montessori eğitimi
merhaba kızlar a.s. yukarıda linke bir göz atın.
duru bebekken bakmıştım bende hoşuma gitmişti ama o zamanlar pek bişey yapamamıştım,şimdi bişeyler yapabiliriz.bloglardaki anneler çok yaratıcı neler yapmışlar bizde çocuğumuzun ayına uygun değişik bişeyler yapabiliriz.örneğin baklagilleri oyuncak olarak kullanmak hiç aklıma gelmemişti.burda mercimekten irmiğe fasulyeye kadar bi sürü aktivite var.
hemen bugün en basitinden bi dondurma kutusunun üstünde küçük bi delik açtım anca fasulye geçecek kadar oda biraz çabayla ve 25-30 tane fasulye koydum bi kaseye.önce gösterdim tek tek attım sonra devamını duru getirdi çok hoşuna gitti baya oyalandı.delik küçük olunca büyük fasulyelerde biraz zorlandı.az fasulye kalınca onları tek tek yere koydu sonra tekrar kaseye aktardı en sonundada kutuya atarak bitirdi.
yumurta kutusundan tutun,pamuk,maşa,kürdan,ayakkabı kutusuna kadar pek çok materyalden değişik ve eğitici oyuncaklar yapmışlar.maus altlıklarından yapboz yapmışlar örneğin.benim çok hoşuma gitti açıkcası.sizinlede paylaşayım istedim.
kızlar dünde mercimekten oyun yaptık.geniş iki salata kasesinin birine biraz mercimek koydum tahta bi kaşıkla bi tabaktan diğerine aktarmaya çalıştık.önce ben gösterdim tabi peşime o taklit etmeye çalıştı.bazen yarım kaşık alabildi bazende tek bir mercimek tanesi aktardı :) alması zor hale gelince öteki kapa çevirip boşalttık.değişik geldi mercimekler herhalde karıştırdı,avuçladı,sofra örtüsüne dökülenleri toplamaya çalıştı.tabi bi süreden sonra cıvıdı etrafa savurmak istedi kaldırma zamanı geldiğini anladım :) bugünde yerden bikaç mercimek tanesi bulmuş meymi meymi diye bana getirdi :))
bunuda blogta görmüştüm.irmiğide bi tepsiye boşaltıp şekil yapıyolardı parmaklarıyla onuda artık yarın yaparız:)
annem tvde görmüş bebekler için iki üç kalemi bantla yapıştırıp bebeğin hepsiyle yazmasını sağlarak çizilen renk karışımları bebeğin hoşuna gidermiş diye. bizde oynadık bugün yapıştıraraktan gökkuşağı gibi oluyor çok zevkli.
birde yazı tahtaları var plastikten onlar daha kullanışlı. bir tarafından siliniyor şu mıknatıslı demir tozlarıyla yapılanlardan. yanlarda çiçek at figürü olanından var bizde. onunlada kalıp yapılıyor. boya kalemlerinden önce onlardan alabilirsiniz hem silmesi kolay hem kalemle başka yere yazamıyor.
sibelcim şimdi internetten baktım senin için ben mağazada 25 tl.ye görmüştüm daha önce ama şimdi internetten baktım aynı özellikte daha uygunlarıda var.google'den yıkanabilir boya diye aratırsan çıkıyor.
canım bahsettiğin yazı tahtasından geçen ay aldım baya yazdı çizdi ama şimdi biraz özelliğini kaybetti sanki çizgiler belli belirsiz.. yanındaki kalıplarıda tahtayı aldığım gün çöpe attım çünki allah muhafaza yutar filan mıknatıs yani sonuçta göze alamadım onlarla oynamasını...
ayşegülcüm çok güzel paylaşımın çok sağol akşama eve gidince deneyeceğim canım sağol mucks..opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?