• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek var mı, ne zaman, düşünüyor musunuz?

Her toplum böyle mi bilmiyorum ama ben içinde bulunduğum baskıdan bıktım. Tamam boğazıma yapışan yok ama psikolojik olarak gerildim. Ve daha da kötüye gittiğimi hissediyorum. 33 yaşında nişanlandım 34 yaşında evlendim. 10 aylık evliyiz ve 35 yaşındayım. Bu yaşıma kadar haddi ve alakası olmayan herkes ne zaman evleniyosun, biri var mı, bi sorunun mu var bak herkes evlendi, evde kaldın, yaşın geçti diye boğdu beni. Evlendim. Bazı sorunlar olsa da mutluyuz.
Arkama atmayı başaramıyorum. Çünkü ben de istiyorum bir bebeğimizin olmasını ama öyle çok da yangın bir şekilde değil. Sonuçta Allah herşeyin hayırlısını versin. Eğer vermiyorsa ona da şükürler olsun. Vardır bir hayır. Özel hayatım, iş hayatım, çevre, herkes her gördüğü yerde soruyor. Bebek var mı, düşünüyor musunuz, istiyor musunuz, biz yeğen sevmek istiyoruz, bir sorun yok inşallah, bak doktora git, minder koy, balık ye, kayınvalide de istiyordur şimdi.... daha neler neler gerçekten bunaldım. Sorunum ve sorum da şu; bu soruları kafaya taktım, takvimi takip ediyorum. Bebek ihtimali düşük günlerde birlikte olmak istemiyorum. Hele de ihtimalin fazla olduğu günlerde eşimin bir işinin olması ya da uykusunun olması, yoksa sen istemiyor musun diye sorularla adamı da bunaltmama sebep oluyor. Birliktelik keyif vermemeye başladı. Sanki bunun için birlikte olmayacaksak gerek yok gibi hissediyorum. Eşim de galiba o anlamda benden uzaklaşmaya başladı. Hissediyorum. Napıcam ben. Nasıl düzelticem bu psikolojiyi.... uzmana git falan demeyin... valla aranızda uzmanlardan daha iyi tavsiye verebilecek kadınlar olduğuna eminim :)

Emin olun birçok kadının yaşadığı çevre baskısını yaşıyorsunuz, yaş kaç olursa olsun, insanlar bir kadının büyüyüp serpildiğini fark ettikleri andan itibaren sevgilin var mı, evlenmeyi düşünüyor musun, yaşıtların evlendi sen ne zaman evleneceksin, arkadaşların evlendi de çocukları bile oldu, yoksa senin kısmetin mi kapalı sorularına maruz kalıyor, evleniyorsunuz susmuyorlar, bu sefer de çocuk ne zaman sorusu başlıyor, çocuğunuz oluyor eee kızına/oğluna kardeş lazım 2. ne zaman diyorlar, 2 çocuğunuz oluyor, ikisi de kızsa veya erkekse, 3. belki farklı cinsiyetten olur, 3. yü de doğur diyorlar, çevre her daim sizin özel hayata bodoslama dalmayı kendine hak görüyor.

Yaşadıklarınızı çoğumuz yaşadık, ya kulak tıkayacaksınız, ya karşınızdakini susturmak için sessiz kalmayıp lafı yapıştıracaksınız ya da karşı atağa geçip karşınızdakini özel hayatıyla ilgili soru bombardımanına tutacaksınız.

Ne kendinizi ne eşinizi bu konuda bunaltmayın, birlikteliği çocuk sahibi olmak için görev haline getirmeye başladığınız zaman siz de eşinizde rencide olursunuz, birbirinizle sanki yalnızca bebek için beraber oluyormuş hissine kapılırsınız.

Çocukla ilgili düşünceleriniz çevrenizin baskısına göre şekillenmesin, siz ne istiyorsunuz önemli olan bu, yoksa emin olun çevre doğum yapsanız da susmayacak, doğum kilolarını konuşacaklar, bebeğinizin gelişimini kendi bebekleriyle kıyaslayacaklar, ben 2. ye hamileyim hadi sen ne zaman bebeğine kardeş yapıyorsun diyecekler, normal doğursanız sezeryanı, sezeryanla doğursanız normal doğumu övecekler, anneliklerini sizle yarıştıracaklar, onlara konu çok :)

Boşverin çevreyi, evliliğinizden keyif almaya bakın, bebek olacağı varsa olur, olmasını istiyorsanız da çevrenin sizi soktuğu bu stresle olmaz, bebek rahat ve sakin bir kafa istiyor, aklınızı kurcaladıkça olacağı varsa da olmuyor.

Mutlu olun anın tadını çıkarın.

Kiz bana 4. Yu soran bile var az dur:))

Maalesef boyleyiz toplum bu. Baski cok.. bu yuzden bazi kisiler bence evliligide cocuguda baskidan yapiyor.

O kadar iyi anliyorumki seni..cocuk icin ugrasirken sex yapmak dunyanin en tat vermeyen seylerinden biri. Birde erkekte bunun icin havaya giremiyosa ve sen iki kat enerji sarf etmek zorunda kaliyosun. Hele birde benim gibi 14. Gun yumurtladigini dusunup gun asiri yapmaya calisiyosan:)doktora gidin oncelikle cocuk istiyosaniz. Sorun varsa bilmekte fayda var. Sorun cikarsa cozumude ona gore ararsiniz.

Cok fazla verebilecegim bi tavsiyem yok ama sunu diyeyim.. sex yapmaniz gerektigini esine belli etme onceden soleme baski yapma.. sen bil ama esine spontane gelisiyo havasi ver. Erkekleri cok etkiliyor cunku ve insan o dusuncelerle zevk almayi unutuyor.

11.-17. Gun yumurtlama olur diyen olmus.
Benim. tam 20. Gun catladi son hamileligimde, adim gibi eminim.
Gune cok takilmayin, adet bitiminden sonra gun asiri iliski hamilelik ihtimalini yukseltir.
Akintinizi da takip edin.
Aslinda vucudunuz taniyinca yunurtlama gerceklestigini insan anliyor.

İnsanlar ne densi!!! Hiçbirini takma, ilişki konusunda da aşkla seviş ;) gününe saatine takılma. Güya ovulasyon testi yaptım yumurtlamamı takip ettim. 18. Gün yumurtladığımı düşünmüştüm. Ama 30. Gün hamile kalmışım yani reglimden 2 gün önce. Takvimi saati çok takma içinden geldiği gibi yaşa ;)

Madem istiyorsunuz internetten yumurtlama testi siparis edebilirsiniz benim yumurtlamam gec oldugu icin ancak testle gunumu yakaladim cok sukur o ay hamile kaldim lutfen deneyin stres de yapmayin inanin insanlar hep konusur ve genelde bos konusurlar

Aranizda cinsel anlamda soğukluk başladıysa boşverin yumurtlama gününü filan bi kaç ay tatil ilan edin kendinize. zaten haftada 2-3 gün birliktelik olursa spermler 2-3 gün canli kalabildigi icin hamilelik oluşur tabi vakti zamani geldiyse :KK66: vakti zamani gelmediyse yumurtanın catladığı saate de denk getirsen iliskiyi olmuyor. bi kac ay kafanizi dinleyin daha olmazsa doktora gider bi genel kontrolden geçersiniz. kendi kendinizi şöyle rahatlatin "yaaa bi kac ay dinleneyim sonra doktora gidicem zaten" :KK66: psikolojik rahatlama bile hamile kalma ihtimalinizi arttırır.

çevre baskisini duymazdan gelin yapcak bisey yok. bana devamli ekmek aldigim adini bilmedigim fırıncı teyze baski yapiyordu 4 senedir en sonunda patladim "benden kaynakli bi sorun var olmuyor napayim" dedim kadin sustu kaldi :işsiz: ağır konuşmayi da bilirdim ama komşu diye frenledim kendimi

Her toplum böyle mi bilmiyorum ama ben içinde bulunduğum baskıdan bıktım. Tamam boğazıma yapışan yok ama psikolojik olarak gerildim. Ve daha da kötüye gittiğimi hissediyorum. 33 yaşında nişanlandım 34 yaşında evlendim. 10 aylık evliyiz ve 35 yaşındayım. Bu yaşıma kadar haddi ve alakası olmayan herkes ne zaman evleniyosun, biri var mı, bi sorunun mu var bak herkes evlendi, evde kaldın, yaşın geçti diye boğdu beni. Evlendim. Bazı sorunlar olsa da mutluyuz.
Arkama atmayı başaramıyorum. Çünkü ben de istiyorum bir bebeğimizin olmasını ama öyle çok da yangın bir şekilde değil. Sonuçta Allah herşeyin hayırlısını versin. Eğer vermiyorsa ona da şükürler olsun. Vardır bir hayır. Özel hayatım, iş hayatım, çevre, herkes her gördüğü yerde soruyor. Bebek var mı, düşünüyor musunuz, istiyor musunuz, biz yeğen sevmek istiyoruz, bir sorun yok inşallah, bak doktora git, minder koy, balık ye, kayınvalide de istiyordur şimdi.... daha neler neler gerçekten bunaldım. Sorunum ve sorum da şu; bu soruları kafaya taktım, takvimi takip ediyorum. Bebek ihtimali düşük günlerde birlikte olmak istemiyorum. Hele de ihtimalin fazla olduğu günlerde eşimin bir işinin olması ya da uykusunun olması, yoksa sen istemiyor musun diye sorularla adamı da bunaltmama sebep oluyor. Birliktelik keyif vermemeye başladı. Sanki bunun için birlikte olmayacaksak gerek yok gibi hissediyorum. Eşim de galiba o anlamda benden uzaklaşmaya başladı. Hissediyorum. Napıcam ben. Nasıl düzelticem bu psikolojiyi.... uzmana git falan demeyin... valla aranızda uzmanlardan daha iyi tavsiye verebilecek kadınlar olduğuna eminim :)

Sizi hatırlıyorum eşinizle sorunlarınız vardı düzeldi mi önce onu sorayım?
Ya niye bu kadar takıyorsunuz ki 1 cümle cevap verin ağızlarını kapatın bir daha cesaret edemezler. Ben de 30 uma girdim eşim benden büyük diye herkes laf söylüyordu, ağızlarına tıktım yapıcam siz bakın ben keyfime bakıcam dedim aldırmadım vs vs kimse bir şey demiyor artık ki demeye hakları da yok. Başkasının ağzı kapansın diye bebek yapılır mı ya? Yapmayın allasen belli ki tam hazır değilsiniz, toplum baskısı için kendi kendinizi geriyorsunuz. O yap yap diyenlerin hiçbiri çekmeyecek sıkıntıyı siz çekeceksiniz.

Ben bir kaç sene daha düşünmüyorum tabi Rabbim karar verir çünkü bebek için maddi manevi hazır olmak istiyorum.

ben de 34 de evlendım
ilk ıkı sene hıc korunmadık
olursa olur olmazsa olmaz modundaydım
5 senelık evlıyım ve bır kere bıle kornmamamıza ragmen olmadı

sana tavsıyem eşinle birlikte dr a git ve tüm testlerını yaptır
düşünmesen bile bir sorun varsa bu sürecte prüzleri halledersiniz
bana kımse bu tavsıyelerde bulunmadı keske bulunsaydı ben de vakıt kaybetmemıs olurdum

aynı sorular bana da soruluyor
ben düşünmuyoruz dıyorum a acenelerı kapanmıyor malesef
soracaklar yapacak bırsey yok

ikinci olumsuz asılamamı öğrendiğim gün bir tanıdık
becerip de bir cocuık yapamadın yazıklar olsun sana dıyerek guya saka yaptı
canım nasıl acıdı anlatamam

36 yaşındayım, 4 yıldır evliyim. Çocuk yangını hiç hissetmedim ben de.
Allah verirse baş üstü vermezse zaten öyle .
Geçen eski bir iş arkadaşım bey bana sordu çocuk konusunu. Yaşı benden oldukça da büyük bir bey. Uzatmamak için ''Allah verirse olur , düşünmedik şimdiye kadar'' dedim.
Adam bana ''Korunuyor musunuz?'' diye sordu :KK70:
Pozisyonuna kadar karışacak azıcık lafı uzatsam :KK70:
''Abi sana hayırlı işler bol güneşler'' dedim kapattım konuyu.
Bu sustu ama susmayanlara daha ağır konuşuyorum.
Ağzımın ayarı yoktur bana karşı olmayana.
Rahatlıkla ''Sana ne yaa'' diyebilirim, isteyene daha da kabalaşırım ki yapmışlığım çoktur,
O şekilde sustular.
Siz çocuk istiyorsanız tek yapmanız gereken kafaya takmadan beklemek.
Olmuyorsa doktorlar bugünler için var.
bana da koca adamlar sen simdi düşünmuyorsun ama ılerıde hıc olmaz kadınların menapoz durumu var bılıyorsun dıyorlar

Ben ertelemiyorum, hatta takvimi takip ediyoruz. Ama bizim elimizde olan bir şey değil. Doktora gittik. İkimiz de sağlıklıyız. Allah ne zaman ol derse o zaman olacak. Yoksa iğne miğne mi yaptırsak bilmiyorum
rahim filmi çekindin mi?
eşinde varikosel e bakıldı mı?
genetik tarama testi yaptırdınız mı

Pembepusula hayatına karışmak haddim değil ama eşinin kumar bağımlılığını hatırlıyorum.Vardir bir hikmet de ve çocuk işini ertele.Arkadasim eşinin bu bağımlılığı yüzünden iki çocuk ve 5 yıl sürecek borç ile boşanmak zorunda kaldı.

Pembepusula hayatına karışmak haddim değil ama eşinin kumar bağımlılığını hatırlıyorum.Vardir bir hikmet de ve çocuk işini ertele.Arkadasim eşinin bu bağımlılığı yüzünden iki çocuk ve 5 yıl sürecek borç ile boşanmak zorunda kaldı.

Evet ben de bu yüzden sordum aslında sorunlarınızı çözdünüz mü diye konu sahibine henüz cevap gelmedi.

Yani toplumumuzda evlilik çocuk için yapılıyor gibi düşünüyor , çocuksuz evlilik mi olur mantığı var bunu aşmamız zor maalesef ama kişiler sırf baskı var diye de çocuk yapmamalı, aman yapayım ne de olsa büyür , aman çeneleri kapansın, aman torun isteniyor, böyle düşünülmemeli, tabi benim fikrim bu.

5 yıldır iddaa oynayan adam "karıma söz verdim "diye bırakmaz.Ese dosta,sağa sola borçlanıp oynar sonra da hepsi aynı anda ortaya alacaklı olarak çıkar bir günde -100.000 de olduğunuzu ogrenirsiniz

Siz bebek istiyorsunuz ama olmayacağından korkuyorsunuz hele de bu sorularla daha çok bunaldınız gibi geldi bana

Ben 34 yaşında evlendim ve açıkçası çocuk için evlendim.. eğer 2. ayımda hamile kalıp bebeği kaybetmeseydim herkese "düşünmüyoruz henüz" der çenelerini kapatabilirdim diye düşünüyorum.. Bence siz de öyle yapabilirsiniz.. "Düşünmüyoruz bebek şu anda" bu kadar basit. İşte ilerde olmaz aman düşünün falan diyecek olan olursa da kontrollerimizi yaptırdık istediğimiz zaman bebek yapabilecek durumdayız ama şu an düşünmüyoruz evliliğimizin tadını çıkarıyoruz diyebilirsiniz.

Biz de yaklaşık 2 yıldır evliyiz. Çocuk düşünüyor musunuz diyenlere ‘Hayır Allah isteyene versin’ diyorum o da anlıyor zaten istemediğimizi. Konuyu genelde kapatıyorlar.

Bu sorulara kafani takacak olursan ilk çocuk olunca ikincisi ne zaman diyecekler:) iki çocuğun oldu diyelim ikisi de erkek oldu veya kız hadi bide üc olsun cinsiyeti farklı olsun diyecekler..sorun şurda siz gerçekten istiyormusunuz önemli olan bu.kafaniza takmayin.eger çok istiyorsanız da zaman çabuk geçiyor mutlaka yaş almadan kadindogumcularla gorusun,hormonlariniza baktirin derim.

Milletin sozü bitmez 1. Cocuk hadi kardeş yapın buna 2. Cocuk olur bi daha düşünmüyon mu ? 3. Çocuk olur ondan sonra aman bi daha dogurma artik yeter derler :))

Pkolu bi insan olarak ayda 1 kere olan cinsel ilişkiyle hamile kaldım.Gerçekten olacağı varsa olur.Size tavsiyem önce rutin kontrolleri yaptırın, sperm yetmezliği, kist vs var mı baktırın, folik asit başlayın vs..

Back
X