- 23 Haziran 2019
- 754
- 2.258
- 43
- 34
Konu sahibesi henüz huyunu suyunu bilmediği bir evcilden, üstelik ev sahiplerinin de pek hijyen kurallarına uymadığı da göz önüne alınırsa tedirgin olmakta haklı ama ablanız bilemedimben asla köpeğimi bir odaya kapatmam ağlar, korkudan çılgına döner, ürkek bir yapısı var çünkü, gelen misafirlerimden korkanlar olursa çok çok tasmasını takıyor yanıma oturtuyorum, o da ısırması saldırması yok ama doğası gereği meraklı olduğundan geleni koklama ve tanışmak için topunu getirip misafirin onunla oynamasını isteme huyu var:)))
Küçük bebekleri olanlar için bir şey diyemem lakin biraz deterjan reklamı gibi olacak ama kirlenmek güzeldir, çocuklar doğayla iç içe büyümeli, şimdilerde maalesef evlerin içinde toza toprağa dokunmadan büyütülüyor çocuklar, dalında kızarmış erikleri görüp anne bak kiraz diyen çocuk gördüm, çocuklar artık ağaçları bile tanımıyor.
Çocukluğumuzda çamurdan oyuncaklar yapardık, ki toprak bu içinde her türlü dışkı da olur, solucan da olur, sümüklüböcekler de cirit atar, hiç hasta olduğumu bilmem, kediler köpeklerle uyudum tüyleri kaçmadı beni hasta etmediler, önemli olan çocuğunuza suya sabuna dokunmayı öğretmektir, her gün eve toz toprak içinde giderdim, üstüm başım çamur, dizler düşmekten yara olmuş, üstümüzü başımızı doğruca kirliye atıp banyo yapardık biterdi:)
Kızımda annesi babası gibi toz toprakla büyüdü:) duvarlar eşyalar temizleniyor, artık temizlemek daha kolay ama doğa içinde büyütülen o çocukların doğayı tanıması, iç içe olması bir yana özgürlük hissiyle yaşadıkları mutlulukları paha biçilemezbelki mutlu eder oglum hala öyle :) hergün üstümüz toz toprak eve geliyoruz. banyoya girene kadar duvarlarida camur yapiyoruz
Öyle bir oluyor ki. Annemin çocukken vücuduna giren köpek tüyü akciğerinde kiste sebep oldu adı da köpek kisti. Annem de çocukken köyünde köpek beslermiş. Kadın açık akciğer ameliyatı olmak zorunda kaldı.Bir şey olmaz, üç yeğenim doğduklarından beri kedili köpekli evlerde büyüdüler diyeceğim ama inanmayacaksınız nasıl olsa. Gitmeyin madem.
Öyle bir oluyor ki. Annemin çocukken vücuduna giren köpek tüyü akciğerinde kiste sebep oldu adı da köpek kisti. Annem de çocukken köyünde köpek beslermiş. Kadın açık akciğer ameliyatı olmak zorunda kaldı.
bu yoruma cok üzüldüm ben köpegimi haftada bir tariyorum, evi hergün sil süpür ver her yer hala kil. asiri kil döküyor dolablarin üstünden bile kil cikiyor.
konu sahibi doktor bana hamileliginde köpegin varsa bebek ana karninda ona karsi bagisiklik olusturuyor demisti ama köpek sonradan gelirse brz skintili.
Aslında daha önce konuya yorum yazdım bu konuda ama bir kere daha yazayım.Kopek kisti dediğiniz şey toksoplazmaya bağlı olarak oluşan kist.Bu kistler topraktan bulaşır.kedi köpeğe yerleşmeden öncede sebze meyve ve otlarda bolca bulunur .iyi yıkanmamış bu ürünlerden vücuda yerleşir ve organlarda kist yapar.kedi köpek inek keçi tavuk vs vs bütün bu hayvanların tüyünden insana geçmesi riski bu dediğim ürünlerden geçmesi riskinden çok daha azdır.Ama nedense hep bu iyi yıkanmamış ürünleri es geçip hayvan tüyünden oldu efsanesi daha yaygın olarak bilinir.Hayati boyunca hayvanla ilişkisi olmayan insanlarda bile toksoplazma testi pozitif çıkıyor ve kist oluşabiliyor.Aslinda olay tamamen hijyenle alakalı hijyen kurallarına uyan kişilerde bu hastalığa rastlamak düşük ihtimal.Ama dışarıda yediğimiz salataların ne kadar iyi yıkandığini düşünürseniz dediğiniz gibi köpek kistinden (ki böyle bir hastalık adı yok) böyle bir ameliyat olma olasılığı çok rastlanır bir durum değil.En son olarakda evde yaşayan hayvanların geneli zaten her ihtimale karşı aşılanıyor.En az altı aya bir iç parazit ve dış parazit aşıları var hayvanların.Öyle bir oluyor ki. Annemin çocukken vücuduna giren köpek tüyü akciğerinde kiste sebep oldu adı da köpek kisti. Annem de çocukken köyünde köpek beslermiş. Kadın açık akciğer ameliyatı olmak zorunda kaldı.
Valla Türkiyenin sayılı 5 üniversitesinden biri olan üniversitenin araştırma hastanesinin patalojik sonucundan ve o kadar profesör ortak kararından daha iyi bilirim diyorsanız siz bilirsiniz. Ben tercihimi onlardan yana kullanıp onlara inanıyorum.Aslında daha önce konuya yorum yazdım bu konuda ama bir kere daha yazayım.Kopek kisti dediğiniz şey toksoplazmaya bağlı olarak oluşan kist.Bu kistler topraktan bulaşır.kedi köpeğe yerleşmeden öncede sebze meyve ve otlarda bolca bulunur .iyi yıkanmamış bu ürünlerden vücuda yerleşir ve organlarda kist yapar.kedi köpek inek keçi tavuk vs vs bütün bu hayvanların tüyünden insana geçmesi riski bu dediğim ürünlerden geçmesi riskinden çok daha azdır.Ama nedense hep bu iyi yıkanmamış ürünleri es geçip hayvan tüyünden oldu efsanesi daha yaygın olarak bilinir.Hayati boyunca hayvanla ilişkisi olmayan insanlarda bile toksoplazma testi pozitif çıkıyor ve kist oluşabiliyor.Aslinda olay tamamen hijyenle alakalı hijyen kurallarına uyan kişilerde bu hastalığa rastlamak düşük ihtimal.Ama dışarıda yediğimiz salataların ne kadar iyi yıkandığini düşünürseniz dediğiniz gibi köpek kistinden (ki böyle bir hastalık adı yok) böyle bir ameliyat olma olasılığı çok rastlanır bir durum değil.En son olarakda evde yaşayan hayvanların geneli zaten her ihtimale karşı aşılanıyor.En az altı aya bir iç parazit ve dış parazit aşıları var hayvanların.
Egitimli olup olmaması bir sorun teskil etmiyor. Aşısı karnesi ve bakimi varsa sorun olmaz benimde arkadaşımın çocuğu köpekle büyüdü ve hicbir sorun yasamadiMerhaba kizlar,
1 yasinda bir oglum var, esimle ve oglumla yasiyoruz.
Esimin annesi ve babasi, esimin kardesi ile yasiyorlar, kardesinin iki cocugu var. Gecen hafta cocuklar cok istediler diye, eve kopek aldilar. Dairede yasiyorlar. Kayinpederim ve kayinvalidem hic ama hic istemediler ama kaynim cocuklarini dinleyip kopegi aldi.
Biz her pazar onlara gidiyoruz. Benim problemim, oglum hala yurumuyor ve yerlerde surukleniyor, ustelik disleri ciktigi icin elleri surekli agzinda. Simdi kopek oldugu icin nasil gidicez kizlar, ne yapmam gerekiyor. Oglum surekli ellerini agzinda tutuyor, kopek tuylerini yutmasindan korkuyorum. Ustelik kopek 2 aylik ve afedersiniz cis egitimi yok. Lutfen kizlar yardim edin ne yapmam gerekiyor??
Karaciğer Kist HidatiğiValla Türkiyenin sayılı 5 üniversitesinden biri olan üniversitenin araştırma hastanesinin patalojik sonucundan ve o kadar profesör ortak kararından daha iyi bilirim diyorsanız siz bilirsiniz. Ben tercihimi onlardan yana kullanıp onlara inanıyorum.
Merhaba kizlar,
1 yasinda bir oglum var, esimle ve oglumla yasiyoruz.
Esimin annesi ve babasi, esimin kardesi ile yasiyorlar, kardesinin iki cocugu var. Gecen hafta cocuklar cok istediler diye, eve kopek aldilar. Dairede yasiyorlar. Kayinpederim ve kayinvalidem hic ama hic istemediler ama kaynim cocuklarini dinleyip kopegi aldi.
Biz her pazar onlara gidiyoruz. Benim problemim, oglum hala yurumuyor ve yerlerde surukleniyor, ustelik disleri ciktigi icin elleri surekli agzinda. Simdi kopek oldugu icin nasil gidicez kizlar, ne yapmam gerekiyor. Oglum surekli ellerini agzinda tutuyor, kopek tuylerini yutmasindan korkuyorum. Ustelik kopek 2 aylik ve afedersiniz cis egitimi yok. Lutfen kizlar yardim edin ne yapmam gerekiyor??
Hayvanları çok seven kişiler genelde hep onları savunmak için hayvanın zararlı bir şeyi olsa bile zararlı değil diyorlar.. Bu davranış çok yanlış.Valla Türkiyenin sayılı 5 üniversitesinden biri olan üniversitenin araştırma hastanesinin patalojik sonucundan ve o kadar profesör ortak kararından daha iyi bilirim diyorsanız siz bilirsiniz. Ben tercihimi onlardan yana kullanıp onlara inanıyorum.
Ben hayvanları seviyorum ama genelde bilimsel verilerle konuşuyorum. Halk arasında köpek kisti diye adlandırılan hastalıkla ilgili bir paylaşım;Hayvanları çok seven kişiler genelde hep onları savunmak için hayvanın zararlı bir şeyi olsa bile zararlı değil diyorlar.. Bu davranış çok yanlış.
Sizin için konuşmadım zaten. Çok affedersiniz hayvanın idrarı insanlarınkinden temizdir vs. diyenler var. Bu gibiler için konuştum. Yoksa ben doğayı çok seviyorum. Bir tane tavşanım var ama kalkıp da tavşanımın idrarı tertemizdir demem yani sırf sevdiğim için.Ben hayvanları seviyorum ama genelde bilimsel verilerle konuşuyorum. Halk arasında köpek kisti diye adlandırılan hastalıkla ilgili bir paylaşım;
Metnin asagilarina inerseniz insandaki bulaş şeklini görebilirsiniz.Kist yumurtalarının gıda su vs yolu ile agizdan alımında diye devam ediyor paragraf.Karaciğer Kist Hidatiği - Memorial
Karaciğer Kist Hidatiği hakkında detaylı bilgi ve uzman görüşlerine ulaşmak için tıklayın.www.memorial.com.tr
Dışkı için bir şey diyemem ama evde sağlıklı koşullarda aşılanmış ve düzenli olarak iç-dış parazit bakımı yapılan evcillerin tüylerinin kist yaptığı bilgisini savunmamalısınız zira özellikle altını çizerek belirtiyorum tüm sağlık taramaları yapılmış hijyenik koşullarda bakılan bir evcilden hastalık bulaşmaz, tüylerinden de zarar gelmez, yutma halinde insan saçı bakımlı bir evcilin tüyünden daha zararlıdır, bulaşmışsa bakımları mutlaka ihmal edilmiştir ondan olmuştur.Sizin için konuşmadım zaten. Çok affedersiniz hayvanın idrarı insanlarınkinden temizdir vs. diyenler var. Bu gibiler için konuştum. Yoksa ben doğayı çok seviyorum. Bir tane tavşanım var ama kalkıp da tavşanımın idrarı tertemizdir demem yani sırf sevdiğim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?