Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ewet burası ruhsal psikolojik gelişimleri davranışları için filan açıldı çabuk sil bakem gelince yaşegül yolar beni yoksam .. hehee..

sibelim merve de bugün 3 öğün yedi kelin ilacı olsa .... :bbo: :umursamaz:

ben de strateji üretmekte zorlanıyorum bazen çok öfkeleniyorum çünkü..

ne yapman gerektiğini bilemicem cnm ama bunlara yüz verirsek bizi süpürge gibi kullanacakları çok açık .. klava:

bu çocuklar tam zehirler kafaları çok iyi çalışıyor maşallah hepsine

psikolojik olarak bizi kullanıyorlar ben bazen birşeye kızıyorum ve çınar ağlıyo numarası yapıyor resmen hiç gözyaşı yok ya da hatalı olduğunu biliyor hemen bacağıma yapışıyor sululuk yapıyor yani bu zamane çocukları işlerini çok iyi biliyorlar,inan ben de bazen nasıl davranacağımı ne tepki vereceğimi şaşırıyorum kızacağım yerde bazen sinirlerim bozuluyor ve kahkahalara boğuluyorum

kızlar sabah yola çıkıyoruz bir hafta yokuz bayram öncesi kısa bi tatil :)

laptopu götürmicez sanırım ordan nete girermiyim bilmiyorum .. bu tatil merveye yarıcak mı tam tersi mi olucak bilmiyorum .. sağ salim gidip gelelim hayırlısıyla .. öptüm sizleri..

duru köyde babaannesiyle doyadoya oynadı.kayınvalidem bıkmadan usanmadan hikayeler anlatır oyunlar oynatır sırtında bahçelerde gezdirirdi duruyu.zaten duruda ona dıgıdıg derdi :)) hepimizi sırayla sayar anne,baba,dede, babaanneye gelince dıgıdıg derdi :) sırtına sardığı örtüsünü götürüp sürekli dıgıdıg isterdi.hatta bi kere sırtında uyuyakaldı :)
yeni bi kitap aldım çocuk eğitimi el kitabı bugün ona başlicam inşallah.önemli gördüğüm noktaları burdanda paylaşırım yine.
duru ilk emekleme ve yürüme dönemlerinde çok yaramazdı sürekli dibi köşeyi karıştırırdı hiç rahat durmazdı ama son bikaç aydır daha uyumlu ve sakin.bi derdi olmasın (diş,hastalık v.s.)bazen oyuncaklarıyla saatlerce tek başına oynar legolarını takar söker,uras gibi iç içe geçen kutuları var kule yapar dağıtır,bebeğini yedirir sallar,bi dvd kutusuyla bile dakikalarca oyalanır.özellikle karışık mekanizmalı şeyleri kurcalamaya bayılır.gelirken uçakta inişe son 5 dk. kala uyudu.koltuğun kol yeri kapaklı gibi açılıyodu içinde düğmeler onunla ve kemeriyle oynadı uzun süre birazda kitapçıkları karıştırdı resimlerine baktı,güya okudu aauuueee :)
şuan için çok inatçı değil duru inşallah huy değiştirmez ve hep böyle gider.

bizde yeni bir oyuncak aldık. uzun zamandır almıyorduk babamız dayanamamış almış gelmiş.otopark gibi en üst kattan arabayı bırakıyorsun alta kadar iniyor.üç tanede arabası var.bu tür oyuncaklar çocuğun takip yeteneğini artırıp göz koordinasyonunu geliştirirmiş.iki gündür onunla oynuyoruz.
çok yavaş kelime öğreniyoruz derken bu hafta biraz ilerleme kaydettik. kraker diyor yemek sonrası istemeyi öğrendi.nerden öğrendi bilmiyorum ama babaanneye nine demeye başladı hemde durup duruken.babaannemiz çok sinirlendi:)))) sanki onu kızdırmak için gidip gidip nine diyip gülüyor:)))
bugünde annemlerde yeğen anneanne diyordu eve gelince anneanne dedi durdu.
en garibide kalemlerle bize araba top deyip onları yapmamızı istiyordu. bende resmim kötü olduğundan salyangoz yapıp olayı geçiştirmiştim. salyangoz demeyi öğrendi çok komik bir telaffuzu var.bolca salyangoz yapıyoruz.
oyuncaklarını çok seviyor çokda oynuyor yoksa evin içinde tutmak imkansız gibi.ama ben bunalmış durumdayım.çabuk sinirleniyorum . şu aralar bişeyler öğretmeye çalışmıyorum sadece ona eşlik ediyorum oynarken.

merveye bi haller oldu.. kudurdu kısaca :mymeka: bu ne yaa hiç d.tü yerinde durmuyo neye nereye saldıracak onu düşünüyo fin fin .. huyu değşti resmen bişey oldu benim kıza şımardı dili dışarda tottosunu sallaya sallaya dolanıyo .. illa ki kendini sevdirecek öptürecek .. tam anlamıyla bir cadı .. vay başıma :a015:

ne güzel anlatmışsın kızzz ısırasım geldi mervoşuu:)) bidaha bu zamanlarını istesekde yaşamıcaz feridecim tadını çıkar.. ben çok eğleniyorum.. bazen bunaldığım zamanlarda oluyo tabi ama ireme yansıtmamaya çalışıyorum...

mervoşum çok uslu çocuklardandı o da kudurduysa offf ne yapacağız biz. Ben de başedemiyorum gerçekten ne aklına ne hareketlerine yetişebiliyorum. Anneannesi ve dedesi çok şımartıyor orada kaldığımız günün ertesi günü kendne gelemiyor.

mervoşun a sallanana totosunu dışarıdaki dilini ısırırım cası kızım benim.

hepsi aynı sibelcim .. şımarıyolar tek çocuk tabii.. tüm ilgi üzerlerinde.. ben de eğleniyorum çoğu zaman ama bir yere gidince de zaptedilmiyo .. 1-2 sene evden çıkmazsak sorun yok :bbo:

melis de çok hareketli maaşallah .. eli belinde dolandığı hallerini hatırlıyorum fındık kurdunun kaydirigubbakcemile3 put gibi duracak değiller tabii ama her yere saldırmaları sofrayı alt üst etmeleri çok fena .. benim kız bizi rezil ediyo walla .. herşeyi saçıyo .. evde yapsın ok. ama dışarı gidince yapmasın bunu da nasıl sağlarız hiç bilmiyorum ???

evet çok hareketli daha da hareketlendi ve özgürleşti sorma.
canım bence bunu öğretmemiz çok zor. Benimki bir de inat yapıyor yapma dediğim şeyleri de yapıyor yasak falan koyamıyorum hiç bir şeye. Ayrıca eskiden dışarıda yanımdan çok ayrılmazdı şimdi başını alıp gidiyor. Dışarıda yemekteysek mama sandalyesi varsa iyi yoksa hiç oturmak yok bize kaçıp duruyor.

ama herşeyi anlıyorlar fena şeyler dışarıya alışverişe gidiyoruz sepete oturtuyoruz onu babası yada ben sepetin başından ayrılsak bağırıp çağırıyor ben gidince annnnneeeeee babası gidince baaabaaaaa bir de koca sesi varki sormayın benden gür sesi tüm market geliyor senin bağıran sesini yerim falan diyorlar. Ben gideyim çayı getireyim diyorum sephayı taşıyor önümüze yemek yiyeceğiz diyince mama sandalyesini getiriyor gidip çekmeceden önlüğünü getiriyor, zamaneler leb demeden leblebiyi anlıyorlar. kıyafet seçip giy diyor bi de. gözüm korkuyor gittikçe başetme konusunda :))

hahaahaaaaaa.. ay bu melis alem walla.. yakında evlenecem diye tutturursa şaşmam...:roflol: pek bilmiş pek tatlı ..

ya merve de inat ayağını tabağının içine sokma cnm dedim akşam durup durup soktu gözüme baka baka .. ben aldırış etmedim sonra kendi bıraktı .. yoksa inattan sabaha kadar ben çıkartırım o yapar cadııı.. bi de çok agresifleşti .. ben bağırıp çağırıyorum özellikle yemeyince sabredemiyorum çocuğun psikolojisini mi bozdum noldu anlamadım .. gelip gidip yapıştırıyo bana fisfisfis

bazen de tüm bunları ilgi çekmek için yaptığını düşünüyorum .. kumandayı alıp kaçıyo filan .. merve çok oyuncakla oynamıyo .. mutfağa giderken ayağım takılsa arkamdan küt bana çarpıyo devamlı dibimde gölge gibi .. benimle oynamak istiyo ..illa ki dibimde olucak .. en sinir olduğum huyu bu.. git oyna oyuncaklarınla diyorum yok.. bilgisayar başına oturtmuyo katiyen şu an bile zor zaptediyorum .. tv biraz kurtarıcı oluyo yumurcak tv ama o da zararlı :1no2: anne değil köle olmamı istiyo resmen napıcamı şaşırdım bişeylerle oyalamakta zorlanıyorum bu kış nasıl geçecek yaaa... hiç dışarı çıkmıyoruz hava soğuk diye .. bi de bayram geldi gezmeye gitsek bi dert gitmesek ayrı bir dert .. d. gribi ortalıkta aşı vurdurmadık ..ne bayram temizliği ne bişey yapabildim .. ben düzeltsem arkamdan gelip örtüyü indiriyo aşağıya .. o görmeden örtersem kurtulabiliyo şerrinden işte böyle :sinifsinif:

kendisine uygun birini bulursa onu da der herhalde yolda gördüğü erkek çocuklara (abi oluyor genelde büyüklerden hoşlanıyor) sarılıyor hem de nasıl sarılıyor bırakmıyor bilmiyorum artık çapkın biraz benim kız yerimseniben
bence hepsi merve gibi artık eskisi gibi kendisini oyalayan çocuk yok pek. melis de hep dibimde çarpışıyoruz sık sık düşüyor üzülüyorum ama ayrılmıyor dibimden. bizim bakıcı sürekli odasında onunla oynuyor bebeklerine toka takıyorlar uyutuyorlar legolarla ounuyorlar sürekli oynuyorlar benden de onu istiyor ama bende nerde o kadar vakit. çoğu şeyi dikkat çekmek takdir toplamak için yaptılarını düşünüyorum ben de mesela topu atıp alkış yapmamızı istiyor :) bizim evde sürekli dağınık melis uyuduktan sonra ancak 1 saatte ev topluyorum artık o uyanıkken toplamıyorum çünkü ben yapıyorum o bozuyor boşuna uğraşıyorum.
Dedesi geldi götürdü ben de biraz hazırlık yapayım yol için.

yerim ben o sarı tosbağayı kız usluydu merve oda kudurdu demek cadıııopuyorumnanaktan biyere gidip gelince genelde huyları değişebiliyo canım belki bi süre sonra eski haline döner.kış konusunda haklısın napıcaz bilmiyorum bütün kış.

melis çok hareketli cidden sporcumu olcak ne bu kızzhihoyyyt yerim onu boncukk özledim valla bayramdan sonra bi buluşma yaparız yine.
ayy duruda aynı çekmecesinden kıyafet seçiyor ve giymeye çalışıyor bide başka bi kıyafette kabul etmiyor.tamam giydireyimde bazen mevsime uygun seçmiyo o sorun oluyor:roflol:
bazen anneme soruyorum bendemi böyleydim küçükken diye çünkü gerçekten çok bilmişler oda hatırlamıyor sağolsun en küçük çocuk olmama rağmen:umursamaz:

bu arada duru "duru" demeyi öğrendi :)

daha doğrusu koltuğun arkasına saklandığında ben duru nerdeymiş duru kaybolmuş dediğimde çıkıp bana ceee yapıyodu.sonraları benden ses çıkmayınca saklanıp duluu duluu demeye başladı :)) şimdilerde duru nerdeymiş dediğimde kendini işaret ediyor.

çok şekerler ya böcükler... kızlar daha bi şenlikliler gibi...çok tatlı yazmışsınız...
bizimki henüz kıyafet seçmiyo babası gibi ne verirsem onu giycek galiba... (eşim ben olmayınca 10 gün aynı şeyi giyer)
uras ne arabasını nede alışveriş arabalarını seviyo... mecbur iki kişi gidiyoruz hep kucakta yada koşturmacada...arabasında oturmadığından çarşıya çıksam bile sokakta koşturuyor millete çok imreniyorum çocuklar arabada laylay lom geziyorlar((
hemen hemen hiç dışarda yemiyoruz burda öyle gidilecek yerler pek yok...zaten gitsekte yemez gitmemek daha hayırlı.
şükür oyuncaklarıı seviyo ama genede bizmde oynamamızı istiyor...şu aralar benimde dibimde hatta bacağıma sarılıp duruyo ve gel gel deyip bacağımdan sürüyüp giidyo tabiki oyuncaklarına...
mutfaktayken büyük boş su bidonuna ahşap küplerini atıyor onlar bitince buzdolabını yazıyor çiziyor...mutfak kapısı kapalıyken ayyyeee diye kapıyı yumrukluyor kıyamıyorum...
evin içinde çok sıkılıyor hemen hemen hergün işten gelince parka gidemesek bile evin önüne iniyoruz. malum gece olmuş oluyor ve yavrum yoldan geçen herkese aydede diye çığlık atıp ayı gösteriyor. aydedeyi sevdiğinden değil dışardayım demek istiyor...bi çılgın bi şımarık hareketler sokakta ağzı burnu buz tutuyo genede girmiyo içeri. sağolsun bakkal manav peşindeler...
en eğlenceli günler haftasonları birgün annemlerde birgün kayınvalidemlerde...sokaktan eve girmiyolar:))biraz dinleniyorum şükürkiii..

mayacım ben hasta olucak korkusuna kapı önüne çıkaramıyorum .. yanlış mı bilmiyorum çabuk hasta oluyo çünkü.. bi de bizim burası çok esiyo deniz rüzgarı alıyo arkası dağ dağ rüzgarı da alıyo yazın bile esiyo park ..:1no2:

ferdacım ev düzen temizlik deme bana fıttırıcam resmen .. şarjlı süpürgemle kardeş gibiyiz.. tezgahın altı mutfağın yüzünde kaldırmaya gerek duymuyorum artık seke seke geziyoz evde :bbo:

merve bazen papağan gibi bilinçsizce tekrarlar yapıyo.. mesela geçen sabah günaydın kızım dedim bana gunalığ gibi tuhaf bir şekilde yanıt verdi bir kereye mahsus ne olduğunu bilmeden .. bir kaç kez de bana bebide dedi sanki.. yani bir daha söletemiyorum işine gelince bir anda öylesine taklit ediyo denemeler yapıyo kendince .. tatile birlikte gittiğimiz arkadaşın oğlunun adını sölüyo devamlı kaç gündür aliiiiiiiiiii diye kaydirigubbakcemile3

dulu diyen dillerine kurban buluşalım bir ara nasıl fikir yerimseniben

ayyy Allah im cok tatlilar :) Zeynep Duru da bu aaralar nerdesin=e-de-cin seklinde soyluyor. thank you = te yu seklinde soyluyor. yari Turkce yari ingilizce idare ediyoz:))) hic yemek yemiyor tek sikintimiz bu memeyi kescez belki alisir yemek yemeye.. kafasina estimi bi tane geciriyo sonra da eli acimis bize opturuo evde kim varsa opmek durumunda, cok nazli inanamazsiniz ismini ozellikle naz koymadik nazli olmasi dedik ama nafile ne olsa dk.da bir elini opuyoz nazli kizin . bayram oncesi el opturmeyi de ogrettik ama alnina koyamiyo henuz.

allah seni emi cimcime .. merve el öpmüyo ama o da öptürüyo .. ewet çok nazlılar .. hasta filan olmadan şu bayramı atlatsak bi de ..

bir ara resmini koysana kızçenin alevcim büyümüştür eminim..

herkese iyi bayramlaaaaaarrrrrr tüm bıdışları cımcırıyom öpüyom ısırıyoomm opuyorumnanaktan

montessori eğitimi

merhaba kızlar a.s. yukarıda linke bir göz atın.
duru bebekken bakmıştım bende hoşuma gitmişti ama o zamanlar pek bişey yapamamıştım,şimdi bişeyler yapabiliriz.bloglardaki anneler çok yaratıcı neler yapmışlar bizde çocuğumuzun ayına uygun değişik bişeyler yapabiliriz.örneğin baklagilleri oyuncak olarak kullanmak hiç aklıma gelmemişti.burda mercimekten irmiğe fasulyeye kadar bi sürü aktivite var.
hemen bugün en basitinden bi dondurma kutusunun üstünde küçük bi delik açtım anca fasulye geçecek kadar oda biraz çabayla ve 25-30 tane fasulye koydum bi kaseye.önce gösterdim tek tek attım sonra devamını duru getirdi çok hoşuna gitti baya oyalandı.delik küçük olunca büyük fasulyelerde biraz zorlandı.az fasulye kalınca onları tek tek yere koydu sonra tekrar kaseye aktardı en sonundada kutuya atarak bitirdi.
yumurta kutusundan tutun,pamuk,maşa,kürdan,ayakkabı kutusuna kadar pek çok materyalden değişik ve eğitici oyuncaklar yapmışlar.maus altlıklarından yapboz yapmışlar örneğin.benim çok hoşuma gitti açıkcası.sizinlede paylaşayım istedim.

bende kk daki montessori eğitimi bölümünde yaptılarımı paylaşıyorudm. burayada göz gezidiriyorum ama oyuncak yapamıyorum vakit yok ama çok fikir edindim çok güzel bir eğitim şekli .hatta eğitimin kitabını aldım onuda çok beğendim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…