Bebek ve kopek

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

belki mutlu eder oglum hala öyle :) hergün üstümüz toz toprak eve geliyoruz. banyoya girene kadar duvarlarida camur yapiyoruz

belki mutlu eder oglum hala öyle :) hergün üstümüz toz toprak eve geliyoruz. banyoya girene kadar duvarlarida camur yapiyoruz
Kızımda annesi babası gibi toz toprakla büyüdü:) duvarlar eşyalar temizleniyor, artık temizlemek daha kolay ama doğa içinde büyütülen o çocukların doğayı tanıması, iç içe olması bir yana özgürlük hissiyle yaşadıkları mutlulukları paha biçilemez

Bir şey olmaz, üç yeğenim doğduklarından beri kedili köpekli evlerde büyüdüler diyeceğim ama inanmayacaksınız nasıl olsa. Gitmeyin madem.
Öyle bir oluyor ki. Annemin çocukken vücuduna giren köpek tüyü akciğerinde kiste sebep oldu adı da köpek kisti. Annem de çocukken köyünde köpek beslermiş. Kadın açık akciğer ameliyatı olmak zorunda kaldı.

Evde beslenen aşılı kedi köpek tüyü kist yapmaz, bu bir. İkincisi aynı şey başınıza iyi yıkamadığınız sebze meyve yediğiniz için de gelebilir.

Evimde dünya tatlısı bir köpeğim var çocuklarımla birlikte büyüdü bebekti sahiplendiğimde yoğun ilgi ile 1 ayda tuvalet eğitimini tam anlamıyla vermiştim eğitime çok duyarlı bir cinsti hergün tüylerini çift yönlü tarıyorum tüy dökme sorunu o yüzden pek yaşamıyorum ne bileyim kızımla oğlumla sarmaş dolaş yaşıyor hiçbir sorun yaşamadık o da benim bir evladım evcille birlikte büyüyen çocukların çok duyarlı ve merhametli olduğundan da eminim ben çok anlam veremiyorum küçük çocuğum var ona zarar gelir mi diye düşünmeyi hatta fayda getirir onu sevgi dolu duyarlı bir insan yapar

Neden üzüldünüz ki? Bazı hayvanlar çok kıl döküyor. Mesela bizim iki kedimiz vardi. Bir tanesini ne kadar tarasaniz yinede her yerde kılları bulabilirdiniz. Cünkü bazen ne kadar tarasanda ne kadar süpürsende fayda etmiyor. Ama bazı hayvan sahipleri (bu sadece köpekler için gecerli değil) hayvanlara da doğru dürüst bakmıyor ve evlerini de temiz tutmuyorlar. Bence hayvanların da temiz ve iyi bir ortamda yasamaya hakları var. Yani ilk yorumumda demek istediğim bu. İlgilenen hayvan sahibinin evinde çocuklara bir tehlike olmaz genelde. Ama konudaki köpek henüz çok küçük olduğu icin ve bebek de küçük olduğu icin başta dikkat etmekte fayda. Bizim kediler çocukları sevmezdi mesela. Korkuyorlardi.

Aslında daha önce konuya yorum yazdım bu konuda ama bir kere daha yazayım.Kopek kisti dediğiniz şey toksoplazmaya bağlı olarak oluşan kist.Bu kistler topraktan bulaşır.kedi köpeğe yerleşmeden öncede sebze meyve ve otlarda bolca bulunur .iyi yıkanmamış bu ürünlerden vücuda yerleşir ve organlarda kist yapar.kedi köpek inek keçi tavuk vs vs bütün bu hayvanların tüyünden insana geçmesi riski bu dediğim ürünlerden geçmesi riskinden çok daha azdır.Ama nedense hep bu iyi yıkanmamış ürünleri es geçip hayvan tüyünden oldu efsanesi daha yaygın olarak bilinir.Hayati boyunca hayvanla ilişkisi olmayan insanlarda bile toksoplazma testi pozitif çıkıyor ve kist oluşabiliyor.Aslinda olay tamamen hijyenle alakalı hijyen kurallarına uyan kişilerde bu hastalığa rastlamak düşük ihtimal.Ama dışarıda yediğimiz salataların ne kadar iyi yıkandığini düşünürseniz dediğiniz gibi köpek kistinden (ki böyle bir hastalık adı yok) böyle bir ameliyat olma olasılığı çok rastlanır bir durum değil.En son olarakda evde yaşayan hayvanların geneli zaten her ihtimale karşı aşılanıyor.En az altı aya bir iç parazit ve dış parazit aşıları var hayvanların.

Bende sevmem hayvanları,hele evde asla istemem.tabiki asla zararda vermem yanlış anlaşılmasın herşeyden önce bir can taşıyorlar.biton hayvanseverim diye dolaşanlardan daha cok mama alıp koyarım ağaç diplerine.ama evde istemem , bence haklısınız,gitmeyin onlar size gelsin.

Valla Türkiyenin sayılı 5 üniversitesinden biri olan üniversitenin araştırma hastanesinin patalojik sonucundan ve o kadar profesör ortak kararından daha iyi bilirim diyorsanız siz bilirsiniz. Ben tercihimi onlardan yana kullanıp onlara inanıyorum.

Çişini yüksek ihtimalle gazetelere yapıyordur. Eğer aşıları tamsa tüy sıkıntı olmaz diye biliyorum. Ama tabi yine de temkinli olmakta fayda var. Gerçi yine de çocuk bu sonuçta bu köpeğin tüyünü yutmasa gider başka kedinin tüyünü yutar

Egitimli olup olmaması bir sorun teskil etmiyor. Aşısı karnesi ve bakimi varsa sorun olmaz benimde arkadaşımın çocuğu köpekle büyüdü ve hicbir sorun yasamadi

aşıları tam bir kedinin veya köpeğin evdeki pelus oyuncaktan farkı kalmıyor.
korkmayin.
sık sık ellerini yıkarsınız.

Karaciğer Kist Hidatiği
Ayrıntılı okursanız anlarsınız. Uzun metinde en önemli nokta burada yaziyor.....Kopegin kılı tuyu değil parazitin bulaştığı gıda vs vs.....İnsan da bu tabloda zaman zaman bir ara konak vazifesi görebilmektedir. Eğer, parazitin yumurtasının bulaştığı maddeler (gıda,su…) ağız yolu ile alınırsa, yumurtalar bağırsakta açılır ve içinden çıkan parazit aynı şekilde sıklıkla karaciğerde yerleşmek üzere insanda da kistler oluşturur.

20yıldır kedi besliyorum
Köpek beslediğim de oldu
Bahsettiğiniz hayvan şu an çok küçük en az 5 aylık olup tüm aşıları tamamlanana kadar gitmeyin. Tuvalet terbiyesinin oturması köpeklerde bir yılı buluyor, bu endişenizde haklısınız ne kadar hayvan sevsem de dışkı dışkıdır, kimse hijyenik olduğunu iddia edemez, bir kaç ay ara verin gitmeye onlar size gelsin hem köpek hem çocuğunuz biraz daha ayaklanmış olur. Hayvanlara canımı veririm o kadar seviyorum ama dikkat edilmesi gerekli hususlar olduğunu inkar edemeyiz.

Götürme bebeği. Hayvanda parazit varsa dışkı yoluyla bulaşabilir tabi.

Kedilerde değil de köpeklerde insana bulaşabilen parazit olabiliyordu sanırım. O da kist yapıyormuş. Ama o parazit köpekte olmalı. Yoksa durduk yere tüy kist yapmıyor.

Hayvanları çok seven kişiler genelde hep onları savunmak için hayvanın zararlı bir şeyi olsa bile zararlı değil diyorlar.. Bu davranış çok yanlış.

Hayvanları çok seven kişiler genelde hep onları savunmak için hayvanın zararlı bir şeyi olsa bile zararlı değil diyorlar.. Bu davranış çok yanlış.
Ben hayvanları seviyorum ama genelde bilimsel verilerle konuşuyorum. Halk arasında köpek kisti diye adlandırılan hastalıkla ilgili bir paylaşım;
Metnin asagilarina inerseniz insandaki bulaş şeklini görebilirsiniz.Kist yumurtalarının gıda su vs yolu ile agizdan alımında diye devam ediyor paragraf.

Sizin için konuşmadım zaten. Çok affedersiniz hayvanın idrarı insanlarınkinden temizdir vs. diyenler var. Bu gibiler için konuştum. Yoksa ben doğayı çok seviyorum. Bir tane tavşanım var ama kalkıp da tavşanımın idrarı tertemizdir demem yani sırf sevdiğim için.

Dışkı için bir şey diyemem ama evde sağlıklı koşullarda aşılanmış ve düzenli olarak iç-dış parazit bakımı yapılan evcillerin tüylerinin kist yaptığı bilgisini savunmamalısınız zira özellikle altını çizerek belirtiyorum tüm sağlık taramaları yapılmış hijyenik koşullarda bakılan bir evcilden hastalık bulaşmaz, tüylerinden de zarar gelmez, yutma halinde insan saçı bakımlı bir evcilin tüyünden daha zararlıdır, bulaşmışsa bakımları mutlaka ihmal edilmiştir ondan olmuştur.

Kaldı ki şunu da belirtmek isterim, ki bir topikte de yazdım, evcil tuvaleti mi ıyyy diyoruz ya, ben her gün abartısız her gün çok özür dilerim ama sokaklara gırtlağını temizleyerek tüküren, ağaç diplerine tuvaletini yapanları görüyorum özellikle çocukları, ağzındaki sakızı bir hareketle yere püskürtenlerde var, kendi çevrem için diyeyim benim dört patilime tiksinerek bakıp etrafı kokladığı zaman bile çek şunu şuradan diyenlerin bir tanesinin dahi o ağız dolusu tükürenlere mikrop saçıyorsun yerlere tükürme dediğini duymadım, ki sokakta oynayan çocuklar yeri geliyor düşüyor elleri üstleri başları o vücut atıklarına değiyor, çocuk bu düştüğü yerden kalkıp oynamaya devam ediyor ve elini yüzüne de sürüyor ağzına da götürüyor.

Evet, bir evcil bakarken onu çok sevmenin yanısıra hem onun sağlığı hijyeni hem de ailenizin, çevrenizin, misafirlerinizin sağlık ve hijyenini düşünmek zorundasınız ama inanın bugün türeyen birçok hastalığın müsebbibi insanlardır evciller değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…