Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ipeğin bloğu süper tam kız işi rengarenk. çok beğendim.
kreftcim ne güzel ikinci bebekde geliyor sağlıkla kucağına alırsın inşallah.yusufada abilik ço yakışır ikisi bir arada büyürler ne güzel. oyun arkadaşı hazır.
uras yemeğini yiyor şimdi ben ortalıkta gözükmüyorum o ara şımarıyor.sabahtan iki saat turladık geldik sokak park.sonrada özlem ablasıyla oynadılar. biraz sakinleşmeye başladı. annemmmm deyip sarılıp öpüyor evde olmama çok seviniyor ama arada gene iki tane hızını alamayıp severken yapıştırıyor tokadı:))))
yeni kitaplar almıştım. hele bir tanesi çok güzel siinle paylaşmak isterim.aktivitelerin olduğu dosya şeklinde.60 ayrı ayrı sayfa şeklinde. renkler şekiller soru cevap çok güzel hazırlanmış . 20 ytl fiyatıda uygundu. diğer aktivitelere örnek olması balkımından gece ayrıntılı bakıp tekrar yazarım.şimdi urasın yanında.
bu ara birde hayvanat bahçesi maceramız oldu. pelikan devekuşu maymun gördü uras taklitlerini yapıyor. çok şaşırdı çok sevdi.hayvan kartlarımızı aldık gittik tanımaya çalıştık.

teşekkürler cnmmm ecrin naz ellerinden öper DD

mayacım burası kapanmadı ki sadece resim ve videolar daha derli toplu ve kalıcı olucak blogda .. inan 5 dakikada yapılıyo blog... hiç gözünüzde büyütmeyin ve yeni bişey ekleyince takip listenizde gözüküyo .. kolay ve güzel bir sistem yapmak için beklemeyin .. 10 dakka yetiyor inanın .. benim bloğa girince sağ üstte yazan blog oluştur a tıklamak yeterli..

psikıyatr a ihtiyacı olmayan anne yoktur bence .. üzülme cnm ..
cami geziyo haa beyimiz .. maaşallah ne diyeyim ..
fikriye de bulgaristanda sanırım .. ayşegül de annesinde ..

kızlar bloglar harika yine yakıyorsunuz...maşallah bakın buda bizim blogumuz çok ilgilenemiyorum ama ipek hanımında epeydir blogu var...
http://ipeker.blogcu.com/

cnm blogspot adresini koyarsan onu ekleriz .. izleyicin olmak isteriz .. bloglarda olucak artık seni yormıcaz toparlama işiyle .. Şeniz

cnm çok teşekkürler teyze oldum yine :)

yaa türkçe blogspot diye arattırınca açılır .. inan çok kolay ..

ciddiyetle kaptırmış okuyodum yazını tokat kısmına gelince koptum gülmekten .. ayhh bu uras cidden çok alem yaa.. aynı merve .. benimki de 2 tokat atyıyo üstüne cici cici birden severken aniden yine patlatıyo akannehir

cnm kitabın ismini ve yazarını yazar mısın .. ben de merveye yeni bir kitap almak istiyodum da..

ben ist. da nerde hayvanat bahçesi var bilmiyorum yaa.. yakın olsa götürmek istiyorum ben de ..

febicim bahsettiğim kitap( aktvite dosyası aslında) evde oyun ve etkinlikler isminde. 18-36 aylık çocuklar için hazırlanmış. çocuk gelişim ve eğitimi uzmanı Ayşe incesulunun.a4 sayfasından az daha büyük ayrı ayrı sayfalarda çizimler var. aralardada karton sayfalar var. boyama ekleme soru sorma anlatma açıklama vs vs.
mesela kahvaltı zamanı isimli sayfada iki çocuk oturmuş kahvaltı yapıyor. altta soruları var. kahvaltıda neler var adlarını söyle? başka neler yemek istersin sor?kahvaltıda ne içersin? şeklinde üç soru altta yazılı.
mesela başka bir sayfada telefon fotoları var. telefon nasıl ses çıkarır sor? altında bi çocuk tel de konuşuyor karşıında boşluk var kiminle konuşmak istersin sor* şeklinde. umarım anlatabilmişimdir.60 sayfalık biz epey kurcukluyoruz gün içinde.22 ytl fiyatıda.
başka bir sürüde hikaye kitabı aldım. uras kitap okuyup anlatmamı istiyor. gece yatarkende günü tekrar etmeye bayılıyor.
karşılıklı diyaloglara başlamışız farkında olmadan.
uras biz bugün nereye gittik?
camiiiii
camide ne vardı?
nocamaann ( kocamannnnn minaresi vardı)
minarede ne vardı?
aydede( tepedeki hilal)
başka ne vardı?
gak gakk ( kuşlar )
minarede ne duyduk
allaaa alllaaaaaaaaaaaaaa ( burda bas bas bağırıyo)
başka ne yapıyorlar
amennnnnnn ( eller kulaktan aşağıya selamlama)
caminin bahçesinde ne gördük
çiçekkk
çiçeği ne yaptık
hım hım hım ( kokladık)

merwe yatmadan önceki konuşmamızı yazıyorum :)

merve biz nereye gittik kızım
baba geldi arabaya bindik dimi ( han han )
orda abi vardı
top oynadın arabasıyla oynadın ( han han)
mama yedik çay içtik (mama)
çayı döktün mü kızım (döktü )
bi daha yapma tamam mı

sonra kayuuu lu uydurma hikayemizi anlattım yattı ..

cnm kitap güzele benziyo ama bana merve nin resimlerine bakacağı bişey lazım .. bu resimlere bakar mı acaba .. bir araştırim bakim .. hafta sonu belki kitapçıya uğrarım netten almak istemiyorum bu sefer .. hafta sonu merve ye bisiklet bakıcam kızlar .. ilk dışarı bisikletimiz olucak .. tavsiyeleriniz olursa beklerim..ben bulabilirsem bunun gibi bişey almayı düşünüyorum ..

http://www.babyhope.com.tr/componen...mage/product/Gezi_Bisikleti_4944031bee3cd.jpg

maşallah annesi merveyede. ben yapma tamam mı? şeklinde pek soru sormuyom hemen kalkıp yapası geliyo çünkü görmezden geliyom.hele oyuncaklarını atmaya başlayınca atma oyunumu oynuyoruz tamam deyip bende atmaya başlıyom sinir oluyo topla diyo bana :))))
öyle bi kullanıyoki bizi.dün salatayı karıştırmasını izin veriyordum masada kaşıkla duvarlara atmaya başladı indirdik mammaaa ham ham diye ağlamaya başladı yicek diye tekra çıkardık bir kaaşık alıyo ağzına götürüyo yiyo gibi ağzında çiğniyo mmm yapıyo ama bi lokma almıyo sonra daldırıp bizi tekrar duvarlara atmaya başladı. zayıf noktamızı biliyorya kullanıyo kandırıyo bizi :)))
kitapçıda okul öncesi reyonlarda bol hikaye kitapları var tavsiye ederim. bebek kitapları çok pahalı çünkü.mesela 6 parça yapbozlu üç masal bir arada olan kitap serisi var timaş çocuk yayınlarının. hikayeleride çok güzel fotolarıda ilerde yapbozlarıda işe yarar. hem hala yırtılmadı bizimkiler.küçük kurbağayı tavsiye ederim uras ençk onu seviyor.
birde tubitakın yayınlarından aylık yayınlanan bir dergi var biz beş altı sayıdır alıyoruz okul öncesi. çok güzelll, ismi meraklı minik.hele şubat sayısında çiftlik hayvanları vardı bulursanız kaçırmayın.

bisiklette çok güzel merve için selesi sepetide kullanışlı olur. bizimkinin yanlarda zinciri var urası mümkün değil oturtmak ayakta gittiği için hemen hemen hiç kullanamadım.

bide gelelim kayuuuu ya. ne akıllı çocuktur o. valla ben bile severek seyrediyom. uras biraz gıcık oluyo ama dikkatli seyrediyo mutlaka benim anlatmam gerekiyor sonrasında. valla hazırlayana bravo ne güzel tasarlanmış.

cnm hepsi aynı inan merve de kullanıyo resmen özellikle babasını yalandan ağlıyo ama şıpır şıpır göz yaşı döküyo .. inanamazsın çok beter ..

cnm bizim 2-3 kitabımız var sonra yapbozlara sardı şu ara yine kitaba ilgi duyuyo kayuuu kitabı var onu alıp bıcır bıcır bişeyler sölüyo .. ama kayuu kitabında ilginç resimler yok hani kayuu yetiyo gerçi de tubitak dergisi süper ama bizimkilere 1 numara büyük gelir sanki .. ama rastlarsam alıcam incelicem mutlaka ve ilerde de abone olmayı düşünüyorum ben de.. tavsiyene tşk. cnm .. timaş ı da incelicem ..

bisiklette çok güzel merve için selesi sepetide kullanışlı olur. bizimkinin yanlarda zinciri var urası mümkün değil oturtmak ayakta gittiği için hemen hemen hiç kullanamadım.

bakalım benim kız napıcak ..

bide gelelim kayuuuu ya. ne akıllı çocuktur o. valla ben bile severek seyrediyom. uras biraz gıcık oluyo ama dikkatli seyrediyo mutlaka benim anlatmam gerekiyor sonrasında. valla hazırlayana bravo ne güzel tasarlanmış.

cnm kayuu nun annesine hayranım ben de .. çok dikkatli izliyorum .. o kadından öğreneceğim çok şey vaarr :))

kızlar şu tubitak okul oncesi dergisini bende almıştım çok begendim şu anda tek parça halinde değil ama çok güzel hemde uygun 3,5 lira aylık derği hatta abonemi olsam diye düşnmüştüm...
valla maşşallah bebişlere benimkiler durmadan kavga ediyorlar paylaşmak zor geliyor biri bir oyuncagı alıyor diğeride hoooppp aynı oyuncakta....durmadan bağrışıyoruz akşama kadar curcuna valla kafayi yiyceeeeemmmmmmm

en azından arkadaş sıkıntısı çekmeyeceksin tatlım. biz fellik fellik paylaşmayı öğrensin diye arkadaş arıyoruz. parktan ordan burdan:)))

cnm senin bunu demeye hakkın var çok normal .. ama bana ne oluyo bilmem .. akşama kadar aç gezdi merve akşam da güzelim kıymalı nohutun tadına bile bakmadı .. oturdum ağladım ben de.. demek istediğim sen 3 taneyle arada bunalman çok doğal .. .. her baba yiğidin harcı değil sabrın için tebrik ederim walla alkisalkisalkis

febicim en sinir bozucu olanında yemek yememeleri oluyor haklısın.. o gün hep moral bozukluğuyla geçiyor bir günleri diğer günlerine uymuyor allah hepimize sabır versin...bu arada fikriye bulgaristana gitti haberiniz olsun

amiinnn cnm aminnn ..

ewet belli oluyor yokluğu zaten .. fikriye siz tadı olmuyor walla ..

sanberk de bakarım bi yer bazı bakar ben yemez .. olur öyle febicim .. sen sevdiklerını bilirsin de onları versen belkim yer :)))))))))) fikriye olsa böyle yazardı hehehe .. kulakları çınlasınnn :roflol:

kızlar yiğit hastalanınca gelemedim ben buraya ama iyileşti sayıılır şimdi,,şimdide derdimiz yemek yeme,,eskiden mama sandalyesine otururdu mutfakta ,,beklerdi ağzına koymamı,,şimdi hastalanınca alıştırdım ben,reklamla yemek yemeği,,ne olursa,,açken bile reklam açıyoruz,,kaçıyo bide reklamı beğenmezse,,hep bebek reklamları çıkacakmış,,bez ,,yoğurt mama,,offf,,nasıl döneriz bilmem
bir hastalanma bizi geriye götürüyor,,paylaşımlarınızı hep okuyorum,,ama yazamadım işte,,bebişlerinizi ve sisi öpüyorumm

cnm geçmiş olsun düzelir merak etme .. tontik paşa eski düzenine döner inş. yakında .. sen de buralara dönersin

febi alemsin kızz valla iyi gözlemlemişsin evt fikriyeciğim olsa kesin böyle derdi:))

Ne güzel paylaşımlarınız var hep okuyorum topici ama pek kızımla aktivitemiz olmadığı için yazamıyorum
Ben çalışıyorum hafta içi eve gidince kızım erkenden yatıyor.
Hafta sonları da ev işi ile uğraşmaktan kızımla oyunlar oynayamıyoruz
Maşallah kuzularınıza

febi alemsin kızz valla iyi gözlemlemişsin evt fikriyeciğim olsa kesin böyle derdi:))

cnm bilmiyorum haberin oldu mu biz temmuz anneleri buluştuk fikriye ben ayşegül sibel de vardı.. askito :hilmiye nin ist. a gelme şerefine oldu buluşma .. yani demem o ki fikriyeyle yüz yüze de konuştuk çok tatlı bir konuşması var ve çok güler yüzlü keşke evlerimiz yakın olsa diye hayıflandık tüm gün .. işte o günün fotosu görmeyenler için ..

slm cnm nickini hatırladım ismini de öğrenebilir miyiz .. bebişinin de adını öğrenelim .. üzülme lütfen çalışan anne olunca zor tabii.. zaten yakında kreş çağına erişiyolar.. ben evde olduğum halde arkadaşları olması için kreşe vermeyi düşünüyorum .. büyüdüler bağımsızlaşıyolar artık .. ama hafta sonları bebişine özel bir kaç saat bile olsa ayırmalısın bence .. kendine iyi bak..

Febicim benim adım Emine kızımın adıda Ayşe
Kızımın arkadaş sıkıntısı yok biz küçük bir mahallede oturduğumuz için özellikle anneannesinin sokağında çok arkadaşı var.
Konuşmalarımızda da hiçbir problem yok. Her derdini söylüyor.Çişi hariç bende zorlamıyorum zaten daha zamanımız var.
Tek sorunumuz emzik bırakması için çok zorladım ama olmadı.
Kendi isteğiyle bırakır diyorum artık
Sizleri görüyorum bultak lar falançeşitli oyunlarınız var oynuyorsunuz bide benim kzım oyuncaktan çok sıkılıyorbir süre sonra kırıp atıyor.
Geçen hafta ona bisiklet aldım çok seviyor bisikletini bazen ağlıyor Anne içeri sok diye ama haliyle sokamıyoruz

eminecim maaşallah ayşe kaç aylık .. çişi de öğrenir yakında inş. annesi.. merve de çat pat bişeyler söylemeye çalışıyo ama çok net değil daha .. orta halli konuşmalara başladı diyebilirim .. arkadaşları olduktan sonra oyuncağı napsın haklı çocuk .. ben de bisiklet alıcam bi alamadım bulamadım istediğim gibi.. kendi binip inebilsin istiyorum öyle bariyerli filan istemiyorum ama genelde bariyerli tenteli çıkarılabiliyo gerçi ama kalabalığını napıcam .. daha ufak yer kaplamasa daha iyi olur sanki işte kararsızım .. bakalım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…