Bebekle ayni odada mi yoksa ayri odada mi????

Adem güneşe kalsa 2 yasa kadar birlikte4 yasa kadaraynı odada uyunmalı, ben katılmıyorum kendisine, ben 8 aylıkken ayırdım 1 yaşı beklicektim ama yan dairenin mutfağı bizim yatak odasına bitişik tantanası bitmiyodu oğlum sık sık uyanıyodu

Ben dogdugum andan itibaren ayri odada yatmisim. Guven duygusu falan degil, kafayi yemedim nihayetinde. Uyusturucu da kullanmiyorum. Bir sorunum yok.

Cocugum oldugunda da tamamen ayni yatakta beraber yatmayi planladik.

Pedagog fikrini onemsemedik. Icimizden o geldigi icin bunu dusunduk. Hayati bir karar oldugunu dusunmuyorum

bence de iki yıl anneyle kalmalı ya da en az 1.5 yıl

çocuğum yok ama olsaydı yetiştirirken adem güneşi dikkate alırdım mutlaka. daha çocuk yokken serisini alıp okudum boş zamanlarda radyo programını dinliyorum netten ve çok doğru buldum kendisini. dayanabildiğim ölçüde adem güneş diyorum. hani çocuğu erkenden yatağına göndermeyin hep birlikte erken yatın falan diyor ya ileri yaşlar için onu yapabilir miyim bilmiyorm yani adem güneşi doğru bulmakla birlikte zor ve zahmetli olduğunu da kabul ediyorum. ama yatak konusunda bence ilk sene hiç değilse sizle yatsın (yada yanınızda beşikte hiç değilse)

ben burada tek doğru olduğunu düşünmüyorum.

evin yapısına, ailenin yapısına, çocuğun durumuna göre değişir.

yarım saatte bir uyanan çocuğunuz varsa başka odada yatıramazsınız mesela.
ya da dubleks evde 2. oda farklı kattaysa yatıramazsınız.
sobalı evde başka odada yatıramazsınız.

odanız minicikse aynı odada yatıramazsınız, nefes almaya da yer lazım değil mi. ya da en ufak sese uyanan bir çocuksa yatıramazsınız yanınızda.

benim oğlum kendi rahat uyuyan bir çocuktu, kendi yatağında yattı doğduğundan 6 aylık olana kadar, sonra hava çok soğukken üstünü açmaya başladı, bizim de uykumuz ağır olunca mecburen bizim yatağımıza aldık.
yaz gelince yine kendi odasına geçti, kreşe başlama + 2 yaş sendromu ile bizim odamıza geri döndü 2-3 ay kadar. sonra yine ayırdık.

Ben ilk günden itibaren yan odamda büyütütcem :)

Aslında bunu sana bebek söyleyecek:))
Az uyuyan, huzurlu bi bebekse odasına koyarsın, uyandıkça yanına gidersin.

Zırt pırt emzirdiğin, bebeğin sürekli uyanan bir bebekse odalar arası mekik dokumak sana yorucu geleceğinden beşiğini odana alırsın.

İki türlü de annesi sensin ve o bebeği canından çok sevecek, ihtiyaçlarını anladığın anda ışıl hızıyla gidereceksin. Öyle yaparsam ne olur böyle yaparsam ne olur diye düşünüp üzülme.

Benim ablamın oğlu altı aylıktı, annes okşayıp uyutmak ister o iterdi. Odasında uyuyor.
Benim kızım yirmi dk da bir uyanır emer, odama almıştkm. Git gel yapmamak için, uykusu açılmadan alır emzirir yerine koyardım..

Kosacaso bebeğe göre karar veteceksin.

2 cocugum var her iki yontemide denedim ilk kizimda besik 2 yil yatak odamda durdu ve yataga yanimada alismasi kacinilmaz oldu sonrasi tam 5 sene odayi ayiramadim oyle zor olduki baska oda baska bi eve cikma gibi zor geldi kizima..ikinci kizima 6 aylikken baska oda yaptik boylece hem ablasi hemde minik rahatca alisti gece emzirmek icin yatagima getirsem bile kendi yatagini odasini istiyor cok daha rahat oldu

bence kendini ifade edene kadar aynı oda da yatılmalı..
önceden böyle düşünmüyordum. uzmanları dinlemekten yanaydım.
ta ki başıma şu olay gelene kadar :

birgün oğlumu yatırırken yanında uyuyakaldım. öksürüğü vardı. gece bir ara öksürdü ve tuhaf sedsler çıkardı kalktım oğlum kalk hadi kalk diye kendine getirmeye çalışırken elime bayıldı nefesi kesildi. sırtına sırtına vurdum eşim yoktu evde. saat gece 3 atletle dışarı çıkacaktım kapalıyım bir de.. sırtına hışımla vurdum nefesi açılsın diye ve kocaman yemek parçaları! fırladı ağzından.. iyi ki panik yapıp atmadım çocuğu ve sırtına sert vurmayı akıl ettim. öksürürken kusmuş o da boğazına kaçmış..

gelgelelim ilk aylar bebeklerde kusma vakası çok oluyor kesinlikle birlikte yatılmalı. yatağı ayrı olduktan sonra zamanı gelince oda ayırmakta zor olmaz..

Taşlanma ihtimalini göze alarak yazıyorum. Ben biz Türklerin doğru şekilde çocuk yetiştirdiğine inanmıyorum.

Bakın bir tatil köyünde tanık olduğum olayı anlatıyorum. Bir rus çocuk havuzdan çıktı düştü. Türk anne o çocuk yere düşmeden havada tutar sakinleştirirdi. O kadınsa hadi yapabilirsin dedi. ( eşim rusça biliyor oradan çevirim uydurma değil) çocuk daha sonra 3 defa daha düştü kalktı annesinin yanına gitmeyi başardı.

Tatil köylerinde yine bakıyorum Nerede ağlayan huysuzlanan yemek yemeyen çocuk var yine türk çocuğu. Yabancılar ise mama sandalyesinde döke saça yiyor yemeğini.

Bir alman tanıdığımız 20 günlükken çocuğun odasını ayırdı ne oldu canavar gibi uyuyor çocuk. Üstü açılır diye endişelenen annelet için önerim uyku tulumu. 6 aylıktan itibaren var.

Kızmayın bana adem güneşi tanımam etmem. Ben yanlış yaptığımızı düşünüyorum her zaman onlar için bir şeyler yaparak. Ha ben çok mu iyi anneyim yoo ben de bir yıllık bir anneyim ve öğrenmeye çalışıyorum. Sevgiler..

yani zaten cocuk dunyaya geldiginde sudan cikmis baliga donuyor,zavalli elinin bile kendine ait oldugunun farkinda degil,gazi olunca felakete ugramis gibi ciglik kiyamet..yani el kadar bebek nasil dogar dogmaz baska odaya atilir,olacak sey mi bu? yani pedagogu filan gectim benimannelik vicdanima sigmiyor bu durum.
zaten bebegin anneyle yatmasinda bebek anneye alismiyor,anne bebege alisiyor bi bakima.zaten onlar dogduklari anda bize baglilar,bunalima depresyona giren biziz,kimi zamansa kabullenemeyen.
ilk sene zaten cocuk baska bi boyutta gibi,resmen 12.aydan sonra devreleri aciliyor bebeklerin,bence ozellikle ilk 1,5 sene annenin yaninda veya ayni odada yatmali.

2 yıl aynı yatak diyor adem güneş,eş ilişkisi ne olacak pardon,bana saçma geliyo, bağlanma sadece yataktan ibaret değil ki

çocuğunuz var mı bilmiyorum ama adem güneş yanlış düşünüyor.
o kadr iç içe nefes, dün haberlerde de çıktı yataktaki milyonlarca mikrop el kadar bebeğe zarardan başka birşey değil. aynı oda ewt ama aynı yatak hiç doğru değil.
bir de yanlışlıkla çocuğunu boğanlar, yataktan düşürenleri ekleyince kesinlikle ayrı yatak..

kendı adıma dusuncemı soyleyım, bebege oda yapıyoruz kendı odamıza yatak vs koymadık... ılk 3 ay bebek kendını toplayana ve bırbırımıze alısana kadar ana kucagını odamıza alıp yanımızda yatıracagım ama sonrasında kendı yatagında yatacak ne kadar erken ayrılırsak o kadar ıyı, sonra alısınca ayrılmakta ıstemıyorlar...

Bizim mikrobumuzda büyümsnidende kendi odasını keşfetip orda büyümeli

Evet çocuğum var da ben de farklı birşey yazmadım ki, katılmıyorum adem güneşe

Yazdığımı tekrar tekrar okuyorum saçma demişim zaten, ben kendimi anlatamıyo muyum acaba

Aynı yatakta yatırmayın çok tehlikeli. O kadar uykusuz olacaksınız ki bir kaç tetikte uykudan sonra derin uykuya nasıl geçtiğini bilemez insan. Emzirdikten hemen sonra yakınınızdaki beşiğe alın.

Benim uyku problemim yok. Çabuk da uyanırım tetikte de yatarım ama aynı yatağa koymayı düşünmüyorum.
Aynı odada en fazla bir yıl yeterli bence.

Bizim mikrobumuzda büyümsnidende kendi odasını keşfetip orda büyümeli

siz cocugun annesisiniz,mikrop yuvasi degil.
benim oglum benimle yattigi icin bi kere hasta olmadi,ne alakasi var bununla..
uzuvlarini kullanamayan cocuk nasil tek basina birakilir? ya kusarsa,ya yuzune battaniyesi gelir de nefessiz kalirsa? ya kusupta kusmugu bogazina kacarsa?
neyi kesfedecek cocuk odada? anneye muhtac anneye,4 duvara degil.
anne adayisiniz.,dogunca anlarsiniz oyle kolay odasina terkedilmedigini bebegin.
yok benim icin olacak sey degil,yapamam..
sizin mantiginiz alman dadi mantigi ve gercekten insan yetistirmede yeri yok.
yaniniza almazsaniz odaniza alirsiniz,en olmadi baglanma yatagi kullanilir.
aglarken bi basina uykuya dalmaya calisan,koseye sinmis bi cocuk ne kadar insanin icine siner? dogurup atilmis gibi,olcak sey mi bu?
bebeklerin beyni uykuda gelisir,ne kadar huzurlu uyursa o kadar guzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…