BEBEKLE KPSS ÇALIŞMAK !!!

Nur_4646

Bakışının tarifi sanırım yoktu ama güzeldi.. .
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
131
119
18
35
Mersin
Merhaba arkadaşlar yardiminiza ihtiyacim var özellikle bunu başarmış atanmış arkadaşlardan rica ediyorum bana açıklasın .

Öğretmen adayıyım onumdeki tek engel kpss. En az 87 puan almam lazım. Sonrası atama, yeni hayat , iyi bir gelecek , hayallarinin gerçeğe dönüşmesi...

Bir defa sınava girdim sonu hüsran. Evliyim bebeğim şu an 9 aylık. En son sınava hamilelik ve doğum sürecinden dolayi giremedim yani bu 3. Yilim sayılır hazirlanmam için. Yaşım 28 oldu. Ben bu yıl ki sınava çok iyi hazırlanmak ve kazanmak istiyorum.

Gerçekten ev işi, yemek, emen bir bebek , eşimin beklentilerini hadi yok sayalım :) bunlar varken çalışılıp kazanılır mi evde tek başına ?

Ben yaptım yorumları bekliyorum . Ya da şöyle yaparsan olur yorumları.
Ben de senin gibiyim diyenler de olsun birlik olalım istiyorum.

Şartlar aynı değil ama moral olsun diye yazayım

Oğlum Bebek değildi anaokuluna gidiyordu ama benim yaşım 36 idi en son 18 yıl önce matematik görmüştüm ben çalışıyordum bir de

KPSS B den 2016 da 88 aldım

Çalışırsan yaparsın

Ama biraz fedakarlık gerekir

Sonuçta Bebek'ten kısamayacağımıza göre eve misafir gelmesinden mükellef Sofralardan bal dök yala ev işi yapmaktan Kısmalısın

Nasıl bir program yaptınız kendinize paylaşır mısınız lütfen

Kimseni ihtiyaçlarını yok sayamazsınız ilk olarak. Çünkü; ihmal ettiğiniz kişi 1 yılın sonunda zaten size ihtiyaç duymayı kesmiş olacak. O ilişkiyi kolay kolay toparlayamazsınız.

Kpss içinde 2 yıla yayın bence. Daha detay, daha tekrarlı, yavaş bi çalışma düzeni oturtun. Bebeğiniz tam ek gıda, diş, yürüme üçlüsünün olduğu dönemlerde. Bol ilgi ve sabıra ihtiyacı var. Acele etmeyin bence.

Nasıl bir program yaptınız kendinize paylaşır mısınız lütfen

Programım vs yoktu ki

Olan her an ders çalışabilmelisin

Düzene ay masaya geçeyim kitabımı dizeyim vs beklememelisin

Ben dershaneye de gittim ama sende Bebek var

Bir de yakınlarda arada bebeğe bakacak birileri var mı

Mesela son aylarda deneme çözebilmek için

Ha bu arada ben o dersi bitireyim konu bitsin de test çözeyim çok deneme yapayım modunda olmadım

Önce kolay gelenlerden başka ki moralin gelsin

Video izleyerek yapabilir miyim çok mu zaman alır konuları kendim mi halledeyim? Günde kac saat calismaliyim

daha 7 ay var neden olmasin ...bir arkadasim hem okula gidiyordu hem staja 1 kere girdi kazandi ... sizin bolum neydi alan sinavi varmi
evet canım alan var edebiyat.
O da mi bebekliydi canım?

Yildiztozu16 senin bebek de tam hareketlilik zamanı hiç durmuyordur. Sen nasıl yapıyorsun canım ne zaman başladın?

Ben atandığımda daha bebeğim yoktu ama çok yoğun çalışıyordum, daha doğrusu çalışma saatlerim uzundu. Evde düzenli olarak çalışamadım işe giderken ama yolda bakardım, iş yerinde boş bulduğum anlarda test çözerdim vs. İşi bıraktıktan sonra da bir iki ay kadar vaktim kalmıştı, gün boyunca deneme çözerdim. Hiç konu çalışmadım, sadece tarihe baktım daha doğrusu. Gerisini test çözerek yaptım, bilmediğim konuları da açtım internetten baktım. Tuvalette bile iki soru çözsen sınava kadar çok soru yapar o :) zaten sou çözdükçe hızlandığın için zamandan tasarruf etmeye de başlıyorsun. Yani özetle bir programa vs sabit kalmadan bulduğun her an çalışmaya çalışırsan, farkında olmadan bir prpgram oluşturmaya başlarsın zaten.

Bebis çok küçükmüş sürekli ilgi ister, size yardım edecek kimseniz yok mu siz daha rahat çalışın diye örneğin bebeği oyalayacak, ev işi yükünü üstünüzden alacak filan. Gozlemlerime göre bu durumlari, genelde vurdumduymaz ve hırslı insanlar avantaja çevirip iyi puanlar alıyor ama merhametli, takıntılı, huzursuz kişiliği olanlar sırf yiprandiklariyla kalıyor.

Tam aradigim konu olmus bende bu sene girecegim benim 2 cocuk biri 3.5 digeri 2 yasinda hic calismama musade etmiyorlar. Bende geceleri genelde calisiyorum iktisat benim alanim. Keske atanabilsek

Bebeginiz daha kucuk olsa uyurken calisin diyeceğim ama sizin ilginize en muhtac oldugu donemde .Anneniz size yakin mi destek isteyebilirsin mesela gunde 2 saat çocuğunla ilgilense ve yemek yapsa sen o esnada calissan .Aksam bebegini erken uyumaya alistirip calismaya devam etsen .Sabahlari da bebegin 8 de uyanıyorsa sen 6 da uyanip calissan .Tabii sartlar ve imkanlari bilmiyorum olur ya da olmaz .Bir de boyle ozet fotokopiler oluyor ya tanidiklarinizdan onlardan temin etseniz surekli elinizin altında olsa baksaniz .Branş ne bu arada alan sinavi filan var mi?

Ben de çocuk ile kpss çalışması gereken annelerdenim :) Benim alanım da edebiyat.

Henüz başlamadım bu sene girmeyeceğim fakat şimdiden başlamayı düşünüyorum. Öncelikle sistemi tüm detaylarıyla öğrenin hangi konu ağırlıklı, kaç soru çıkıyor? Alan puanı ile gk/gy puanlarının yüzdeleri nedir ? Aslında ben bu bilgileri kağıda çıkartıp panoma astım isterseniz size de atabilirim.

Bebeğiniz şimdi küçük ama zamanla uyuma saatleri düzene girecek. Benim kızımın öğle uykusu 1,5 saat sürer mesela. Uyuduğu an hemen derse oturacağım. Akşamları da 10 da uyur. Matematiği eşimle çalışacağım. Bir de telefona kpss programları indirip bulduğunuz her boşlukta soru çözebilirsiniz.

Önemli olan 2 saat bile olsa verimli çalışabilmek. Hangi yılın hatırlamıyorum, kpss 1.si ropörtajında günde sadece 2 saat ders çalıştığını söylemişti. Ama hiç aksatmadan disiplinli bi şekilde çalışıyormuş.. Bence yapabiliriz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…