Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar bu sabah merveye şekil renk ve büyüklükleri öğrenebileceği kartondan tamamen kendi imalatım bu oyuncağı yaptım :) zahmetli tabii ama merve sevdi.. tabii 1-2 defadan sonra hemen maymunluğa başlıyo..

febi harika olmuş bu şekil kartonu,bende yapacağım yiğite,çok severiz bu tür oyunları,,
kızlar ben bugün yiğite bimden tamir seti aldım,hem fiyatı çok uygundu,hemde yiğitin en seveceği türden şeyler,parçaları kocaman ve çoktu,öğleden sonra hep onunla oynadık,ne işe yarayacağını anlattım ,gösterdim ona ve hemen kapıp yapmaya başlıyor ,,annem ve kardeşim bizdeydi,bayıldık hareketlerine,,

Son düzenleme:

cnm resim çıkmamış göremedim .. bi de ne kadara aldın merak ettim .. nette gördüm bayağı pahalıydı.. ben düşünmüyorum gerçi ..

yapmayı düşünürsen nasıl yuaptığımı anlatim ama uğraştırıyo illa ki .. tabii değiyor yani.. :hulya:

febi harika olmuş canım nasıl yaptın anlat anlat,hafta sonu yapayım ben de,belki de sanberkin ilgisini çeker.

fikriyecim ben o sanberki önce bi yoğurur sonrada afiyetle yerim :) aç bi zamanına denk geldi demekki çocuk yemek istedi :)
3'lü cümle kuruyor daha ne olsun canım demek sanberkte değil bizimkilerde gecikme var :)

ayşegül pendikte ahşap oyuncak satan yer varmı? ben bulamadım bi türlüü...
yada neomarinde oyuncakçı varmıydı tatlım bilgin varmı??

sibelcim neomarini bilmiyorum ama yeni açılan pendoryadaki oyuncakçıda var bikaç parça alt katında kipa var ordada var ahşap çok değil ama idare eder.bugün pendiğe inip bakacaktık ama çok soğuk diye pendoryaya gittik ordan iki ahşap pazzle,bi tane sayfaları pazzle olan kitap birde eşleştirme oyunu aldık bu sonuncu plastik.haa birde daha önceden ahşap domino oyunu almıştım aynı yerden.

Ayşegül aslında tek 3 lu cumle emzikle ilgili onu ararken 3 cumle yapıyor.onun dışında ya 2 li bu da sık değil.çoğu zamn hınk mınk derken istediğini yaptırıyor.

bugün aldığım şeylerden sadece bir pazzle sundum Duru'ya hepsini verip bi şaşkınlık yaratmak istemedim diğerlerinide bikaç gün arayla vericem.hoşuna gitti ama,hayvanları tanıttım gerçi kedi köpek yerine timsah kanguru falan vardı :) ama böylesi daha iyi sanırım.aslanın sesini taklit ettim oda kendince kollarını açıp taklit etti beni :) iki kez doğru yere yerleştirdi zamanla yerlerini iyice öğrenip daha rahat yapacağını düşünüyorum.

tabiki yapar canım sadece biraz zamn gerekiyor.Birkaç ay sonra onlara tanıyamayacaz çok değişecekler,yani şeyleri onları zorlayacak şeyleri bulmaktan biz zorlancaz bu sefersırnaşık şey

feridecim senin oyuncakta süper olmuş tebrik ederim.tutma kısımları için ne kullandın ?

arkadaşlar bugün başka ne aktiviteler yaptınız,biz o kadar çok oynadıkki yaptıklarımız hatırlamıyorum bile.
aynanın karşısında değişik suratlar yaptık ve sesler çıkartık,organlarımız gösterdik.sonra merdivenlere çıktık orda a-a-a-a ve i-i-i- sesleri ince ve normal tonuyla çıkartmaya çalıştık,sanberk sesini kalın yapamıyor acaba normal mi?
Sonra merdivenlerden indik-çiktık.Yalnız çıkabilr ama inmesi benim yardımıyla oluyor.
arka kelimesini kavramka için arkaya doğuru yurudük.
-hızlı-dur-yavaş komutlarını vererek hızlı koştuk,durduk bekledik sonra yavaş yavaş yürüdük.
-altında öğrenmek için yine sandaliye oyunu yaptık
yükarı ise sırayla dizilmiş sandaliyelerin üzerine yürüdük.
-soğuk-sıcak arasındaki farkı öğrenmek için pencerenin camını dukunduk soğuk dedik-sonra fırındaki sıcak camı dokunduk sıcak dedi.
-iki tahta kaşığı vurarak müzik yaptı oynadık
-benim ayakıbılarımı giyidi ve onlarla halı,parke,çimento,banyoda nasıl ses çıkartığını duyduk,aynı şekilde spor ayakıbıyla yaptık ama sesler sıkıcı geldi tekrar topuklu ayakıbızı aldık onlarla bol bol yürüdük.
-sonra at koşmasını taklit ettik tıgıdık tıgıdık deyip koştuk.
-bebekle oynadık,içirdik giyidirdik....
-kitap okuduk
-bebek dergilere baktık uyan bebek,yemek yiyen bebek,banyo yapan bebek resimleri vardı ne yaptıklarını anlattık ve taklit ettik-süpriyz kutumuzda bugün gülsuyu vardı elimize döktik yuzumuze sürdük oyuncak bebye de sürdük,teyzemize de ikram ettik.güzel konuyor diye öğrenmeye çalışıyoruz.
meyveli puzzeli dizmye çalıştık pek başırılı değiliz ama limon,annas ve üzüm parçaları yuvarlak olduğu için yerleştirmesi daha kolaydı
-şekil kutusu ise sinir ettin onu tüm şekilleri dörtgen yerine koymak istedi ve olmayınca sinirlenip parçalatı dağtı.
yarın babamız evde onun için renkli daire oyunu yapmayı düşünüyoruz.ve bugünkü üzüm aktivitemizi tekrarlamaya çalışırız.
banyo zamanında ise bir kaseden diyer kaseye su aktırmak,(süngerin yardımıyla)
başka ne yapalım acaba

yarın için demir kaşıkla plastik,porselen ve demir tabaklara vurduk.aynı aletle farklı materiyelre vurarak farklı ses çıktığını öğrenmeye çalışacaz
Başka

Son düzenleme:
fikriye harika oyunlar oynamışsınız ama ben üçüyle bunları pek oymayamam
tamir takımına baktım çook güzel benim buragım tornavida falan gördümü çıldırıyor oynamak istiyor oyuncagını almayı düşünmüştüm

kız aynur iyi de yemenin ve nurun yuzerinde uygulamazınalsanaalsanasmilemafoldumben

sana gerek yok ki hayatım onlar bir birleriyle oynarlar sen bir kez göster yeter ..Allah bağışlasın evlatlarınızı .. maaşallah süphanallah ..

şekil renk ve büyüklük öğrenecekleri karton oyuncağın yapılışı :

1- büyükçe bir kalın mukavva alın . 2 ye bölün. büyüklüğü tahta puzzlelar gibi biraz daha büyüğü benimki.
2- üzerine 3 boy kare 3 boy üçgen 3 boy yuvarlak çizin evdeki nesneleri kullandım ben.
3.falçata yardımıyla şekileri kesin.güzel çıkartırsanız kullanabilirsiniz çıkan parçayı.
4-3 renk elişi kağıdını alttaki kartona yapıştıralım .. en küçük şekillerin rengi kırmızı ortadakiler sarı büyükler yeşil ..
5-2 kartonu yapıştıralım sonra boydan boya koli bandıyla girintileri vererek kaplayalım hem kenarlarını sağlama almış oluruz hem şekiller 2 karton arasına kaçamaz ..
6-çıkan parçalarıönce kontrol edelim yuvasına oturuyo mu.. büyükse biraz küçültelim tam otursun .. üstüne de yuvasındaki renkle kaplayalım . koli bandıyla da tamamen kaplayalım ki elişi kağıdını kaldırmasın haylazlar..
7- pipetten parçalar kopardım altından bir parça kestim kıvırdım koli bandını kıvırdım yapıştırdım sonra üstünden de yapıştırıp iyice sağlamlaştırdım çıkmıyo güzel de oldu .. siz başka şeyler de deneyebilirsiniz ..

oyuncağımız hazır.. çok kolay değil uğraştırıyo .. ama kızım da eşim de çok beğendi .. buna değer hani :kedi:

[kurba kitabımı 2 yaş sonrası yazıyor ama sanberk çok sevdi,basit bir kitap anlaması ve öğrenmesi daha kolay bu kitabın serisi var kuş,inek,ata ve diyer evcil hayvanları tek tek almayı düşünüyorum..[/QUOTE]

fikriyecim kitaplarınıza bayıldım...bende bi bakınayım netten... güle güle okuyun...

biz de bugün çok sanslıydık. nihayet karşı komşumun kızı tatile girdi. bize geldi. uras ençok onu seviyor nerden biliyoruz. şöyle bi muhabbet var. ortamda ben yada bakıcımız yada baba yada dede kim olursa olsun uras babaanneye gider onla oynar en sevilen o yani. ama ortama özlem(karşı komşumun kızı) girerse abaanne bile olsa ona gider onla oynar.
karneyi alır almaz bize geldi urasda çok mutlu oldu.. koştular zıpladılar.iki gündür öğretemediğim bakliyat olayını beş dkda halledip saklambaç oynadılar.özlem şarkı söylerken uras hep onu tekarlamaya çalıştı.minimini kuş şarkısının pır pır ederken canlandı derken kolları pırpır yaptırıp ellerim bak boş kaldıda yok hareketiyle pekiştirmeyi öğrendi.rap rap rap yürüdüler .çufff çufff çuff yürüdüler . özlemin bacaklarının arasından geçti durdu aman bir mutluydu anlatamam.
sonra oturup hamur yoğurduk. kitap karıştırdık.bide kuş elime geldi kondu deyip parmaklarını kıvırmayı serçe parmağına geldiğinde hani bana hani bana demeyi öğrendi.
yani demem odurki çocuğun halinden çocuk anlıyo ben boşa kürek sallıyorum gibime geliyo :)))

kızlar emeğinize sağlık paylaşımlar harıkaa:) okuyup okuyuo bılgı edınıyorumm.. bu arada bebeişler harıkalar maşallah kuzucuklarımaa..
urasın oyuncaklarına bıttımmm..buralarda yok hıç öyle şeyler yaaa ferıdemm emeğine sağlık merve hanımın oyuncağı çok güzel olmuş bende denıyeyım bakalım elım erırse:)

fıkrıyecım maşalah sıze ya amma çok oyun oynamışsınız sanberkle maşalahh ıkınızede

uras adına çok sevındım canım ne güzell..sanırım daha küçük komşunun kızı kaça gıdıyor benımde var komşumun kızları var ama bırı 10 dığerı 12 yaşında erenı çoks evıyorlar erende onları ama böyle oynatamıyorlarrr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…