Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

teşekkürler tatlım.ya valla buralarda da pek yok. internetten kipadan felan denk geldikçe aldım.
bu arada geçenlerde 80 yapımı bir yabancı filmde bebeğin bizdeki boncuklu oyuncakla oynadığını gördüm.????

kıpada var demek bende gıdınce bakayım dıkkatlı bakmıyorum demekkı ben. çok sık gıtmıyoruz zaten..saol canımm..internetten şu sıralar pek bakıp oyuncak aldığım yok araştırayım bende.
demekkı oyuncaklar hep aynı oyuncak değişen bişi yokk yıllar önce neyse şimdide oo:))

herzaman bisiler yazmasamda topigi dikkatle takip ediyorum..
paylasimlar harika..
bende efeyi bugünki aktivitelerini eklemek istiyorum.. belki egitici oyuncak icin bir kac fikir edinirsiniz diye 2 tanesinin fotosunu da cektim..

bütün bebislere bakmaya doyamadimm.. masallahh.. ne güzel vakit geciriyorlar..
sizin gibi düsünceli anneleri olduklari icin cok sanslilar gercekten..
bizim icin ne kadar dogal olsada , etrafimda görüdügüm kadariyla bebeginin, cocugunun gelisimiyle ilgili cok insan yok maalesef.

6-karşılıklı kabullenme
- düşünceleri açıkça ifade etmeli
-sevdiğimizi düşündüğümüz insanlara çok çabuk kırılıyorsak bu onları kabullenmediğimiz anlamına gelir.
-ben seni severeim ama benim istediğim gibi davrandığın zaman bu şartlı sevgidir hatta belki sevgi bile değildir.
-idealimizdeki çocuğa değil elimizdeki çocuğa bakalım ona göre davranalım ..

7- sorumluluk duygusu kazandırma

-sadece sözle söyler yapmasını desteklemezsek sorumluluk sahibi olmasını beklemek hayaldir
-anneler başkalarının çocuklarını çok eleştrirler . kargaya yavrusu şahan gözükür. komşunun çocuğu bize bizimki komşuya yaramaz gelir.
-anne baba çocuğuna çok da objektif bakamaz.
- itimat tedbire mani değildir.

• becerilerini geliştirmelerine izin vermeliyiz
  • çocuklarının yapmaları gereken herşeyi yapan lar AŞIRI anne babalardır
  • çocuklarımızı az eleştirmeliyiz hatta hiç eleştirmeliyiz
  • 0-6 yaş en çok etkilenilen kişi annedir
  • ilkokul zamanı öğretmendir
  • 12-13 yaş itibaren arkadaşlardır
  • babanın etkili olduğu dönemse hayatlarının tüm dilimlerinde en etkili olandır
  • babası nasılsa çocuk öyledir
  • baba terbiyesi eksik kalırsa hemen anlaşılır
  • çocuklar en çok babalarından duyduklarına inanırlar

aman allahimmm kalbime inecekti az daha :) senin 3üzlerinmi varr??
ay harika gözüküyorlar avatrindaa..
süperr yhaa.. ama nasil basediyorsunki??
biz 1 taneyi zor zaptediyoruz :roflol:

oh ne güzeol walla bi seferde 3 cocuk :))
daha da yapmazsin heralde :)))

hilmiyecim oyuncaklar efe masası sandalyesi herşey süper .. oyun hamuruyla kendi bişeyler yapıyo mu cnm .. benim kızım hala beceremiyor.. kurabiye kalıbını da yapamadı .. kendi şekil de yapamıyor.. benden bekliyo anca ..

yaptığım oyuncağı beğenmenize teşekkür ederim acemi işi oldu tabii.. ilerde başka şeyler de yapmayı düşünüyorum ama zamanı var gibi .. başka ne vardı bakiimmm... ewet fikriye oyunlarınızı ben de çok beğendim .. ben de akşama kadar merveyle oynuyorum sırayla..

önce kartonlara kitaplara bakıyoruz
sonra bul tak .. ahşap yapboz .. fasulye.. oyun hamuru.. cd geçirme .. abaküs.. lego.. oyuncak mutfak seti.. araba..
işte bunları oynuyoruz her gün .. masal kitabı bir tane var onu da hep yırttı.. masal da okumuyorum ben merveye .. erken diye düşünüyorum .. ilk sözlüğüm filan var ..resim bakmayı seviyo .. yaptığım kartonları da yırtmaya çabalıyo haylaz fare..

maya meral ayşegül fahroş bol aktiviteli günler hepinise.. cılkımız çıkacak bunları büyütcez diye naniknanik

febicimm efe oyun hamurunu koparip pat pat birbirine yapistirmaya calisiyor fln.. yani öle aman aman bisiler yapmaya calismiyor.. kesmeeyi ögrendikk birde..

annesinin merdanesiyle acmaya calisti hamuru ama ne mümkün :)) kaldiramadi merdaneyi :))

masal kitabi icin bencede erken canim.. efenin 3 büyük resimli. ve her sayfada tek resim olan kitaplari var..
gece uyumadan önce hepsini 1-2 defa geciyoruz.. cok hosuna gidiyor.
hayvanlarin isimlerinden cok sesleriyle ilgileniyor :) tavuk cikiyor mesela ü ürüüü die bagrio :)
aslan cikincada cimbombom dio :roflol:

fikriye bu günki aktivitelerinizde dolu dolu. ne kadar şanslı sanberk.
Mayacım kitapları e_bebek ten adım fiyatlar da uygundu,sesli kitapların dışında diyerler 5-6 liraydı.

başka ne yapalım canımkış günü dışırıya çıkamiyoruz.Gidebileceğimiz bir yer de yok ben de esikleri kapatmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
ay oyuncaklarınız çok güzel çok özendim size:))))))))))siz bize misafirliğie gelseniz de ama oyuncaklarınla.

Canım bugün sizin gününüz de ço güzel geçmiş,çok değerli ve eğlenceli vakit geçirmişsiniz.

ayyy biz kızımla çok geride kalmışız 1 saatte bitirdim ancak okumayı ne çok yazmışsınız. Feridecim çok yaratıcısın. El emeği gibisi varmı bir de dışarıda tüm otuncaklar çok pahalı. Vaktiöm olsa ben de yaparım herşeyi.
melise dün hani urasında var ipi tahta küplerin yıldızların deliklerinden geçirme oyuncağı varya ondan aldım yaptı cadı ama sıkıldı 2 tane yaptıktan sonra kaçtı. Oyun hamuru aldım ilk denememizdi yemedi ama çok fazla da oyalanmadı, küçük kurabiye kalıplarım var belki bende 50 tane vardır şekilli kurabiye yapmayı çok severim çoğunu da melisin d.günü için almıştım küçük olanlardan 5ini melise tahsis ettim şekiller yaptık falan ama ben daha çok oynadım. 2 tane kitap aldım evdekilerden biraz farklı onlar dikkatini çekti.
Dün akşamdı oynadığımızda belkki zamanlama yanlıştı bilemiyorum yine deneriz fotolar eklerim.
onun dışında yazı tahtamız var bir tarafı pastel bir tarafı keçeli kalemle boyanabiliyor ve herikisi de silinebiliyor.
Gün içinde de bakıcısına tembihlemem lazım onlar sanırım daha çok bebeklerle oynuyorlar.O da yaratıcı aslında mandallarla tokalarla vs oyunlar yapmaya çalışıyor ama ne bileyim anne milleti şte tatmin olmuyoruz.

Canım hepimiz böyle hep yetersiz görüyoruz.Ben de dün daha ne yapalım diye şaşırıyorum bi baktım ama ne kadar çok şey yapmışızı.Eminim melis de çok şey yapıyordur biz yaptırmasak da onlar bize yonlendiriyor ve istediklerini yaptırıyor.

arkadaşlar ben düşünüyorum da. çocuğuma hep ilgi göstermey çalışıyorum...ve gelişimi normal sayılır yani öyle diyer çocuklardan daha yüstü bişeyimiz yok...ya ilgilenmemiş olsaydım?..halimizi düşünemiyorum....

yelken oyuncak

kızlar yukarıdaki oyuncakçıda ahşap oyuncaklar baya uygun bloglardan alışveriş yapan olmuş ve bi sorun yaşamamışlar.Yerleride avrupa yakası istoç'ta belki bilenler vardır.Benim annem avrupa yakasında oraya gittiğimde burayada uğramak istiyorum yerinde dahada uygun olur çünkü ben daha önce istoçtan başka şeylerde almıştım çok uyguna.belki sizde faydalanırsınız diye eklemek istedim a.s.

febicim resmin nasıl koyulduğunu bulamadım,,yada yapamadım,
sen bana onu anlatırsan sevinirim.))))))
,3.90 tl ye aldım,çok uygun,çok parçalı ve kocaman hepsi,,
resmi koymayı öğrenince resimerim

teşekkür ederim canım,evet istoşta fiyatlar çok daha uygun.Aslında şöyle plan etmek lazım ilere doğuru gerekecek oyuncakları da bakmalı ve oraya ditmişken birden alması iyiy olur.

canım ismini görmüştüm ama atlamışım demekki teşekkür ederim.kitapkurdu sitesinden iç sayfalarınada göz atabilirsiniz.

cnm bu siteden geçen hafta 3 oyuncak sipariş ettik.. bu hafta içi gelir sanırım .. cuma günü gelir dedim ama gelmedi .. gelince paylaşırım .. fiyatları uygun gerçekkten de..

bu kitabı okuyan var mı aranızda kızlar .. gerçekten faydalıysa alayım .. şimdiye kadar aldığım hiç bir çocuk eğitimi kitabından inanın memnun kalmadım gibi bişey .. hep bildiğimiz şeyleri tekrarlıyorlar .. burç fm deki proğramda yeni bişeyler duyuyorum onları da buraya yazıyorum zaten ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…