Ben hayvanları seviyorum ama genelde bilimsel verilerle konuşuyorum. Halk arasında köpek kisti diye adlandırılan hastalıkla ilgili bir paylaşım;
Metnin asagilarina inerseniz insandaki bulaş şeklini görebilirsiniz.Kist yumurtalarının gıda su vs yolu ile agizdan alımında diye devam ediyor paragraf.Karaciğer Kist Hidatiği - Memorial
Karaciğer Kist Hidatiği hakkında detaylı bilgi ve uzman görüşlerine ulaşmak için tıklayın.www.memorial.com.tr
Evde beslenen aşılı kedi köpek tüyü kist yapmaz, bu bir. İkincisi aynı şey başınıza iyi yıkamadığınız sebze meyve yediğiniz için de gelebilir.
Aslında daha önce konuya yorum yazdım bu konuda ama bir kere daha yazayım.Kopek kisti dediğiniz şey toksoplazmaya bağlı olarak oluşan kist.Bu kistler topraktan bulaşır.kedi köpeğe yerleşmeden öncede sebze meyve ve otlarda bolca bulunur .iyi yıkanmamış bu ürünlerden vücuda yerleşir ve organlarda kist yapar.kedi köpek inek keçi tavuk vs vs bütün bu hayvanların tüyünden insana geçmesi riski bu dediğim ürünlerden geçmesi riskinden çok daha azdır.Ama nedense hep bu iyi yıkanmamış ürünleri es geçip hayvan tüyünden oldu efsanesi daha yaygın olarak bilinir.Hayati boyunca hayvanla ilişkisi olmayan insanlarda bile toksoplazma testi pozitif çıkıyor ve kist oluşabiliyor.Aslinda olay tamamen hijyenle alakalı hijyen kurallarına uyan kişilerde bu hastalığa rastlamak düşük ihtimal.Ama dışarıda yediğimiz salataların ne kadar iyi yıkandığini düşünürseniz dediğiniz gibi köpek kistinden (ki böyle bir hastalık adı yok) böyle bir ameliyat olma olasılığı çok rastlanır bir durum değil.En son olarakda evde yaşayan hayvanların geneli zaten her ihtimale karşı aşılanıyor.En az altı aya bir iç parazit ve dış parazit aşıları var hayvanların.
Sizi anlıyorum bende sizden yola çıkarak yine genele bilgilendirme yapmak istedimSizin için konuşmadım zaten. Çok affedersiniz hayvanın idrarı insanlarınkinden temizdir vs. diyenler var. Bu gibiler için konuştum. Yoksa ben doğayı çok seviyorum. Bir tane tavşanım var ama kalkıp da tavşanımın idrarı tertemizdir demem yani sırf sevdiğim için.
Annem akciğer ameliyatı oldu.Karaciğer Kist Hidatiği
Ayrıntılı okursanız anlarsınız. Uzun metinde en önemli nokta burada yaziyor.....Kopegin kılı tuyu değil parazitin bulaştığı gıda vs vs.....İnsan da bu tabloda zaman zaman bir ara konak vazifesi görebilmektedir. Eğer, parazitin yumurtasının bulaştığı maddeler (gıda,su…) ağız yolu ile alınırsa, yumurtalar bağırsakta açılır ve içinden çıkan parazit aynı şekilde sıklıkla karaciğerde yerleşmek üzere insanda da kistler oluşturur.
Haklısınız. Ben akciğerinde kist çıktı dememe rağmen bana karaciğer kistinin linkini atmış. Keşke insanlar cevap vermek için uğraşmak yerine önce birbirini anlasa. Neyse insanlık halidir.Hayvanları çok seven kişiler genelde hep onları savunmak için hayvanın zararlı bir şeyi olsa bile zararlı değil diyorlar.. Bu davranış çok yanlış.
olmus olabılır gecmıs olsun o kıstın adı kedı kopek kıstı. kedı kopek besleyen herkes kıst olacak dıye bırsey yok oyle bırsey olsa dunyanın nerdeyse yarısı suan hayatda olmazdıHaklısınız. Ben akciğerinde kist çıktı dememe rağmen bana karaciğer kistinin linkini atmış. Keşke insanlar cevap vermek için uğraşmak yerine önce birbirini anlasa. Neyse insanlık halidir.
İsterseniz akciğer kisti linki de atabilirimHaklısınız. Ben akciğerinde kist çıktı dememe rağmen bana karaciğer kistinin linkini atmış. Keşke insanlar cevap vermek için uğraşmak yerine önce birbirini anlasa. Neyse insanlık halidir.
onyargıyı yıkmak atomu parcalamaktan zormus oyle derler :)İsterseniz akciğer kisti linki de atabilirimsıklıkla karaciğerde olmak üzere diye başlayan son cümleye de bakmanızı rica ederim. Ben haklılık derdinde değilim inanın sadece yanlış bilinen seylere dikkat çekmek istedim.Annenize de çok geçmişler olsun .
Aslında yardım etmek istediğimizi anlasa insanlar ne güzel olurdu.Bosa endiselenmek yerine hijyen kurallarına dikkat edelim evlerimizde firinlarimizda restoranlarda kafelerde ve bilimum yerde demek istiyorum ama anlasilamamak üzüyor beni gerçekten.onyargıyı yıkmak atomu parcalamaktan zormus oyle derler :)
Haklısınız. Ben akciğerinde kist çıktı dememe rağmen bana karaciğer kistinin linkini atmış. Keşke insanlar cevap vermek için uğraşmak yerine önce birbirini anlasa. Neyse insanlık halidir.
Ay ne güzel yazmış tam benim demek istediklerim diye beğene basacaktım ki şu satırları gördüm. "Ayrica köpeklerden insanlara geçen hiçbir bulaşıcı hastalık mikrop bulunmamaktadır istediğiniz doktora veterinere sorabilirsiniz "Evlendigimden beri köpeklerim var 14 yıllık evliyim.Onlar sizlere göre köpek olabilir ama bizim gibilere göre evlattır.1 yaşına kadar çiş eğitimi tam olarak oturamaz.Daha çok kucukmus.Gecen dayımlar gelecekti izmir den antalya ya anneme benim evlatlarını bilerek gelsinler onlar için balkona yada odaya kapatamam dedim vazgeçtiler.Kusura bakmayın alınmayında ama siz oğlunuzu dışarıda mı bakıyorsunuz da evin içinde diyorsunuz o can için. Küçük kızım ponçigimle doğdu büyüdü 4 yaşında şu an.4 senede hastalandigi 1 elin parmağını geçmez.Ayrica köpeklerden insanlara geçen hiçbir bulaşıcı hastalık mikrop bulunmamaktadır istediğiniz doktora veterinere sorabilirsiniz ama bizlerden onlara karşı çok kötülük varBenim annemde kayinvalidemde evde hoşlanmıyor fakat kararıma saygı gösterip evime geliyorlar.Sizinki gibi bir cümle duysam kirılırım çünkü onlar benim evladım. Sizde istemiyorsanız gitmek zorunda değilsiniz.
Küçük çocuğum var ara ara giriyorum buraya. O yüzden tüm sayfaları okuyamıyorum.olmus olabılır gecmıs olsun o kıstın adı kedı kopek kıstı. kedı kopek besleyen herkes kıst olacak dıye bırsey yok oyle bırsey olsa dunyanın nerdeyse yarısı suan hayatda olmazdı
burda ucuncu yazısım denk gelmedınız sanırım akrabam hayvanlardan ölümüne korkar gordugu an cıglık atar yaklassın aglar delırmıs zannedersınız oyle cıglık cıglıga yanı oksayabılmesı aynı odada bulunması mumkun degıl.
hamıleyken kedı kopek kıstı oldu amelıyat oldu
arkadas sıze ısrarla bunu anlatmak ıstıyor o parazıtın sebep oldugu hastalıgın adının bu olması kedı kopeklerden dırek ınsana hastalık bulastıgı anlamına gelmıyor ve ıspatlıyoruz ve aynen dedıgınız gıbı katılıyorum keske herkes bırbırını anlasa degıl mı. sokakta kuduz hayvanın tırmalaması veya lagıma bulasmıs hayvanın oksanmasından bahsetmıyoruz tabıkı . annenız asılarını yaptırmıs ılacını mamasını ozel tutmusmuydu.asılı hayvandan hastalık bulasması ımkansız dunyada boyle bırsey yok. tıbbı gercekler var. asılı hayvandan hastalık bulasmaz.
Çok teşekkürler.İsterseniz akciğer kisti linki de atabilirimsıklıkla karaciğerde olmak üzere diye başlayan son cümleye de bakmanızı rica ederim. Ben haklılık derdinde değilim inanın sadece yanlış bilinen seylere dikkat çekmek istedim.Annenize de çok geçmişler olsun .
Her yıl bizim köpeciğe 5'li karma, ki bu aşının içinde gençlik hastalığından tutunda, hepatit ve üst-alt solunum enfeksiyonlarını engelleyen aşı da mevcut olmak üzere 5 ayrı hastalık için olan karma aşı, kuduz aşısı, bronchicine aşısı yani insanlarda boğmaca-bronşit gibi hastalıklara tekabül eden hastalığın aşısı, lyme aşısı(kenelerin kan emmesi sonrası insanlara da bulaşan kötü bir hastalık) yaptırıyorum, bunun dışında herkesin korktuğu o kist olmasın diye de 3 ayda bir iç-dış parazit ilaçlarını kullanıyoruz.onyargıyı yıkmak atomu parcalamaktan zormus oyle derler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?