Bebek ziyaretine gidecek gücüm yok 😢

10 haftalik bebegimi kaybettikten sonra arkadasim gobeginin fotograflarini cekip cekip bana atmisti.
Uzulmedim ama tuhafima gitmisti.
Dusuk yaptiktan 2 ay sonra tekrar hamile kaldim,saglikla aldim cok sukur kucagima kizimi.
Icini karartma derim, hepimiz birbirimizin sinaviyiz.
Git gor bebegi, cocugun sucu yok ki.

bu bir kıskançlık değil ben sizi çok iyi anlıyorum, bizler fazla hassasız onlar da hiç düşünmüyor üzülüp üzülmeyeceğimizi.
eşinizin arkadaşıdır gidebilir leylos grip olmuş gelemedi diyebilir, insanlar da sizin bu hassasiyetinizi anlamayıp küsüp darılacaksa keyifleri bilir. zaten yaşadıklarınız zor şeyler bir de buna kafa yormayın..

Duygularınızı fazla yoğun yaşıyorsunuz ve üstünüze alınmışsınız. Sizin bebeğinizi kaybetmiş olmanız insanların bebek doğurmasına ve bunun sevincini yaşamlarına neden engel olsun ki? Evet üzülürsünüz anlarım ama tepkileriniz abartılı. İki bebeği, iki aileyi birbirinden bağımsız düşünmeye çalışın. Eşinizin çağrılması konusunda da eşiniz bunu sorun yapmamışken sizin sorun yapmanız anlamsız. Bence uzman desteği almanızda yarar var. Bu süreci daha kolay atlatmanıza yardımcı olabilir

Cok haklisin. Ilk oglum 5. Yilimizda dogdu, hamile travmasi yasadim. Birinden hamile hberi alcam diye kendimi mahvederdim. Simdi 4 cocugum var gerci de. Sana diycem su ki, 20 yillkk evliyim cocugu olmayan o kadar az tanidigim olduki, kaldi ki hamile kalmissin. Simdiki aklim olsa hicc uzulmezdim hediyelerimi alir civil civil giderdim psikolojini toparladigin anda hamile kalacaksin emin ol.

Bende bır dusuk yasadım ve 5yıl sonra dogurabıldım. Insanlar zaman zaman benı delı eden seylerde soyleseler ımalarda da bulunsalar cok agladım ve sınır sıstemım tsmsmen coktu. Fakat yıne de mecbur oldugum yerlere gıttım gucluymusum takmıyormusum gıbı. Ve bır sure sonra gercekten ınandım bebegım olmayacak gıbı geldıgı bır an o mucıze benımleydı. Sızın suan cok yenı oldugu ıcın emzık fotosu bıle gorsenız ustunuze alınırsınız. Zamanla gececek merak etmeyın

kendi iyiliğiniz için bu kadar takmamaya çalışın.eşiniz sıkıntı çıkarmayacaksa kendisi gitsin hediyesini versin.sizin için hasta falan iyileşince en kısa zamanda gelip görecek desin.heralde insanlarsa anlarlar durumunuzu.sonuçta bebek kaybetmişsiniz yakın zamanda bu tarz şeylerin sizi etkilemesi normal.eşinizi çağırmaları düşüncesizlik bence ama eşiniz çabuk atlattıysa onlarda çok etkilenmediğini düşünmüş olabilirler.

Lütfen bu psikolojiyle gitmeyin... ve sizi uzecek seylerden kaçinin. Kimse kiskandiginizi düsünmez , ya da kotu oldugunuzu düsünmez merak etmeyin insanlik hali asil onlarin sizi anlamasi anlayişli olmasi lazim...
Eşiniz de size kiskanc diyemez sonucta ortak bebeginizi kaybetmissinizz. Basiniz sagolsun...

kendi mutluluklarından sizi biraz düşünmemiş olabilirler ama hamile bayan sizin yakın arkadaşınızsa bu kadar üzüntünüzü bilmesi lazımdı. demek ki sadece eşler iyi dost. eşiniz bu durumu atlatmış. ama siz atlatamamışsınız. gidin bebeğe çok bakmayın oturun ziyaretinizi yapın. ne kdar çok bakıp kucağınıza alırsanız tabiki ağlarsınız

Bence sen haklisin. Bebegini kaybeden adam besik monte etmeye çağrılmaz. Bebegini kaybeden kadina doğum planindan bahsedilmez.
Bence aksam gec bir saatte gidin. Zaten bebek uyuyodur. Gec oldugu icin cabuk da kalkarsiniz,hediyenizi birakirsiniz. Olur biter
Instagrdan da takibi birakmayin ama ayarlar kisminda "bana gösterme" secenegi var. Bu halde kimsenin bebegini gormek zorunda degilsiniz.
Umarim tez zamanda sizin de bebeginiz dogar. Vardır herseyde bir hayir

Kaçıncı haftada kalbi durdu bebeğinizin benimde başıma gelmişti tam olarak bende sizin gibi hissediyordum sonra baktım böyle olmayacak insanları kırmaya başladım özellikle eşimlede kavga ediyordum mutsuz olduğum için sonra baktım böyle olmuyor silkelendim tekrar umut ettim ve 3 ay sonra hamileydim pozitif ol herkesin başına geliyor tek değilsin

Hassas bir dönemdesiniz üzülmeniz normal. Yalniz boyle durumlarda bebeğini kaybede veya hic anne olamamış insanlara karşı diğer insanlar da nasil davranacaklarını bilemiyorlar bazen. Insanlar sevincini sizle paylaşmak istiyor olabilirler. Tam tersi olsa cok.yakininiz olan biri sizi dahil etmese daha kötü olur bence. Sanki aa kesin bunun nazari değer muamelesi yapmak olur bu. Ha ama psikolojiniz hazi r değilse (ki oyle duruyor) içinizden gelmeyen hicbir seyi de zorla yapmak zorunda degilsiniz

Anladım zaten elbette kötülüğünü istemezsiniz ama üzülmeyin yine bebeğiniz olur
Evet hayalini kurduğumuz bebeği kaybetmenin acısı büyük ama bizim istediğimiz sağlıkla sihhatle kendi bebeğimizin olması
O yüzden başka bebekler ilgimi çekmedi sizde öyle düşünün insallah Rabbim yine nasip eder sağlıkla kucağınıza alırsınız
Hem düşen bebekler sağlıksız veya sakat oluyormus genelde doktorum oyle demisti öyle olsa bile bizim parçamız başımızın üstünde yeri var elbet ama o şekilde doğsa daha zor olacakti belki vardır yaratanın bir bildigi

Hayatta en sevdigim sey bebek kokusudur, biri dogursa da soyle bir koklasam sevsem diye can atarim kendimi bildim bileli. Kusura bakmayin ama hislerinize empati kuramiyorum, bir baskasinin bebegi oldu, benimki dogmadi diye aglamaniz normal degil, dusunsenize siz de bir gun anne olacaksiniz, siz saglikli bir dogum yapmisken, bir yakininiz buna aglasa ne dusunursunuz?
Ha bu arada ben de evlendikten 7 yil sonra anne oldum ve bir kez daha olamayacagim, yani haricten gazel okumuyorum.

Evet arkadaşlarınız düşüncesizlik etmiş ama daha mühimi eşiniz çok kaba ve duygusuz, size en çok onun destek olması gereken kişiyken size nasıl sen kıskançsın diyebiliyor?

Bence de kıskançlık değil o burukluk. Heves kırılması, içten içe insanın kendine incinmesi. Anlıyorum.
Çevrenizdeki insanlar da pervasız geldi, bebeğini yeni kaybetmiş anne yanında sürekli konuşmak da ayıp bence. Günah.
Ne bileyim ben olsam sana şaka yapardım bak sende doğur evlendirelim falan diye. Moral verirdim.
Üzülme lütfen, Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur. Canı gönülden inan buna.
Sadece bu ara hassas olman normal.

Bi de şöyle düşünün onlarda ilk bebeklerini kucağına aldılar sizinki nasip olmamış rabbimin vardır bir bildiği Bu kadar mutluluğu çok görmeyin insanlara bence

Bebeğinizi doğduktan sonra mı kaybettiniz?
Kimsenin acısını küçümsemek değil asla niyetim ama anladığım kadarıyla ilk gebeliğiniz, ve eğer ilk birkaç ay içinde kalbi durduysa fazla duygusal tepkiler veriyorsunuz. Bu kadar travma haline getirilecek bir durum değil, sağlıklı bir bebek olsa zaten doğardı.
Uzun yıllardır evli olsanız, birkaç düşük yapmış olsanız belki hak verebilirim ama şu anki tavrınız kendinize zarar. Dediğiniz gibi yardım almayı düşünebilirsiniz bence.

Seni çok iyi anlıyorum bende benzer şeyler yaşadım. Arkadaşımla aynı zamanda hamileydik benimki vefat etti. Benin oğlumun doğacağı günde onunki doğdu. Ve arayıp doğuma çağırmışlardı. Ben gittim,ama asla ben çağırmazdım gel diye,üzüleceğini düşünürdüm.. Senin duygu karmaşanın nedeni bence onların bu mutluluğu fazla göze sokmaları yüzünden. Azcık düşüncesi olan bir insan yeni evladı ölmüş bir babaya zırt pırt gel beşik vs vs demez zaten. Birkaç gün sakinleş,hediyeni al,soğukkanlılıkla hayırlı olsuna git dön. Sonrasında takibi bırak,bebek konularından uzak kalmaya çalış. Rabbim en kısa zamanda sanada nasip etsin sağlıklı,sihhatlı bir evlat.

Seni çok iyi anlıyorum bende aynı duyguları hissettim..ama bana bunu yapn eltimdi daha kürtaj kanamam durmamış bana nispet yapmıştı...yani o bile bile canımı yaktı...iki ay sonra rabbim yine nasip etti..morelini yüksek tut üstüne düşeni yap sabır göster..elden başka bişey gelmiyor..bi an önce sağlğnı kazanmaya bak tekrar bebek için uğraş sadce o iyi geliyor insana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…