hoşgelmiş ecrin naz bebek. sende hoşgeldin febicim. çocuk psikiyatrı bulmak mümkün değil Aydında sanırım bir tane vardı oda özel ne zamana randevu verir kimbilir(( aslında benim psikiyatr gitmem gerek gibi ((
blog işi hem iyi olmuş hem kötü. benim tek takip ettiğim yer gibiydi burası sinema bölümüyle.orayı zaten boşlamıştım. arada gene burayada yazın biz sizi takip ederiz. ben mayıs gibi anca başına geçebilirim bloğun onuda becerebilirmiyim bilmiyorum.
bu hafta izinliyim.uras nispeten daha iyi. hala dövüyor ama sadece surat astığımda oda yemek zamanları oluyor nedendir bilinmez :))) abla koca bir kaseyi beş dkda yediriyor ben gün boyu bi lokma yediremiyorum.
camilere taktık bu seferde. gün boyu alla alllaaaaa deyip şapkasını giyip kapıda bekliyor. bir iki cami gezip geliyoruz. cami değilde minare. amennnnn diyor çok tatlı.ezanı hiç kaçırmıyor.ucu sivri bişi görse hemen camiii. (kalem ok işareti vs vs) legolarıda uzatıp bu sefer hep minare yapıyor.
bide kumrumuz var pencereye yumurta yapmış gün boyu pencerede onu yemliyoruz. birbirlerine çok alıştılar.
peki fikriye nerdeki?
kızlar bloglar harika yine yakıyorsunuz...maşallah bakın buda bizim blogumuz çok ilgilenemiyorum ama ipek hanımında epeydir blogu var...
http://ipeker.blogcu.com/
mayacim, gecmis olsun canim, cogu seyi atlatmissiniz...
yusuf da memeyi birakirken bana cok cektirdi..1 ay oldu yeni yeni duzene giriyor hayati...
feridecim, gozunuz aydin....Allah anali babali buyutsun..
tuvalet isi bizim iicinde erken...yazin 1- 2 denerim bakarim tepkisine...ben o kadar erkene almicam, cunku 2. bebekte geliyor, kiskanip yine bezlenmek isteyebilir...1 sene daha izin bile verebilirim yusufa, genis bir zamana yayip...kiskanma durumuna bagli....
aynurcum, birbirlerine bakarak belki, tuvalete giderler...sen daha iyi bilirsin huylarini...
cimcimecim, hosgeldin topike....paylasimlarini bekliyorum....
aysegulcum ve aysecim daha sizin bloglara bakamadim..bakicam, insallah....
feridecim, ben blogu turkiyeye gelince acmayi bir denicem,cunku burda hollandaca aciliyor...ben turkce olmasini istiyorum...
ipeğin bloğu süper tam kız işi rengarenk. çok beğendim.
kreftcim ne güzel ikinci bebekde geliyor sağlıkla kucağına alırsın inşallah.yusufada abilik ço yakışır ikisi bir arada büyürler ne güzel. oyun arkadaşı hazır.
uras yemeğini yiyor şimdi ben ortalıkta gözükmüyorum o ara şımarıyor.sabahtan iki saat turladık geldik sokak park.sonrada özlem ablasıyla oynadılar. biraz sakinleşmeye başladı. annemmmm deyip sarılıp öpüyor evde olmama çok seviniyor ama arada gene iki tane hızını alamayıp severken yapıştırıyor tokadı:))))
yeni kitaplar almıştım. hele bir tanesi çok güzel siinle paylaşmak isterim.aktivitelerin olduğu dosya şeklinde.60 ayrı ayrı sayfa şeklinde. renkler şekiller soru cevap çok güzel hazırlanmış . 20 ytl fiyatıda uygundu. diğer aktivitelere örnek olması balkımından gece ayrıntılı bakıp tekrar yazarım.şimdi urasın yanında.
bu ara birde hayvanat bahçesi maceramız oldu. pelikan devekuşu maymun gördü uras taklitlerini yapıyor. çok şaşırdı çok sevdi.hayvan kartlarımızı aldık gittik tanımaya çalıştık.
febicim bahsettiğim kitap( aktvite dosyası aslında) evde oyun ve etkinlikler isminde. 18-36 aylık çocuklar için hazırlanmış. çocuk gelişim ve eğitimi uzmanı Ayşe incesulunun.a4 sayfasından az daha büyük ayrı ayrı sayfalarda çizimler var. aralardada karton sayfalar var. boyama ekleme soru sorma anlatma açıklama vs vs.
mesela kahvaltı zamanı isimli sayfada iki çocuk oturmuş kahvaltı yapıyor. altta soruları var. kahvaltıda neler var adlarını söyle? başka neler yemek istersin sor?kahvaltıda ne içersin? şeklinde üç soru altta yazılı.
mesela başka bir sayfada telefon fotoları var. telefon nasıl ses çıkarır sor? altında bi çocuk tel de konuşuyor karşıında boşluk var kiminle konuşmak istersin sor* şeklinde. umarım anlatabilmişimdir.60 sayfalık biz epey kurcukluyoruz gün içinde.22 ytl fiyatıda.
başka bir sürüde hikaye kitabı aldım. uras kitap okuyup anlatmamı istiyor. gece yatarkende günü tekrar etmeye bayılıyor.
karşılıklı diyaloglara başlamışız farkında olmadan.
uras biz bugün nereye gittik?
camiiiii
camide ne vardı?
nocamaann ( kocamannnnn minaresi vardı)
minarede ne vardı?
aydede( tepedeki hilal)
başka ne vardı?
gak gakk ( kuşlar )
minarede ne duyduk
allaaa alllaaaaaaaaaaaaaa ( burda bas bas bağırıyo)
başka ne yapıyorlar
amennnnnnn ( eller kulaktan aşağıya selamlama)
caminin bahçesinde ne gördük
çiçekkk
çiçeği ne yaptık
hım hım hım ( kokladık)
merwe yatmadan önceki konuşmamızı yazıyorum :)
merve biz nereye gittik kızım
baba geldi arabaya bindik dimi ( han han )
orda abi vardı
top oynadın arabasıyla oynadın ( han han)
mama yedik çay içtik (mama)
çayı döktün mü kızım (döktü )
bi daha yapma tamam mı
sonra kayuuu lu uydurma hikayemizi anlattım yattı ..
cnm kitap güzele benziyo ama bana merve nin resimlerine bakacağı bişey lazım .. bu resimlere bakar mı acaba .. bir araştırim bakim .. hafta sonu belki kitapçıya uğrarım netten almak istemiyorum bu sefer .. hafta sonu merve ye bisiklet bakıcam kızlar .. ilk dışarı bisikletimiz olucak .. tavsiyeleriniz olursa beklerim..ben bulabilirsem bunun gibi bişey almayı düşünüyorum ..
http://www.babyhope.com.tr/componen...mage/product/Gezi_Bisikleti_4944031bee3cd.jpg
maşallah annesi merveyede. ben yapma tamam mı? şeklinde pek soru sormuyom hemen kalkıp yapası geliyo çünkü görmezden geliyom.hele oyuncaklarını atmaya başlayınca atma oyunumu oynuyoruz tamam deyip bende atmaya başlıyom sinir oluyo topla diyo bana :))))
öyle bi kullanıyoki bizi.dün salatayı karıştırmasını izin veriyordum masada kaşıkla duvarlara atmaya başladı indirdik mammaaa ham ham diye ağlamaya başladı yicek diye tekra çıkardık bir kaaşık alıyo ağzına götürüyo yiyo gibi ağzında çiğniyo mmm yapıyo ama bi lokma almıyo sonra daldırıp bizi tekrar duvarlara atmaya başladı. zayıf noktamızı biliyorya kullanıyo kandırıyo bizi :)))
kitapçıda okul öncesi reyonlarda bol hikaye kitapları var tavsiye ederim. bebek kitapları çok pahalı çünkü.mesela 6 parça yapbozlu üç masal bir arada olan kitap serisi var timaş çocuk yayınlarının. hikayeleride çok güzel fotolarıda ilerde yapbozlarıda işe yarar. hem hala yırtılmadı bizimkiler.küçük kurbağayı tavsiye ederim uras ençk onu seviyor.
birde tubitakın yayınlarından aylık yayınlanan bir dergi var biz beş altı sayıdır alıyoruz okul öncesi. çok güzelll, ismi meraklı minik.hele şubat sayısında çiftlik hayvanları vardı bulursanız kaçırmayın.
bisiklette çok güzel merve için selesi sepetide kullanışlı olur. bizimkinin yanlarda zinciri var urası mümkün değil oturtmak ayakta gittiği için hemen hemen hiç kullanamadım.
bide gelelim kayuuuu ya. ne akıllı çocuktur o. valla ben bile severek seyrediyom. uras biraz gıcık oluyo ama dikkatli seyrediyo mutlaka benim anlatmam gerekiyor sonrasında. valla hazırlayana bravo ne güzel tasarlanmış.
kızlar şu tubitak okul oncesi dergisini bende almıştım çok begendim şu anda tek parça halinde değil ama çok güzel hemde uygun 3,5 lira aylık derği hatta abonemi olsam diye düşnmüştüm...
valla maşşallah bebişlere benimkiler durmadan kavga ediyorlar paylaşmak zor geliyor biri bir oyuncagı alıyor diğeride hoooppp aynı oyuncakta....durmadan bağrışıyoruz akşama kadar curcuna valla kafayi yiyceeeeemmmmmmm
kızlar şu tubitak okul oncesi dergisini bende almıştım çok begendim şu anda tek parça halinde değil ama çok güzel hemde uygun 3,5 lira aylık derği hatta abonemi olsam diye düşnmüştüm...
valla maşşallah bebişlere benimkiler durmadan kavga ediyorlar paylaşmak zor geliyor biri bir oyuncagı alıyor diğeride hoooppp aynı oyuncakta....durmadan bağrışıyoruz akşama kadar curcuna valla kafayi yiyceeeeemmmmmmm
febicim en sinir bozucu olanında yemek yememeleri oluyor haklısın.. o gün hep moral bozukluğuyla geçiyor bir günleri diğer günlerine uymuyor allah hepimize sabır versin...bu arada fikriye bulgaristana gitti haberiniz olsun
kızlar yiğit hastalanınca gelemedim ben buraya ama iyileşti sayıılır şimdi,,şimdide derdimiz yemek yeme,,eskiden mama sandalyesine otururdu mutfakta ,,beklerdi ağzına koymamı,,şimdi hastalanınca alıştırdım ben,reklamla yemek yemeği,,ne olursa,,açken bile reklam açıyoruz,,kaçıyo bide reklamı beğenmezse,,hep bebek reklamları çıkacakmış,,bez ,,yoğurt mama,,offf,,nasıl döneriz bilmem
bir hastalanma bizi geriye götürüyor,,paylaşımlarınızı hep okuyorum,,ama yazamadım işte,,bebişlerinizi ve sisi öpüyorumm
febi alemsin kızz valla iyi gözlemlemişsin evt fikriyeciğim olsa kesin böyle derdi:))
Ne güzel paylaşımlarınız var hep okuyorum topici ama pek kızımla aktivitemiz olmadığı için yazamıyorum
Ben çalışıyorum hafta içi eve gidince kızım erkenden yatıyor.
Hafta sonları da ev işi ile uğraşmaktan kızımla oyunlar oynayamıyoruz
Maşallah kuzularınıza
slm cnm nickini hatırladım ismini de öğrenebilir miyiz .. bebişinin de adını öğrenelim .. üzülme lütfen çalışan anne olunca zor tabii.. zaten yakında kreş çağına erişiyolar.. ben evde olduğum halde arkadaşları olması için kreşe vermeyi düşünüyorum .. büyüdüler bağımsızlaşıyolar artık .. ama hafta sonları bebişine özel bir kaç saat bile olsa ayırmalısın bence .. kendine iyi bak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?