bunu takarsan yarın ev almıyor musun diyecekler, ev alsan tatillerde napıyorsun diyecekler, bu stres böyle sürer gider.

Sen eşinle zamanının hayatının tadını çıkar soranada kısmet de geç gitsin
Aynen sadece muhabbet konusu, bugün de hava şöyle demek gibi bir şey olmamalı insanların özel hayatını irdelemek

Her toplum böyle mi bilmiyorum ama ben içinde bulunduğum baskıdan bıktım. Tamam boğazıma yapışan yok ama psikolojik olarak gerildim. Ve daha da kötüye gittiğimi hissediyorum. 33 yaşında nişanlandım 34 yaşında evlendim. 10 aylık evliyiz ve 35 yaşındayım. Bu yaşıma kadar haddi ve alakası olmayan herkes ne zaman evleniyosun, biri var mı, bi sorunun mu var bak herkes evlendi, evde kaldın, yaşın geçti diye boğdu beni. Evlendim. Bazı sorunlar olsa da mutluyuz.
Arkama atmayı başaramıyorum. Çünkü ben de istiyorum bir bebeğimizin olmasını ama öyle çok da yangın bir şekilde değil. Sonuçta Allah herşeyin hayırlısını versin. Eğer vermiyorsa ona da şükürler olsun. Vardır bir hayır. Özel hayatım, iş hayatım, çevre, herkes her gördüğü yerde soruyor. Bebek var mı, düşünüyor musunuz, istiyor musunuz, biz yeğen sevmek istiyoruz, bir sorun yok inşallah, bak doktora git, minder koy, balık ye, kayınvalide de istiyordur şimdi.... daha neler neler gerçekten bunaldım. Sorunum ve sorum da şu; bu soruları kafaya taktım, takvimi takip ediyorum. Bebek ihtimali düşük günlerde birlikte olmak istemiyorum. Hele de ihtimalin fazla olduğu günlerde eşimin bir işinin olması ya da uykusunun olması, yoksa sen istemiyor musun diye sorularla adamı da bunaltmama sebep oluyor. Birliktelik keyif vermemeye başladı. Sanki bunun için birlikte olmayacaksak gerek yok gibi hissediyorum. Eşim de galiba o anlamda benden uzaklaşmaya başladı. Hissediyorum. Napıcam ben. Nasıl düzelticem bu psikolojiyi.... uzmana git falan demeyin... valla aranızda uzmanlardan daha iyi tavsiye verebilecek kadınlar olduğuna eminim :)
Hakketn ya bu sorulari soranlari bazen bogazlamak istiyorm:) yani herlde cocugm olmasaydi bunlar yuzunden psikolojikmen cokerdim. Ya abi belki ben yapmicam sizene demi? Benm en buyuk derdimdir bu millet. Boyle sanane diyebilmek isterdim bide kibarca cevap vermk zorunda kalmaya sinir oluyorum. Bebegim icin klasik bu cocuk ac diyen olmusti bnde evet bilerek ac birakiyrm dedim. Allahim bu cevabi verdim ya nasil mutlu olmustum:))) bazilarini takmicaz bazilarina pat diye cevap verxez. Ama oyle bi kisilik olusturlcakki boylelerine sormaya cesaret edemicekler.

Maşallah. Allah bağışlasın. Haklısınız valla kimse olmayacak belki yanımda
Teşekkür ederim. Bana aileden destek çok geldi haklarını yiyemem. Ama yapmayabilirlerdi. Hakkınızda hayırlısı olsun Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Çok zor ama çok güzel bir şey evlat.

Hakketn ya bu sorulari soranlari bazen bogazlamak istiyorm:) yani herlde cocugm olmasaydi bunlar yuzunden psikolojikmen cokerdim. Ya abi belki ben yapmicam sizene demi? Benm en buyuk derdimdir bu millet. Boyle sanane diyebilmek isterdim bide kibarca cevap vermk zorunda kalmaya sinir oluyorum. Bebegim icin klasik bu cocuk ac diyen olmusti bnde evet bilerek ac birakiyrm dedim. Allahim bu cevabi verdim ya nasil mutlu olmustum:))) bazilarini takmicaz bazilarina pat diye cevap verxez. Ama oyle bi kisilik olusturlcakki boylelerine sormaya cesaret edemicekler.
Sana ne diyen de varmış. Ben de terslemek de zorlanıyorum. Zamanla terslerim inşallah. Bir de biz çok geziyoruz. Bize göre çok değil ama insanlara tuhaf geliyor. Millet bir de ordan vuruyor. Çocuk olmadan gezin, çocuk olunca nasıl gezeceksiniz..., bir sürü laf. Annem bile gezmekten gebe kalamadın dedi. El insaf yahu ne deyim

benım arkadasımda 36 yasında evlendı uc ay sonra kendı tercıhı ve ıstegıyle tup bebek yaptı....bu onun tercıhıydı..cunku cocuk cok ıstıyordu bekleyıp zaman kaybetmek ıstemedı...ama su var lutfen yanlıs anlamayın konu actıgınız ıcın yorum yapıyoruz..eger cocuk dusuncenız varsa zaman cok cabuk geciyor...kendimden biliyorum...ha bugun ha yarın derken tam 38 yasında hamıle kaldım...ıkıncı cocuk ıcın...sonra bır baktım zaman nasılda gecmıs...hıc anlamadan..takı her tahlılde doktorun yas rısk faktoru var demesıyle ırkıldım...ama suda var hiç istemeyebilirsinizde ...ınsanlara ne...su merak huyu ..cocugun biri eksı erık yıyormus...kadının biri yavrucum cok yemem dokunur demıs...teyze bılıyormusun benım dedem 100 yasına kadar yasadı demıs...niye cocugum cokmu erık yedı demiş...yok dedem baskasının ısıne hiç karısmazdı demış...

benım arkadasımda 36 yasında evlendı uc ay sonra kendı tercıhı ve ıstegıyle tup bebek yaptı....bu onun tercıhıydı..cunku cocuk cok ıstıyordu bekleyıp zaman kaybetmek ıstemedı...ama su var lutfen yanlıs anlamayın konu actıgınız ıcın yorum yapıyoruz..eger cocuk dusuncenız varsa zaman cok cabuk geciyor...kendimden biliyorum...ha bugun ha yarın derken tam 38 yasında hamıle kaldım...ıkıncı cocuk ıcın...sonra bır baktım zaman nasılda gecmıs...hıc anlamadan..takı her tahlılde doktorun yas rısk faktoru var demesıyle ırkıldım...ama suda var hiç istemeyebilirsinizde ...ınsanlara ne...su merak huyu ..cocugun biri eksı erık yıyormus...kadının biri yavrucum cok yemem dokunur demıs...teyze bılıyormusun benım dedem 100 yasına kadar yasadı demıs...niye cocugum cokmu erık yedı demiş...yok dedem baskasının ısıne hiç karısmazdı demış...
Kıssadan hisse :) güzelmiş fıkra. Doktora gittim. Problem yok. Eşim de gitmiş. Onda da problem yok. Tüp Bebek sürecine girmeden önce biraz daha zaman vermek istiyorum. Bir yandan da yaş korkum olduğu için de geriliyorum. Belki 25 yaşında olsam hiç kafama takmıcam

Sana ne diyen de varmış. Ben de terslemek de zorlanıyorum. Zamanla terslerim inşallah. Bir de biz çok geziyoruz. Bize göre çok değil ama insanlara tuhaf geliyor. Millet bir de ordan vuruyor. Çocuk olmadan gezin, çocuk olunca nasıl gezeceksiniz..., bir sürü laf. Annem bile gezmekten gebe kalamadın dedi. El insaf yahu ne deyim
Iste bende cevap veremeyenlerdenim. Bir kez verdim ohhh be dunya varmis dedim:))) millete veremynce evde kendi kendime konusyrm bu sfer. Bak smdi gebeym. Hatta yurtdsndaym kimse yok burda. Telefonla da iletisimi kestm bi sureligine herklesle. Gerçekten bazen tahammul edemiyrm ben. Senin konunda ustune geldi. Bunlar hep varlar

Iste bende cevap veremeyenlerdenim. Bir kez verdim ohhh be dunya varmis dedim:))) millete veremynce evde kendi kendime konusyrm bu sfer. Bak smdi gebeym. Hatta yurtdsndaym kimse yok burda. Telefonla da iletisimi kestm bi sureligine herklesle. Gerçekten bazen tahammul edemiyrm ben. Senin konunda ustune geldi. Bunlar hep varlar
Dimi. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. İletişimi kesmek ne güzel olurdu :)

İşte tam da bu sebeple çocuğunuz olmayabilir.
Stres..
Unutun o boşboğazları.
"Yav he he" deyin geçin.

Bizim milletimiz her haltı ayıplamayı çok sever,o ayıp bu ayıp şu ayıp.
Amaaaaaaa gel gelelim konu evli bir çiftin yatak odası ise heh işte onu pek sever.
Terbiyesizlik düpedüz.
Vallahi değmez kafanızı takmaya
Lütfen ilk zamanlarınıza geri dönün ve sadece istediğiniz için birlikte olun eşinizle.
Bebek zamanı gelince olacak,Allah kararlamıştır onun vakti saatini ;)

Hem bebek olunca ikinci bebeği isteyecekler.
"Yaşınız geçiyor bir tane daha yapın,birlikte büyüsünler,tek çocuk olmaz " diyecekler.
Vallahi bak,diyecekler ;)

*Stres yüzünden 1buçuk yıl evlat sahibi olamadım.Stresimin nedeni boşboğazlar değildi ama olsun ;)

Evliliğin tadına varın..
Mutluluklar...

İşte tam da bu sebeple çocuğunuz olmayabilir.
Stres..
Unutun o boşboğazları.
"Yav he he" deyin geçin.

Bizim milletimiz her haltı ayıplamayı çok sever,o ayıp bu ayıp şu ayıp.
Amaaaaaaa gel gelelim konu evli bir çiftin yatak odası ise heh işte onu pek sever.
Terbiyesizlik düpedüz.
Vallahi değmez kafanızı takmaya
Lütfen ilk zamanlarınıza geri dönün ve sadece istediğiniz için birlikte olun eşinizle.
Bebek zamanı gelince olacak,Allah kararlamıştır onun vakti saatini :KK66:

Hem bebek olunca ikinci bebeği isteyecekler.
"Yaşınız geçiyor bir tane daha yapın,birlikte büyüsünler,tek çocuk olmaz " diyecekler.
Vallahi bak,diyecekler :KK66:

*Stres yüzünden 1buçuk yıl evlat sahibi olamadım.Stresimin nedeni boşboğazlar değildi ama olsun :KK66:

Evliliğin tadına varın..
Mutluluklar...
Evet yaaa.... bunu daha önce de duydum. Bebekten vazgeçince hamile kalan kadınlar var diye. Stres bitiyor tabii o zaman. Baş etmeyi öğrenmem lazım

Hay çeneleri kopsun yaa , her yerdeler .. bunun birde "2. ne zaman" versiyonu var ..sanki çocuğu sana doğuracağım dedim birgün birine .. yeter yahu ,başkalarının aile planlamasından bunların hissesine düşen ne acaba .. biz doğurdukca onlar mı kazanıyor :)

En guzeli terslemek .. net tavrını görünce çekinip konusunu acamazlar ..

Ben yeni evlenince habire soruyorlardı, bir bozdum kadını oyoy daha kadın ağzını açmaz,zaten kimsede pek cesaret etmez çünkü sinirlenince kalp malp gorumceymis kmsuymus hicccc umursamaz :))) şimdi ikinciyi sorana seneye diyom ki bunu da yakın çevrem soruyor:)

Cinsellik göreve evrilip indirgenmiş gibi sanki. Ama bu düzeni değiştirmek de yine sizin elinizde. İnsanlar evlerine çekilip kaparlar çenelerini de kendisini çocuk bankası gibi görmeye başladığınız eşiniz başlar bu kez. Konuşmaktan fenası hissedip uzaklaşmaya başlar. Ben açık açık olmasa da tersliyorum. Sanane demenin başka başka yolları var. Hemen her konuda söylüyorum istediğin kadar köprü yap yol yap Avrupa’yla yarış. Zihniyet Ortadoğu

Nasıl yani....3. Çocuk mu ne zaman diye soruyorlar?
Evet ki ilk bebegim tup bebek ikinci bebegim supriz yumurta 15 ay var aralarinda. Eee 3. De yapin diyen can dostlar oldu.... bir degil iki degil... susmazlar yani hem de hicbir zaman.
Evi buyutun, arabayi büyütün, kilo almissin ver, cocuk ac mi, tv izletme, aaa ama artik buyudu azcik tv izletsen bisey olmaz, seker yiyor mu yemesin, buyud buyudu yesin sen bunu yeme bebege gaz yapar aaa yapmaz yapmaz sut yapar ye...
Bla bla bla.... hep konusurlar konusacaklar kulagini tika...

Biri sanki benim yaşadıklarımı anlatmış gibi geldi bir an herkesin akıl vermesi bunaltan sorular eşinin seni tam anlayamaması ve yaşanan hayal kırıklığı kendini yıpratma umarım bu psikolojiyi atarız üstümüzden

Back
X