Bebekler İçin Yemek Tarifleri

en doğrusunu yapıyorsun bora da 10-10 buçuk gibi uyuyor bende 9-9 buçuk arası yediriyorum... saat 12 lerde emiyor bir daha...

bize patlıcan ve domates 3 yaşımıza kadar yasak malesefki çünkü egzamamız olduğu kesinleşti.ondan sonrada testler yapılacak ve eğer alrjik reaksiyon göstermeyeceği kesinleşirse vericez yok eğer yapabilirliliği kesinleşirse bu kez tıllık aşı kullanmamız gerektiğini öğrendik ((

Merhaba anneler nereye soracagimi bilemedim en uygun yer buradir heralde diye buraya sorayim...Ben yurt disindayim ve sizin bahsettiginiz tr deki cesit cesit mamalarin hicbirini burda bulamiyorum diyeceksiniz orda daha cok cesitler vardir ama maalesef ben bulamiyorum:)turk marketinden hero baby nin gece ve kahvaltisini almistim oglum severek yedi ozellikle yatmadan once verince gece en azindan 1 kere kalkiyor.Esim tr ye gelecek bende o gelirken biseler alabilir bebek yiyecegi olarak dusundum.ne aldirayim tr ile ilgili hicir bilgim yok mamalar vs.onerileriniz varmi?burda sebze ve meyve puresi bulabiliyorum.ne gibi seyler alabilir.ozel tavsiye ettiginiz marka varmi?corbalar vs?
Cok tesekkur ederim simdiden...

Benim oglum iyice ezilmemis pureleri yiyemiyor napcam bilmiyorum nasil alistircam cok kotu oldu.kayinvalidem bakiyordu bebegime oda kendi yapmiyor useniyordu benim aldigim hazir pureleri veriyordu surekli.onlar bugun ayrildilar kaldim oglum la basbasa sonunda.ona degisik biseler yapmak istiyorum mesela corba falan hic yapmadim pire yaptim havuc ve beelye icine pirncte kattim birazcik putulu olmus diye tukuruyor yemiyor.ne yapmaliyim bilmiyorum...simdi iine ayrildim bakalim 15 gun bebegimle evdeyim insallah dogdugundan beri ilk defa evde yalni kaldik..yasasin ozgurluk.:)

cok uzattim ozur dilerim konu basligiyla lakasi oldu:)

cok tesekkurler....onerileriniz bekliyorum....meleklerinizi kocaman opuyorum...

en doğrusunu yapıyorsun bora da 10-10 buçuk gibi uyuyor bende 9-9 buçuk arası yediriyorum... saat 12 lerde emiyor bir daha...

aYNI canım 11.30-12 de emiyo,sonra kaçta uyanıy bora?
bizim eğer iyi emdiyse maximum 3.sonra 5-7-9 die gidio..bazen 3er saat oluyo.
bu aradaaa havuç pirinç ve patates yapdım,azda olsa yedi,en azından hayır demedikaydirigubbakcemile5
çok mutlu oldummmmhihoyyyt

merhaba canım,ben milupanın kavanoz meyvelerini tavsiye ederim,sebze olanları pek sevmiyor bizimkisi o yüzden garanti veremem...aptamil kaşık mamaları var muhallebi olarak yapılan onlardan da aldırabilirsin.hemen hemen bütün markaların çorbaları var toz halinde satılan,onlardan da yapmadım ama yapan ve memnun kalanlar var...
yapmış olduğun çorbalara blendır yaptıktan sonra irmik varsa ekle tavsiye ederim yavaş yavaş pütürlere alıştırabilirsin,kolay gelsin...
biz de senin meleğini öptük Şeniz

canım 3 buçuk 4 arası,6'da ve 9 gibi emiyor genelde...
oohhhh afiyet olsun hoşuna gidecek o zaman paşanın opuyorumnanaktan

Hımm seninki daha uzun uyuyomuşkaydirigubbakcemile3
biz henüz başlıyo olduğumz için öğünlere gün içinde de bol bol emiyo,bora fazla emmediğinden mi acaba gece güzel doyuyobilmiyorumkismile benim bazen gece bomboş kalıo memikler boshayallersmile bide şey sorcam canım,bugün irmik koymadım ben ama,irmiği blendr yaptıkdan sonra koy demişsin ölemi yapcaz ki? diğerleri piştikden sonra irmik eklenir birazda öle kaynatılır dio genelde tariflerde de kafam karışdıbilmiyorumkismile

mafoldumben kıslarr bana bi çare söleyin dorayı bugün sabah işlerim olduğu için babannesine bıraktım evde neyse tertibatıda hazırladım kadın ben hazırlar yediririm dedi allah var yapar şimdi hakkını yiyemem neyse 10.30 du emzirdim çıktım saat 3 de geldim ve kadın ne hazırladıysa yememiş 8 tahıllı meyveli, muhallebi,elma-havuç suyu ,elma püresi tüm bunlar masada sadece yapılmış
duruyodu ağzına alıp püskürmğüş o saate kadar aç bi aç beklemiş bi geldim yarım saat meme emdi açlıktan bayılmış genede hiç bi yaptığını yememiş kadının ne yapacam bn bu oğlanla yaaaaa mafoldumben mafoldumben mafoldumben

yaa hiçbişi itemiyo bi kere zorrla kavanoz maması yedirdim ama hani beni görmezse yer diye düşünüyodum ama ölede yememiş napcam bu oğlanla ben ya ....

canım iki türlü de koyabilirsin ben ikisini de yapıyorum...sonra koyarsan içinde pütürlü kalıyor,böylece yutmaya daha iyi alışsın diye...a.s

kıyamam yaaa gizoşum siz yerken başla küçük küçük tattırmaya paşama,yoksa çok zor olacak işin canım yaa... en azından sonradan bilir tatlarını canımcım :teselli:

Ay cnm yaa,bazı bebişler böle işde,biraz sabır,deniceksin sürekli annesi,illaki bi yerden başlıcak dora da..
Umarım bi an önce alıştırırsınn

Hımm anladım canım,peki benim bugün yaptığğım çorbadan kalanı saklayabilirmiyim yarına?

ya ben daha hiç ikinci gün vermedim canım,ama bazı sebzeler ıspanak gibi eklenince zaten saklanamıyormuş... günlük yapmaya çalış malzemeleri az az kullan...
süt olayına cevap vermemişim galiba,benim memikler hep dolu maşallah ama ne kadar zaman daha böyle gider bilmiyorum. emdikçe doluyor, ama tabii artık gündüz dediğin gibi daha az emdiği için mecburen sağmak zorunda kalıyorum,yoksa kolumu oynatamıyorum

Maşallah subhanallah canım,umarım 2 yaşına kadr böyle gider senin memikler aklinialirimsmile
1 ufacık patates ve yarım havuç koymştum,ama şimdilik o bile çok geldibilmiyorumkismile
Sanırım fazla aç olmadığı içn,açıkçası bende çok zorlamad yesin die ilk gündenboshayallersmile Az yapıp taze yedirmek tabiki en güzeli,ama kalınca atmakta israf günah bilmiyorumkismile bakalım bi düzen oturtunca umarım yapılanın hepsni yer..kaydirigubbakcemile5

canım zorlamadığın iyi olmuş,oğluşun istediği kadar yesin... aslında yaptığın ölçü normalde kafi,ama az az artacak yediği miktar...

Evet canım,çok zorla yemek yedirmek hiç bana göre deil zaten,ilerde umarım böyle bi sorun yaşamayız,çok kızıyorum çünkü çocuğun peşinde dolaşarak yemek yedirmeye çalışanlara..Büyük de konuşmak istemiyorum..Ama çok yanlış geliyo.ne verirsem veriyim zorlamıyorum şuan.meme bile.emmek istediği kadr.bazen verdiğimde hiç almadığı da oluyo..biraz mızırdanınca yeniden veriyorum alıyo..Her gün değişiyo kuzular.Sizin diş konusu ne alemde blüüümm ?

aynen bende sevmiyorum tabakla çocuk peşinden koşmayı ama büyük konuşmamak lazım gerçekten çünkü yemeyen çocukta çok zor...
diş olayına gelince bu ay çıkar herhalde alt iki dişin yerleri kabarık,bekliyoruz hala boshayallersmile
sizde durumlar nasıl ?

Umarım bizim kuzular bol iştahlı olurlar kaydirigubbakcemile5
Bizimde alt damak bembeyaz oldu ama kabartı şeklinde deil pek,aslında bende çok anlamıyorum diş olayından.bakıyorum ama öle bakıyorum anlamadankaydirigubbakcemile3 çok huysuzlanmasıda bi diş belirtisi sanırım:hulya:

cevapladigin icin cok tesekkurler blueflower.....esim usenmeden islerinin arasinda bi markete girer alirsa super olacak bakalim....cok saol:)

gizemcim benimkide ilk başlarda mıkırdandı yemiycem diye ama sofraya birlikte oturmak işin en başı herkez yemek yerken onlarda iştahlanıp atalamaya başlıyorlar onun tabağınıda yanına koyup istekli göründüğünde az az denemeler yapmakla başla bir dene bakalım belki yararı olur ben öyle alıştırdım.ayrıca kendinde mutlaka onun mamasından ye böylece daha cazip geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…