- 24 Ekim 2018
- 388
- 225
- 103
- 30
- Konu Sahibi Mavipatikk
-
Evet zor olcak bakalım rahat geçer umarım :)Otobüsde benim kızım hepnuyur 9 aylık belki senin bebiş de uyur canım ama çocukla zor olacaktır
Şöyle bir şey yapabilirsiniz.Bebeğinizle birlikte tuvalete girmek için pusete bebeği koyup,altına da bir bez koyabilirsiniz.Zaten hepi topu 3-5 dk sürer maksimum.Bir de kendinizi öyle şartlamayın.Baya bir saat once sıvı alımını durdurun belki de hic tuvaletiniz gelmez.Ya da iste klozetli bir tuvalet bulursunuz,kanguruyla da yapabilirsiniz.Zaten 2 koltuk alınca sorun olmaz yolculuk yapmak.Dert etmeyin yani halledersiniz rahatlıkla
Ya birisi bana AVM'de emanet etmişti bebeğini tuvalete gideceğim diye ben de aptal gibi aldım. Baya bi süre gelmedi elim ayağıma dolaşmıştı hap kadar bebekle, Allahtan geldi sonradan da... Şimdiki aklım olsa asla almam, çocuğu bana bırakıp gidebilirdi de. Haklısınız güvenmemekte tabi, kanguru önerisi mantıklı. Birkaç kere deneme yaparsanız alışırsınız.
Dayanabilir miyim bilmiyorum kiBir gece uyumamayı göze alıp gece yolculuk yapın brn gece de gündüz de denedim. Gece daha çok uykuyla geçiyor. Gündüz olunca çok dikkati dağılıyor koridor boyu yürümek isteyebilir.
2 film izlemiştim ben biraz da teli karıştırınca 7 saat çok uzun değil siz kendinizi daha iyi bilirsiniz tabiDayanabilir miyim bilmiyorum ki
Bi düşüneyim bakalım değerlendiririm2 film izlemiştim ben biraz da teli karıştırınca 7 saat çok uzun değil siz kendinizi daha iyi bilirsiniz tabi
Ne güzel idare etmiş anneniz. Ben de idare ederim inşallah :)Annem beni 2 aylıkken götürmüş 13 saatlik yola. (ben gezmeyi cok severim ondan mı acaba =) tuvalet sorununu 3 yas büyük abime bırakarak çözüyormus herhalde bir türlü hatırlayamadı.Ama iki cocukla sorunsuz yolculuklar yaparmış.Gözünüz korkmasın demeye geldin. Kangurudan baska bir çözüm gelmiyor akla. Aile tuvaleti yoktur diye düşünüyorum.
Puset için büyük ama puseti emniyet kemeriyle bağlayabilirsiniz bu şekilde düşmez. Otobüslerde her koltukta Kemer var sonuçta. Kanguru 12 kiloya kadar taşıyor bildiğim kadarıyla çok kullandığım için biliyorum ama yaş itibariyle çocuğu zorlar. Sadece tuvalet ihtiyacınızda kanguruya alabilirsinizIyiymis sizinki :) öyle rahat edemez gibi geldi çok dönüyo bizimki. Pusetine yatıracağım ama gece ben uyursam hareket edip pusetini devirebilir diye gece istemiyorum, bakalım sağolun :)
Nerde yaşıyorsunuz ve yaşıyorlar ki neden uçak değilde otobüs ? Ben oğlum 2.5 aylıkken tek başıma uçakla gitmiştim anneannemlere dönüşte de uçakla gelmiştim basınçtan dolayı inanılmaz kustu dönüşte üstüm başım batmıştıMerhabalar sizlere bir sorum olacak. 11 aylık bebeğimle ailemin yanına 7 saat gündüz otobüs yolculuğu planım var bebeği pusete koyup 2 koltuk alıp yanıma koymayı düşünüyorum gece gidemem uyumamam gerek bebek düşer vs diye o yüzden gece dinlenemeyeceğim için gündüz yolculuğu düşünüyorum en fazla 1 2 kere uyur bebeğim gerisi de oyunlarla geçer.
Her ne kadar otobüse binmeden tuvalet ihtiyacımı gidersem ve otobüste sıvı tüketmesem bile tuvaletimin gelme ihtimali aklımı kurcalıyor bebeği 2 dk da olsa kimseye emanet edemem haberlerde neler okuyoruz... Bebekle tuvalete de giremem tabi ki.
Geçen sefer bebeğim 2.5 aylıkken gece eşimle beraber yine otobüsle gitmiştik (arabamız yok) dönüşte annemle dönmüştük. Şimdi de gitmek istiyorum ama bu sefer eşimin pek bırakası yok anneme de önce buraya gel burda biraz kal sonra oraya gidelim sonra tekrar beni bırakmaya dön diyemiyorum haliyle.
Sürekli annemden veya eşimden talepte bulunmak canımı sıkıyor küçük bebeğiyle tek başına yolculuk yapanlar önerileriniz nedir?
Ben bebegimle ucak yolculugu yapmistim tekbasina.
Cok yorucu ve uzun bir yolculuktu.
Havalimaninda kizimla tuvalete girerek tuvaletimi yapmistim. Cok zorlanmistim. Bir elimle kizimi tutup diger elimle kiyafetlerimi hall etmistim. Ciktigimda da kizi lavobanin yaninda oturtup elimi yikamistim
Otobüslerde de emniyet kemeri oluyor. Puseti bağlarsan bebek de zaten pusete bağlı olacak cam kenarına koyarsın nereye düşecek ki düşmez. Uyuyacağı için gece yolcuğu mantıklı olur bu şekilde. Kızım 8 aylıkken 4 saat yolda bile 2 kişi zaptedemedik. En son Uyuyunca biraz rahat ettik.
Teşekkürler gece düşüneyim o halde ben :)Puset için büyük ama puseti emniyet kemeriyle bağlayabilirsiniz bu şekilde düşmez. Otobüslerde her koltukta Kemer var sonuçta. Kanguru 12 kiloya kadar taşıyor bildiğim kadarıyla çok kullandığım için biliyorum ama yaş itibariyle çocuğu zorlar. Sadece tuvalet ihtiyacınızda kanguruya alabilirsiniz
Ben ankaradayım ailem egede bir ilçede. En yakın havaalanı izmir ordan da bizim ilçe 3 saat uçak bekle bin in otobus terminaline git bidaha bin benim için daha yorucu ve 7 saate yaklaşacak birsey değişmeyecek :) arkadaşların önerisiyle kanguru ile idare edeceğim artık :)Nerde yaşıyorsunuz ve yaşıyorlar ki neden uçak değilde otobüs ? Ben oğlum 2.5 aylıkken tek başıma uçakla gitmiştim anneannemlere dönüşte de uçakla gelmiştim basınçtan dolayı inanılmaz kustu dönüşte üstüm başım batmıştıama otobüsle nasıl olur bilemem gene de sizin yerinize olsam giderdim otobüsle kimseye ihtiyaç minnet duymadan kaldı ki bebekle neden tuvalete giremiyorsunuz elbet bir yolu bulunur başınız sıkışınca
Evet zor olacak teşekkürler :)Otobüs yolculuğu yaparken ön koltuktaki çocuğu annesi babası zapt edemedi çocuk çok hareketliydi çok tatlıydı bize doğru geldi sevdik falan.size Allah kolaylıklar versin inşallah.çok zor olur tek başına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?