Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

daha önce de dikkatimi çekmişti bu eğitim ama öle üssten bi göz atmıştım sitesine.. bu akşam irem uyuduktan sonra daha detaylı bakıcam canım saol..
az önce fasulye oyununu oynadık iremle:)) kaseye fasulyeleri koydum... boş fanta şişesine fasulyeleri teker teker atmaya başladım sonra iremde benle atmaya başladı.. fasulyeler çok minik olduğu için eline ikişer üçer tane alıp öle attı zilli:)) sonra altına serdiğim örtüden dağılan fasulyeleri topladı kaseye koydu ve kaseyi kafama geçirmek suretiyle fasulyeleri tekrar döktü:)) sonra tekrar döktü ve tekrar topladı:)) 15 dakika oynadık... ikimizde eğlendik....

ayşegül çok güzel bir paylaşım tşk. ederiz cnm.. biz de fasulye oyunu oynadık ama merve çabuk sıkılıyo her şeyi hemen eskitiyo .. nasıl vakit geçireceğimi şaşırdım .. 5 dk. sonra fasulyeleri ağzına doldurmaya başladı :sinifsinif:

kızlar dünde mercimekten oyun yaptık.geniş iki salata kasesinin birine biraz mercimek koydum tahta bi kaşıkla bi tabaktan diğerine aktarmaya çalıştık.önce ben gösterdim tabi peşime o taklit etmeye çalıştı.bazen yarım kaşık alabildi bazende tek bir mercimek tanesi aktardı :) alması zor hale gelince öteki kapa çevirip boşalttık.değişik geldi mercimekler herhalde karıştırdı,avuçladı,sofra örtüsüne dökülenleri toplamaya çalıştı.tabi bi süreden sonra cıvıdı etrafa savurmak istedi kaldırma zamanı geldiğini anladım :) bugünde yerden bikaç mercimek tanesi bulmuş meymi meymi diye bana getirdi :))
bunuda blogta görmüştüm.irmiğide bi tepsiye boşaltıp şekil yapıyolardı parmaklarıyla onuda artık yarın yaparız:)

bizde aynı oyunu mercimek kuru fasulye nohut vs tüm kuru bakliyat kavanozlarını indirip yapıyorduk. her besinden farklı ses çıkıyor oda çok seviyor. küçük tuzluğa hepsinden koyup şıkırdatıyoruz.doldur boşalt oyununu artık gerçek hayata aktardık :))) bugün eriştesini kendi doldurdu kabına sonra bizimkielrden aldı sonra bize verdi vs vs.ortalık darma duman her sofrada elbette...
mutfakta yanımdayken büyük su bidonuna ceviz doldurur lego atar kalem atar. sonra döker.toplar geri atar bence çok sıkıcı ama o büyük bir iş yaptığını düşünüyor sıkılmaya başlayınca bence salondan küçük arabalarınıda getirip atmalısın diyorum koşup getiriyor.
iki gündür raylı trenimizin raylarını kendi birleştirmeyi öğrendi yuvarlak yapamıyor ama hepsini ince uzun birleştiriyor. sonrada trenini ititiriyor.
yeğenimde çok hoşuma giderdi ona yeni bir oyuncak alsam bir hafta onunla uyurdu şimdilerde uras her gece yatmaya giderken elinde mutlaka bişi oluyor iki gündür raylarımız var:))))
bol bol karalama yapıyoruz.su bazlı silince çıkan kalmeler aldık. bide gıda boyalı yesede bişi olmuyo.

afacan uras :) resimlerinide gördükya şimdi sen yazınca gözümde canlandı çok şeker ama kuzu.
duruda legolarını baya takıyo artık çok hoşuma gidiyor daha bi büyümüş geliyo gözüme lego takıp çıkarırken :)

o boyalardan görmüştüm,biraz pahalı bulmuştum almamıştım ozaman.gerçekten güzel ama heryerden çıkabiliyor ve yenebiliyor olması :)

ayyy saol yaa yarınki oyunumuz hazır demekkii:)) ama benim halılarım ipli olanlardan.. arasına bişey girdimi araki bulasın.. bide mercimekleri etrafa saçarsa vay benim halime:))
bu arada su bazlı boyaları nerde gördün ayşegül fiyatı ne kadardı canımm? bizim badanamız yeni sayılır.. o yüzden ireme boya kalemi almadım.. alsam duvarları mahfeder birilerinin dilinden de kurtulamam:)) eğer silinince çıkan bişeyse ve çok uçuk fiyat değilse düşünebilirim...

sibelcim şimdi internetten baktım senin için ben mağazada 25 tl.ye görmüştüm daha önce ama şimdi internetten baktım aynı özellikte daha uygunlarıda var.google'den yıkanabilir boya diye aratırsan çıkıyor.

kızlar dediğiniz oyunları oynamaya çalıştım fasülye nohut ve kabuklu fındıkla benimki hepsini ağzına atıyor
yıkanabilir boyalara baktım ben de bebekler için yuvarlak uçlu ve gövdeli olanlar varmış ilk boyam diye geçiyor 19 liraydı 8 tane. daha uygunları var ama onlar yuvarlatılmışlardan değil farketmez bence. Çok kullanışlı gibi geldi böyle birşeyin varlığından haberim bile yoktu sağolun.

annem tvde görmüş bebekler için iki üç kalemi bantla yapıştırıp bebeğin hepsiyle yazmasını sağlarak çizilen renk karışımları bebeğin hoşuna gidermiş diye. bizde oynadık bugün yapıştıraraktan gökkuşağı gibi oluyor çok zevkli.
birde yazı tahtaları var plastikten onlar daha kullanışlı. bir tarafından siliniyor şu mıknatıslı demir tozlarıyla yapılanlardan. yanlarda çiçek at figürü olanından var bizde. onunlada kalıp yapılıyor. boya kalemlerinden önce onlardan alabilirsiniz hem silmesi kolay hem kalemle başka yere yazamıyor.

canım bahsettiğin yazı tahtasından geçen ay aldım baya yazdı çizdi ama şimdi biraz özelliğini kaybetti sanki çizgiler belli belirsiz.. yanındaki kalıplarıda tahtayı aldığım gün çöpe attım çünki allah muhafaza yutar filan mıknatıs yani sonuçta göze alamadım onlarla oynamasını...

saol canım hemen bakıcam... bu arada mercimek oyununu pek beceremedik.. elini tutup yönlendirdiğim zaman yapabiliyo ama diğertürlü elindeki kaşıkla mercimekleri karıştırıp sonra etrafa savurmayı daha çok sevdi:)) irmiktende pek umutlu değilim ama denicem bi bakalım.

ben fasulyeyi kaseye koydum eline kaşık verdim boş kaseye dök dedim .. bir iki kaşık tutmasını öğreniyo sanki.. iyi bir alıştırma bence de .. yazı tahtasını kızım sevmedi ilgisini çekmedi.. ben de mıknatıslı şekilleri hemen kaldırdım küçükler çünkü tehlikeli bence de .. şekil yapamıyo sadece karalıyo merve kalemle .. çabuk sıkılıyo herşeyi hemen tüketiyo .. nasıl oyalayacağımı şaşırıyorum .. bir an önce yaz gelse rahtaça dışarı çıkabilsek

kalemlerden de pek umudum yok ama bakarız rastlarsam alırım ..

merve dagul dugul devamlı konuşuyo eliyle de anlatıyo .. bazen bişey söylüyo apışıp kalıyorum .. herşeyi de anlıyolar artık.. babasıyla konuşurken maydonoz oluyo illa.. onun sesinden birbirimizi duyamıyoz.. cadıııı .. :asigim:

ayşegülcüm çok güzel paylaşımın çok sağol akşama eve gidince deneyeceğim canım sağol mucks..opuyorumnanaktan

aynen canım ben alalıda 2-3 ay olmuştur yazdı çizdi biraz sonra özelliğini kaybetti tahta soluk soluk yazmaya başladı şimdi oyuncak sepetimizde öyylece duruyor.bende ufak parçaları kaldırdım nolur nolmaz diye.

ayşegülcüm çok güzel paylaşımın çok sağol akşama eve gidince deneyeceğim canım sağol mucks..opuyorumnanaktan

ne demek canım rica ederim bende başlarından kopya çekiyorum:icecream:

noldu kızlar bebişler ne çabuk uslandı kimseden ses çıkmıyor kaydirigubbakcemile3

ya bendemi kaldırsam o küçük parçaları benim maymun yemekle arası olmadığı için tadına bile bakmıyor ama genee kaldırayım bari...bugün yuvarlak çizmeyi öğrendiğini gördük denkgelişmi oldu bilmem.o nedir dedim attı dedi. topa attı diyor. çok şaşırdık eşimle abla öğretmiş sanırım.
uras çok seviyor tahtasını hemen getirip araba aydede salyangoz yap der. eve yeni biri gelse hemen tüm oyuncaklarını göstermeye kalkışıyor iki laf ettirmiyor onunla oynamak istiyor elinden tutup sürüklüyor bu gidişle üç beş geleninde ayağı kesilecek görende hiç oynamıyoruz sanacak:)))
bugün oyun hamuru aldım.(aslında yarın yeğen gelecek o çok seviyor ona almıştım şevval urası oynatmaz diye hevesi gitmesi açısından.) kurabiye kalıplarımdan aydede ve yıldızla kalıp çıkardık hoşuna gitti yemeye bile kalkışmadı hata bir ara dokununca sevmedi mıncıklamayı yemek sandı yenmez o deyince rahatlayıp oda kalıp çıkardı ama henüz erken sanırım çok ilgisini çekmedi yeğen oynarken ellemek istiyordu bakalım yarın akşam beraber oynarlar(verirse şevval) şevval urası çok kıskanıyor asla anne anneye dokundurtmuyor boş anında da iki tokat geçirip gidiyor:)))
birde gene bugün şevvale diye almıştım oynayalım dedik büyük küçük kavramlarının olduğu ahşah yapbozlar. araba ve ördek ilgisini çekti kavramları anlayamadı ama iki arabayı yanyana getirip taktı daha çk puzzle takma işini sevdi.
bunlar işin güzel kısımları diğer kısımlarda şımarığız tabii koşmacaya meraklı kurcuklamaya.garip garip dans hareketleriyle oynuyor eğilip kalkıyor felan çok komik. dönüyor kendi etrafında sonra atılıp gidiyor.

uras maaşallah aştı kendini yani.. yuvarlaklar filan ressam mı olcek nee :)

kızlar merve oyuncakalrıyla oynamıyo yaa.. hemen sıkılıyo.. devamlı dibimde .. çok sıkılıyorum bu hallerinden .. çekyata iki uzanim diyorum hemen geliyo üstüme yatıyo.. rahat vermiyo .. ben de yere iniyorum düşünün uzanmak için .. resmen tutkun bana ... bi de kardeşi gelince nolucak şimdiden düşünüyorum yani...

bu sabah geldi yanımda yatıyoruz rüyasında beni mi gördü ne anne anniii dedi 2 kez..

ha bi de ne bilmiş bi şey yapmim filan anne yaaaaaaa diyorrrr :roflol::asigim:

haha maaşallah urasa canım valla yuvarlak çizen ilk temmuz bebeği oldualkisalkisalkis

duru hala karalama aşamasında.ben güzel resim yaparım inşallah bana çeker.ben bu konuda bişey yapamadım ama kızım yetenekli olursa sonuna kadar desteklerim.

feridecim hepsi biyerden sonra sıkılıyor canım hep yeni şeyler istiyorlar.bende normalde bütün oyuncaklarını dökmüyorum hergün bikaç oyuncak veriyorum ama bazende döküyorum çok seviniyor baya oyalanıyor o zaman.işte bazen karalama yapıyoruz ben şekiller çizip ona anlatıyorum.bazen tencere tava oyuncağımız oluyor bazen ütü :)) ayy ne kadar bazeeennn demişim:roflol:.
evdeki oyuncak potansiyeli olan herşeyle oynuyor duru.şarjlı el süpürgesiyle güya yerleri çeker vuuuu diyerek :) kimi zaman tavaya su koyup yemek pişirir,bazen emziğini ağzına takıp kucağımda keyif yapar.yemeğiydi uykusuydu oyunuydu derken akşam oluyor zaten o zamanda babasıyla zaman geçiriyor.

senin işin biraz daha zor tabi şimdilik dinlenmeye ihtiyacın oluyor merveninde ilgiye ihtiyacı olunca istekler çakışıyor.ama bikaç ay sonra hamileliğin zor dönemini atlatınca daha kolay olacaktır herşey.:1hug:

kızlar yaa ev işlerini nasıl yapıyosunuz.. bulaşık makinesini bile 1 saatte boşaltıyorum.. makinenin içine girmek istiyo sonra anne anne diye bacaklarıma yapışıyo kucağıma gelmek istiyo.. alıyorum kucağıma biraz oynuyoruz sonra biraz iş güç yapıyorum ama yine geliyo anne anne diye... çok üzülüyorum böyle olunca.. sonra oyuncaklarının başına gidiyoruz oynuyoruz bi süre sonra ağlıyo mızıldanıyo çok sıkılıyo.. tv yi açmıyorum artık. yemek yedirirken zorlarsa beni o zaman açıyorum rahat yedirebilim diye. tabi akşam babası gelir gelmez ilk işi tv açmak oluyo o ayrı.. yanii sıkılıyoo evde çok.. napmam lazım yaa her gün yeni bir oyunda üretemiyorum(

sibelcim genelde ev işlerini duru uyurken hallediyorum günde ort. 2 saat kadar uyuyor oda yetiyo zaten. elek.süpürgesini duru uyanıkken çalıştırıyorum biraz zorluyor beni ama idare ediyoruz.paspası uyurken yapıyorum çünkü suyla oynamak istiyor.bulaşık mak.genelde uyurken hallediyorum ama oyuna dalmışsa hemen 10-15 dk. aradan çıkartıyorum.bu süre zarfında yanıma gelirse eline çayd.leğen v.s. veriyorum bitirene kadar oyalanıyor.çamaşır işinide genellikle akşam uyuttuktan sonra hallediyorum.öyle yuvarlanıp gidiyoruz işte :) emekleme ve ilk yürüme zamanlarında çok zor oluyordu o uyanıkken hiçbir iş yapamıyodum şimdi az çok laftan anlıyor.çok hareketli ve yaramaz bi çocuk değil biraz karıştırma huyu var işte o kadarda olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…