çok iyiy bir karar bizde de durum aynı babasıyla top oynarlar,saklambaç,yakalmaca vbs.benimle ise kitap okuruz,puzzel dizeriz,geometrik şekiller yaparız bvs.
http://img168.imageshack.us/img168/7841/dsc00325k.jpg
http://img260.imageshack.us/img260/6006/dsc00322r.jpg
çoktan almıştım ama pek oynamadı zaten erkendi.dün tekrar gösterdim baya da oynadık.
febicim malum urasdada hırçınlık nöbetleri arttı. bende sordum dra. 2 yaş sendromuna bazı çocuklar erken girer. 18 ay üstü dikkat dedi.inatlaşmayın her dediğinide yapmayın dedi.bizde de haftasonu baba uyanıncaya kadar iyi gidiyor sonra olaya baba karışınca şımarıklılık düzeyi artıyor. helede dışarı anneanne babanneye gidince hepten herşey değişip ne yiyor ne duruyor.hatta dün annem önümüzdeki hafta ne biz gelelim ne siz gelin dedi banyoda kıyameti kopardı çünkü.hiç böyle yapmazdı artık salona tv önünde yıkıyalım diye düzenek kurduk nafille hem heryer battı hemde kucağımda yıkadık.çişide cabası((
arkadaşlar paylaşın çok güzel, çok faydalı bilgi okudum,teşekkürler.Şuan 18-46 aylık çocuklar için oyun kitabı inceliyorum.ilk fırsatta birkaç oyun yazarım.
Puzzel de alıp da yapmıyor zaten yapmaz daha küçüktür.Ama ben tek 2 tane hayvanı çıkartıyorum nasıl birleştireceğini gösteriyorum ve bu ne diye soruyorum hayvanın isimleri söylemiyor onların çıkartığı sesleri söylüyor.Tanıdığına emin olunca parçaları karıştırıyorum ve 1 hayvanın başını alıyorum ona da mesela atın ayakları nerde soruyorum bir kaç kez benim yardımıyla doğuru parçayı buldu..bugün ise daha az hatta yaptı.
Puzzel de alıp da yapmıyor zaten yapmaz daha küçüktür.Ama ben tek 2 tane hayvanı çıkartıyorum nasıl birleştireceğini gösteriyorum ve bu ne diye soruyorum hayvanın isimleri söylemiyor onların çıkartığı sesleri söylüyor.Tanıdığına emin olunca parçaları karıştırıyorum ve 1 hayvanın başını alıyorum ona da mesela atın ayakları nerde soruyorum bir kaç kez benim yardımıyla doğuru parçayı buldu..bugün ise daha az hatta yaptı.
ewet cnm çabuk öğreniyolar.. ama bazı şeyler için erken bence de.. mesela puzzle için çok erken diye düşünüyorum.. herşeyi de söylemelerini de bekleyemeyiz ayrıca .. muz ve elma diyo mesela merve çünkü gerçeğini de tanıyo ama avakodo resmini koyup öğrenmesini beklemek anlamsız.. hayvanlar için de geçerli.. kedi köpek ok. ama aslanı fil i canlandıramıyor.. ezberlemesi de gereksiz diye düşünüyorum.. onların sadece resmine baksın yeter .. yapamayacağı şeyleri isteyip yıldırmak istemiyorum .. herşeyi öğrenmek için daha çok zamanımız var değil mi yerimseniben
sandalye oyununuz çok eğlenceli gözüküyo.. alkisalkisalkis
puzzlelarınız çok güzel ama benim gözüm kaldı. ya belkide ben puzzle yapmayı çok sevdiğimden takıldım kaldım puzzle konusuna. birde hep puzzleların üstünde 18 artı yazıyor. yani çok erken gibi değil.bide bizim büyük büyük puzzlelarımız var bir ara fotosunu koyarım ilk yeğene almıştım ondan şevvale kaldı şevvalden sadece meyvelerle taşıtları kaçırabildim başında çok dövüşüyolar çünkü. uras onları çok seviyor.bizde senin sandalye oyununu o puzzleların altından geçerek yapıyoruz.pıt pıt pıt takıyo onları ben denk getiriyorum.
cnm benim gördüklerim genelde 3 yaş üzeri bilemiyorum .. ben kızıma kartondan rengi ve şekli eşleştirme oyunu yapıcam .. benim kızım anca onu yaparsa yapar.. uzun zamandır oynuyosa alışmıştır tabii.. biz merveyle zeka geliştirici aktivitelere yeni başladık.. buzamana kadar lego , oyuncak tencere çay takımı ve bebkleri , top , resimli kitaplarla vakit geçirdik yanlızca.. oyun hamuru için de erken gibi.. ben aldım hergün gösteriyorum ama kendi yapamıyor.. zamanla öğrenir sanırım .. oyun hamurunda da 3 yaş üseri yazıyodu.. kalemlerde nerdeyse tüm oyuncaklarda 0-3 yaş üzeri çizgi görüyorum ?
bunlar bebek puzzle tatlım. şimdi araştırdım e bebekte varmış aynı fikriyeninkiler gibi iki parçalı 18 artı yazıyor.iyiki yazmışsında bakmışım fiyatları benim burda baktıklarımdan çok daha uygun.12.99 a çiftlik yapbozu var dört hayvanlı iki parçalı onu çok sevdim.
urasla biz erken başladık eğitici oyunlara ama bir dönem tam yürüme döneminde iki ay kadar hiç oralı olmadı yüzlerine bile bakmadı hatta erken deyip deyip çoğu şeyi kaldırmıştım.sonbaharda eve kapanınca kendini vermeye başladı.bide evde çok sıkıldığı için sanırım oyalanack şeyler arıyor. yaz gelince gene oralı bile olmayacak gibi geliyor.mesela bazı günler sadece arabalarıyla oynuyor.hiç erken diye düşünmemek lazım ben bakıyorumda bloglardaki bebeklerin maşallahları var urasın yanında.oyuncaklarımızın çok olmasının sebebide işe tam başladığım urasın hiç oyuncaklarla ilgilenmediği dönemde vicdanımı rahatlatmak için aldığım şeyler.birde arkadaşımın oyuncak dükkanı açıp çoğu şeyi ilk bana kakıttığı( sonradan ne kadar kazık yediğimi gördüğüm)dönemden.şimdilerde almıyorum bişiler.en azından araştırıyorum.
merhaba kızlar a.s.
misafirlerim olduğu için pek giremiyorum siteye.onlar gidince tam gaz dönücem inşallah :)
feridecim kartlarınıza bayıldım çok güzel olmuş ellerine sağlık ayrıca eşinin hazırladıklarıda çok güzel güle güle öğrensin mervoş.haa bide yine bloglardan görmüştüm iskambil kağıdı büyüklüğünde tek tek hazırlayıp pvc kaplamışlar oda çok güzel olur değilmi hem dayanıklı olur.
fikriyecim sizin puzzlelarınızda harika canım ben burdan baktım öyle iki üç parçalı yok ya çok parçalı var yada şu ahşap figür yerleştirmeli.pazzle kendim yapmak istiyorum aslında zaten daha çok küçük oldukları için iki üç parçadan oluşması yeterli olacak.bloglardan birinde görmüştüm sizde yapabilirsiniz maus alttıklarından birinin üzerini lamine etmişler ve bir elma resmi yapıştırmışlar sonrada üçe bölmüşler işte bukadar.bide kırtasiyeden büyük yapışkanlı figürler var onlarıda kullanmış bazıları meyve,hayvan yada taşıt olabilir mesela yapıştır ve böl bu kadar ben denemek istiyorum.
dün oyun hamuru aldım duru ilk başta dokunmaya tereddüt etti hamur yapısından hoşlanmadı önce dokunup çekti elini ama sonra ben yoğurdukça beni taklit etmeye başladı ve kendince yuvarlayıp parçalara böldü.urasın kalıpları gibi kalıplar çıkardık yıldız,yuvarlak,üçgen,kare sonra ben bebek ve köpek yaptım onlarla oyalandı biraz bir saat kadar vakit geçirdik.tabi daha şimdiden eline alıp şekil yapmasını beklemiyorum maksat hamuru tanıması o yüzden dün iyi geçti diyebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?