İlk kızım da öyleydi hep kucakta, kucakta değilse de mutlaka biri yanında olup onunla konuşacak vb., tuvalet,yemek hazırlığı vb hep o uyurken yapardım, uyusa da gitsem diye beklerdim, eşim işten gelince koştur koştur yemek hazirlardim falan.. önceliği güvenlik olmak koşuluyla, ışıklı bir oyuncak, sesli kitaplar, tummy time için sulu oyun matlari vb dikkat çekici şeyler koyabilirsiniz önüne, ama bunu gün içinde sürekli vermeyin de mesela siz yanından kısa süreli ayrılacağınız zaman verin dikkatini çeksin yani, sizi göreceği şekilde yakınınızda yaparsaniz bunu alışır, her defasında da mesela tuvalete gidip hemen geleceğim, dönüşte de panik halde değil de gülümseyerek geldim bak vb diyebilirsiniz,zamanla alışır şuan siz tamamen gidiyorsunuz sanar. Artık mama sandalyesinde oturuyordur sanırım, siz yanında 5 dk kafanızı dinlerken, mama sandalyesinde onu oyalayacak vakumlu oyuncaklar var, birbirine yapıştırılan molekül oyuncak mı öyle bir şeydi adı, öyle şeylerle oyalayabilirsiniz. Eşiniz evdeyken ondan mutlaka destek alın, 5 dk bile kendi halinize kalsanız size çok iyi gelir. Kötü bir anne falan değilsiniz, ilk çocuğunuz,yoruluyorsunuz , çare ariyorsunuz ama lütfen çareniz ekran olmasın, ekransiz çocuk büyütmek gerçekten zor ama çocuğunuza vereceğiniz en kıymetli şeylerden biri onu ekrandan uzak tutmak, o duyduğu gördüğü her şeyi hafızaya atıyor, boş şeylerle tertemiz beyni meşgul olmasın. Çocuk büyütmek zor iş gerçekten ama bu günlerin geçeceğini unutmayın, kolaylıklar diliyorum