Bebek ve tahammul

Lütfen bağırmayın bebeğinize.. ilerde kişiliğine yansır bu onun. Tek bakmak zor evet günde birkaç saat bile olsa bi yardımcı tutma şansınız varsa tutun.

Valla her zaman yapmıyorum aöa cok yorgunsam yapıyorum cayı içiriyorum deliksiz uyuyorlar canım bi dene istersen. Ben zagen alıstım 3 senedır gunde 3 4 saatlık uykuyla yaşamaya :)
Aynen canim bende alismisim artik oglum a kizim da gece hiç uyumadı sınır oldum ya bu çocuklar neden uyumaz ki öğlen ikisini aynı anda uyutucam dinlenicem biraz ev isimde yok bugün yemek ütü temizlik tamm:)

Haklısınız ben bile bazen nasıl böyle oldum ben nasıl değiştim diyorum sorumluluk almak çok zormuş iki bebek olunca çok daha zormus kadınlara derdim nesi var bebek bakmanın kardeş yiğen baktım kaç sene ama insanın kendi çocuğu olunca çok farklıymış gerçekten bana dışardan gören sen mi sinirlisin sen mi falan diyolar ama içinde ne fırtınalar kopuyor bilen yok eşim yardım etmese çok daha zor olurdu benim için banyoyu yıkar yeri gelir evi süpürür kahvaltı hazırlar yemek yapar haftasonlari yardım eder çocuklarla ilgilenir elinden geldiği kadar o yüzden eş yardımı da önemli kolay pratik yemek bulur onlardan yap der dert etmez ac kalıcam 4 çeşit olsun diye bi salata yoğurt ana yemek yediğimiz çok olmuştur başlamıyorsan yapma demek çok fazla zor bi yorum

başkalarından medet ummayı bırakarak başla işe.onemlı olan eşin anlayışı.yemek temızlık ertelenebılır.eşin kızarmı temılığe yemek yapmadığında vs.mısafır kabul etceğine sen gtmeyı teklıf et. yada hava soğuk olsada farketmez dısarıya çıkın beş dakıkalığında olsa.kendınde rahatlarsın.bebeği sorumluluk olarak gorme..yedır içir altını temızle uyut gıbı...yatakta yuvarlanın beraber oynayın.ne bılım bır suru şey var yapacak.çocuk huzurlu ve mutlu olduğunda uyur zaten..sen onun meleğisin.kızma daha küçük annesi

Bebeğinizin biraz sakinleşmesi için bence öncelikle siz sakinleşmelisiniz, sizin elektriğiniz o minnoşa geçiyor ve huzursuz ediyor diye düşünüyorum, biraz dha şevkatli yaklaşabilirsiniz, onun sizin koynunuzda sizin kokunuzla uyumaya ihtiyacı var

Kus beyinli falan diyerek size verdigi cevaba bakinca bende katildim bir destek almasina. Normal degil bu siniri hic tanimadigi insanlara. Neyse kizmayin uzulmeyin en guzeli bosverin

Bebekler çok çok akıllı. Resmen bize ayna tutuyorlar. Yani ortamdaki negatifliği kesinlikle hissediyolar ve huysuzlaşıyolar. Bence biraz rahatlamayı deneyim. Siz sakinlemeyi başarırsabız eminim bebeğinizde başarır.

Allah herkese kolayliklar ve celik gibi sabir versin :)

Sizi cok iyi anliyorum, sonradan yasadiginiz pismanligida. Ama bagirmayi lutfen hemen birakin, aliskanlik haline getirmeyin. Kendinizi sartlayin, bir daha asla olmayacak deyin. hem bebeginiz hem siz etkilenirsiniz, psikolojinizin saglikli olmasi herseyden onemli, bir bebegin sorumlulugunu tasiyorsunuz cunku.

Bence sizin gununuzu planlamaya ihtiyaciniz var. Asgari duzeyde ev temizligi cok vakit alan bir sey degil. Basit yemekler yapin. Bebeginiz ogle uykusundayken yemek ve temizlik isini aradan cikartin. Uyumuyor yazmissiniz ama mutlaka ogle uykusuna uyumasi lazim. Once uyku duzenini olusturursaniz cok rahat edersiniz. Erken uyandirin, o uyuyana kadar sadece onunla oynayin, uyudugunda mutfaga girin yemekleri ocaga koyun, asgari temizliginizi yapin, sonra oglunuz uyaninca yine sadece onunla ilgilenin. Her gun 1 saat disarida zaman gecirmesi cok iyi olur. Enerjisini atar ve ilgiye doyarsa, erken uyandigi icin erkende uyur. Bebeginiz uyudugunda sizde uyuyun ama baska bir seyle mesgul olup uyumayi ertelerseniz uyku duzeni olusturamazsiniz siz erken uyanamayacaginiz icin.

Kendinize vakit ayiramamayi bir problem haline getirirsenizde tahammul edemezsiniz. Bir cok anne sizinle ayni durumda, kendimize ayiracak zamanimiz olmuyor ama cocuklarimiz herseyden onemli ve oncelikli.

Hep Boyle olmayacak tabi ki, sadece zamana ihtiyaciniz var. Birde cocugunuzu ve sizi elestirenleri tersleyin, yardim etmiyorlarsa moralde bozmasinlar.

Orasi öyle tabi durmuyor diye ben de eve kapanmadim. Hergun arabayla büyüğü okula götürup getirdim. Böyle böyle yolculuk yapmaya alıştı. Huysuz diye servise vermedim mesela. Hatirimin geçtiği arkadaslara gezmeye gittim. İkram, hizmet, ev düzeni beklemeyenleri evime çağırdım. Sadece bana kötü hissettirenleri çıkardım hayatımdan. Haftasonu eşime bıraktım yarım saatte olsa çıktım. En azından bir yürüdum geldim. Kurslarim vardi birakmadim. Büyük evde sıkılınca parklara gittik. Dışarda ağlıyor diye tuhaf bakan da oldu. Yardım eden de. Rahatsız olan da. Ama haklisiniz çıkmasam ben de kafayı yerdim. Benim kastim dört dörtlük bir kisisel bakım ve ev düzeni olacak diye kasmamak gerek. Bir müddet idare edilebilir. Görmezden gelinebilir. Eşe bağımlı olmak da yoruyor insanı. O yüzden o var ya da yok ben yapacağımı yaptım. Hiçbir imkan yoksa yürüyüş yapmak bile yetiyor. Yoksa evin içinde dön dön dur aynı seyler insanın psikolojisini mahveder.

Sizin yanınızda desteğe ihtiyacınız var eşiniz yada başka bir yardımcı olmalı yaninizda.hersey üst üste gelmiş ve Tukenmislik sendromu içinde hissediyorsunuz kendisinizi ama sizinle aynı durumu yaşayan birçok anne var annelerin yarısi böyle. Aslında kafanizi dinlemeye gitseniz bebeginizden uzak bir gün olmadan keşke gelmeseydim bebeğimi özledim onsuz yapacağınızı göreceksiniz ne kadar zor bir bebek olsa da.annelik iç güdüsü olarak. Sizin bebeğiniz anlaşıldığı kadarıyla zor bir bebek. Ne yapalım iki üç yaşına kadar böyle sizi zorlayacak. Kucukken böyle olan çocuklar büyüyünce çok sakin olur derler. Çocuğunuzun akışkanlarıni değiştirmeye çalışın. Sizde kendi beslenmenize dikkat edin kalsiyum özellikle almaya dikkat edin siz kendine iyi bakmazsaniz çocuğunuza kim bakacak.

Emin olun kolay çocuk yok, kendi çocuğumuzla 24 saati geçirdiğimiz için bize daha zor geliyor sadece. Çalışmak uzaklaşmak annenin sabrını artırıyor. Tüm gün evde olunca daha zor elbette. Bence de ev işlerini minimumda tutun. Eşiniz varken haftasonu bebeği oyalama durumu olduğunda temizlik yapın. Kolay tencere yemekleri yapın en pratiklerini yemek işine çok takmayın. Mecbur kalmadıkça misafir ağırlamayın ağırlarsanız da kolay şeyler yapın mesela hazır kekten tramisu ya da tava böreği gibi.

Bebeğiniz bilerek yapmıyor neticede yalnızca 1 senedir bu dünyada be ne olduğunu anlamaya çalışıyor, o kadar masumlar ki.

Sizin şu yaşadığınız suçluluğu ve öfke krizini emin olun her anne yaşıyor, sosyal medya da fink atan blogger momlar bile hepsi yani çocuğuma kızmadım diyen bir anne varsa bence yalan söylüyordur. Biz insanların içinde malesef kötülükte var, hem de en sevdiğimize bile öfkelenecek kadar. Çocuğu olunca insan bunu fark ediyor.

Ama önemli olan bu durumdan rahatsız olmak ve değiştirmeye çalışmak. Yani çocuğunuza öfkeleniyorsunuz, bu durumdan rahatsızsınız değiştirmek için bir çaba gösterip bu konuyu açmışsınız. Evladına öfkelenip bu durumdan rahatsız olmayan, hatta marifet sayan o kadar çok insan var ki. Şiddet korku içinde büyüyen büyüyüp şiddete meyilli hale gelen ya da kişilik bozukluğuna sahip o kadar çok çocuk var ki. Belki bizim nesil de öyle büyüdü o yüzden bu içimizdeki öfke ama bunu biz bu neslin anneleri kırabiliriz.

Farkında olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Kendinize zaman ayırmaya çalışın bunu bir şekilde yapın emin olun iyi gelecek. Bu konu ile ilgili yazıları pedagog görüşlerini vs okuyun kendinizi telkin etmeye çalışın.

Emerek uyumayı da hiç kafanıza takmayın, 19 aya kadar emerek uyudu oğlum sonrasında kolaylıkla yanına yatarak alıştırdım uyumaya. Uyku saatini öne çekmek için erken kaldırmak gündüz uykusu 2 ise 1 de düşürmek banyo yaptırmak evet işe yarayabilir. Havalar soğuk gerçi ama dışarı çıkmanız hem size iyi gelir hem de çocuğunuz daha güzel uyur.

Elbette ki kendimize zaman ayırmamız lazım, hatta keşke imkanınız olsa haftasonu falan bebeğinizi annenize bırakıp başbaşa eşinizle dışarı çıksanız bir sinemaya falan gitseniz. Siz mutlu olacaksınız ki bebeğiniz de mutlu olsun.

Allah size, bana ve bütün annelere evladına en sevdiğine karşı maksimum sabır versin inşallah :)

Oncelikle saat bjrden once uyumuyor demissiniz. Ben hergun saat 4den asagi uyumuyorum. 3saatlik uykuyla duruyorum gunde. Benimki birde uyusa sukur ederim hergun. Ikinciside herkes cocugu anne babaya guvenerek yapmasin ne olur. Kimse kimsenin cocuguna bskmaya mecbur degil. Butun gun sen otur mama sandalyesinde mutlumu olcaksin. Ya saliverin ortaliga cocugu az enerji atsin. Sofra bezi serin yere yerde yesin ne yicekse. Kalan isinizde kalsin sonucta cocuklumusun yarimsin. Kimsrye hesap vermek zorunda degilsin. Anliyorum seni uykusuzluktan sinirlerin yiprandi bu yuzden boylesin. Bende senin yaptigini esimden cikariyorum. Dogru birsey degil ama. Hepimize kolay gelsin. Annelik zor zanaat.

Ama o çocuk, ben benimkine hiç bağırmadımcılar doluşmuş. Her insanın sabrı, yaşam şartları bir değil. Konu sahibi çözüm aramış siz bağırdınız mı diye sormamış. Çözümüm yok be yazık ki benim de. Ama olur hanımefendi. Çocuktur ağlar, siz de insansınız sabrınız taşar. Şiddete vardırmayın da geçer bu günler elbet.

önerilerim olacak 1) müzik dinleseniz hem sen hem bebeğin klasık muzık ...bırde çok yorun onu hırpalayın( mıncıklamak mahıyetınde) 2) duş aldırma sıklığını artırın ozellıkle uyku oncesı ...3) ağlasada kucagınıza almayın ağlasın sevın yatagına yatırın en az belkı 20 defa yapıyordum ılk başlarda ben sonra 10 a duştu sonra 2 ye en son kendı uyumaya başladı ... 3) tencere tava koyun onune bu yaş grubu çok sever .. inşallah ışe yarar ne olur kendınızı yıpratmamaya çalışın arada bır kahve ıçın ya da rezene papatya gıbı şeyler... geçicek emın olun geçicek...

Evet ben de diyorum ki hah iste bir bilinçsiz anne daha! Ben size dedim mi ki çocuğa yemeyi oturmayı uyumayı şöyle öğreteceksin böyle öğreteceksin diye? Yazdıklarımın özüne inip anlasanız belki deneyeceksiniz. 2 tane çocuğum var. Melek mi? Hayır tabi ki. Diyorum ki yeter ki gerilme annesi. Yeter ki çocuğa bağırıp çağırma. Evde sürekli sınırlı sınırlı dolaşan patlamaya hazır bir bomba gibi olma. 2 tane oglum var. Ilkini büyütürken neler çektim yalnızım ve eşim çok yoğun çalışır. Görenler zombi gibi olmuşsun diyordu ama sabrettik arkadaşım napalim çocuktan mi çıkaralım? Ah keşke bu kadar önyargılı olmasanız, benim çocuk yaramaz demeden önce bi deneseniz çocuğa kınamayı, bağışlamayı, hareketlerini sürekli kontrol etmemeyi, başkasının yanında terbiye etmemeyi, hata ettiğinde " tamam şimdilik sorun değil ama lütfen..." gibi cümleler kurmayı. Siz çok acımasız yazmışsınız ama ben size yine de açıklayayım oğlumla biyere gidince vallahi sokakta en az 2 kişi " allah size sabır versin" derdi. Çünkü çok hareketli ve sabırsız bir çocuk. Bu onun yapısı bunu degistiremeyiz ama ben sakin kaldıkça o zamanla söz dinlemeyi, uyumlu olmayı öğrendi ve inanin biraz olsun yavaşladı. 1 tık. Ben sınır krizleri geçirmedim mi sanıyorsunuz? Of neler yaşadım ama o uyuduktan sonra oturup ağlıyordum hırsımı eşime anlatarak atmaya çalışıyordum. Ben de böyle böyle öfkemi bastırmayı ogrendim. Inanın anne sakinleşince bebek de çocuk da sakinleşiyor.

Zor bebek hep zor oluyor maalesef
Benim büyük oğlum öyleydi zordu uyumaz durmaz sürekli mızmız büyüdü ama hala huysuzluğu devam ediyor.
Tavsiyem yükünüzü hafifletecek kadar kadın alın çocuk için yapacak bişey yok maalesef
Birgün ağlaya ağlaya doktorunu aramıştım bana çocuğunuzu kabullenin size yardımcı olması için bir psikolok arkadaşım var onu tavsiye edebilirim demişti

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. 8 aylık oğlum ve her gün düzelir diye bekledim ama hala çok huysuz. Ne yediğimden içtiğimden anlıyorum ne de uyku var. Ne bir yere gidebiliyorum ne de misafir çağırabiliyorum. Bende hamile kalmadan önceki kilomdan bile zayıfım. Çalışmaya başladım işyerinde dinleniyorum ama gündüz emmediği için gece sabaha kadar 10 defa uyanıyor meme istiyor. Gün içerisinde beni görmediği için aksam daha sakin oluyor, eşim de her fırsatta dışarı çıkıyor sağolsun olabildiğinde bebeğime karşı sakin olmaya çalışıyorum eşime patlıyorum sonra çok sinirlisin diyor bana hiç biraz destek olayım demek yok ama, gerçekten 8 ay da o kadar yoruldum ki.. Birinin desteğinin olması çok önemli ama sanki sadece benim bebeğim gibi davranıyor eşim bakalım nereye kadar böyle gidecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…