- 15 Nisan 2017
- 3.507
- 9.099
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
İnanır mısınız, benim o süreçte de şuanda da misafirim eksik olmazdı ve gezmem de bitmezdi.Aynen. Bazısı böyle. Bu sebepten çıkmaza girmek yerine çözüm üretmek lazım. Benim ikinci de o gruptan. Ayıplayanlar, kinayanlar, sitem edenler mi olmadı. Neymiş ben misafirliğe gelip gitmiyormusum. Ya hu ben günde iki üç saat uykuyla geziyorum ne gezmesi ne misafir alması. Bir büyük var anaokullu. Karnımı zor doyuruyorum diyorum. Bu sefer de ne çok şikayet ediyorsun bak şu şu hiç şikayet ediyor mu demeler. Hepsini çıkardım hayatımdan. Bana köstek değil destek lazım. O da manevi olarak seni anliyorum desin yeter yani. Neyse ki geçti gibi. Beş yaşında hala zor bir çocuk. Üstelik benim yakinimda da kimsem yoktu. Eşim kısıtlı yardımcı olabiliyordu, yoğundu. Geçiyor. Ama şu bebeği uslu olanların bize beceriksizmişiz gibi davranmaları kadar beni sinir eden başka birşey olmadı. Gerisi geçecekti biliyordum zaten.
Sızıp kadar iyi anlıyorum ki gerçekten çok zor biliyorum. Öncelikle anneniz o sizin kizim bile yardım ederken böyle düşünmesi çok garip destek olunsun istiyor inşan cunku.Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegimebiraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen
Ay bende denim ya binoküler arasıda 22 ay ve kızım kaç saattir sallıyorum uyumuyoCanım benım de bebegım var ve inan kı ne gece ne gunduz uykusu bana haram. Ustelık benımkıler 2 taneler aralarında 1 bucuk yas var sadece. Ben çözümü rezene cayında buldum. Gece veriyorum ikisine de bir güzel uyuyorlar kı normalde asla uyumazlar 3 ten önce ve gece de en az 4 kez uyanırlar. Ben çok yorgun oldugumda rezene cayı veriyorum sakinleşiyorlar ve o gın bır guzel uyku cekıyorum. Sana da tavsiye ederım dene bak nasıl rahatlayacaksın.
Valla her zaman yapmıyorum aöa cok yorgunsam yapıyorum cayı içiriyorum deliksiz uyuyorlar canım bi dene istersen. Ben zagen alıstım 3 senedır gunde 3 4 saatlık uykuyla yaşamaya :)Ay bende denim ya binoküler arasıda 22 ay ve kızım kaç saattir sallıyorum uyumuyocinnet geçirmemek elde değil ki hiç uyumuyorum uyuyamiyorum ben ya
Onun bir bebek olduğunu ve yıllarca uğraşıp çocuğu olmayanları düşünerek şükret,,bencilce davranıyosun sözünü dinlemesini isteyeceksin neredeyse,, sen hiç senelerce çocuk hasetiyle yanıp tutuştun mu? Başkaları evlatlarını severken onlara imrendin mi? Sen hiç çaresiz kaldın mı? Kalmadın oyüzden bebeğine bağırmaya devam edebilirsin kolay gelsin...Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegimebiraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen
Siz de fazla ağır yazmışsınız.Onun bir bebek olduğunu ve yıllarca uğraşıp çocuğu olmayanları düşünerek şükret,,bencilce davranıyosun sözünü dinlemesini isteyeceksin neredeyse,, sen hiç senelerce çocuk hasetiyle yanıp tutuştun mu? Başlarını evlatlarını severken onlara imrendin mi? Sen hiç çaresiz kaldın mı? Kalmadın oyüzden bebeğinden nefret etmeye ona bağırmaya devam edebilirsin kolay gelsin...
Annesi için yazmış olduğu cümleyi bebeğine yazdı olarak yanlış okumuşum düzelttim yorumu,,geri kalan yazdıklarımı anlamanız için yıllardır bebek hasreti çekmeniz gerekiyor onun dışındaki insanlar çok anlamıyor bi ağlama sesine dünyaları verecek anne olmak isteyen çok kadın var ve bunlardan biriside benim...Siz de fazla ağır yazmışsınız.
Hiçbir anne bebeğinden nefret etmez, o nasıl bir cümle öyle??
Peki sizin anne olamayisinizin nedeni bu bayanmida bu kadar parliyorsun.Sende bu bayanin yerinde olmadigin icin anlayamassin anlatmak istedigini,benimde bir cocugum var ve tek basima bakiyorum birak ayleyi bi arkadasim bile yok kafa dagiticak ve okadar hiperaktiv bi cocukki o yuzden cok iyi anlayabiliyorum ne anlattigini.Hemen olayi baska yere cekmeye calismayin acinizi bu sekilde hafifletemessiniz cok bos bi yorum olmus sizinkisi.Annesi için yazmış olduğu cümleyi bebeğine yazdı olarak yanlış okumuşum düzelttim yorumu,,geri kalan yazdıklarımı anlamanız için yıllardır bebek hasreti çekmeniz gerekiyor onun dışındaki insanlar çok anlamıyor bi ağlama sesine dünyaları verecek anne olmak isteyen çok kadın var ve bunlardan biriside benim...
Bakamıyosanız yapmasaydınız,,,çocuğunuz hiperaktif diye bağırın çağırın ozaman,, benim yorumum sizi ilgilendirmez Boş yorumsa boş cvp yazmışsınız,, anlayan anlar ne demek istediğimi anlamayan kendi bilir.. ben konu sahibine şükretmesini söyledim 13 aylık çocuğa bağırmak hoş değil ki olmayanlar çok iyi anlarPeki sizin anne olamayisinizin nedeni bu bayanmida bu kadar parliyorsun.Sende bu bayanin yerinde olmadigin icin anlayamassin anlatmak istedigini,benimde bir cocugum var ve tek basima bakiyorum birak ayleyi bi arkadasim bile yok kafa dagiticak ve okadar hiperaktiv bi cocukki o yuzden cok iyi anlayabiliyorum ne anlattigini.Hemen olayi baska yere cekmeye calismayin acinizi bu sekilde hafifletemessiniz cok bos bi yorum olmus sizinkisi.
Bakamiyorum diye bir cmle kurdugumu sanmiyorum cocufuma nasil baktitimi bilmeden yorum yapma sizdeki kapasite bunu algilamaya cok musait onun icin daha fazla uzatmaya gerek yok.Ha bu arada bence siz cocuk yapma planlarini erteleyin once bi psikolaga falan gidin pek normal gibi deilsiniz.Bakamıyosanız yapmasaydınız,,,çocuğunuz hiperaktif diye bağırın çağırın ozaman,, benim yorumum sizi ilgilendirmez Boş yorumsa boş cvp yazmışsınız,, anlayan anlar ne demek istediğimi anlamayan kendi bilir..
O kuş beyninle bana cvp vereceğine önce git biraz kitap falan oku belki cahillikten kurtulursun senin gibilere ayıracak vaktim yok benim,, normal olmayan sensin bence sen kendine çeki düzen ver senden anne olsa nolur senin büyüttüğünden nolur..Bakamiyorum diye bir cmle kurdugumu sanmiyorum cocufuma nasil baktitimi bilmeden yorum yapma sizdeki kapasite bunu algilamaya cok musait onun icin daha fazla uzatmaya gerek yok.Ha bu arada bence siz cocuk yapma planlarini erteleyin once bi psikolaga falan gidin pek normal gibi deilsiniz.
Siz de insallah olunca anlarsiniz...zira ben de 5 asilama sonrasi 2.tup bebek tedavisinde hamilr kaldim oglum dunyaya geldi hamdolsun.simdi 15aylik.20 gunlukken yalniz kaldim annem memlekete donmek zorunda kaldi.esimin ailesi hayatta degil.arkadas yok kapicidan baskasi calmadi kapimizi o da her aksam cop icin:) hala da öyle...bebek kumandasi olan bir canli degil istedigimiz zaman uyutup susturamiyoruz.kaldi ki biz de insaniz.hormonlar bir yandan lohusalik bazen delilik gibi.uykusuzluktan halusinasyon gorur hale geliyor insan.bu demek degil ki yavrumuzdan nefret ediyoruz.atak donemleri asisi disi derken uykusuz desteksiz gecti 15 ay.dogmasaydi daha iyiydi diyen yok.Bakamıyosanız yapmasaydınız,,,çocuğunuz hiperaktif diye bağırın çağırın ozaman,, benim yorumum sizi ilgilendirmez Boş yorumsa boş cvp yazmışsınız,, anlayan anlar ne demek istediğimi anlamayan kendi bilir.. ben konu sahibine şükretmesini söyledim 13 aylık çocuğa bağırmak hoş değil ki olmayanlar çok iyi anlar
Bosverin hic caninizi sıkmayin..Bakamiyorum diye bir cmle kurdugumu sanmiyorum cocufuma nasil baktitimi bilmeden yorum yapma sizdeki kapasite bunu algilamaya cok musait onun icin daha fazla uzatmaya gerek yok.Ha bu arada bence siz cocuk yapma planlarini erteleyin once bi psikolaga falan gidin pek normal gibi deilsiniz.
Bekara es bosamak kolay hesabi. Allah insallah nasip eder sizinde bir evladiniz olursa ve tek basina herseye yetismek zorunda kalipta yetemezseniz o zaman anlarsiniz. Bakamamak meselesi degil bu elbet herkes cocuguna iyi kotu bakar ama hanimlarin anlatmak istedigi sey baska. Siz su an empati yapamiyorunuz o yuzden gereksiz uzmeyin bu insanlariBakamıyosanız yapmasaydınız,,,çocuğunuz hiperaktif diye bağırın çağırın ozaman,, benim yorumum sizi ilgilendirmez Boş yorumsa boş cvp yazmışsınız,, anlayan anlar ne demek istediğimi anlamayan kendi bilir.. ben konu sahibine şükretmesini söyledim 13 aylık çocuğa bağırmak hoş değil ki olmayanlar çok iyi anlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?