Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben de video açıldı.Ay canım çok çok teşekkür ederim.Bde güzel fikir verdin.Sanberk de arabalara bayılır lego yapınca araba yapalım deyim belki ilgisini çekerim.biizm lego küçük zor takılıyor acaba siznki gibi mi alsam.bunlar nasıl kolaymı takılıp çıkartılıyor.

Maşallah Urasa ya ne güzel dizmiş.hem de farklı renklerden yapmış.Renkleri öğrendi galiba.Hele en son burnu silmesine bayıldım,çok şeker ya.maşallah.

teşekkürler fikriyecim. bunlar en büyük legolarımız. orta boy ve en küçüklerdende var. en küçüklerin hatta tekerlekli olanları var daha kolay araba yapılıyor .hepsini seviyor uras.ama büyükler daha rahat takılıyor. öğrenir merak etme.renklerine göre ayırıyor hepsini ama renklerin adlarını karıştırıyor. mavi ve yeişili biliyor bi.
aysegülcüm neden açılmadıki?çokda zor yüklemiştim. bendede sizdeki yükleme sorunundan oldu((

Urasın videoyu izleyebildim bilg.kaydedip GOM'a çevirdim ancak öyle oldu bu seferde ses yoktu :) ama olsun önemli olan görmekti.Sanırım benim bilg.de program eksik ondan oluyor.

Vesselam kocaman maaşallah Urasa çok güzel öğrenmiş arabalar yapıyor bide renklerine ayırıp harika.Legolarıda çok güzel ahşapmı onlar ? Bizim klasik küçük plastikler var uzun süredir onlarla takılıyor.Bu saatten sonra büyük alsam gereksiz olur sanırım.Erkek işte ilk mavi ve yeşili öğrendi demek :) Durununda turuncuları ayırdığı bi video vardı becerebilirsem eklerim.

seyredebilmene sevindim tatlım. valla çok zor yüklediğimden bi daha cesaret edemicek gibiydim.
bizimkilerde plastik ben hiç ahşap görmedim daha zor olur ahşapın takması hem.bende yazarken duru aklıma geldi sizde kırmızı turuncu bizde mavi yeliş kız erkek beyni farklı çalışıyo herhalde diye düşünmüştüm :)))
bende bugün işten erken gelip hayvanlar ansiklopedimizin sayfaları kopmuştu hayvanlara bakmaktan.onları kapladım çok güzel oldu akşam birkaç bakarken video çeker eklemeye çalışırım.bugünde tüm gün fil çalışmışlar.filli kumbaramız bereket filleri biblolarımız vs vs bayağı materyal varmış abla anlattı hepsini çıkartmış :)))
bide balonu uçmuş balkondan nasıl ağlamış susturamamış abla yakalayamamışlar kandırmaca başka balonu balkona koymuş görmez yanından tekrar çıkmışlar bak gelmiş balon diye kanmamış o değil demiş :))))))))uyanınca bana anlatır artık:)))
urasın çoğu harfi eksik ya henüz. bi bende dikkat edeyim neleri söyleemiyo.

kızlar bizim babamız çok ilgisiz(( urasın hırçınlığının büyük nedeni o sanırım.((
sizinkiler ne kadar vakit geçiriyorlar böcüklerle?
zaten uras erken uyduğundan bir saat zor görüşüyorlar ondada ilgi olmayınca uras uyku saatini 10 lara çekmeye başladı.

turuncu yu çok güzel öğrenmiş afein duruşa.. ben tek renge yönelmedim tüm renkleri gördükçe söylüyorum .. tek tek gitmedik hani eşleştirme şeklinde .. kare yuvarlak rengi kırmızı filan gibi.. kulak dolgunluğu oluyo tabii sadece .. ama mavi diyor .. kırmızı için kıı diyor:) tanımıyor ama ben söylüyorum bu kırmızı diye..

maya anlıyorum cnm .. benim eşim de geç gelir yemesi filan uyku saati oluyo hemen .. ben de diyorum bari yanına uzan akşamları senle uyusun .. çok özlüyo yani.. alıştı eşim şikayetçi olsa da merve babasının elinden tutar yatmaya giderler..zemuszemus

sağolun kızlar.
Feride bizde şimdi karışık gidiyoruz canım ama nedense o turuncuyu önce öğrendi.şimdide maviye yeşile ağırlık veriyorum ama o moru öğrendi gibi :) Kendi karar veriyo cadı beni uğraştırıyo boşunasempatiksalakcinni

Mayacım bizim baba 6-7 arası geliyor Duruda 10 gibi yatmaya gidiyor.Bu saat aralığında full beraberler ve hep oyunla geçiyor.Beni gözü görmüyo zaten babası gelince,sürüklüyo babayı ordan oraya emirler veriyor kalk,otur,gel,babasıda her dediğini yapıyor.Sonuç uykuda bile babayı sayıklıyor.

Ayşe uğramadı bikaç gündür en son hastalardı umarım daha iyilerdir:Saruboceq:

aysegül ne güzel ya duru çok şanslı .
febicim hiç olmazsa sizinkilewr beraber uyuyor bizde oda yok.
hatta eşim saat 900 oldumu ne zaman yatcak bu demeye başlıyor dün gecede çok bağırdı urasa o da tepki olarak tüm yemeği etrafa saçtı bir gün öncede kumunu yapmıştı anladımki hep babası yüzünbden. çünkü iki gün önce babamız yoktu o legolarla felan çok güzel oynamıştık. ama baba çok önemli bir faktör çocuk psikolojisinde. mesela o kadar kötyü ayrıldılar gece sabah babası uyanır uyanmaz babaaaa dedi sarıldı. ama sonra sofrada bu seferde yumurtaları etrafa attı((
annemle konuşacağım. haftasonu zaten bize çok kızmıştı çocuğa çok bağırdığınızdan oda böyle tepki veriyor size diye. eşim anca onu dinler.((
ayseyi bende merak ettim sanırım henüz düzelemediler. aman dikkat fena salgın var gene şu aralar.

Ay masallah Duru ya ne tatli oyuncaklarinizi ilk kez gordum ne guzel eline de yakismis becerikli olcak belli...
Bizim uyku problemimiz var maalesef en erken gece 1 de uyuyor Zeynep Duru ((( Babasiyla arasi iyi bir gun ben uyutuyorsam ki emerek uyyutuyorum bir gece esim omzunda sallaya sallaya uyutuyor.....

fikriyecim r hariç diğerlerini söyleyebiliyor test ettim bugün :))

Maşallah duruya hiç de şaşaırmadım zaten.E biizm için umudu var Duru şimdi söyleyebiliyorsa birkaç ay sonra Sanberk de söyler artık :roflol:

Canım açıkçası Sanberk babası iyi vakit geçiriyor umuduyorum.Sabah en az 1 saat akşam da 1.5 saatten fazla oluyor.Ama bizim babamız sabah geç gidiyor işe akşam da 20.30 ta geliyor.B en de akşam babası gelene kadar yemeğini yedirmeye çalışıyorumki babası gelince oynamaktan yemek yiyemiyor.Öneden babası fazla vakit geçirmezdi istiyordu ama bir bebekle nasıl davranmasını bilmiyordu ve korkuyordu.B en de onun isteğini görünce o anlamadan sanberkin bakımında yavaş yavaş katılmasını sağladım.Zamanla alıştı ve kendine güveni arttı.önceden sanberkle başbaşa kalmaktan korkardı hele tek başına parka götürsün çok çok korkuyordu.İlk baştan ikisi bakkal<a göndermeye başladım 1 ekmek alsınlar vbs.Zaten sanberk bütnce dışırıya çıkınca hemen eve gelmez kedilerin kuşların peşine koşmaya başlar.bakkalcı abinin motoruna binmeden eve gelmez.Öyle yavaş yavaş daha çok ikisi vakit geçirmeye başladı.Evin yanında park var ben yemeği hazırlayana kadar top alın 10 dk için parka gidin diyorum.Her zamn eşime ne zamn istersen o zamn gelin derim eğer sıkıldıysanız hemen de dönebilirsiniz derim.Bu şekilde eşimde alıştı.Diş fırçalam,el-yüz yıkama,babası evdeyse onun görevidir.Artık babsızı banyo yapmıyoruz.Dışırıya çıkarsak kıyafetlerimiz babsı seçiyor.mont şapka,ayakıbı babsı giyidiriyor.Uyumadan önce babsı kitabı okur,bitirince beni çağrıyorlar o zamn ben giderim bi süre 3 müz yatıp şarkı söyleriz sonra babsı kalkıyor öpücükle odadan çıkıyor.Sanberk bizim yatağımızda uykuay dalıyor sonra babsı yatağına koyuyor.Yani böyle küçük işleri verirsen eşine baba-çocuk ilişkisi daha da yakın olur.İkisi hatta üçünüz için çok faydalı olur.
Bir çocuğa hem anne ham baba lazım.Biz anneler ne kadar ilgili olsak da baba yeri ayrıdır ve onun eksiği kapatamıyz.

fikriyecim imrendim bak şimdi çokca ((
aynı taktikler doğumdan beri uygulanıyor bizde de. içten gelse keşke birazcık bişiler dememle olmasa((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…