- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Lütfen bağırmayın bebeğinize.. ilerde kişiliğine yansır bu onun. Tek bakmak zor evet günde birkaç saat bile olsa bi yardımcı tutma şansınız varsa tutun.Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegimebiraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen
Aynen canim bende alismisim artik oglum a kizim da gece hiç uyumadı sınır oldum yaValla her zaman yapmıyorum aöa cok yorgunsam yapıyorum cayı içiriyorum deliksiz uyuyorlar canım bi dene istersen. Ben zagen alıstım 3 senedır gunde 3 4 saatlık uykuyla yaşamaya :)
Haklısınız ben bile bazen nasıl böyle oldum ben nasıl değiştim diyorum sorumluluk almak çok zormuş iki bebek olunca çok daha zormus kadınlara derdim nesi var bebek bakmanın kardeş yiğen baktım kaç sene ama insanın kendi çocuğu olunca çok farklıymış gerçekten bana dışardan gören sen mi sinirlisin sen mi falan diyolar ama içinde ne fırtınalar kopuyor bilen yok eşim yardım etmese çok daha zor olurdu benim için banyoyu yıkar yeri gelir evi süpürür kahvaltı hazırlar yemek yapar haftasonlari yardım eder çocuklarla ilgilenir elinden geldiği kadar o yüzden eş yardımı da önemli kolay pratik yemek bulur onlardan yap der dert etmez ac kalıcam 4 çeşit olsun diye bi salata yoğurt ana yemek yediğimiz çok olmuştur başlamıyorsan yapma demek çok fazla zor bi yorumBekara es bosamak kolay hesabi. Allah insallah nasip eder sizinde bir evladiniz olursa ve tek basina herseye yetismek zorunda kalipta yetemezseniz o zaman anlarsiniz. Bakamamak meselesi degil bu elbet herkes cocuguna iyi kotu bakar ama hanimlarin anlatmak istedigi sey baska. Siz su an empati yapamiyorunuz o yuzden gereksiz uzmeyin bu insanlari
Kus beyinli falan diyerek size verdigi cevaba bakinca bende katildim bir destek almasina. Normal degil bu siniri hic tanimadigi insanlara. Neyse kizmayin uzulmeyin en guzeli bosverinBakamiyorum diye bir cmle kurdugumu sanmiyorum cocufuma nasil baktitimi bilmeden yorum yapma sizdeki kapasite bunu algilamaya cok musait onun icin daha fazla uzatmaya gerek yok.Ha bu arada bence siz cocuk yapma planlarini erteleyin once bi psikolaga falan gidin pek normal gibi deilsiniz.
Allah herkese kolayliklar ve celik gibi sabir versin :)Haklısınız ben bile bazen nasıl böyle oldum ben nasıl değiştim diyorum sorumluluk almak çok zormuş iki bebek olunca çok daha zormus kadınlara derdim nesi var bebek bakmanın kardeş yiğen baktım kaç sene ama insanın kendi çocuğu olunca çok farklıymış gerçekten bana dışardan gören sen mi sinirlisin sen mi falan diyolar ama içinde ne fırtınalar kopuyor bilen yok eşim yardım etmese çok daha zor olurdu benim için banyoyu yıkar yeri gelir evi süpürür kahvaltı hazırlar yemek yapar haftasonlari yardım eder çocuklarla ilgilenir elinden geldiği kadar o yüzden eş yardımı da önemli kolay pratik yemek bulur onlardan yap der dert etmez ac kalıcam 4 çeşit olsun diye bi salata yoğurt ana yemek yediğimiz çok olmuştur başlamıyorsan yapma demek çok fazla zor bi yorum
Orasi öyle tabi durmuyor diye ben de eve kapanmadim. Hergun arabayla büyüğü okula götürup getirdim. Böyle böyle yolculuk yapmaya alıştı. Huysuz diye servise vermedim mesela. Hatirimin geçtiği arkadaslara gezmeye gittim. İkram, hizmet, ev düzeni beklemeyenleri evime çağırdım. Sadece bana kötü hissettirenleri çıkardım hayatımdan. Haftasonu eşime bıraktım yarım saatte olsa çıktım. En azından bir yürüdum geldim. Kurslarim vardi birakmadim. Büyük evde sıkılınca parklara gittik. Dışarda ağlıyor diye tuhaf bakan da oldu. Yardım eden de. Rahatsız olan da. Ama haklisiniz çıkmasam ben de kafayı yerdim. Benim kastim dört dörtlük bir kisisel bakım ve ev düzeni olacak diye kasmamak gerek. Bir müddet idare edilebilir. Görmezden gelinebilir. Eşe bağımlı olmak da yoruyor insanı. O yüzden o var ya da yok ben yapacağımı yaptım. Hiçbir imkan yoksa yürüyüş yapmak bile yetiyor. Yoksa evin içinde dön dön dur aynı seyler insanın psikolojisini mahveder.İnanır mısınız, benim o süreçte de şuanda da misafirim eksik olmazdı ve gezmem de bitmezdi.
Çünkü eğer eve kapansaydım kafayı yerdim.
Kucağımda dünyaya geldiği için son derece huysuz, mutsuz, dur durak bilmeyen ve her şeyi sorunlu bir bebek, karnımda doğacak kardeşi ve ben fırttırı fıttırı gündüz ayrı akşam ayrı gezmedeydim.
Canım çıktı mı, mahvoldum ama eğer bunu yapmasaydım süreci atlatamazdım.
Bir bardak çay içemiyordum, garsonlar halime acır çocuğuma türlü türlü şeyler yaparlardı dursun da ben iki lokma yiyeyim diye.
Ama pes etmedim, benim motivasyonum insan içine karışmak dolayısıyla giyinip süslenmek ve kendimi iyi hissetmek oldu.
Şuan hala aynı durumdayım 2 ve 1 yaşlarında zapt edilemeyen evlatlarım var ama olsun, ben gene durmuyorum yerimde.
Sağolsun dışarıda gören herkes gene yardımcı, bu bile insanı mutlu ediyor.
Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegimebiraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen
Yorum yapan ve fikir/cozum sunan herkese cok tesekkur ederim. Bazi yorumlar cok ferahlatti beni inanin. Bebegime ne olursa olsun anlayisli davranmaya calisacagim artik. Yapacagim en onemli iki sey onunla empati halinde olmak ve onu oldugu gibi kabul etmek. Her bebek uysal olacak diye birsey yok gercekten. Uyku duzenin oturmasi icinde bir sure her aksam saat 8/9 gibi sicak suyla bir dus aldirip uyutmaya calisacagim. Bebegim emme disinda baska sekilde uyumuyor bu yuzden onu uyutmanin tek yolu emzirmek. Gun icerisindede kahvaltidan sonra her gun belirli bir saatte oyun saati yapacagim sonra gunduz uykusuna gectigindede yemegimi hazirlayacagim uyandiktan sonra en az yarim saat disari cikarmaya calisacagim. Bir arkadas ev islerini gece yatmadan yapmami soyledi onu deneyecegim mutlaka gece bir saat gec uyumak gunduz aksama kadar gergin olmaktan iyidir. Bakalim insallah ise yarar butun bunlar. Son olarak arkadasin biri kendime vakit ayiramiyorum dedim diye dert yakindigim icin kendinizi unlulerle karistirmayin demis ama kendine vakit ayirmak sadece unlulerin ihtiyac duydugu birsey degil bunu anlamak bu kadar zor olmamali. Her insan biraz oturup kafa dinlemeye bir kahce icip kendine gelmeye ihtiyac duyar. Neyse herkesin bakis,acisi farkli yapacak birsey yok. Allah butun annelerin yardimcisi olsun ve evlat hasreti ceken herkese evlat sevigisinu tatmayi nasip etsinm.
aminnnnn:)Allah herkese kolayliklar ve celik gibi sabir versin :)
Yine hariçten gazel okuyam bir üye.
Siz zor çocuk ne demek bilmiyorsunuz.
İşte biz de buna sinir oluyoruz ya!
Hah siz yaptınız, biz kötü olduğumuz için beceremedik!
Bizlerin çocukları durmuyor yemiyor uyumuyor sürekli ağlıyor, ruh hastasıyız!
Siz premsesler dünyanin en sempatik ve empatik insanları olduğunuz için muhteşem bir çocuk yetiştiriyorsunuz.
Ben her böyle konuşana ne diyorum biliyor musunuz, hodri meydan!
Aha çocuk burda bilgi sizde, buyrun eğitin öğretin diyorum.
Yok yatağa koyunca uyurmuş da yok masaya oturtunca yermiş de!
Bir sofradan tabağı kafama ya da yerlere fırlatmadan kalkarsa oğlum mutlu oluyorum.
Evde sürekli biz sirtaki oynadığımız için, bizden gördü öğrendi elbette ki!
İşte bundan diyorum başkalarının adı da anne, benimki de!
Hak mı ya bu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?