• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde ekran süresi

Evet başı kaldryor gülümseme var rummy sık sık yaptırıyorum. Malesef fışkıran sütüm hergün 2-3 saat uyumaktan artık yok o yüzden dolaptaki sütler ve mama devam ediyorum ten teması yapıyoruz bol bol birlikte banyoya giriyoruz hergün
Ilk cocugunuz degil mi? 4 ayda fiskiran sütten gelmeyen sute donusmesi oldukca ilginc, cok streslisiniz galiba? Cunku sizin en uykusuz doneminizin ilk 1-2 ay olmasi gerekiyordu. Relaktasyon uygulanabilir birsey ve cocugunuzun muhtemelen derdi meme, bu sebeple sakinlesemiyor olabilir.

Unutmayin stresli anne = stresli sakinlesemeyen bebek

Siz bir relaktasyon klinigine ugrayip danismanlik alin herseyden önce, muhtemelen siz emzirememenin stresini yasiyorsunuz (annelik huznu) bebiskoda anne memesini ariyor.

82 kilo ile doğurdum, 3 hafta içinde 68 kiloya düştüm😂 yemek yiyemiyordum ki uyumuyordum bile😂 s.çmak için de uyumasını bekliyordum😂 bir defa da altıma kaçırdım😂😂😂
Bende 🤣🤣🤣 kilo verme sürecindeki ishal 😁😁😁🤣🤣🤣

Arkadaşlar tek başıma desteksiz çocuk büyütüyorum bazen tuvalete gitmek için 5-10 dk ekran önüne koymak zorunda kalıyorum bebeğim şuan 5 buçuk aylık ve sürekli ağlayan kucak harici durmayan bir bebek çok yoruluyorum vicdanım rahatsız oluyor ama tuvalete de gitmem gerekiyor varmı böyle bebeği olup farklı yöntemlerle büyüten anneler
Yok hayır siz teksiniz. Başkalarının ya bebeği yok ya tuvalete gitmiyorlar.

Hayır yargılamadan yazayım diye yazdım yazdım sildim ama başaramıyorum. Topuk dikeni evet olduk, sonra? Hepimiz geçtik, geçiyoruz bu yollardan. İşin içine ekran koyarak kendinizi hem rahatlatmış hem de daha büyük zora sokmuşsınuz çünkü hem çocuk hem siz ekranın rahatlığına kapılmışsınız. O çocuk oyun kurmaz artık. Uyarana alışacak. Kendi kendini oyalayamayacak. Siz de durmuyor başka türlü diyerek 16 saat ekrana bağlayacaksınız 2 sene içinde.

Ekran bırakmanız lazım. Denedim, olmadı dediğiniz yöntemleri tekrar deneyin. Bebekler çok beklenmediktir, bi beğenmediklerini başka zaman beğenebiliyorlar. Zaten o yaş grubu için dikkat süresi çok kısa, ille sürekli yanında biri olsun gerekiyor. Kolay gelsin.

Valla ana kucağına koyup duş almak büyük lüks gerçekten akıllı bebişiniz varmış Allah bağışlasın🤍
Akıllı yerine uslu veya sakin kelimesini kullanman gerekmiyor mu? Akıllı kelimesinin zıttı aptal çünkü. Bebeğinize aptal diyorsunuz.

Bu arada ağlasın bir şey olmaz. Şahsen ben öyle yapacağım

Arkadaşlar tek başıma desteksiz çocuk büyütüyorum bazen tuvalete gitmek için 5-10 dk ekran önüne koymak zorunda kalıyorum bebeğim şuan 5 buçuk aylık ve sürekli ağlayan kucak harici durmayan bir bebek çok yoruluyorum vicdanım rahatsız oluyor ama tuvalete de gitmem gerekiyor varmı böyle bebeği olup farklı yöntemlerle büyüten anneler
Bol ışıklı sesli hareketli oyuncaklar al. Kızım şuan 4 buçuk aylık. Acayip ağlayan bir bebek. Ben çözümü o oyuncaklarda buldum. Tüm oyuncakları sesli hareketli koyuyorum önüne kendim dinleniyorum. Hiç yoktan 15-20 dk oyalıyor.

Bol ışıklı sesli hareketli oyuncaklar al. Kızım şuan 4 buçuk aylık. Acayip ağlayan bir bebek. Ben çözümü o oyuncaklarda buldum. Tüm oyuncakları sesli hareketli koyuyorum önüne kendim dinleniyorum. Hiç yoktan 15-20 dk oyalıyor.
Yengecimiz vardı ahtapotu falanda alcam

Kızım 2 yaşında ve hala tuvalete beraber gidiyoruz. Kızım yoğun bakımda 3 ay kaldı erken doğduğu için o nedenle bana yapışık yaşamasını normal buluyorum evet bunalıyorum sinirleniyorum bazen ama bebekler haklı.
Sizi anlıyorum insan işerken yalnız kalmak istiyor en azından. Ama bebeği ağlatın ne olacak diyemem ben size. Bebeğinizi de götürün onun tüm dünyası sizsiniz. Sadece sizin kokunuzu tanıyor sizin sesinizi yüzünüzü biliyor ağlamasın yanınızda götürün anakucağına koyun yoksa sepete minder atın sizi görsün. Oyuncaklar yerine siyah ekran müzik deneyin sizin de rahatlamaya ihtiyacınız var eşinizle konuşun birkaç akşam bebeksiz çıkın mesela gerginliğimiz bebeklere aynen yansıyor.

Bebeğin ağlaması ekran vermenizden çok daha iyi bir seçenek olur. Ekranın zararı ağlamasından çok daha fazla malesef ki.
İkizlerim de öyle pusettir ana kucagıdır hiç birinde durmazdı sürekli kucak isteyen bebeklerdi ama tuvalette de yatmıyoruz neticede bir kaç dakika içinde işimizi halledip çıkıyoruz o kadarcık aglamasından bir şey olmaz diye düşünüyorum

Bu fışkıran sütün kesilmesi olayı ilk çocuk, ikinci çocuk fark ediyor mu?
Hayir sutun kesilmesi degilde 4 ayda fiskiracak kadar memenin alismasi ilginc geldi bana. Yani fiskiran sute sahip bir anneydim, benim bu hale gelmem yaklasik 20 ayi buldu, tabi kisisel olarak değişebilir bu sure ancak fiskiracak kadar sut uretebilen bir meme sanmiyorum ki 4 ay gibi kisa bir surede bu kadar degisken bir egri izlesin.

Son emzirme gunumun ustunden 8 ay gectiginde dahi hala memelerimden sut siziyordu benim, o donem sutu doktor esliginde kesmistim, mastit olmamak icin (mastit gecmisimde var) doktorum yaklasik 1 yil bu duzeydeki verimlilige sahip bir memeden sut gelebileceğini söylemişti, bu sebeple sasirdim, kesilmesine degilde 4 ayda fiskiracak verimlilige ulasmasi şaşırtti beni, bu verimlilikteki bir memeninde tekrar sut uretmemesi icin bir sebep bulamiyorum acikcasi. (Kendi 2 cocugum ve 1 sut cocugum var, emzirme konusunda biraz birseyler bildigimi dusunuyorum, elbetteki doktor ya da tibbi profesyonel degilim)

Zıpzıp alın sevmeyen bebek görmedim çok tavsiye edilmese de bize hediye geldiği için günde yarım saat falan kullandım. Zıpzıpda en azından nereye gitti derdi yok yürüteç gibi. Bebek küvetine su doldurun yüzen oyuncakları kurun onları izlesin banyoda yanınızda. Pervane oyuncaklar çok kurtarıcı cama fayansa mama sandalyesine yapışıyor. En olmadı eşinizi görüntülü arayın bebeğiniz ile konulsun dikkatini çekecek şekilde davransın siz de ihtiyacınızı görün.

Hayir sutun kesilmesi degilde 4 ayda fiskiracak kadar memenin alismasi ilginc geldi bana. Yani fiskiran sute sahip bir anneydim, benim bu hale gelmem yaklasik 20 ayi buldu, tabi kisisel olarak değişebilir bu sure ancak fiskiracak kadar sut uretebilen bir meme sanmiyorum ki 4 ay gibi kisa bir surede bu kadar degisken bir egri izlesin.

Son emzirme gunumun ustunden 8 ay gectiginde dahi hala memelerimden sut siziyordu benim, o donem sutu doktor esliginde kesmistim, mastit olmamak icin (mastit gecmisimde var) doktorum yaklasik 1 yil bu duzeydeki verimlilige sahip bir memeden sut gelebileceğini söylemişti, bu sebeple sasirdim, kesilmesine degilde 4 ayda fiskiracak verimlilige ulasmasi şaşırtti beni, bu verimlilikteki bir memeninde tekrar sut uretmemesi icin bir sebep bulamiyorum acikcasi. (Kendi 2 cocugum ve 1 sut cocugum var, emzirme konusunda biraz birseyler bildigimi dusunuyorum, elbetteki doktor ya da tibbi profesyonel degilim)
Yani her bünye farklıdır tabi ama epeyi geliyodu bebeğimi yedirmemin ve doyurmamın yanında 39 pakette dolapta sakladım işe başlayınca verebileyim diye sıfır mama verdim hatta öyle diyeyim tabi işe başlayamadım kimse gelmeyince yardıma ayrıldım işten ardından 4. Ay atağıyla beraber uyku 2 saatlere düşünce yorgunluk kimsem yok üzüntüsü sütüm yok şuan yarım saat sağsam 5 çıkar yani ne yediysem de olmadı ki hamileliğimde de sonrasında da yeme me çok özen gösterdim. Belki bebeğim emse devam ederdi çoğalırdı tekrar ama süt gelmemeye başlayımca sanırım oda emmek istemedi böyle böyle şuan mamayla devam

Zıpzıp alın sevmeyen bebek görmedim çok tavsiye edilmese de bize hediye geldiği için günde yarım saat falan kullandım. Zıpzıpda en azından nereye gitti derdi yok yürüteç gibi. Bebek küvetine su doldurun yüzen oyuncakları kurun onları izlesin banyoda yanınızda. Pervane oyuncaklar çok kurtarıcı cama fayansa mama sandalyesine yapışıyor. En olmadı eşinizi görüntülü arayın bebeğiniz ile konulsun dikkatini çekecek şekilde davransın siz de ihtiyacınızı görün.
Ay zıpzıpı aldım zaten para harcamadığımız şey kalmadı aslında zıpzıp kemik gelişimi açısından aldım ilk 3 gün çok iyi dikkat dağıttı sonra ilgisi kesildi bir anda. Pervane oyuncakları ilk defa duyuyorum onuda deneyebilirim evet

Bana göre siz öneri istemiyorsunuz ki yaptığınizin onaylanmasını ve vicdan azabınızın azalmasını bekliyorsunuz. En zor çocuğun sizin ki olduğunu düşünüyorsunuz ama öyle değil. 2 çocuğum var yurtdışında tamamen “DESTEKSİZ” buyutuyorum özellikle oğlum o kadar zor bir bebekti ki hala aklıma geldikçe ne kadar zormuş diyorum. Bugün buna ağlayıp susmazsa yarın ekran kapatınca ona agladığında ne yapacaksınız sinemaya mı götüreceksiniz daha büyük ekran diye. Daha zorlu bir sürece sokuyorsunuz kendinizi.zaten bir çok insan öneride bulunmuş size umarım bunları değerlendirirsiniz

Yani her bünye farklıdır tabi ama epeyi geliyodu bebeğimi yedirmemin ve doyurmamın yanında 39 pakette dolapta sakladım işe başlayınca verebileyim diye sıfır mama verdim hatta öyle diyeyim tabi işe başlayamadım kimse gelmeyince yardıma ayrıldım işten ardından 4. Ay atağıyla beraber uyku 2 saatlere düşünce yorgunluk kimsem yok üzüntüsü sütüm yok şuan yarım saat sağsam 5 çıkar yani ne yediysem de olmadı ki hamileliğimde de sonrasında da yeme me çok özen gösterdim. Belki bebeğim emse devam ederdi çoğalırdı tekrar ama süt gelmemeye başlayımca sanırım oda emmek istemedi böyle böyle şuan mamayla devam
Öncelikle kendinize acımayın bırakın, kimsem yok yalnızım kafasından çıkın. Neden bunu söylüyorum çünkü aynı düşünceler benim de uzun bir zamanımı mahvetti. Sonunda kabullendim, destek alabilen kişiler çok az, kimse destek vermek zorunda da değil. Bakış açım değişince ben de rahatladım. İnanın en zor bebek sizinki değil. Her dönem her bebeğin başka başka zorlukları oluyor. Ben de iki yaş kriziyle boğuşuyorum mesela, delirmeme ramak kaldı, ama geçecek biliyorum.
Tuvalet kısmında ise, pusetiniz varsa onun sap kısmına birkaç oyuncak asın, sizinle birlikte tuvalete götürün öyle oyalanabilir. Benim büyük çocugum çoook zor bir bebekti, kanguruya koyup öyle tuvalete gittiğim çok olmuştur.
Her bebek aglıyor, biraz aglaması endişslendirmesin sizi. Siz sakin kalmaya çalışın ki gerginliğini de ona yansımasın.

Merhaba,
Benimde kizim morarircasina aglayan bir cocuktu. Ben 5-10 dk ekran veriyordum o yaslarda. Verin birsey olmaz, sizede 5-10 dk mola olur.

Sadcee ne acacaginizi iyi secin. Yavas akisli ve konusan birseyler secin. Asmr videosu gibi konusmayan, sacma seyler acmayin.

Benim tavsiyem, izleme bittikten sonra ekrani karartip dinlemesine devam ettirin ve dinlemeye alistirin. Ben o sekilde alistirdim, 10 dk izliyorsa, artik bitti simdi izlemeden dinlemeye devam edebilirsin diyorum ve arka planda devam ediyor. Kizimda dinlerken oyun oynuyor vs. Onemli olan simdiden bile kontrolun sizde oldugunu bilmesi.

Yasi ilerledikce alarm kurup, alarm sesi calinca kapanacagina alistirin vs. Yemek yerken izletmeyin.

Bu durum boyle devam ederse, 15-18 ay sonrasi yavas yavas beyin beden butunlugu icin ufak ufak kendini regule etme calismalarina baslayin. Omru boyunca kaygilandiginda kullanabilecegi yontemlerin temeleni atmaya baslayabilirsiniz.

Not: herhangi bir gelisim geriligi yasamadik , zamanin konustu, iki dil konusuyor, Turkceyi bu sekilde cok gelistirdi.

Cok bunalmis duruyorsunuz yazdiklarinizdan. Emzirmiuorsaniz, bir psikiyatriye gidip ilac alsaniz sizede iyi gelir , cok gergin oldugunuzda malesef cocugunuzda ayni gerginligi yasiyor.

Back
X