• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde ekran süresi

Ya kadının ne üstüne gitmiş bazıları pes diyorum arkadaslar bazen gerçekten başkaları adına utanıyorum tamam mesela sevgilisinin nişanlı olduğunu öğrenip hala ısrarla yazan kadına ben de ağır yazabiliyorum ama buradaki konuda da insanın bu kadar üstüne gitmeyin yahu sonra bide dönüp kadına hmm sen çok gerginsin sinirlisin falan demişsiniz. Çocupum yok ama çocuk büyütmenin ne kadsr zor olduğunu tahmin edebildiğim için çocuk yapmadım çünkü aynı sizin anlattığınız gibi sürekli çocukla birlikte olma fikri beni boğuyor ki çocukları çok ama çok severim ama tatile gidicem mesela o da benimle gelicek bu fikir bana korkunç geliyor bu ve benzeri sebeplerle çocuk yapmadım mesela. Arkadasım olsaydınız seve seve bakardım bebeğinize eminim çok ihtiyacınız vardır. Ama yapıcak bir şey yok gerekirse tuvalete bile bebeğinizle gidiceksiniz çok şaşırsam da yapan anneler varmış yazmışlar madem morarıyor bu bebek öyle yapın. geçici bir süreç sonuçta bir kaç ay daha sıkın dişinizi sonra rahatlarsınız. Benm arkadasımın bebeği de böyleydi ve aşırı da tombikti ama kucağından indiremiyordu ama belli süre sonra geçti kolikliği biraz daha sabredin sıkın dişinizi. Buradaki yorumlara da ne kadar sinirlendiğinizi belli ederseniz o kadsr üstünüze geliyorlar sanırım sakin kalmaya çalışın kolaylıklar diliyorjm.

Merhaba,
Benimde kizim morarircasina aglayan bir cocuktu. Ben 5-10 dk ekran veriyordum o yaslarda. Verin birsey olmaz, sizede 5-10 dk mola olur.

Sadcee ne acacaginizi iyi secin. Yavas akisli ve konusan birseyler secin. Asmr videosu gibi konusmayan, sacma seyler acmayin.

Benim tavsiyem, izleme bittikten sonra ekrani karartip dinlemesine devam ettirin ve dinlemeye alistirin. Ben o sekilde alistirdim, 10 dk izliyorsa, artik bitti simdi izlemeden dinlemeye devam edebilirsin diyorum ve arka planda devam ediyor. Kizimda dinlerken oyun oynuyor vs. Onemli olan simdiden bile kontrolun sizde oldugunu bilmesi.

Yasi ilerledikce alarm kurup, alarm sesi calinca kapanacagina alistirin vs. Yemek yerken izletmeyin.

Bu durum boyle devam ederse, 15-18 ay sonrasi yavas yavas beyin beden butunlugu icin ufak ufak kendini regule etme calismalarina baslayin. Omru boyunca kaygilandiginda kullanabilecegi yontemlerin temeleni atmaya baslayabilirsiniz.

Not: herhangi bir gelisim geriligi yasamadik , zamanin konustu, iki dil konusuyor, Turkceyi bu sekilde cok gelistirdi.
Malesef bırdakiler sadece saldırdığından bende doğru düzgün çözüm bulamadım herkes maşallah süper anne olmuş ağlayan ağlamayan bebek var yani doktorum bile söylüyor bunu 3 arkadaşım var bebeğimle aralarında sadece ay olan dönemlerdeler yemin ediyorum her gelmede gitmede Allah sana sabır versin diyorlar hiç şaşmıyor miniğim bebeğime canım feda iyi ki benim o ayrı ama 5 dk ağlasa zaten kalkup çaresizce yazmam buraya susturamıyorum bi ağladı mı üzülüyorum sonra. Burada bana dedikleri gibi of bunaldım nefes alayım tv açayım gibi bir durumum yok ki gün boyu kanguruda kucağımda öyle işlerimi yapıyorum şuan kucağımda geziyoruz mesela. Sadece bir tuvalet için fikir danıştım ama herkes saldırdı dünden beri iyice iğrenç hissettim ağlıyorum ben kötü bir anneyim tuvalete gitmek için 5 dk ekran verdim çocuğuma iğrenç bir anneyim diye

Ya kadının ne üstüne gitmiş bazıları pes diyorum arkadaslar bazen gerçekten başkaları adına utanıyorum tamam mesela sevgilisinin nişanlı olduğunu öğrenip hala ısrarla yazan kadına ben de ağır yazabiliyorum ama buradaki konuda da insanın bu kadar üstüne gitmeyin yahu sonra bide dönüp kadına hmm sen çok gerginsin sinirlisin falan demişsiniz. Çocupum yok ama çocuk büyütmenin ne kadsr zor olduğunu tahmin edebildiğim için çocuk yapmadım çünkü aynı sizin anlattığınız gibi sürekli çocukla birlikte olma fikri beni boğuyor ki çocukları çok ama çok severim ama tatile gidicem mesela o da benimle gelicek bu fikir bana korkunç geliyor bu ve benzeri sebeplerle çocuk yapmadım mesela. Arkadasım olsaydınız seve seve bakardım bebeğinize eminim çok ihtiyacınız vardır. Ama yapıcak bir şey yok gerekirse tuvalete bile bebeğinizle gidiceksiniz çok şaşırsam da yapan anneler varmış yazmışlar madem morarıyor bu bebek öyle yapın. geçici bir süreç sonuçta bir kaç ay daha sıkın dişinizi sonra rahatlarsınız. Benm arkadasımın bebeği de böyleydi ve aşırı da tombikti ama kucağından indiremiyordu ama belli süre sonra geçti kolikliği biraz daha sabredin sıkın dişinizi. Buradaki yorumlara da ne kadar sinirlendiğinizi belli ederseniz o kadsr üstünüze geliyorlar sanırım sakin kalmaya çalışın kolaylıklar diliyorjm.
Dünden beri ağlıyorum buraya akıl danışmaya fikir almaya geldim ama iğrenç bir anne gibi hissettirdiler bana asla sinirli biri değilim eşime soruyorum arkadaşlarımı arayıp soruyorum ben sinirli miyim diye. Kadın kadının düşmanıdır o kadar haklı bir cümle ki

Arkadaşlar tek başıma desteksiz çocuk büyütüyorum bazen tuvalete gitmek için 5-10 dk ekran önüne koymak zorunda kalıyorum bebeğim şuan 5 buçuk aylık ve sürekli ağlayan kucak harici durmayan bir bebek çok yoruluyorum vicdanım rahatsız oluyor ama tuvalete de gitmem gerekiyor varmı böyle bebeği olup farklı yöntemlerle büyüten anneler

Evet 5-10 dk ağlamasını tercih ediyorum ben. Duşa giriyorum onu oyun halısına vs bırakıyorum 3 dk oyalanıyor sonra ağlıyor. Daha ufakken o kadar bile durmuyordu. Şimdi evde desteğimiz var.
İlk oğlumda yalnızdım kolikti. Yine de giriyordum ben o duşa ya. Ağlasın napayım bütün gün kucağıma almışım zaten.
5.5 aylık bebeği mama sandalyesine oturtup 5-10 dk dikkatini toplayacak bir sürü şey bulabilirsiniz. İstediği kadar ağlak olsun düşün kapısına getirin arada seslenin. Önünde de kitap oyuncak tabak çanak plastik plastik saklama kabı vs olsun dalar yani en az 5 dk

Son düzenleme:
Malesef sütüm kesildi bebeğim kabul etmiyor artık😔

Emzirmiyor olabilirsiniz çok vah vah bir şey değil kendinizi neden açıklıyorsunuz?

Emzirmiyorsanız psikiyatriye gidin demiş arkadaş ilaç alın diye. Bu durumda gidin yani

Malesef bırdakiler sadece saldırdığından bende doğru düzgün çözüm bulamadım herkes maşallah süper anne olmuş ağlayan ağlamayan bebek var yani doktorum bile söylüyor bunu 3 arkadaşım var bebeğimle aralarında sadece ay olan dönemlerdeler yemin ediyorum her gelmede gitmede Allah sana sabır versin diyorlar hiç şaşmıyor miniğim bebeğime canım feda iyi ki benim o ayrı ama 5 dk ağlasa zaten kalkup çaresizce yazmam buraya susturamıyorum bi ağladı mı üzülüyorum sonra. Burada bana dedikleri gibi of bunaldım nefes alayım tv açayım gibi bir durumum yok ki gün boyu kanguruda kucağımda öyle işlerimi yapıyorum şuan kucağımda geziyoruz mesela. Sadece bir tuvalet için fikir danıştım ama herkes saldırdı dünden beri iyice iğrenç hissettim ağlıyorum ben kötü bir anneyim tuvalete gitmek için 5 dk ekran verdim çocuğuma iğrenç bir anneyim diye

Nefes almak icin de bunu isteyebilirsiniz. Sizin bileceginiz is, sizin cocugunuz gunun sonunda.

Esiniz eve geldiginde, siz biraz kendi basiniza kalabiliyor musunuz ?

Malesef sütüm kesildi bebeğim kabul etmiyor artık😔
Saglik olsun, zaten ek gida zamanina gelmissiniz.

Bunu firsata cevirip destek alin bir doktordan. 7/24 cocuk bakmak gercekten cok bunaltici. Surekli ayni rutin de bir simulasyon da yasamak insana bitki gibi hissettiriyor

Sünnette neden hem de doktorun yanında mı daha neler ya 😳😳😳
Aynen öyle doktorun gözü önünde ekran açtık ki zaten birçok bebeğin sünneti öyle videolara bakarsanız sünnet anında ve sonrasında birkaç gün ekran veriliyor doktorumuz işlemi yaparken bile arkada ekran açmamızı istedi hemşirelerde telefonu tuttu

Emzirmiyor olabilirsiniz çok vah vah bir şey değil kendinizi neden açıklıyorsunuz?

Emzirmiyorsanız psikiyatriye gidin demiş arkadaş ilaç alın diye. Bu durumda gidin yani
Keşke vakit bulsam gitsem arkadaşlara tuvalete gidemiyorum yazdım paikiyatriye gidin yazmışlar ama yargılamayıda elden bırakmamışlar😔

Nefes almak icin de bunu isteyebilirsiniz. Sizin bileceginiz is, sizin cocugunuz gunun sonunda.

Esiniz eve geldiginde, siz biraz kendi basiniza kalabiliyor musunuz ?
Eve gelip evdede çalışıyor çoğu zaman ama duşumu o geldiğinde alıyorum bende

Aynen öyle doktorun gözü önünde ekran açtık ki zaten birçok bebeğin sünneti öyle videolara bakarsanız sünnet anında ve sonrasında birkaç gün ekran veriliyor doktorumuz işlemi yaparken bile arkada ekran açmamızı istedi hemşirelerde telefonu tuttu

Benim gittiğim doktorda oyun halısı var. Ekran daha büyük çocuklara veriliyor. Ben görsem fotoğraflarda öyle birine sünnete bile götürmem sizin acemiliğinize gelmiş.
Doktor da kendi rahatına bakıyor işte bebek dursun da.

Sizin bebek hiç mi uyumuyor gündüz uykuları nasıl gece nasıl ?

Keşke vakit bulsam gitsem arkadaşlara tuvalete gidemiyorum yazdım paikiyatriye gidin yazmışlar ama yargılamayıda elden bırakmamışlar😔

Yani bazı şeyleri önceliklendiriyoruz işte hayatımızda.
Ben doğumdan sonra yürüyemeyecek duruma geldim ufacık bebekle romatizmam yüzünden. Mecburen fizik tedavi görüyorum çok zorlanıyorum ama her gün gidiyorum. Psikiyatriye 1 kere gitseniz yeterli. Eşinizle gideceksiniz.
Yürüyemeyecek duruma gelince kendimize bakıyoruz da ruh sağlığını neden bu kadar geri plana atıyoruz ki.

Gece aralıksız max. 3 saat uyur gündüz uykusuda yarım saat 3-4 kere çıt çıksa hemen uyanır tabi
Bebeklerin uyku döngüleri yarım saat olur destekle uyuyorsa o yüzden uyanır yarım saat sonra. Benim kızda aynıydı ben geri uyuturdum. Bu yarım saat içinde gayette gidilebilir tuvalete bu tuvalete gitme mevzusu çok uzadı bence.

Back
X