Bebekle yalnız otobüs yolcuğu

Geçen gittiğimizde pusetin içine her ne kadar %100 pamuk örtü battaniye vs serip ondan sonra bebegi yatırsam bile çok terledi hareketsiz kaldığı için. Otobüste klima vuracak üşütecek diye çok korktum neyse ki bişey olmadı. Otobüste hiç ellemedim aynı öyle terli kalmasina müsade ettim emzirirken falan hep sardim teri sogumasin diye. Molada bebek bakım odasında komple değiştirdim üstünü. Sonra 3 saat daha inesiye kadar terledi tabi eve geçer geçmez yikadim çocuğu mis gibi temizlendi mışıl mışıl uyumustu. Ama o hasta olacak korkusu bana yetti :) galiba o yüzden çok düşünüyorum şimdi bi de tek olunca tuvalet sorunu da eklendi :) ama arkadaşların önerisiyle gece kanguruyla gidersem bişey olmaz heralde ya kanguruda puset kadar terlemiyo :)

4 ay 15 günlük kızım ve annemle birlikte bebek arabasını alıp dışarı çıktık, yollarda ağladı susturamadık, sonunda kendimizi bir pastahaneye attık başladık battaniyede sallamaya ağlaması geçince eve yol aldık. Yolda yine başladı ağlamaya.
Sizin bebeğiniz daha büyük, daha hareketli. Tek başınıza baş edemezsiniz gibi.

Bizimki o kadar değil ya dışarda biraz duruyo aç değilse uykusu yoksa rahatsız olmuyo pek. Ama otobüste hareketleri kısıtlanacağı için gece gitmeye karar verdim

Merhabalar hepinize dediğim yolculuk bu gece gerçekleşmekte 23.00'da bindik 5.15 iniş görünüyor bakalım inşallah rötar yapmazsa.
2 kişilik koltuk alıp bebegimi cam kenarındaki koltuğa pusetiyle koydum emniyet kemeriylede sabitledik.

Fakat bebeğim evden çıktığımızdan beri uyanıktı yolda emzirdim yine de uyumadı farketti dışarıya çıkarıldığını.
Otobüste de baya uyanıktı ikram servisi bitince ışıklar kapanınca öyle emerek uyudu. Sonrasında pusetine koyunca biraz uyudu sonra rahat edemedi bana yapıştı koynumda uyuyor.

Pusette gitmek için oğlum baya büyükmüş pusette ayakları rahat edemedi eklediğim görseldeki gibi olması gerekiyo emniyet kemeri takılabilmesi için. O yüzden ayakları koltuğa çıktı çapraz kaldı rahat edemedi.

Sonuç koynumda yatıyor keşke kanguru taksaydim kilitler uyuyabilirdim şimdi onu tutmaktan uyuyamıyorum malesef :) hepinize çok teşekkürler :) ben idare ederim de inşallah çok sık aglamasın dua edin bikaç kez ağladı zor susturdum tüm otobüsü rahatsız ettiğim için ekstra tedirgin oluyorum

Eklentiler

• Screenshot_2019-04-16-02-47-34-1.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 45
gittim 15 saatlık yola.ama yanımda bırılerı oldu ılla.tek olsamda kızım 2 yaşındaydı o zamanlar gırdık tuvalete.onunda çişi gelıyordu çünkü.

Gitmek zorunda değilseniz, gitmeniz için çok elzem bir durum yoksa gitmemenizi öneriyorum.

Bir bebek 9 saat oturmaz ki! 33 yaşındayım, ben bile oturamıyorum:) 2-3 saate bir kucağa almalı ki hem ona degisiklik olsun. Pusette de ayni. Disari çıkarılmasa bile kucaga alip havası degismeli.
Simdiye kadar hep aracimizla yolculuk ettik. 21 aylik oldu. Daha otobus yolculuğu yapmadık.

Ailem yurtdışında, kızlarım doğdundan beri genelde tek gittim yanlarına. Bizimkisi uçak yolculuğu tabii, ama bekleme aktarma süresi falan derken toplam yolculuğumuz 12-13 saat. Tabiki tuvaletede gittim. Bebek arabasına koydup engelliler tuvaletini kullandım çoğu kez. Tek ve geniş kabin olduğu için en kolayı o oluyordu. Kimseye emanet etmemdim hiç bir zaman. 3 dk benimle tuvalete girip çıktılar. Şimdi büyüdüler tabii gerek kalmadı.

Yazarken tam ifade edememisim sanirim 9 saatte 1 dk bile oturmak istemedi:) kıyamam oğluma ben sesi çıkmasa bile oturtmam 9saat

Bu arada oğlum da 20 aylık:) ziyadesiyle hakimim duruma

ama asil simdi birine ihtiyacin var. Bu. Yük degil ki.
Ama illa da yalniz yapicam diyosan sakin sakin tanimadigin birineemanet etme. Bence de kanguru al bir arkadas soylemis.

Kanguruya koyup tuvalete cok gitmisligim var benim. Gogsunuze yaslayin,sirt pozisyonunda kullanmayin kanguruyu yeterli

gittim 15 saatlık yola.ama yanımda bırılerı oldu ılla.tek olsamda kızım 2 yaşındaydı o zamanlar gırdık tuvalete.onunda çişi gelıyordu çünkü.
En son yolculuğumda 5 aylık 7 kilo bebeği dizimde tutup alaturka tuvalete oturmak zorunda kaldım. Biraz atletikseniz mümkün.
ama asil simdi birine ihtiyacin var. Bu. Yük degil ki.
Ama illa da yalniz yapicam diyosan sakin sakin tanimadigin birineemanet etme. Bence de kanguru al bir arkadas soylemis.
Kanguruya koyup tuvalete cok gitmisligim var benim. Gogsunuze yaslayin,sirt pozisyonunda kullanmayin kanguruyu yeterli
Teşekkürler arkadaşlar gece yolculuğu olduğu için tuvalet ihtiyacım olmadı gerek kalmadı. Vatandaşımız da çok duyarlı sağolsunlar 30dk ihtiyaç molası verince önümdeki genç çocukla biyere kalkamadığımı gördü abla molaya çıkcaksan tutabilirim bebeği dedi iyi niyetli görünüyodu yine de emanet edilmez tabi. Zaten bebeğim de durmazdı beşiğinden ayrı bi ortamda olduğunu farketti yadırgadı bitek kucağımda sakinleşti. Bi ihtiyacım da olmadı gece olduğundan çok şükür atlattık biraz zor da geçse :)

Gitmek zorunda değilseniz, gitmeniz için çok elzem bir durum yoksa gitmemenizi öneriyorum.
Yılda bir anca gidiyorum bebeğim bi 2.5 aylıkken gitmiştim bide şimdi bu sefer gideyim dedim yılda bir de olsa memlekete gitmek bana da değişiklik oluyo iyi geliyo. seneye kadar gitmem biyere daha :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…