Bebek ve tahammul

canım afyonda annemler calısmıs zamanında. anneler artık basedemedıgınde hashası esıp emzıgi batırıp bebege verıyolarmıs delıksız uyuyomus. ne kadar saglıklı yada sagşıksız tartısılır ama dene cok bunaldıysan.

Neden hiç kimse benim söylemek istediğimi anlamadı ki ben size hak vermiyo değilim ki eminim ki çok zordur yıpratıyodur insanı belki bazen psikolojikmen yoruyodur,, ama ben konu sahibi bebeğime bağırıyorum demesine kızdım açıkcası Allah’ın zoruna gider şükret demek istedim ,yoksa çocuk bakmakla ilgili değildi yorumum ama nedense herkes üzerime yüklendi sizin gibi nazikce yazsalar anlarım ama kadın bana kalkmış senin bunu anlamaya kapasiten yetmez bence çocuk yapmayı bi süre erteleyip psikolojini düzelt diyo birine ona destek olup boşverin canınızı sıkmayın diyo bunlar kavgada bile söylenmez hadsizler onları Allah’a havale ediyorum çektiğimi çeksinler

ben afyonluyum.Benimde duyduğum temiz bir tülbentin içine ezilmiş haşhaş ve şeker karışımını koyup tülbenti top gibi yapıp bebeklerin emmesini sağlıyorlarmış ama ben çocuğuma vermezdim şahsen.

Canım teşekkür ederim amin inşallah ben bebek bakmanın büyütmenin zorluğunu bilecek anlayacak yaştayım eminim çok fazla sorumluluk gerektiriyo ben sadece bağırıyorun dediği için konu sahibinin iyiliği için onu uyardım 13 aylık çocuğa bağırmak sizlere normal geliyosa ben zaten daha bişey söylemem susarım,, Allah’ın zoruna gider şükret demek istedim ki en iyi sen anlarsın yokluğunu,, onun dışında kötü bişey söylemedim herkes doğurup büyütüyo ama çok abartmamak gerekiyo iki sevişmeyle hamile kalan bi kadın kalkmış bana senin kapasiten yetmez anlamaya diyo halbu ki onun önüne kemik bile atmadığım halde duygularımla oynayacak cümleler yazıyo beni savunan olmadığı gibi onu kayırıp boşver canını sıkma diye teselli ediyolar bumu sert benim yazdığım mı çıldırdım resmen Allah’a havale ettim fazlasıyla yaşasınlar yaşadığım herşeyi..

Ev degismenizden dolayida huzursuzluk yapiyo olabilir bebeginiz sürekli yeni ortam falan ve sizin gerginliginiz hepsi ona yansiyor ve oda kendini öyle ifade ediyor siz biraz daha sakinlesmeye calisirsaniz bu bebeginizede yansiyip oda sakinlesicektir Allahtan bol bol sabir diliyorum cocuk büyütmek kolay degil bende üc tane var hepsininde huyu suyu farkli... benimde kimse yardimima gelmedi hala gelmiyor varsa tirnak kasioz kafamizi sonucta kimseye güvenip yapmadik cocuk uyku sistemi yapmaniz lazim belirli saatde uyumasini saglamaniz lazim gerekirse sizde onunla yatin kendini güvende sizi yaninizda hissetsin bol bol imkann varsa temiz havaya cikarin teniz hava bebeginizi yorar.

Hanimefendicigim siz beddua etmeyi kimseye. Bakin bedduayi yolda gormusler demisler nereye gidiyorsun, ciktigim yere donuyorum demis. Sahsen bende sizi biraz agresif goruyorum. Belki daha sakin kendinizi ifade etseniz boyle olmazdi. Bebek icin bile ilk sart sakin olmak stressiz bir sekilde hazirlanmak. Bakin benim ne tanidiklarim var denemeyi birakinca hamile kalan. İnsallah Allah sizinde gonlunuze gore verir.

Konu sahibinin bagirmasina gelincede emin olun bazen insanin sinirleri kaldiramiyor. Onada hak vermek lazim. Hep yapiyorum demiyor zaten yaptigina o da pisman

Yine kemik atmak falan demissiniz sonra beni savunan yok. Belki savunacaklar ama bu tarz soylemlerle siz onlara dayanak vermiyorsunuz. Simdi konu sahibide size uysa ortam cirkinlesir. O yuzden ben sahsim adina ona uyma dedim

Şaka mı bu?

Çok yanlışsınız. Bir de üzerine beddua ediyorsunuz. Dediklerinizde doğruluk payı olabilir, hatalı da konuşmuş olabilirsiniz. Mesele ne dediğiniz değil, üslubunuz. Daha ilk mesajda bir tek kendi açınızdan değerlendirip, hatalı olduğunu fark edip, buraya konu açan bir anneye gereksizce ayar verip, ondan sonra üzerine kimse bir şey söylemesin istiyorsunuz. Bir de üzerine hoşunuza gitmeyen yorumlar duyunca beddua ediyorsunuz. Ki ben de çocuk için tedavi gören bir insan olarak, ne hissettiğinizi gayet iyi anlıyorum ama hayatta en önemli şey sizin acınız değil. Başkalarının başka türlü sıkıntıları da olur, bunda kendinizle kıyaslayıp küçük görüp ayar verme, beddualar etme haddine sahip değilsiniz. Ki ne dediğiniz değil, nasıl dediğiniz önemli.

Konu sahibi, bütün anneler yaşadıklarını yaşıyor. Emin ol yalnız değilsin ama değişmesi gereken çocuk değil, sensin ve burada konu açmış olman çok güzel bir şey. Emin ol, tecrübelerden istifade edeceğin pek çok şey bulursun. Hiç bir Şey olmasa, başkalarının da aynı şeyleri yaşadığını bilmek rahatlatıyor insanı.

Çocuğa göre değişmek kolay değil, insan bocalıyor. Ama artık bir Bir müddet eskisi gibi olamayacaksın. Kafanda planladığın her şey o gün bitmiş olmayacak. Bunu kabul etmek gerek. Olmayıversin. Emin ol, çocuğunla geçirdiğin keyifli dakikalardan daha önemli değil, evin temiz olması. Öncelik sıralaman değişiyor yani. Yeniden bir sıralama yapmak gerekiyor.

Çocuk bu listeden başta. Ama çocuk da her şey değil. Hayatının amacı çocuk için yaşamak değil, çocukla beraber mutlu yaşamak. Ona göre bir düzen oluşturmak. Günlük dışarı çıkma saatiniz olur, banyo saati olur. Yatmadan önce 15 dakika hiçkimse, eşin dahi olmadan yalnızca sevdiğin bir şey yaptığın, tv izlediğin, kitap okuduğun, ya da boş boş durduğun bir zaman olacak.

Ama yalnızca sen değil, eşin de bunu kabul edecek. Zaman olacak bir salata bir çorbayla, ya da akşam yine kahvaltılıkla geçecek gün. O da bunda huzursuzluk çıkarmasın. Destek olsun.

Zaten yalnız anne olmak zor bir şey. Ben de aynı durumdayım. Ne bir anne, ne bir kızkardeş, ne bir arkadaş. Bütün gün çocukla yalnız. Dediğin şeyi 40 kere yinelemek, destek olabilecek birileri varken olmadıklarını bilmek üzücü.

Çocuğunun kıymetini bilmek lazım. Yıllarca Olmaması, üzüntüsü, tedavileri, bir de üstüne insanların davranışları emin olun ki, çocuğunun en büyük yorgunluğundan çok daha iç burkan şeyler. Bu yüzden kimileri kıymetini bilin diyor.

Benim bir oğlum var. İkinci olmuyor. Tedavi görüyorum 4 senedir. Tüp bebek deniyoruz. Bu sebeple iki tarafın psikolojisini de anlayabiliyorum. Zaten maşallahsız adım atmıyorum hiçbir yere.

Bir gün benim de komşum 1,5 yaşındaki oğluna bağırıyordu, camdan dışarı geldi sesi. Niye bağırıyor ki, bilse dedim, ne kadar zor elde ediliyor o çocuk. Ne kadar kıymetli.

Bir kaç gün sonra baktım ben kızıyorum kendi oğluma :) Artık büyüdüğü için büyük büyük yaramazlıklar beceriyor çünkü beyefendi. Bu da böyle bir hal işte.

Toparladım kendimi. Hepimizin hayatında stres faktörü var. Önemli olan o sorunları hayatımızın merkezi yapmamak. Hayatı kendin veya çocuğun icin çekilmez kılmamak. Elinde olanı güzelleştirmeye çalışmak. Çocuğu olmayan biri kendi hayatını güzelleştirmeye, pes etmemeye odaklanacak. küçük çocuğu olan biri de hayatını çocuğun ihtiyaçlarına göre esneterek.

Sevgili arkadaşım ; hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz benimde kızım var 10 aylık hem çalışıp hem ona yetmeye çalışıyorum.inanir misin geçen yıl 23ocak ta doğdu bebeğim saçımı 3-5 kez bile tarayamadim.tuvalete bile rahat giremedim.daha nelerden mahrumum sayabilsem size fakat kızım bana bı gülüyor bana yetiyor.
Problemleri problem etmezseniz problem diye bişey olmaz.cocugunuzun güzel anlarını getirin aklınıza ona kızınca birgün onunla gurur duyacağınızi unutmayın.onu evcilleştirmeye çalışmayın enerjisini boşaltmasina yardımcı olun.siz sakin olun ki bebek sakın olsun.

Ahhhh canım Rabbim sabır versin aynı şeyleri yaşadım Rabbim sağlık versin 3 yaşında şimdi şükür düzeliyorlsr...

6 ay kolik ağlamaları yaşadık 2 yaşına kadar uyku uyuyamadım gece 2 3 lerde uyuyordu sürekli ağlamalar huysuzluklar artık yorgunluktan insanların anlattıklarını algılamıyordum çok çok sabır gerekiyor Rabbim sağlık versin de insan herşeye alışıyor zamanla düzeliyorlar...

1 senedir uyuyorum şükür ama yine 12 den önce uyumuyor uykuyla arası yok...Yalnız değilsin yani bunları yaşayan çok insan var herkesin bebeği uslu olmuyor işte yine de bin şükür canları sağolsun

Öncelikle sakin olun stres yapmayın ,inanın bebeğinize geçiyor sizin gerginliginiz.
Misafiri de boşverin mecburiyet yoksa cağırmayin kimseyi.
Hava yağmurlu çamurlu olmadığı sürece bebeğinizi dışarı çıkarın muhakkak hava alsın,yorulsun sizde biraz nefes alırsınız,eve gelince uyur

Benim kızım bahsettiginiz gibi bir bebekti. Uzun süre yapışık yaşadık,ben her gün parka götürüp yorardım güzelce,eve dönerken yolda uyurdu.
Şu an 6 yaşında gayet güzel arkadaş oldu bana. Zamanla büyüdükçe degişecek hep böyle kalmayacak emin olun.

Çözüm bilmiyorum Ama aynı durumdayım demeye geldim :) 15 aylık oğlum var birde okulda 15 tane 4 yaş grubu :) bugün otobüste uyuyakalmışım çok sonra uyandım artık nasıl yoruluyorsam. Her bebeğin huyu farklı farklı, siz kendi başına oyalanacağı şeyleri fark etmeye çalışın. Önce yanında durun sonra yavaş yavaş uzaklaşın kendi kendine oynamayı öğrenir zamanla

Kızım çok zor bir bebekti.Allahım bana neler çektirdi.Zor uyur,zor yer,onunla asla biryere gidemezdim.Haftalarca evden çıkmadığımı bilirim.Yardım edecek kimsem yok.Anlatsam roman olur.Ama çok şükür o günler geride kaldı.Şimdi 8 yaşında okulunda çok başarılı annesine çok yardımcı küçük bir hanımefendi.Sabır sadece sabır.

Afyon'da bi kadın haşhaş sütüyle çocuğunun ölümüne sebep olmuş ondanda haberiniz var mı acaba?

canim biri 3 yasinda biri 9 aylik iki cocugum var ve yurt disindayim cevremde kimsem yok ve inan cogu anne ayni seyleri yasiyor kucugu kizim gece defalarca uyanir, sen bu sitresle uyku egitimi veremezssin once kendine terapi uygula sakinles bebek kendiliginden sakinlesicek ve noluur bagirma bebegine o hic biseyi seni uzmek icin yapmiyor 13 ay daha cok kucuk 3 yasinda oglum kendi kendine oynamiyor hala sakin ol anliyorum cok zor ama bu gunler gececek

yok arkadasim ya valla uyumayan cocuk uyumuyo bu yazdiklarinin hepsini denedim insallah konu sahibinde ise yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…