Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ferıdem kötü bir gunmuş gerçektenn ...erenle bızdede durumun sizden farkı yokk gün geçmiyormu bı halt yemesınn ne ypalım böyle böyle büyüyeceklerrr:) ALLAH SAĞLIK SIHHAT VERSIN ONLARAA

feride ne günmüş ama,,:)))))
yiğiti de dün bir alışveriş merkezinin oyun parkına götürdüm,1 saat oynasın diye,ayy oyuncaklı şekerlerin başından alamadım ne yazıkki,bir kaçınıda döktü saçtı,sürgülü kapıyı açıp kapıyor,eli sıkışsı bittim ben,,onu engellemekten keyfini süremedim,,dışarı çıktık ordan,ağlama krizi tutu,arkadaşın bebeği çıktığımızda uyudu ve tam 3 saat uyudu ya,o seste harekette 3 saat,sabah çıkarken 2 lokma yumurt yemişti,akşam 5,5 a kadar hiçbişey yediremedim,aç aç dolaştı oralarda,anneyiz içim de rahat etmedi,suratım düştü,,akşam yedi ve uyudu bu dündü

bugün annem ve kardeşimle buluştuk dışarda,,onları görünce fena şımardı,ter içinde kaldı oraya buraya koşmaktan,arabasında ayağa kalkıyor,ben sürmediğim bir an bir baktım düşecek havada yakaladım valla,gün geçmiyorki,yüreğim ağzıma gelmesin((

yiğit ne güzel eğlenmiş maaşallah tostiğe ..

ayşecim videoyu izleyemedim ilk15-20 sn sonra bitiyo..

teşekürler canım,evet şımardığı zamanları hesaba katmazsak çok eğlendi
valla bende anlamadım feridecim ,demek sendede öyle oldu,,başka biyerden de yükleyemiyorum,,yeniden bi yapayım

Son düzenleme:
kızlar bugünkü aktivitemiz yine sokaklardaydı,antalyanın altını üstüne getirdik,3 arkadaş çocukları bebek arabalarına atarak...
öğlen uykularından sonra çıktık dışarı saat 15:00 gibi,,o sokak senin,bu park benim,,gezdik,,simit çay içtik,çocuklar ayran içti,bol bol meme emdiler,,yiğit bugün üzmedi beni,,bende daha sabırlıydım sanki,,ama dönüşte bebek arabamızın biyeri kırıldı,,zaten çok kaliteli olan çalınmıştı,( bastonla idare ediyorduk,,offf,,yenisini almak şart,,baktımda bugün 300 den aşağı yok benim beğendiğim,,eşime başvurmam gerekli,,

yarında beach parka gideceğiz aynı üçlüyle,,27 derece olacakmış sıcaklık burda,,çimenlerde oynasın yavrular diye,,hem yürüyüş oluyor,,en az 20 km yürümüş oluyoruzz

gelin kızlar sizleride gezdireyim burda

ayşecimm o ne güzel gezıp eğlenıyorsunn ohh ne güzelll..yiğit beyde pek yakuşuklu çıkmışş kuzum ne güzell eğlenıyor maşalahhhh..

ayy yerim ben yiğiti yaa çok tatlı maaşallah

resimler harika videonuzda çok güzel çok güldüm ama nasıl sinirleniyor sırnaşık şey şekilleride çok güzel öğrenmiş aferin yiğitealkisalkisalkis

ayşecim bugün de 40 sn izleyebildim videonu cnm ..

ama ısırasım geldi heyecanlı heyecanlı ter döküyo resmen bulup takacam diye :)))uyyyyy walla yanımda olsa kesin ısırırdım ... maaşallah ..

herkese günaydın a.s.

Bu topik yine sessizleşti son zamanlarda zaten 3-4 kişiyle dönüyor.:1closedeyes:

Diğer 2008 temmuz anneleride nedense okuyup çıkmayı tercih ediyor,sizde paylaşımda bulunun bizde sizden faydalanalım arkadaşlaryerimseniben.Çocuklarımız büyürken birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum.

Neyse...

Son zamanlarda aktiviteye değer farklı bişey yapmadık.
Kabuklu badem ayıkladık bi zaman çok sevdi Duru hem ayıkladı hem yedi hem bana yedirdi :)
Onun dışında pazzlerımızı yapıyoruz,özellikle alfabe pazzlendan baya harf öğrendi.Ama daha çok küçük tabi hiç bişey için zorlamıyorum o bana soruyo bu bu diye bende söylüyorum o şekilde öğreniyor.
Kitaplara merak sardı yine son dönem her bulduğu kitabı broşürü getiriyo oku oku diye ve gün içinde onlarca kez okutuyor :)
Hamur faslını babasıyla hallediyor kendince toplar yapıp göz kulak burun yapıyomuş :)

Bu arada montessori sitesinden okuduğum bi bilgiyi paylaşayım.
Çocuklarımız bir aktivite ile uğraşırken biz sessiz olmalıymışız,ona gaz vermek adına "aferin kızım,hadi onuda koy" v.s. gibi sözler onu teşvik etmekten çok konsantrasyonunu bozuyomuş.Yapılan araştırmada sessiz olunduğunda çocuğun daha başarılı olduğu görülmüş.

Bu arada okumam gereken kitaplarım var ama nedense hiç içimden gelmiyor okumak en kısa zamanda okuyup önemli gördüğüm yerleri burda paylaşacağım.

slm ayşegülcüm,,
bizim aktivitemiz belli,,sokak sokak geziyoruz,,bizim evden beach park 8 km,,dün sabah 10 da çıktık o yolu yürüdük,sağolsun bebeklermiz problem çıkarmadılar,,çimenlerin üstüne serildik,,top oynadık,,köpek yavrularını sevdik,,piknik yaptık,,çocuklarda uyku vaktinde uyudular,,çok güzel bir gün gaçti,,çay termosumuza bebeklere çorba bile götürdük,çok fenayız yani,,denize taş attık,saat 5-6 gibide dolmuşla geri döndük,,yiğit çok yorulmuştu,,
yiğite yeni oyuncaklar aldım,,bul takın değişik şekillisini,yeni bir yapboz,uçak ve arabalar aldım,,birde küplerin üstünde resimler varya,çoğu kişinin var,ondan aldık,çok beğenerek oynuyor yiğit,,bana sorup duruyor,,ama henüz kendi konuşamıyor,kelime haznemiz çok dar,,,bakalım zamanla inşallah

bazen bebişlere çok mu yükleniyoruz diye düşünüyoruz belki ama aslında biz hayatı oyunla tanıtıyoruz onlara .. istemedikleri hiç bişeyi veremiyoruz ki zaten .. ben merveye ne zaman bir iki üç demeye başlasam kafasını çeviriyo.. ama puzzle ı getirdiğim anda hemen yanıma geliyo.. hiç bişey yapmadan da onları hayata hazırlayamayız ki.. zaten illa ki onlar yapacaklarını yapıyolar geri de kalmıyolar .. biz sadece kontrol ediciyiz o kadar .. yani ben böyle düşünüyorum bu konuda cnm ..

ayşegül cnm merve bişeylerle uğraşırken ben onu göz ucuyla takip etsem de kendi haline bırakırım .. kendi başına daha güzel oynuyo çünkü... paylaşımın için teşekkürler ..

Son düzenleme:
ayşecim paylaşımın için teşekkür ederim canım opuyorumnanaktan

Feridenin dediği gibi biz zorlasakta onlar kendisi ne öğrenmek isterlerse onu alıyorlar.Ben kırmızıyı öğretmeye çalışırken o turuncuyu öğrendi mesela :)

Eşimin yeğeni okula gitmeden okumayı öğrendi ama asıl ilginç olan kendisi öğrendi,kimse ona özellikle öğretmeye çalışmadı.Çocuk ablasının kitaplarından,gazete,dergilerden sürekli ilk bulduğu kişiye sorular sorardı.E sorduklarınada "sen daha küçüksün"gibi cevaplar yada yanlış bilgi verilmemeli elbette ve verilmedide.Öyle öyle öğrendi yani.Şimdi 1.sınıfa gidiyor gayet iyi durumda ilerde nasıl olur bilemem.

Bende çocuğu çok başarılı olsun diye kendini paralayan annelerden olacağımı zannetmiyorum.Benim için önemli olan özgüveni olsun,merhametli olsun,sosyal olsun,düzenli olsun,gerisi zaten gelir.Şimdilik materyalleri ona sunuyorum istediğini alır istediğini bırakır kendi belirlesin.

feride cim,
bloguna baktim, tam bakamadim,yusufla beraber baktik..bana fazla izin vermedi..her seye cabuk slklliyor....videolari izledim iki tanesini..tebrik ederim..nasil zaman ayirip yapiyorsun...bana hayattta izin vermez yusuf...
ayse cim yigite masallah bul taklari ne guzel yapiyor..yusuf hayatta oyle yapmaz ..bir iki yapiyor, cekiyor gidiyor...birde daag diyor(turkcesi gule gule anlaminda)

bizede 3 haftadir yusuufa ogretmen geliyor..hafta da bir gun 1 saat...hollandaca egitim veriyor..bende bir hafta boyunca turkcesini veriyorum...esimde ilgilenirse hollandaca tekrar ediyor...

ilk hafta uggen, kare, dikdortgen , yuvarlak,tenis topunu, bul tak seklinde oynadik...sadece renklerden kirmizi, sari, yesil,mavi yi ilk ogretmemiz gerektigini soyledi...daha ogrenmek istemiyor...
ikinci hafta, evdeki esyalari, lamba, koltuk, saat,masa... ogrenicektik..birde bir hollandaca, bir turkce hikaye kitabi verdi..ordaki resimlere bakarak..kitabi anlaticaz yusufa sorucaz..bunu sevdi...

bu hafta da dort tane bowling sisesi getirip ahsaptan cocuk icin..bunlari topla devirmeyi, oyuncaklarini saklayip..nerde sorusu sorup bulmasini saaglamayi..teker teker sorup ....

onumuzdeki hafta burda tatil, o yuzden ogretmenimiz gelmicek...

fatmacım üzülme cnm erkek çocukları genelde haylazlık peşinde olurlar .. yada elinde araba akşama kadar ordan oraya sürerler benim yeğenlerim hep öyleydi yani..

2 dili de öğrenmesi çok iyi bir fikir cnm .. iyi düşünmüşsünüz .. kolay gelsin tekrar ..

cnm bloğuma ekliyorum artık genelde .. daha kalıcı olacağını düşündüm ..

seni de beklerim cnm .. özledim yusuf u çok .. yazın görüşürüz inş.. opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…