BEBEKLE KPSS ÇALIŞMAK !!!

Ben de kpss ye girsem dyordum kii.. tez yazim isini daha fazla savsaklayamycagimi ogrendim. Bu donem son sansimmis. Yuksek lisansi bitirmezsem kaydim silincekmis. Teze asilcam yani ben de..
Bebegim 1 yasinda vee su an memede mesela. Her an ilgi bekliyor uykusu yemesi icmesi oyunu kakasi cisi hepsi bizde yani ders olayi cok zor. Ev isleri koca dertleri falan de eklenince amaaaan ...

Bebeginiz daha kucuk olsa uyurken calisin diyeceğim ama sizin ilginize en muhtac oldugu donemde .Anneniz size yakin mi destek isteyebilirsin mesela gunde 2 saat çocuğunla ilgilense ve yemek yapsa sen o esnada calissan .Aksam bebegini erken uyumaya alistirip calismaya devam etsen .Sabahlari da bebegin 8 de uyanıyorsa sen 6 da uyanip calissan .Tabii sartlar ve imkanlari bilmiyorum olur ya da olmaz .Bir de boyle ozet fotokopiler oluyor ya tanidiklarinizdan onlardan temin etseniz surekli elinizin altında olsa baksaniz .Branş ne bu arada alan sinavi filan var mi?
Alan edebiyat canım. Yardım edecek etrafta kimse yok maalesef :(

Esiniz kacta evde oluyor bebekle ilgilense aksamlari calisabildiginiz kadar yapsaniz .Durumunuz iyiyse gunde bir kac saatligine yardimci alabilirsiniz .

Bebeğim benim için çok önemli onu görmezden gelemem . Vurdumduymaz da olamam. Onun bana çok ihtiyacı olduğunu biliyorum ve etrafa göre de fazla ilgi gösteriyorum yani öyle diyorlar . Bana göre bebeğim sevgiden hiç bir zaman mahrum kalmamalı öyle devam ediyoruz.

Merhaba arkadaşlar yardiminiza ihtiyacim var özellikle bunu başarmış atanmış arkadaşlardan rica ediyorum bana açıklasın .

Öğretmen adayıyım onumdeki tek engel kpss. En az 87 puan almam lazım. Sonrası atama, yeni hayat , iyi bir gelecek , hayallarinin gerçeğe dönüşmesi...

Bir defa sınava girdim sonu hüsran. Evliyim bebeğim şu an 9 aylık. En son sınava hamilelik ve doğum sürecinden dolayi giremedim yani bu 3. Yilim sayılır hazirlanmam için. Yaşım 28 oldu. Ben bu yıl ki sınava çok iyi hazırlanmak ve kazanmak istiyorum.

Gerçekten ev işi, yemek, emen bir bebek , eşimin beklentilerini hadi yok sayalım :) bunlar varken çalışılıp kazanılır mi evde tek başına ?

Ben yaptım yorumları bekliyorum . Ya da şöyle yaparsan olur yorumları.
Ben de senin gibiyim diyenler de olsun birlik olalım istiyorum.
Canım söyle anlatayım..
Sınıf öğretmeniyim yarım gün okulum vardı..
Hamileydim..
Ygs lysye girdim hukuk fakültesini kazandım gecen yıl..
Ev işi temizlik yemek esim hep yaptı sagolsun..
Simdi üc aylık bebisim var ve vize haftamdı emzirirken bile bi gözüm kitaptaydı..
Zor ama calısmayı sevmeye ve destekci bi ese ihtiyacın var..
Allahım kolaylastırsın..Asla vazgecme basaracagına inan..
Sen annesin her şeyi yapabilirsin :)

Esiniz kacta evde oluyor bebekle ilgilense aksamlari calisabildiginiz kadar yapsaniz .Durumunuz iyiyse gunde bir kac saatligine yardimci alabilirsiniz .
Yardımcı alacak kadar iyi değil.
Eşim de geç geliyor 9 da. Yemek bulaşık çay faslı derken 11 oluyor çocuk uyku derken 1 den aşağı uyuyamıyoruz bile :(

Bebeğim benim için çok önemli onu görmezden gelemem . Vurdumduymaz da olamam. Onun bana çok ihtiyacı olduğunu biliyorum ve etrafa göre de fazla ilgi gösteriyorum yani öyle diyorlar . Bana göre bebeğim sevgiden hiç bir zaman mahrum kalmamalı öyle devam ediyoruz.
Mesela ben yaptıgım ezberleri yüksek sesle gülümseyerek bebisime bakıp sevimli bi ses tonuyla tekrar ediyodum..
Gülümsüyodu sürekli o da konustugumu sanıyodu :)

Canım söyle anlatayım..
Sınıf öğretmeniyim yarım gün okulum vardı..
Hamileydim..
Ygs lysye girdim hukuk fakültesini kazandım gecen yıl..
Ev işi temizlik yemek esim hep yaptı sagolsun..
Simdi üc aylık bebisim var ve vize haftamdı emzirirken bile bi gözüm kitaptaydı..
Zor ama calısmayı sevmeye ve destekci bi ese ihtiyacın var..
Allahım kolaylastırsın..Asla vazgecme basaracagına inan..
Sen annesin her şeyi yapabilirsin :)
yorumun çok iyi geldi biraz da böyle başarı hikayelerine ihtiyacım var duymaliyim ki daha da inancım artsın :)

Mesela ben yaptıgım ezberleri yüksek sesle gülümseyerek bebisime bakıp sevimli bi ses tonuyla tekrar ediyodum..
Gülümsüyodu sürekli o da konustugumu sanıyodu :)
Işte bu ya tam benim isteklerimden biri acaba yanlış olur mu diye düşündüğüm bir konuydu demekki yapan varmış :)

Işte bu ya tam benim isteklerimden biri acaba yanlış olur mu diye düşündüğüm bir konuydu demekki yapan varmış :)
Yanlıs mı diye hic arastırmadım ama benden ayrı iletisimsiz kalmasından iyidir diye düsünüp yaptım :)

Benim icinde cocuklarin ihtiyaci cok onemli oldugu icin ve benim cocuklarim asiri yaramaz oldugu icin gece calisiyorum. 11 gibi yatiyorlar bende ortaligi bulasiklari topluyorum 12 gibi derse oturuyorum. Benim esim gece 2 de geliyor isten. O gelene kadarda 2 saat calisiyorum oda yeter mi bilmiyorum.

Benim icinde cocuklarin ihtiyaci cok onemli oldugu icin ve benim cocuklarim asiri yaramaz oldugu icin gece calisiyorum. 11 gibi yatiyorlar bende ortaligi bulasiklari topluyorum 12 gibi derse oturuyorum. Benim esim gece 2 de geliyor isten. O gelene kadarda 2 saat calisiyorum oda yeter mi bilmiyorum.
bence yeter canım eğer verimli calisiyorsan

Hangi dersi başa hangi derse sona almalıyım bu da çok önemli ?

Gecen yil atandim kizimla calistim.sinava girdigimde kizim yasini doldurmustu.kucuk haliyle ders calismak zorunda kaldim.birincisi sosyal hayatinizi kisin gezme misafir falan olmasin.haftada birgun cikip gezebilirsiniz ama oda cok uzun saatler degil.ikincisi bebeginiz her uyudugunda ilk olarak calismaya baslayin.ev islerini falanda o uyandiginda yaparsiniz.zor mu evet cok zor ama imkansiz degil.bu sene yapicam diyin ve yapin ertelemeyin.

Bebis çok küçükmüş sürekli ilgi ister, size yardım edecek kimseniz yok mu siz daha rahat çalışın diye örneğin bebeği oyalayacak, ev işi yükünü üstünüzden alacak filan. Gozlemlerime göre bu durumlari, genelde vurdumduymaz ve hırslı insanlar avantaja çevirip iyi puanlar alıyor ama merhametli, takıntılı, huzursuz kişiliği olanlar sırf yiprandiklariyla kalıyor.
Bak bu cok guzel bi tespit;)

Gecen yil atandim kizimla calistim.sinava girdigimde kizim yasini doldurmustu.kucuk haliyle ders calismak zorunda kaldim.birincisi sosyal hayatinizi kisin gezme misafir falan olmasin.haftada birgun cikip gezebilirsiniz ama oda cok uzun saatler degil.ikincisi bebeginiz her uyudugunda ilk olarak calismaya baslayin.ev islerini falanda o uyandiginda yaparsiniz.zor mu evet cok zor ama imkansiz degil.bu sene yapicam diyin ve yapin ertelemeyin.
Evet dediğiniz gibi yapmam lazım .misafir de pek alıp gitmemem lazım

Oglum gunduz calistirmiyor bi ogle uykusunda bakiyorum 1 saat aksam 8 gibi yatiyor gece de 2-3 kadar calisiyorum gunduz oglum uyanikken de işlerimi yemegimi yapiyorum Ekim gibi basladim calismaya

Tamam bebeği uyutunca çalışacam ya da sesli çalışacam ona bakarak ilgilenerek. Misafir de yok.
Şimdi bana en önemlisi hangi dersten baslamaliyim karışık mi sıra sıra mi kazandım diyenler siz nasıl yaptınız

Back
X