Bebekler İçin Yemek Tarifleri

Size bizim bu aralarda sevdiğimiz favori çorbamızın tarifini vereyim

Nam Nam Çorbası :)) ( Bora nam nam dediği için ismini böyle koydum kaydirigubbakcemile3 )

1 küçük enginar (sadece göbek)
1 küçük patates
1 arpacık soğan
yarım havuç
iki-üç dal maydanoz
bir yemek kaşığı pirinç ( kırık pirinç )
bir tatlı kaşığı sarı ve yeşil mercimek
biraz irmik

sebzeleri küçük küçük doğrayıp,maydanoz ve irmik hariç herşeyi ekleyin...sebzeler pişince maydanoz ve irmik ilave edip 2-3 dakika daha pişirin...piştikten sonra bir iki çay kaşığı zeytinyağı gezdirin ( suyu 3-4su bardağı gibi koyuyorum eğer azalırsa ilave edebilirsiniz )

Afiyet olsun...

bız de çorbalara parça et ve tavuk ılave etmeyı başladık.kemık suyu ve bı parça et koyuyoruz butun çorbalara.YARASIIIIIIN MINNOŞLARA

bız de çorbalara parça et ve tavuk ılave etmeyı başladık.kemık suyu ve bı parça et koyuyoruz butun çorbalara.YARASIIIIIIN MINNOŞLARA

ohhh yarasın inşallah...
bize de dr bu ay kuzu etinin suyunu verebileceğimizi söyledi,henüz vermedim ama... önümüzdeki ay et vermeye başlayacakmışız....
büyüyor kuzularımız yaaa hihoyyyt

Benim kızımda ilk defa bugün bisey yedi doğru dürüst çoooook mutluyum ama halen ağzına meyve sürdürmüyo

ben kızıma sebze çorbası yapıyodum
ama yemediği için yapmıyorum
mercimek çorbasını çok güzel yiyo
onun içine sebze katıyorum patates havuç katıyorum
çok severek yiyo
şehriye çorbasınıda yiyo
geçen ablamdan aldığım tarifide çok severek yedi
havuçlu şehriye çorbası

1 havuç rendeliyorum onu sıvı yağda kavuruyorum
birazcık salça sonra tel şehriye ekliyorum sıcak suyunu koyuyorum kaynamaya bırakıyorum
terbiyesini yapıyorum
1 kaşık un 1 kaşık yoğurt çırpıyorum azcık soğuk suyla gene çırpıyorum
sonra pişen tel şehriyeme ekliyorum
karıştıryoum birazcık vee çok güzel oluyo maydonozda katılsa güzel oluyo
sonra kızım afiyetle yiyoo:lepi:

yaaa kizlar bizim doktor süt ürünlerini yasakladi e benim oglumun kalsiyum ihtiyacini nasil karsiliycaz biz. hazir pirinc unlu mama veriyorum formül sütlü ama o yetermiki bilmiyorum

süt ürünlerini yasakladı mı?
e zaten inek sütü vermiyoruz di mi canım?
yoğurt da vermeyin diyolar ama ben veriyorum.
yasak olayını biraz açar mısın canım, neden yasakladı ki..

süt ürünlerini yasakladı mı?
e zaten inek sütü vermiyoruz di mi canım?
yoğurt da vermeyin diyolar ama ben veriyorum.
yasak olayını biraz açar mısın canım, neden yasakladı ki..

evet süt ürünleri canim !! yani inek sütü kullanarak yapilan muhallebi, yogurt... ve peynir.....
Cogumuz süt yogurt peynir tarzi seyler vermeye baslamis.
bize 1 yasina kadar vermeyin dedi doktorumuz.

bugün oğluma ilk defa bal kabağı çorbası yaptım. Bayıla bayıla yedi Oldukçada besleyici bir çorba imiş kendileri :lepi:
küçük bir kase dolusu kadar bal kabağı
patates
havuç
1 çorba kaşığı pirinç
2 bardak su

Suda haşladım. ezdim. Üzerinde zeytinyağı gezdirip yedirdim.

Bende buğün teyzemizin öğretiği enginar çorbasını yaptım .Bayıla bayıla içti.Bir enginarı az suyla pişrip ,içine 1çay bardağı süt (yarısı su yarısı süt)1 yemek kaşığı yulaf unu ile karıştırıp bir taşım daha kaynatıp süzekten geçiriyorum.Daha sonra az limon suyu ekliyorum.Kabız diye az da zeytinyağı ekledim.............

offfffffffff benim sıpa hala bişey yemek istemiyor...ben de zorlamak istemiyorummmmmm(((( paso anasını emsin sipa napacam bilmem bir bucuk aydır bişey yesin diye ugrasıyorum ama yaptıgım hersey elimde patlıyor ayyy cıldıracaaaaaaammmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…