Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aferim yiğite annesi. yapbozunuz da çok güzel.
ayşegül bizdede yeni bişi yok.uras sürekli pencerede ambulans itfaiye traktör geçmesini bekliyor:)))
eve gelir gelmez kapının önüne çıkıyoruz arabalara bakıyoruz: yada bi acili turlayıp geliyoruz.))) yoksa gece boyu peşinde koşturmaktan telef oluyoruz.
tekrardan kalemlere merakımız başladı. saat yapıyor koluna bizede tabiki:)))
ne çiziyorsun diye sorduğumda patapata(helikopter) diyor. pervanesine benziyor karalaması. denk geliş yuvarlak yaparsa top diyor yada dönence gibi bişi yapsa salyangoz diyor. eskiden alakasız her çizdiğine araba derdi.
önceden almış koymuşum ilerde işe yarar diye birkaç dergi.. deniz taşıtları iş makineleri acil yardım araçları vs diye. onları buldum sürekli ordaki araçlara bakıyor.gemiyide öğrendi ama nedir ne değildir bilemiyor hiç görmediğinden.ama tvdeki gemileri tanıyor.
bendede bahar çarpması durumları hiçbişi yapasım yok. babasıyla oynarken ona değilde tvye baksa tokatı yapıştırıyor bide :)))çok hoşuma gidiyor :)))

Ayşe canım bayıldım bayıldım.Tontiş parmaklarla ne güzel yerleştiriyor öyle.Vallahi bu dondurma arabası ben de karaştırdım :)))))))) diyer arabaya çok benziyordu.Tek tük maymunculular da yapmış size.Sonraki videosunda tatlış oğlunun yuzunu de çek azıcık bencil olma lütfen biz öpemiyoruz görelim bari :))))))))))
41 kere maşallah Allah nazardan saklasın.

çok tan beri mercimek aktırmak yapmamıştık,bugün deneyim dedim.Eski denemlere göre bugün daha başarılıydı.Bu sefer sanberk daha sabırlı davrandı göstermem hiç gerk kalmadı hemn yapmaya başladı.Tabiki birka mercimek yedi.Döktü de döktü.Geri topladık biraz aktardı yine attı havaya çok eğlendi.Birkaç kez topladık yine aynı şekilde eğlendi.Sonra mercimeğin içine birkaç fasulye koydum onların yakalmanı istedim 1 tanesi kaşıkla aldı diyerleri direk ell.Özgür braktım istediği giib eğlenin.Çok güzel vakit geçirmiş olduk.Sonra da süpürgeyi açtık beraber temizledik :)))))))))

ıkili puzzelişmz yaptık biraz hayvanleın ayaklarını brakıyorum bir tane hayvanın başını alıyorum o hayvanın ayaklarını bulmasını istedim.Nasıl yaptı hatta yapıyor tabi ama en sonunda doğurusunu buluyor.Dene den öğrencek :))))))))))

sonra babsı geldi bol bol zıpladılar :))))))))))

aferim sanberke kocaman. mercimek ellemeyi bende çok seviyom benimde çok oynayasım geliyor garip bi dokunma hissi uyandırıyor.
bizim babamızda hep soruyo ne zamana kadar zıplıcaz daha diye:))))

ay canım sorma biizm babamız da yanıma gelir fikriye imdat diye bağrır.Hiiiç ilgilenmiyorum ..siz oğlum ve baba aranıza girmem derim :)))))))))))))

ayşe maaşallah yiğete çok güzel öğrenmiş tak tak koyuyo tontik elleriyle bi ara iki tontik yanakta göründü ama çabuk kayboldu :) tam ısırmalık kıvamda :)

fikriyecim iyiki bişey yapmıyosunuz haa daha ne yapacaksınız sizede maaşallah çok güzel zaman geçirmişsiniz.vieomuzun işe yaramasınada çok sevindim :)

maya urasta araç-gereçlerle pek ilgiliymiş yaa demek acili turluyosunuz arada :)) ambulans şöförümü olacak nedir :)

durunun özellikle çok sevdiği bişey yok gün içinde sürekli oyuncaklarını hamurlarını yapbozlarını kalemlerini v.s.isterde ister yada gider kendi alır gündüz eve biri gelse savaş alanı gibi ortalık valla başedemiyorum toplamakla kendide iki toplarsa üç dağıtır.

duruyla şekilleri sürekli tekrar ediyoruz şekilli pazzlerından bultak oyuncağından yada çevrede gördüğümüz şekilleri söylüyoruz hep.kare,üçgen ve yuvarlak öğrendi nerde görse söylüyor geçen anaannesinin koltuk örtüsünde görmüş kareleri yuvarlakları bana gösterip söylüyor :) bende aktivite yapamasamda şekilleri,renkleri,az-çok,büyük-küçük,üstünde-altında v.s. gibi kavramları gün içinde göstermeye çalışıyorum.

kızlar hepinize teşekür...ama bu videonun hepsini yüklememiş,,neden bilmiyorum:??
urasa,sanberke,duruyada maaşallah,,ne güzel oyunlar oynuyorlar,,bu babayla zıplama işini çok tuttum ,,eşime bırakayımda bende aralarına girmeyeyim biraz,,

hehhehe sen de öyle yapsana :))))))))))

çok fena hareketli geçti gün. yeğen şevval bizdeydi. önce kavga kıyamet vermem etmem durumları saç başa. uras hemen bana şikayete geliyor benden ses çıkmayınca oda vurmaya bağırmaya başladı :))) sonradan biraz akıllandılar.şevval tüm oyuncaklarımızı elledikçe hepsiyle oynamış olduk:)))) ev darma duman.
puzlle bultak lego kitaplar arabalar herbişeyle oynandı. hatta yüzüne bakmadığı oyuncaklarla ile bile vakit geçirdi uras.
beraber oynamalrı için bebek kumu almıştım onu çıkardım.yağlı un kıvamında. döküyorsun kalıp çıkarıyorsun. legolardan kalıplar yaptık bardak tabak ne bulduysak hamurdan daha çok eğlendiler tavsiye ederim.günün yenisi bu.

slm kızlar,annem yanımdaydı,4 gündür fazla giremedim,,evde biri olunca ne güzel oluyormuş,,ben hiç yaşayamadım bunu,,ben sezeryanle doğum yaptım,annem 10. gün gitti be yiğit 2 aylıkken geldi tekrar,,çalışıyordu,,eşim hep gece gündüz çalışıyor,çalışma saatleri berbat zaten,,anlayacağınız ben yiğiti tek başıma bu aylara getirdim,,onun için evde başka birinin olması güzelmiş diyorum,,annem gidince yalnızlığımızı bir daha hissettik oğlumla((
her gün parklara gittik,çarşıya gittik,parkta annem oynadı yiğitle kumlarda,ben onları seyrettim,çok zevkli oluyormuş,,dün bir alışveriş merkezinin oyun bölümüne götürdük yiğiti,kardeşim ilgilendi,,bir gittimki atletle kalmış benimki,,koşturuyor,,her oyuncağıda öğrenmiş,çoraplarla,ordan oraya koşturuyor,beni gördü ve hiç ilgilenmedi,,çok mutluymuş yani halinden,,orda çalışan kızda arkadaşım çıktı:)))biz oturduk yiğitle kız ilgilendi,,ohhhh süper oldu valla
annane gelince yeme işleri olmuyor ama,annem çok abur cubur veriyor,,elinde sürekli bişeyler ve hiç işe yaramaz bişeyler,,normale yarın döneriz heralde

Canım bir taraftan evet büyükler yanımızdayken iyi oluyor yükümüz hafifleniyor ama sürekli olmasınlar onlar eski düşünceleriyle bizim çpcuklarımız da yetiştirmeye çalışıyorlar onların zamanında bildikleri geçirliyimiş ve bize iyi yetiştiriler ama yıllar geçmiş hayat çok değişti çocuk bütüme şekli de değşti.Onun için büyükler mesafede çocuk için dah aiyidir kesin.

Evet Ayşe biri gelince kesinlikle çok rahat oluyor.Benim annem gelir arada çok rahat ediyorum yada oraya gidince yine aynı şekilde ama iyi tarafları kadar kötü taraflarıda var mesela annem Durunun herşeyine karışır özellikle yemeklerine tombik bi çocuk olmasına rağmen her gittiğimizde zayıflatmışsın çocuğu der :)) yok şunu yedir bunu yedirme sürekli o konuda mücadele halindeyiz.Bide hep durunun üşüdüğünü düşünür kat kat giydirmek ister v.s. o yüzden en güzeli bence anne ve çocuğun baş başa kalması.
Kayınvalidemler gelmişti biliyosunuz uzun bi süre kaldılar ve Duru ilgiye çok alıştı daha önce dakikalarca oyuncaklarıyla vakit geçiren çocuk onlar gittikten sonrada aynı ilgiyi benden bekler oldu umarım eski haline döner :)

Ayşecim bu arada video açılmadı canım tekrar dene istesen.

bende açamadım((
kesinlikle evde ikinci bir kişinin olması çokkkkk güzel.bende urasa 10 ay yalnız baktım. çok gergin günlerdi ((
şevvalimizle dün daha bir anlaşır durumdaydı uras. ne yaparsa taklit etti. bir sürü kelime öğrendi bir sürüde yaramazlık. banyoda daha az ağladı. bide en sevdindiğim bir aydır süt içmesi çok azdı. şevvalden görüp tekrar artırdı. süttt dedi gece uyumadan ...içip uyudu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…