Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
http://feridemerve.blogspot.com/

bloğuma buyrunuz ... opuyorumnanaktan

canım harika olmuş. hayırlı uğurlu olsun:) ellerine sağlık...

çok iyi düşünmüşsün bence... eminim bi çok insana ulaşıcak faydalı olucaksın...

ayşegülcüm biz çok aktivite oyunları yapamıyoruz.. sürekli parka gitmek, akrobatik haraketler yapmak iremin daha çok ilgisini çekiyo:) ben uğraştıkça o yapmadıkça çok stresli oluyorum... oyunlardan çabuk sıkılııyo ama kendinde 4-5 ay büyük bebeklerin yapmadığı bazı şeyleride yapıyo... bu biraz beni rahatlatıyo..

cnm 2008 temmuz annelerinin temmuz annelerinde paylaşımı çok azaldı malum .. 2-3 kişi arasında dönüyo .. ayşegül ve ayşesatın da blogları var .. bi de ben kurim dedim .. artık bloglarımıza eklicez açıkçası .. çocuklarımızın günlüğü olucak .. arşiv değerinde daha kalıcı vs... ama değişen bişey yok .. herr birmiz de diğerinin bloğunun takipçisiyiz eklenenlerin altına yorumlarımızı yapıyoruz .. takip etmek isteyen olursa başımız üzere .. sizlerin de olursa seve seve ziyaretinize gelmek isteriz bloglarınızda .. Şeniz

ayrıca burası da halen faal bloğu olmayan paylaşımda bulunmak isteyen arkadaşlarımıza .. ya da bloglarda genelde resim video v.s. var .. diğer konular sorularımız ya da sormak söylemek istediklerimiz için burası hala en ideal yer elbette.. herkes girip rahatça okuyor ..buradan da devam edicez .. resim ve video v.s. için bloglar.....

Son düzenleme:
anladım feride. hayırlısı olsun diyim tekrardan.. ayşegülün ve ayseatın blogları olduğunu bilmiyodum.. umarım istediğiniz yoğunlukta paylaşımlara orda devam edersiniz... hoşçakalın...

anladım feride. hayırlısı olsun diyim tekrardan.. ayşegülün ve ayseatın blogları olduğunu bilmiyodum.. umarım istediğiniz yoğunlukta paylaşımlara orda devam edersiniz... hoşçakalın...

cnm ayşegül ün pek faal olmayan bir bloğu vardı ben ve ayşe de yeni açtık .. istediğimiz yoğunlukta derken bu 2008 temmuz annelerine bağlı .. eğer sizler de blog açarsanız ( ki bu çok basit bir işlem ve çok güzel oluyo gerçekten düşünsenize resimli videolu yazılarla tam bir günlük bebeğe özel yıllarca sürecek kalıcı ... ) paylaşımda bulunulur da yoğunluk olursa seviniriz tabii ..ama ben pek bir yoğunluk beklemiyorum doğrusu ...

ayrıca dediğim gibi blog resim ve video için daha çok .. burası da devam ediyor..

kızlar bebişler tuvalet eğitimine hazır mı .. merve hiç hazır değil yaa.. ben kokusuna bakıp kaka yaptığını anlayıp altını alıyorum çoğunlukla .. kakasıyla barışık benim kızım .. :sinifsinif:

sanırım eylül gibi alıştırmaya çalışırım .. erken davranıp ürkütmek istemiyorum .. kolay öğreneceğe benzemiyor.. :gitme:

Sibelcim illaki aktivite paylaşımı değil canım,çocuklarımızın oyuncakları,okuduğumuz kitaptaki önemli noktalar,gün içinde yaptıklarımız (bunun eğitici aktivite olmasına gerek yok) v.s. gibi paylaşımlar bekledik yani önemli olan çocuklarımız büyürken onlara dair bişeyleri paylaşmaktı.Ama ne yazıkki kalabalık bir topik olamadık.E ıki üç kişi bi topiği idare etmeye çalışıncada bi süreden sonra komik bi hal aldı.

Ben daha önceden blog açmıştım ama Feride'nin dediği gibi faal değildi bizde çocuklarımıza dair gelişmeleri bloglar aracılığıyla devam ettirelim istedik,Böylece hem kendi paylaşımlarızı yapabileceğiz hemde bu konuda aktif diğer annelerden faydalanabileceğiz.

Son düzenleme:
feridecim yiğitte hiç hazır değil,,ben ona şakadan kaka yaptınmı diye soruyorum,,poposuna elimi götürüyorum,o da bunu oyun sanıyo.yiğit kaka varmı diyorum o da aynı işlemi yapıp kikirdiyo,,çişten haberi yok,,zorlamayada gerek yok,,yazın alıştırırız,evde bez bağlamayız,zorlamadan geniş zamana yayarak heralde,,
bu arada kızlar blok adreslerini yazalım,buraya gelen arkadaşlar baksınlar ,onlarda yapsınlar,,bende ferideden öğrendim.çok kolay ve de eğlenceli....uğraş verirsek harika faydalı bişey olacak gibi...
http://ayseyigitarslan.blogspot.com/

merhaba kızlar buraya bakıyorum e malum bişeyler yazmadan çıkıyorum sizde haklısınız paylaşımlarınız çok güzel ayrıca bloglarınızda çok güzel olmuş emeğinize sağlık hepinizin bende açmayı düşünüyorum bakalım

biz kübra babası ve ben evde futbol oynadık acaip çığlık attı sevincinden bi o yana bir bu yana koşuşturdu
geçenlerde oyuncak hayvanlardan aldık soruyoruz onların seslerini çıkarmaya çaılışıyo
tv izletmek pek iyi değil ama caillou yu çok seviyo onu izliyo bilmiyorum siz izletiyomusunuz ama bize eşimle eğitici geldi. bende seyrediyorum onunla gayette zevkli :kedi:

ayse bayıldımm bayıldımmm:) hele o kirazlı foto yokmuuuuuuuu:)) ayyy bittim yaa...

bende dün feridoşun ısrarıyla yapmaya çalıştım ama beceremedim blog işini.. adresi filan aldım ama.. mesela başlığa senin gibi resim eklemeye çalıştım çok büyük oldu ve sadece kzımın kulağı görünüyodu fotoda.. sonra tekrar bi deneme yaptım bu seferde çok küçük oldu.. neyse foto işini hallettim diyelim... ama yazı nasıl gönderilir, yanlarına foto nasıl eklenir filan hiç birini çözemedim malesef( bana yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi bildiririm:)

feridenin kardeşide doğum yapmıştır sanırım.. dün yazmayı unuttum.. İnşallah her şey yolundadır.. Allah analı babalı büyütsün inşallah.. çok tebrik ederim...

kızlar blok lar süper olmuş....
bende size bu konuyu sorucaktım benim özellikle onur,ve burak altlarını değiştirtmek istemiyorlar bas,bas bağırıyorlar acaba tuvalet eğitiminin zamanımı geldi bir yandanda hiç hazır gibi gelmiyorlar bana burak daha bilinçli ama diğerleri hele eymen daha çoookk var bir yandanda düşünüyorum üçüne nasıl öğreticem tuvalet eğitimini bilmem çok zor yaaa kızlar napıcam ben(

teşekürler canım,,deneme yanılma yoluyla oluyor,,yiğit uyudumu ben hızlıca işleimi yapıp hemen atlıyorum netin başına,bununla uğraşıyorum,,birde yiğite not tutuyordum artık bloka tutucam bunları,,

evt aynurcum,bu aralar her tanıdığımın gündeminde çiş eğitimi var,,nasıl yapcz bilmiyorum
,ben daha başlamıcam,yiğit 20. aynı doldurdu,,hazır olmadığını düşünüyorum,zorlamakta istemiyorum,allah kolaylık versin bizeee...

selam kızlar tekrardan.
geçen hafta kayınvalidmde sağlık sorunları olduhastaneye yatırdık.tüm hafta izmire gel git yaptım. uras bensiz uyumadığından her gecede 12 civarı eve dönüp onu uyutmaya çalıştım.berbat bir haftaydı. bu haftada izin alamadığımdan eve anneme bakıcı aldık. bu sefer pazartesi ablaya bırakmaya karar verdim babaanne rahat etsin diye. salı uras ateşlendi. üç gecede öyle sabahladım.neyse şimdi ikisininde sağlığı iyi gibi.ama ben bitmiş durumdayım.((
sizleride çok özledim bloglarınıza hemen bi göz attım sonra ayrıntılı bakarım.süperrrrrrrrr olmuşlarrr.ellerinize sağlık bende biraz dinlenip ardınızdan yetişmeye çalışırım yardımlarınızla.
uras bu arada ne yapıyor.herşeyimiz tepetaklak oldu. hastalık bi yana aksi huysuz yemez bambaşka bir uras modeli. artık bana da babasınada vuruyor oyuncak hiç oynamıyor hepsini kafamıza atıyor asla bir lokma bişey yediremiyorum yere yatıp saatlerce ağlıyor ve babaannenin bizde olmasından güç alıp şımarıklık ötesi hareketler. kadın üzülcek diye bişey yapamıyoruz ama bugün resmen cinnet geçirdik önce ben kendimi balkona attım derin nefes aldım geldim sonra babamız :)))))
velhasıl bitik tükendik.pazartesi umarım izin alabilirim de biraz ilgilenebeilirim diye avutuyorum kendimi. yoksa psikopat bi çocuk yetişmek üzere (((

çok geçmiş olsun mayacım,,çoook zor bir durum hastalık hali,,geçen haftalardada biz geçirdk,,yiğitin burnu daha yeni kurudu,,1 poşet ilaçla,,,uras içinde her dönem olabiliyor bunlar,,hastalık döneminde bizdede vardı,,sanırım ağrılarını böyle dilemi getiriyorlar bilemicem,,hırçınlaşmıştı iyice yiğitte,yeni düzeldik ikimiz yalnız kalınca,,tekrar çok geçmiş olsun canım,umarım uras ta biraz durulur,,en çok yıpranan anne oluyor çünki:))

teşekkürler kızlar.
anneme daha çok üzülüyoruz aslında uras ikinci planda kaldı gibi. hırçınlaşmasıda bu yüzden sanırım.
ayse o kiraz çok fena yakışmış çok tatlı olmuş yiğit.:))))))))sünnet fotolarına da bittimmm.

merhabalar... burayı yine boşlamışım biraz. ne güzel bloglar yapıyorsunuz falan.. gerçi ben giremiyorum işyerinden maalesef, kapalı bloglara sistem ama eminim hepsi çok güzel olmuştur. özellikle kirazlı fotoyu çok merak ettim :))

sibelcim tez zamanda çözersin inşallah blog işini.

mayalıhamur çok geçmiş olsun. inşallah iyileşir biran önce annen... hastalık işi çok zor maalesef hele de yakınlarımızın ki

eweeeett kızlar kız kardeşimin bebişi ecrin naz dünyaya geldi 2 nisan cuma günü ..

merve çok kıskandı .. 2. çocuk fikri tamamen gündem dışı oldu zaten askıdaydı ..

blog beğenilerine çok teşekkür ederiz..

mayacım çok geçmiş olsun cnm .. tez zamanda toparlanırsın inş.. uras ı bir çocuk psikolojisi uzmanına götür bence .. mervede de var vurma huyu 1-2 haftadır .. ama ben eline poposuna vurdum o da benden gördü .. tamamen benim suçum maalesef

ayşecim ben de tuvalet eğitimi için acele etmemkten yanayım cnm.. korkarsa daha zor öğrenir .. merve için daha çok erken ..

cimcime meral hoşgeldiniz arkadaşlar..

hoşgelmiş ecrin naz bebek. sende hoşgeldin febicim. çocuk psikiyatrı bulmak mümkün değil Aydında sanırım bir tane vardı oda özel ne zamana randevu verir kimbilir (( aslında benim psikiyatr gitmem gerek gibi ((
blog işi hem iyi olmuş hem kötü. benim tek takip ettiğim yer gibiydi burası sinema bölümüyle.orayı zaten boşlamıştım. arada gene burayada yazın biz sizi takip ederiz. ben mayıs gibi anca başına geçebilirim bloğun onuda becerebilirmiyim bilmiyorum.
bu hafta izinliyim.uras nispeten daha iyi. hala dövüyor ama sadece surat astığımda oda yemek zamanları oluyor nedendir bilinmez :))) abla koca bir kaseyi beş dkda yediriyor ben gün boyu bi lokma yediremiyorum.
camilere taktık bu seferde. gün boyu alla alllaaaaa deyip şapkasını giyip kapıda bekliyor. bir iki cami gezip geliyoruz. cami değilde minare. amennnnn diyor çok tatlı.ezanı hiç kaçırmıyor.ucu sivri bişi görse hemen camiii. (kalem ok işareti vs vs) legolarıda uzatıp bu sefer hep minare yapıyor.
bide kumrumuz var pencereye yumurta yapmış gün boyu pencerede onu yemliyoruz. birbirlerine çok alıştılar.
peki fikriye nerdeki?

mayacim, gecmis olsun canim, cogu seyi atlatmissiniz...
yusuf da memeyi birakirken bana cok cektirdi..1 ay oldu yeni yeni duzene giriyor hayati...

feridecim, gozunuz aydin....Allah anali babali buyutsun..
tuvalet isi bizim iicinde erken...yazin 1- 2 denerim bakarim tepkisine...ben o kadar erkene almicam, cunku 2. bebekte geliyor, kiskanip yine bezlenmek isteyebilir...1 sene daha izin bile verebilirim yusufa, genis bir zamana yayip...kiskanma durumuna bagli....

aynurcum, birbirlerine bakarak belki, tuvalete giderler...sen daha iyi bilirsin huylarini...

cimcimecim, hosgeldin topike....paylasimlarini bekliyorum....

aysegulcum ve aysecim daha sizin bloglara bakamadim..bakicam, insallah....

feridecim, ben blogu turkiyeye gelince acmayi bir denicem,cunku burda hollandaca aciliyor...ben turkce olmasini istiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…