Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Febicim Ayşe 21 aylık oldu artık
Bisikleti bariyerli Ayşe'nin ama bariyeri sonradan çıkabiliyor hemde şu bebek arabaları gibi sürülenlerden.
Ayşe en çok müziklerini seviyor.3-4 tane müzik çalan tuşları var bayılıyor onlara

güle güle kullansın ayşecik.. opuyorumnanaktan

http://feridemerve.blogspot.com/ cnm belki görmedin diye blog adresimi yeniden ekliyeyim .. :) malum görsel paylaşımı kalıcı olur düşüncesiyle bloglara kaydırdık .. blog kuranlar da adreslerini eklersek seviniriz..

ayşe ve mayadan da ses yok yine kayıplar .. inş. kötü bişey yoktur..

bügünkü aktivitemizi yazayımm..sabah kahvaltıdan sonra 10:00 gibi aşağı indik,arkadaşımın kızı var,,yani yiğitinde arkadaşı,,mavisu,,onlarda indiler ,,yiğitin hasta olduğu dönemde görüşmediler,o kadar çok özlemişlerki birbirlerini,,:))) sarılıp öptüler,,el ele tutuşup koştular,piknik masasında oturup gülüştüler,,çok sevdiler birlikte vakit geçirmeyi,rüzgar çıkınca eve çıktık,,öğlen uykusundan sonra hastaneye yiğitn kimlik fotokopisini vermeye gittik başka bir arkadaşımla,çocuklar yolda cıvıldaştılar yine,,dönüşte bize geldik,,kurabiye yaptık çayla yedik filan,,arkadaşımın oğlu ekin ali de rahatsız durmadan ağladı yiğitte ona çok sinir oldu o durmadan ağlayınca,gidip gidip ittirdi onu,,çocuk kötü düşüyor o ittirince,,güzelce uyarıyorum ama ağlayan ve gürültü çıkaran herkese sinir oluyor,,o kişiye vurası geliyor,,akşamüstü yine indik aşağı ve yiğit çoook koşturdu,,kovalamaca oynadılar,,sitenin havuzunun içinde(henüz su yok,,su koyduklarında ne yapacağız bilmem)
işte toz kir içinde eve geldik,yemek yedi ve saat 21:00 de uyudu,,
öpüyorum hepiniziii

ohhh süper cnm .. demek yiğit iyileşti çok sevindim .. bol bol koşsun oynasın .. cnm havuza yazın çok dikkat et aman .. çocuklarla kurabiye yapıp çay içebiliyosunuz yaa tebrik ederim yani :)) walla özendim sana ne güzel bir sürü arkadaşın var .. ben taşındım hala bir kişi olsa yeter ama hiç arkadaşım yok .. gerçi daha yeni yeni doluyo binalar .. çok istemiyorum merveye yakın bir çocuğu olan bir kişi olsa yeter .. :Saruboceq:

sağol feridecimm,,çocuklarla kurabiye yapıyoruz ,çay içiyoruz ama evin halini görsen,,yerde basacak yer yokk,,o halini resimleyip koyacağım bi gün,,yiğit çay görse hemen oda istiyor,,çay kaşığıyla içecekmiş,yerlere döküyor,,önlük bağlatmıyor,,üstü hep çay lekesi,,ve bizde o henganmede hala yiyoruz alkisalkisalkis

canım arkadaş meselesi şöyle,sitede dolaşıyoruz hep,bizi tanımayan yok,,yaşıt çocuğu olan annelere merhabayla başlıyoruz,,zaten yiğit arkadaş olmaya hazır,,bakıyorum anneside bana uydumu,,parkta buluşma hazırlıyoruz,,çocuklar ve anneler kaynaşıyor,,baktık biz çokmu kaynaştık ,babalarıda kaynaştırıyoruz,,işte böyle,,yalnız çocukla olmuyor,paylaşmasını, birlikte vakit geçirmeyiş öğrebmeliler,,yiğit çok hırçın,,çokta arkadaşı var ama bu bir süreç galiba,kavgaya meyilli,gürültücü,zamanla düzelecek diye düşünüyorum

3 gündür bizim evde yoğun bir bahar temizliği var,,salondan yemek masasını kaldırıp yiğite oyun minderi hazırlamıştım,,ama baktım salon facia,,yemek masasını geri getirdim,odasında park yatağında yatmıyor,onu kaldırdım,,odasının eşyalarının çoğunu boşalttım,oyuncaklarını oraya koyacağım,,televizyon izlemeyi keseceğim,oyunlara ağırlık vereceğim,,dil gelişiminin zayıf olduğunu düşünüyorum,,bu beni çok üzüyor,,birazdaha fazla üstüne düşmeyi düşünüyorum,,,
perdeler,,mutfak derken hala bitmiş değil temizlik
temizlik dolayısıyla yiğit sıkıldı biraz,paçamdan ayrılmıyor,,sabah kahvaltıdan sonra,bir aşağı inme faslı yapıyoruz ,,bisikletini ittiriyor,,şu korumalıklı,arkadan ittirmeli bisikleti var ,,gelip yatıyor,kalkınca oyuncaklarına bırakıyorumaralarda gelip meme emiyor,,balkona çıkıp birilerine bağırıyor,,bana kızıyor onu aşağı indirmiyorum diye,,sonra yine aşağı iniyoruz,,aşağıda arkadaşlaını görünce sevinçten çıldırıyor,,koşup çılgınlar gibi eğleniyor,,kovalamaca bugünlerde en sevdiği oyun,,

kızlar haftaya cuma BİM lerde ahşap yapboz geliyor,,bugün baktım,,ilgilenenlere duyrulur,,,bugün ben yeni bitane aldım 5 liraya,,bimlerde 3,50 tl,,çok iyi dimi,,

Son düzenleme:

cnm güle güle kirletin .. gerçi kirlenmesi çok sürmez yiğit sağolsun merve de aynısı

3.5 gayet iyiymiş oyuncakları kaçırmayalım bu cuma kaydirigubbakcemile2

cnm güle güle kirletin .. gerçi kirlenmesi çok sürmez yiğit sağolsun merve de aynısı

3.5 gayet iyiymiş oyuncakları kaçırmayalım bu cuma kaydirigubbakcemile2

teşekür ederim feridecim,,bir odayı tertemiz yapıyorum,yiğit arkamdan dağıtıyor,bugün arkadaşım geldi ve yeni yıkadığım halının üstüne oğlu kustu,,kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı halıyı yeniden yıkayacağım,,senağlama

yapbozun fiyatı süper,5 liraya aldığımı da yiğit 1.yapmamda çözdü zaten,zor alacağım bu sefer,güle güle oynasın kuzular,,

Ayşecim kocaman maaşallah yiğite.
artık büyüdüler tutmalı pazzle kolay geliyor,bimdeki tutmalı olucak sanırım.9-12 parçalı gibi birbirine geçen pazzle almak lazım.Daha gidemedim biyerlere cuma bakıcam güzel bulursam alıcam bikaç tane.Mevcut oyuncaklarla iyi kötü oynuyoruz alırsam bi bebek alırım.Evdeki kitapları tükettik yeni hikaye kitaplarınada ihtiyacımız var.Hamurlarımızda miyadını doldurdukafamçokkarıştı

evet canım tutmalı olanlardan,,birbirine geçen için de erkenmi diyorum,gerçi çok büyük parçalısı vardır belki ama,ben bilmiyorum,bi bakmalı haklısın,tutmalıyı gözü kapalı yapıyor,kitap işi bize olmuyor,yiğit hiç ilgilenmiyor,,idare ediyoruz,havalar güzelleşince dışardayız genellikle,eve kapanınca tv izlemek iste oldu,arasını bulacağım temizlik işerim bitti,tüm vakitlerim yiğitin,oyun hamuruylada oyunlar buldum nette,hepsini oynayınca koyacağım buraya,ve bloğa

ya merve ince yapraklı kitapları hep yırtıyo duru yırtmıyo mu cnm yaa.. çok da seviyo ilgileniyo sonra bi ses hoop yırtmış (

bloğa koyamadım bari buraya koyayım dedim,,çok kolay zaten,bu yiğitn ilk yapmasıydı
http://yfrog.us/9ep4212271z

cnm kolay ama sarı daire diyerek rengi ve şekli benimsetebiliriz.. ben beğendim eline sağlık .. ilk defa ama gayet güzel koyuyor aferin akıllı yiğit e..Şeniz

Bebişler gerçekten ne cabuk büyüyorlar her geçen gün bizleri şaşırtıyorlar.ne çok şey yapıyor nerden başlıcamı bilemedim.

kitap okuma:Tuna en çok fareli köyün kavalcısını seviyor gerçi bir kaç yaprağı eksildi ama yinede seviyor.onun haricinde pek kitaplara bakmıyor gazete çok dikkatini çekiyor belirli yerleri gösterip ona okumamı istiyor onun haricindede uyurken kitap değilde benim ona ununla ilgili uydurduğum masalı dinleyerek uyuyor birkaç gündürde kurbağa prensi anlatıroyum onuda sevdi.

yapbozları yapmayı değilde bozmayı seviyor.birde kutuları var onları iç içe ve istüste koymaya bayılıyor onlarla renkleri (mavi,sarı.kırmızı,yeşil,turuncu renleri)öğrendi şimdi içlerinden birini isteyince hemen veriyor.birde kare kutuları var üstlerinde resimleri onları söylüyorum çoğunu ben söyleyince gösteriyor tabi onalra kendi diliyle isimler takıyor.mesela ay dede(vay dede),saldalye(ade),anahtar (addi),köpek(vava)kedi(miyam),ayakkabı(abuka),bardak(barka) bunlar şimdilik aklıma gelenler tabiki bunları şimdilik yakın çevremizde onu tanıyanlar anlıyor.

onun haricinde top oynamaya bayılıyor,arabalarıyla çok güzel oynuyor.yastıktan kendine eğim yapıp onları ordan aşağı bırakıyor.
bisikletine binmekten çok itmeyi seviyor.salıncağına sallanmaya bayılıyor.televizyon o kadar seyretmiyor önceden reklemlara çok bakardı şimdi bakmıyo.sadece geniş aile dizisinin müziğini duyunca ona bakıyor birde kelime oyunu diye bir yarışma var akşamları onu seyretmeyi çok seviyor sanırım orda soruyu cevaplayınca çıkan sesi seviyor.

Tabi bir sorunumuz var oyuncakları akşam olunca babasına inat yere çok fırlatıyor bizde akşam olunca oyuncakların bir kısmını topluyoruz.üst katımızda ev sahibimiz oturuyor rahatsız oluyorlarmış sesten.birde evdeki bütün çekmeceleri açıp sert kapatmaya hala çok bayılıyor.birde deniz diye bir arkadaşı var onunla oynamayı seviyor arada oyncak kavgası yapıyorlar ama yine seviyor onunla oynamayı.tuna doyumsuz biz çocuk onun elinde hangi oyuncak olursa olsun alıyor çocuğa oyuncak bırakmıyor.elinden alamayıncada başlıyor ağlamaya.buda beni sinir ediyor.paylaşmayı bilmiyor hala.işte benden bu kadar aklıma gelenleri sonra yine yazarım.

diğer bebişleri kocaman öpüyorum.

süper anneler nasılsınzı bakalım..
23 nisanda neler yaptı yavrularınız..kimbilir ne kadar heyecanlanmışlardır...
hepsinin bayramı kutlu olsun..böyle bir vatana ve böyle bilinçli annelere sahip oldukları için çok şanslı bir nesil yetişiyor kızlar...
ben çok mutlu oluyorum...

Cocuk gelişimi ilgili bir yazıda 1 oyuncağın birkaç fonkyonlu olması cocuğun gelişiminin yüzerinde daha büyük etkisi varmış.Onun için mevcut oyuncaklarımızı farklı bir oyunları yaratmaya çalıştım.Bunu birkaç hafta önce yaptık.Sanberk şekillerle falza ilgilenmediğine rağmen bu oyun ilk baştan ilgisini çekti ama birkaç denemeden sonra bundan da bıktı.Ama size fikir olsun diye fotoraf yükledim.

fikriyecim hoşgeldin,özledik seni:) sanberkte sende iyisindir umarım,,çok öpüyorum ikinizide

fikriyecim hoşgeldin,özledik seni:) sanberkte sende iyisindir umarım,,çok öpüyorum ikinizide

hoşbuldum canım,inanın ben de sizleri çok çok özledim.Bloglarınız inceliyorum çok çok güzel şeyleri paylaşmışsınız.Ben de sizden ayrı kalmak istemedim ben de sanberke blog yaptım.Ama bildiğiniz gibi türkçeyi iyi bilmiyorum çok kez hatta yapıyorum.Sizden ricam olcak yanlış yazdıklarımı görünce bana mesaj yazarsanız sevinirim :))) kırılcağımı düşünmeyin tam tersi eğer yanlışlarımı söylemiyorsanız küserim :)

kızlar hamilelik resimlerimin hepsi silinmişti,,ve yiğitin 9 aya kadar olan bütün resimleride,,arkadaşımın eşi bir program bulmuş,,format atılan,fabrika ayarlarına dönen bilgisayarlardan resimleri ve diğer bilgileri geri getiren bir program,,resimlerimizin hepsi geri gelecek yani,,onlar yapmış ve geri gelmiş,,hatta fotoğraf makinesinden silinenleri bile geri getirmiş ,,çoook sevindim,,bu gece uyuyamam heralde,,o kadar çok sevdiğim resimlerim vardıki,hepsi geri gelecek inşallah

Hadi canım böyle ise bana da lazım bu program.Sanberkin de bazı fotorafları kaybettik hemn de çok önemli günlerden.Gerçekten böyle bir program varsa süper olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…