iremde son zamanlarda yemesi baya azaldı çok üzülüyorum( akşama kadar üç öğün zorla yediriyorum.. eskiden daha fazla yemesin diye oyalıyodum kaşığı ağzına bir saniye geç götürsem ağlıyodu şimdi peşinde koşarak dikkatini dağıtarak yediriyorum... üç öğün çok az dimi kızlar ( aralarda eline meyve filan veriyorum ama kuş gibi yiyo onlarıda ağzında küçük küçük biriktirip sonra püskürtüyo yerlere
ben de strateji üretmekte zorlanıyorum bazen çok öfkeleniyorum çünkü..
ne yapman gerektiğini bilemicem cnm ama bunlara yüz verirsek bizi süpürge gibi kullanacakları çok açık ..klava:
merveye bi haller oldu.. kudurdu kısaca :mymeka: bu ne yaa hiç d.tü yerinde durmuyo neye nereye saldıracak onu düşünüyo fin fin .. huyu değşti resmen bişey oldu benim kıza şımardı dili dışarda tottosunu sallaya sallaya dolanıyo .. illa ki kendini sevdirecek öptürecek .. tam anlamıyla bir cadı .. vay başıma :a015:
merveye bi haller oldu.. kudurdu kısaca :mymeka: bu ne yaa hiç d.tü yerinde durmuyo neye nereye saldıracak onu düşünüyo fin fin .. huyu değşti resmen bişey oldu benim kıza şımardı dili dışarda tottosunu sallaya sallaya dolanıyo .. illa ki kendini sevdirecek öptürecek .. tam anlamıyla bir cadı .. vay başıma :a015:
ne güzel anlatmışsın kızzz ısırasım geldi mervoşuu:)) bidaha bu zamanlarını istesekde yaşamıcaz feridecim tadını çıkar.. ben çok eğleniyorum.. bazen bunaldığım zamanlarda oluyo tabi ama ireme yansıtmamaya çalışıyorum...
mervoşum çok uslu çocuklardandı o da kudurduysa offf ne yapacağız biz. Ben de başedemiyorum gerçekten ne aklına ne hareketlerine yetişebiliyorum. Anneannesi ve dedesi çok şımartıyor orada kaldığımız günün ertesi günü kendne gelemiyor.
mervoşun a sallanana totosunu dışarıdaki dilini ısırırım cası kızım benim.
evet çok hareketli daha da hareketlendi ve özgürleşti sorma.
canım bence bunu öğretmemiz çok zor. Benimki bir de inat yapıyor yapma dediğim şeyleri de yapıyor yasak falan koyamıyorum hiç bir şeye. Ayrıca eskiden dışarıda yanımdan çok ayrılmazdı şimdi başını alıp gidiyor. Dışarıda yemekteysek mama sandalyesi varsa iyi yoksa hiç oturmak yok bize kaçıp duruyor.
ama herşeyi anlıyorlar fena şeyler dışarıya alışverişe gidiyoruz sepete oturtuyoruz onu babası yada ben sepetin başından ayrılsak bağırıp çağırıyor ben gidince annnnneeeeee babası gidince baaabaaaaa bir de koca sesi varki sormayın benden gür sesi tüm market geliyor senin bağıran sesini yerim falan diyorlar. Ben gideyim çayı getireyim diyorum sephayı taşıyor önümüze yemek yiyeceğiz diyince mama sandalyesini getiriyor gidip çekmeceden önlüğünü getiriyor, zamaneler leb demeden leblebiyi anlıyorlar. kıyafet seçip giy diyor bi de. gözüm korkuyor gittikçe başetme konusunda :))
ayyy Allah im cok tatlilar :) Zeynep Duru da bu aaralar nerdesin=e-de-cin seklinde soyluyor. thank you = te yu seklinde soyluyor. yari Turkce yari ingilizce idare ediyoz:))) hic yemek yemiyor tek sikintimiz bu memeyi kescez belki alisir yemek yemeye.. kafasina estimi bi tane geciriyo sonra da eli acimis bize opturuo evde kim varsa opmek durumunda, cok nazli inanamazsiniz ismini ozellikle naz koymadik nazli olmasi dedik ama nafile ne olsa dk.da bir elini opuyoz nazli kizin . bayram oncesi el opturmeyi de ogrettik ama alnina koyamiyo henuz.
montessori eğitimi
merhaba kızlar a.s. yukarıda linke bir göz atın.
duru bebekken bakmıştım bende hoşuma gitmişti ama o zamanlar pek bişey yapamamıştım,şimdi bişeyler yapabiliriz.bloglardaki anneler çok yaratıcı neler yapmışlar bizde çocuğumuzun ayına uygun değişik bişeyler yapabiliriz.örneğin baklagilleri oyuncak olarak kullanmak hiç aklıma gelmemişti.burda mercimekten irmiğe fasulyeye kadar bi sürü aktivite var.
hemen bugün en basitinden bi dondurma kutusunun üstünde küçük bi delik açtım anca fasulye geçecek kadar oda biraz çabayla ve 25-30 tane fasulye koydum bi kaseye.önce gösterdim tek tek attım sonra devamını duru getirdi çok hoşuna gitti baya oyalandı.delik küçük olunca büyük fasulyelerde biraz zorlandı.az fasulye kalınca onları tek tek yere koydu sonra tekrar kaseye aktardı en sonundada kutuya atarak bitirdi.
yumurta kutusundan tutun,pamuk,maşa,kürdan,ayakkabı kutusuna kadar pek çok materyalden değişik ve eğitici oyuncaklar yapmışlar.maus altlıklarından yapboz yapmışlar örneğin.benim çok hoşuma gitti açıkcası.sizinlede paylaşayım istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?