Bebek ve kv

Çalışmıyorum ben bakıyorum çok sukur

Su surekli aman cocuk yapmayin diyenleri hic anlamiyorum.ya hadi bi kere dersin dusundugun den ama her gordugun yerde cocuk tembihler gibi tembihlemek niye.
Cunku ayni dert bende de var.iatisnasiz kv elti gorumce ve akrabalar her gorustugum de aman dogurma icimden yav sanki dogurup sana vercem derdi seni geriyo diyorum.istemiyoruz zaten diyorum yok anlamiyolar da.
Simdi diyorum bu konuda konusmak istemiyorum bellimi olur yarin birgun mujdeyi alirsiniz buyuk konusmus olmayim korunmuyoruz(cok sinirleniyorum cunku belki istiyoz olmuyo belki hamileyim sizemi dustu yatak odam) diyorum arkadas sanki onlar bakacak gibi suratlari dusuyor
en son elti guzel bi tembih cekiyodu bana bunu soyleyince bozuldu acaip triplere girdi.esime felan sallama ya basladi

İfade edemedim kendimi kv den çok yüksek meblağ alıyoruz ki arada en fazla aldığımız 300 lirayı geçmez geçiriyoruz arada bu oluyor

2 çocuk haliyle daha çok masraf ama mesela hamile kalsanız kesinlikle rızkıyla gelir aldırmayın derdim, Allah'ın verdiği cana kıymayın derdim. Ama bir çocukta bile problemler oluyorsa iki çocukta daha çok sıkıntı olur planlı olarak yapmak bunun sonuçlarına katlanmak demektir, hadi bebekken birşeyler istemiyorlar büyüdükçe masrafı da büyüyor çevremde görüyorum heleki okul hayatına başlayanlar ciddi bir maddi sıkıntı yaşıyorlar, bebekken evden çıkmıyorlar ne pişirsek onu yiyorlar ama büyüdükçe öyle olmaz isteklerini karşılayamazsanız veya karşılayalım derken sıkıntıya düşerseniz ailede huzursuzluk olabilir. Ben tek çocuklu olmanın kötü olduğunu düşünmüyorum, ama durumunuz daha iyi olduğunda düşünebilirsiniz, kayınvalide haklı olabilir hemen kızmayın derim.

peki sen ısrarla ikinciyi yaparsan ilkinden kıstıkların kime haksızlık olacak? çünkü mevcut gelirle 1 taneyi döndüremezsek ikinciye nasıl bakacaksınız bunu düşünün önce..

Güzel cevap vermişsiniz elti ve akraba nedir ya onlarda benim kv gecmis

ben kvyi haklı buldum. daha hali hazırdaki çocuğun bezine mamasına yetişemezken ikinciyi düşünmek çok da mantıklı değil. daha bu çocuklar büyüdükçe masraf çeşitliliği olacak. o yüzden dışardan bakınca da 2. çocuk ötelenebilir.

Maddi destekleri var bize

O zaman bundan sonra maddi desteklerini kabul etmeyin.
Ben de birine duzenli yardimda bulunuyor olsam ve o aileye bir kisinin daha dahil olma durumu olsa karisma hakki gorurum kendimde, daha ay sonunu getiremiyorsunuz 2 cocuk sizin neyinize derim... o yuzden aldiginiz desteği kesin, kendi kendinize gecinebildiginizi gorunce onlar da karismazlar.

kv ile bunu konuşmanız bile başlı başına bir hata, bu sizi ve eşinizi ilgilendiren bir durum. tabi eğer çocuğa kv bakar gibi bir planınız yoksa.

Hanımlar aslında ben geçinirim lakin kv benim bebeğime verdiğim sütü beğenmediği için mama vermemi istedi hali hazırda biz para almıyorduk ki zaten kendi dedi ben karşılayacağım manasını bezini ben alıcam dedi biz demedik beni sütümden kesti kendi istedi herşeyi diyorum ya bu her ay olan bir şey degil almıyoruz her ay para arada sıkışınca oda zaten kendi vercem dediği icin

İfade edemedim kendimi kv den çok yüksek meblağ alıyoruz ki arada en fazla aldığımız 300 lirayı geçmez geçiriyoruz arada bu oluyor
Ben verseler bile kabul edemezdim,ne bileyim evli insanların ailelerinden maddi destek alması bana çok çok yanlış geliyor. Onun yerine işe girer çalışırdım sizin yerinizde olsam ve maddi durumumu düzeltir 1-2 sene sonra çocuk düşünürdüm. 4 yaşın ideal olduğunu düşünüyorum,Allah da gönlümüze göre verdi. Hayırlısıyla doğumum gerçekleşirse 4 yaş araları olacak. Öncelikle çözmeniz gereken destek almamak hatta kenara para atmak. 1 yaşındaki çocukla 4 yaşındaki çocuğun masrafları arasında çok fark var,okula başlayınca daha da fark oluşacak; biraz ileriyi de düşünün.

Konu sahibi sen çok farklı bir yerlerden bakıyorsun mantıklı olarak cevap verecek olursak birine bakamazken 2 çocuk ailedeki herkese haksızlık olur başta ilk çocuğa sonra 2. çocuğa ve sonra da ebeveynlere olmak üzere.

Vay arkadaş iyi ki bi oğlan doğurmuş kadına bak ya. O neymiş ki sen ne zaman hazır hissedersen kendini o zaman yap.

Kaç yaşındasın kv dedi diye sütten kesilir mi anlayamıyorum nasıl bir cehalet

Kayınvalide sütten mi kestirdi? Siz niye kabul ettiniz, kv niye herşeyin içinde?

Kaç yaşındasın kv dedi diye sütten kesilir mi anlayamıyorum nasıl bir cehalet
Ben kaç ay direndim mama vermemek için en sonunda tak dedi ben bırakmadım ki çocuk mamaya alışınca haliyle bıraktı beni ben cahil değilim

Canm benim 3 tane var 3 unun arasında 2 buçuk yaş var ben hiç zorlanmadım bence beraber büyüsünler sende 30 yaşından sonra çocuk pek çekilmiyor insan ozaman gezmeyi çok istiyo biz 4 üncü yu düşünüyoruz ben şuan 26 yaşındayım 30 yaşına gelmeden bitecek bence dinleme yap gitsin

Kayınvalide sütten mi kestirdi? Siz niye kabul ettiniz, kv niye herşeyin içinde?
Bebek kilolu değil diye mama istedi ben biliyordum bebekler mama alınca annelerini istemez diye dedim bisi olmaz dedi direndim kaç ay ağladım eşimle ayrı bana ayrı ısrar mecbur kaldım istemeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…