Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tamir seti

bu sefer oldu sanırım febicimm
teşekür ederim
çok uğraştırdım seni

Son düzenleme:
feride hadi hayırlı olsun yeni oyuncaklarınız canım umarım memnun kalırsınız.

bizde bugün kızımla pazzle çalıştık çat pat yerleştiriyor öyle çok parçalı pazzle değil tabi hayvan yerleştirmeli sadece,hayvanları soruncada parmağıyla gösteriyor.

işte pazzlemiz

bunları aldım .. stokta olmadığı için alamadığım bir kaç tane daha oyuncak var :

bunu da kendim bişekilde yapıcam uydurucam :

bide bir türlü kısmet olmadı almak şu boncuklu oyuncağı da uygun fiyata bulsam alıcam.. o da bu sitede yok :

fiyatları yelken oyuncakta yazılı sibelcim.. başka çeşitleri de var .. ben en kullanışlı ve uygunları seçtim.. oyuncağa çok para vermeye karşıyım .. 2 gün sonra kırılıyor.. yada parçaları kayboluyor.. o da olmasa çok olunca yüzüne bile bakmıyolar.. oyuncak arsızı oluyolar.. ben hepsini kaldırıyorum sırayla veriyorum .. değerini bilsin istiyorum .. biz bunların hiç birini görmedik .. herşeyimiz çok değerliydi kıymet bilirdik çocuk halimizle yerimseniben

yiğit birde bu aralar mıknatıslı yazı tahtasına sardı,yemek yerken kendi karalıyor,birlikte oynarken ben ona hayvan resimleri çiziyorum,adını yazıyorum,ben onun elinden tutup yuvarlak çiziyoruz filan,yazdıklarını silmek ise en büyük eğlencesi,
bir küçük çizik çizip siliyor

febi aldıkların süper,ben en çok ipe geçirilen geometrik şekillerden hoşlandım,bende yapmaya çalışacağım başka materyallerden
üst üste geçen kutulardan yiğitin var,çok güzel oynar onlarla,bende çok ucuza almıştım

Son düzenleme:
herzaman bisiler yazmasamda topigi dikkatle takip ediyorum..
paylasimlar harika..
bende efeyi bugünki aktivitelerini eklemek istiyorum.. belki egitici oyuncak icin bir kac fikir edinirsiniz diye 2 tanesinin fotosunu da cektim..

bütün bebislere bakmaya doyamadimm.. masallahh.. ne güzel vakit geciriyorlar..
sizin gibi düsünceli anneleri olduklari icin cok sanslilar gercekten..
bizim icin ne kadar dogal olsada , etrafimda görüdügüm kadariyla bebeginin, cocugunun gelisimiyle ilgili cok insan yok maalesef.[/B][/COLOR][/QUOTE]

efenin oyuncakları süper askito.kitaplarınıza bayıldım. ençokda sandalyesiyle masasına. urasa almayı düşünüyorum şu aralar ama evde koyacak uygun yer yok. bide çok sakar bizimki koltukların tepesinde hep düşer felan diyo biraz dasha bekliyim diye erteleyip duruyom. güle güle oynasın efe.

Mayacım kitapları e_bebek ten adım fiyatlar da uygundu,sesli kitapların dışında diyerler 5-6 liraydı.

fikriyecim aynı sesli kitaplardan bizdede var. ama diğerlerine bakayım hemen. ebebekten bu hafta sipariş vermeyi düşünüyorum zaten. teşekkürler.
bence çok iyi vakit geçiriyorsun sanberkle.

tatlım aynı durumdayız. ama artık kendileri anlatıyorlar bakıcıyı yönlendiriyorlar merak etme. melisde eminim öyledir. mesela geçen fikriyenin sandalye altından geçmecesini oynamıştık hatta iki sandalye arasına fırın ızgarasını koyup ordan arabaları sürmüştük vs uras ertesi gün araba araba diye sandalyeleri göstermiş durmuş. ablaya bi güzel anlatmış aldırmış sandalyeleri getirtmiş salonun ortasına koşmuş fırın ızgarasınıda almış :))) bizde tam ben geldim sen git olayı oluyor. o gün nasıldı diye konuşamıyoruz bile.aralarda telf sadece.eskiden ne yedi ne içti ne oynadınız diye sorardım ((

ayşegülcüm yelken oyuncaktan epey ürün alanlar olmuş.memnundular bende bir ara bakmıştım.istediklerim stokta yoktu. tekrar bakayım bende bir ara.
febicim seçtiğin oyuncaklarında çok güzel güle güle oynasın merve. o ahşap bloklardan kipadan kolisiyle aldım ben çok ugun fiyattı hatta yarısını şevval almış gitmiş. çok güzel oynuyo uras. çok işine yarayacak.

meaves kitap bende var. merak edenlere biraz ayrıntılı bilgi vereyim gidip kitabı alıp geleyim.

arkadaşlar çook güzel oyuncakları almısınız,güle güle kullansın bebişleriniz.
bugün neler yaptınız anlatın yarın için fikir verin.bugün fasulye oyunları tekrarlayacaktık ama vakit kalmadı yarın kesinlikle tekrar uygulamaya çalışırız.
bugün bir kutunun ince bir delik yaptım ve içine sidiler ve karton parçaları doldurmasını istedim.ama bu oyun çok pasit geldi hiç de zorlamadı
-diyer oyun geometrik şekiller yerleştirme-bu sefer aynı kutuyu kullandım yüzerine 1 3gen,1 4gen ve 1 daire kestim.dörgen şekilleri iiçin küçük lego parçaları kullandık,üçgenler için ahşap saatin parçaları,daire için aptamil şişenin kapakları
Sonuç sanberk ilk aldığı kare hemn yerine yerleşti,2 seferde yinde 4 gen ama bu sefer 3 gen yerine takmaya çalışyor doğurusunu göserdim.kalacı bilgi için ben tekrar 4gen uzattim ama O ısrarca 3gene koymak istiyor,orda değil dediğimde hemen doğuru yere koydu ama kutuya brakmak istemedi yinde 3gen yerine yerleştirmeyi ısrar etti ve kızdı ,oyun bitti.
iiiiiilgin niye öyle yapıyorsA DÜN DE ÖYLE YAPMIŞTI??

Diyer aktivite yineden soğuk sıcak kavramlarıile çalışmak.Kar yağdı onu kullanıyım dedim.Balkona çıktık kar topu yaptık kar diiye söyledik..içereye girdik kaloriferlere dukunduk sıcak diye söyledik.(birkaç kez tekrarladık).bu ara kar da demeye başladı ama r harfi pek duyulmuyor yani kaaa...sonra kardaki fotolarımıza baktık kar hatırladık,soğuk olduğunu hatırladık ve kardan top yapılır diye hatırladık.

bugün banyodan önce biraz su aktiviteler yapalım dedik.1 liene soğuk diyer liende sıcak su doldurdum.ilk once elle dokunmasını söyledim soğuk sacak hemn söyledi(sıcak uf diye-soğuk-uuuuu ve ellerimize krem sürüyormuş gibi yapıyoruz),Sonra ayaklarla suyun içine girmesini istedim tepki aynıydı..sanırım soğuk -sıcak iyice öğrendi
-soonra 1 liendeki su diyer lienie aktarmasını istedim önünde sünger,bardak ve sabun koydum..al su doldur dedim hemen bardağı aldı ve su aktarmaya başladık......her taraf su oldu
-sonra yikandik vucut organları tekrarlamak için onların yikamasını istedim ee beni de yikadı..::::)))))))))))))

-diyer bir aktivitemiiz sandaliye oyunumuzdan sonra yaptık,normalde top veririm ve yuvarlanmasını ve sonra peşine gitmesini isterdim,bu sefer bir ipe uçak bağladım ve sandaliyelerin altından geçirdim..sanberkten ipe çekerek uçağa uğlaşmesını istedim,nasıl yapacağını göstwerdim ama efendimiz benim gibi yapmadı kalktı sandaliyelerin altına girmedi kenardan geçti eğildi elini uzattı ve uçağı aldı::))))))))))))))kolay yolu varken niye zor yolu seçecekki.
aslında başka bir oyunu dah aoynadık ama inanın anlatamayacam yarın foto çekip gösteririm.

Canım dediklerine aynene katılıyoerum.Ben de daha önceden sanberki babaannesine brakınca çok teleşlanıyordum acaba ihtiyaçlarını anlarlar mı diye ama artık çok rahatım istediklerini yaptırıyor....bence siz de rahat olmalısınız..artık bebeişlerimiz büyüdü,savunmasız bebekler değiller.

kitap orta boy 190 kusur sayfa bol resimli okuması çok kolay hemen hemen her sayfanın yarısı foto hatta bazen sayfanın tamamı.
kitapta 6 bölüm var.ilk bölüm de niçin montessori : eğitim nedir bebek büyüyor oda dekorasyonu vs konularıyla giriş yapılmış
sonraki bölümlerde duyuları keşfedebilme, bırak ben yapacağım, sevgi saygı, huzur, dışardaki dünyayı keşfedin ve öğrenmek için en iyi zaman alt başlıklar var.
geç kaldık diye düşünmeyin bebeklik döneminde yapılacaklar zaten kısıtlı.diğer aktivitelerde genelde 2 yaştan sonra başlıyor.
eğitim metodu aslında çoğu annenin bilinçsizce yaptıklarını yada çocuğuna yaptırdıklarının derli toplu şekli. mesela kendi giyinmesine izin verin yada buzdolabının en alt rafını onun yiyeceklerine ayırın, yada mutfakta onada bir tezgah yapın yada odasını toplatmayı öğretin vs.
bence kitabı nette sipariş vermeyin.kitapçılara gidip bir göz atın. çünkü şunuda yapın bunuda yapın şeklinde örnek çok fazla değil bu kapsamda bloglardaki anneler daha yaratıcı geldi bana.

fikriyecim bence gene çok güzel eğlenmişsiniz.
başka neler yapabilrisiniz. mesela kalem kapaklarını değiştirip kapaklarını bulmaca oynayabilrisiniz.ceee oyunun bir versiyonu biz çok yapıyoruz bir nesneyi kaybedip bir kutu altında onu arama yada bulma yapabilirsiniz.kağıt gazete yırtabilirisniz, cetvel gibi bir düz nesneyi bir yere sabitleyip arabalrı ordan kaydırabilrisiniz hatta garaj gibi yapıp birkaç aşamalı arabanın inmesini sağlayabilriniz( çocuğun göz koordinasyonunu artırıyormuş ben çok ucuza oyuncağını aldım bloglardada yapılmışları vardı). aklıma gelirse yazayım daha :)))

evet anlatıyor genelde ne bileyim hep bebeklerle oynamak istiyor ondan endişeleniyorum başka bir şey bilmiyor çocuk. Ama benim anlatmam lazım kadın nerden bilsin.
Canım telefonlada olsa sor benim bu sorulardan en önce sorduğum "kaka yaptımı" sorunluyuz ya sonra uykusu sonra yemesi sonra ne yaptı en-ve geç geleceksem de evi arayıp muhakkak soruyorum.

feridecim mervenin oyun oynarken fotolarına baktık melisle merme merme diyor onu da öğrendi. duruyu da söylüyordu zaten. Güle güle kullanın oyuncaklarınızı.

ayşesat ne güzel resimler eklemişsin, teşekkürler paylaşımın için.

fikriyecim sen de çok yaratıcısın canım. Ben de bir sürü foto çektim bugün yarın eklerim.

bu haftasonu hiçbir yere gitmemem kararı aldık uras oralarda hep haftasonları aç geçiyor diye.bide babasıyla kaynaşsın diye.malum her haftasonu ctesi annemler pazar kayınvalidemler şeklinde bir yılı bitiridik.bende birikmiş işlerimi yapacaktım.
kötü bir gün oldu bizde. babamız uyanana kadarki zamanda oynadık urasla. kendi kendine kaykay yaptı koltuğunun önüne yastık koyarak.biraz oyuncaklarıyla oynadık beraber kahvaltı hazırladık vs vs.babaya her teslim edişimde ise babasını uras oynarken yanında kıvrılmış uyumuş yada tvyi açmış buldum.
hava soğuktu kıyamadım genede kapının önüne çıkardım bir saat kadar koştuk. bir de market alışverişimiz var. orda arabaları raflardan indirip yere dizdi sonra tekrar koydu. ama alalım diye tutturmuyor henüz.almadımda zaten.dışarda gene kepçeli iş makinası gördük çok sevindi eve girer girmezde kepçesiyle oyuna daldı.
günün en komik duurmu ben işlerimi yapmaya tam başlamışken beşinci dk yanıma gelip ellerini aça aça yumruk yapa yapa ellerini öünde birleştire birleştire garip garip cümlelerle sadece baba kelimesini anlayabildiğim bana babsını şikayete gelme halleriydi.

Mayacaım teşekkür ederim canım,araba oyunları garaj yapmak vbs yapıyoruz ama bugün yapmadık yarın içi iyi bir fikir.ceeeee oyunu sürekli oynadığımız oyunu birsürü versiyonlarımız var....
bugün başka bir oyunu da oynadık blogtaki annelerden aldım.orda bir kutuda farklı odalardan birer nesne alıp daha sonra aldığı yere tekrar götürmek.Onu da yaptık.Yatak odasından termometreyi aldık ben onu yatağa koymuştüm ve daha sonra sanberk yine yatağa koydu.Antreden ayakıbı alcaktım ama değiştirdim çünkü sanberk ayakbı gördümü hemen oraya götürüyor,onun yerine 1 mandal koydum ve almasını istedim.kendi odasından yere atığı aptamil şişesini aldık.Sonra tekrar yerine götürmesini istedim aldığımız gibi yerine götürdü ve en komik şey aptamil şişesi yerdeydi ya tam yere koycaktı kalktı ve onu yere attı:)))))))))))galiba sesini duymak istedi.
Bu oyunu daha sonra tekrar oynadık ama biraz farklılaştım ve birkaç tane daha nesne ekledim.aldığımız nesnelerin ne olduğunu sordum ve kendim cevapladım...ama mutfaktan bardak almıştık ondan iççiyoruz demk istedi ve içme hareketi yaptı.banyodan şampoan ve başımızı yıkarız diye gösterdi,aptamil şişeyi ondan da gılgıl içeriz diye söyledi
aynanın önünde oynadık,süpürgeyle temizledik,bezle tozları aldık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…