Bebeklerimiz ve Biz

Selam fıstıklar...
Herkese mutlu, huzurlu bir hafta dilerim.
Bizim haftasonu baya yoğundu. Cumartesi annemde iftardaydık bütün kardeşler...
Bu arada erkek kardeşimin bebişin cinsiyeti belli oldu. Oğluşu oluyormuş. Yine kızım tek kaldı prensesliğe devam.
Pazar günüde domates almıştım onları yaptım. Kışlıklarım hazır Rabbim ağız tadı ile yemeyi nasip eder inşallah...
Yelizim, Elifim ne güzel haftosonunuz kuzularla dolu ve sakin geçmiş. Çalışınca acayip iyi geliyor böyle saadetler...
Zehram 14,5 kere maşallah Zeynoma inşallah böyle devam eder. 1 hafta 10 güne kadar çözersiniz Allahın izniyle...
Betülcüm sanada şimdiden kolay gelsin Menü güzelbencede Yelizin dediği gibi semizotu daha iyi olur.
Kadişim sanada çok ama çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Ah bu çocuklara 2 göz yetmiyor 4 bile az geliyor...
Bizimde sahur çok karışık oluyor. Kociş mutlaka yemek ister ben asla yiyemem kendime kahvaltı hazırlarım. Anlayacağınız baya yorucu oluyor gecenin bir vakti bukadar hazırlık...

Sevilim hoşgeldin canım, ooh aile saadeti yaşanmış haftasonu benimde anacım çağırdı ama gitmedim. demek bebek erkek.
Ohh ellerine sağlık. Valla bana evde olmak inanılmaz iyi geldi hem zihnen hem bedenen çok dinlendim.

selamlar ben yeni üyeyim burdan cok faydalanabileyimi düsündüm bende yeni anneyim 4 ay bi 1 haftalık kızım var

sevil hoşgeldin canım nasılsın kızın nasıl?bebeğinizde erkekmiş.Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin.
mecbue sende hoşgeldin aramıza.Allah bağışlasın yavrunu.

Sevilcim hoşgeldin canımm sağol canım öle vallahi 10 göz olmak lazım bunlara 4 gözde az bu cadılara
hafta sonunuz ne güzel geçmiş herkes bir arada
bebişinizin cinsiyeti belli olmuş gözünüz aydın sağlıkla kucağına alır inş.

bizde bizim geline diyoz çok gecikmeden bebiş istiyoruz onlar uzun zaman düşünmüyorlar bizde diyoz hala olmak istiyoruz annem diyor erkek olsun ben diyom kızzz gelin diyor siparişleri verin bakalım :)

geçen ayy soğuk almıştı herhalde gününede var ilaçta kullanıyor annem tutturmuşki test alalım yapalım hamilesindir diye test yapmışlar tek çizgi çıkmış aaa annem demişki aa tekizdi dilek ikiz değil okadar güldükki sanki ikiz olup olmadığı teste çıkıyor.kaydirigubbakcemile3

Şimdi oyun zamanı

Oyun çocuğun öğrenmesi için bir araçtır. Bu yolla çocuk sebep-sonuç ilişkisini icat etmeyi, problem çözmeyi ve yaratıcılığı öğrenecektir. Oyun iki işlevi yerine getirir. Bunlardan ilki toplumsallaşma, diğeri de kişilik gelişimidir. Ayrıca çocuk, oyun yoluyla paylaşmayı ve sosyalleşmeyi de öğrenir.

3 yaşına doğru “ben” kavramı yerini “biz” kavramına bırakır. Çocuk, 2-3 yaşları arasındaki bir yıl boyunca oyun oynayarak soyut kavramları öğrenmeye başlar.

Örneğin, bir kutuyu bir yatak ya da kamyon gibi düşünerek sembolik oyun oynamaya başlar. Böylece bir şeyi taklit edebilme ve rol yapabilme becerisini kazanır.

Çocuk hayale dayalı oyunlarda, kendi deneyimlerini dile getirerek problemlerini çözmeyi ya da korkularını yenmeyi başarabilir. Saldırganlık davranışı yine oyun kanalıyla boşalır.

Anne-babalar bu oyun sürecine sadece seyirci kalmamalı, çocuğun bir şeyler yapma coşkusuna olumlu tepkiler gösterip, onu desteklemeli ve cesaretlendirmelidirler. Çocuğun yaptığı bir etkinliği bir soruyla, bir öneriyle birazcık geliştirmesi onun aklını ve bilgi toplama yetisini daha da iyi kullanmasına yardımcı olur.

Anne ve babalar çocuklarına oynamayı kolaylaştırmak için üç altın kuralı iyi öğrenmeli ve uygulamasını bilmelidirler. Bunlar; ortadan kaldırma, toplama ve dinlemedir.

Ortadan kaldırma: Çok fazla oyuncak çocuğun hem dikkatini dağıtıp aklını karıştırır hem de yaratıcılığını engeller. Eğer ortalıkta on tane oyuncak ayı varsa, çocuk seçimde zorlanır ve hiçbiri onun gerçek oyun arkadaşı olamaz. Bu nedenle oyuncakların bir kısmını ortadan kaldırmak ve dönüşümlü olarak ortaya çıkarmak doğru olur.

Toplama: Küçük çocuklar karışık bir odada, doktorculuk oynamak için gereken malzemeleri seçmekte zorlanırlar ve bundan vazgeçerler. Bu nedenle gereksiz olan oyuncaklar toplanmalıdır. 2-3 yaşındaki çocukların oyuncaklarını çoğu zaman anne-babalar toplamalıdır. Fakat bunu yaparken çocuktan da yardım istemeyi unutmamalıdırlar.

Dinleme: Çocukların oynamayı öğrenmesi için anne-babalar onu dinlemeyi öğrenmeli ve istemediği bir oyunu oynaması için onu zorlamamalıdırlar. Çocuğunuz oyuncak tavşanıyla oynamak istediğinde ona salata yaprakları ve havuç vererek ilgisini arttırabilirsiniz.

Çocuğun hangi oyuncağa gereksinim duyduğunu anlamak için biraz dikkat ve biraz duyarlılık yeterlidir. Bunlar salata yaprakları ya da bir ütü masası olabilir. Çocuğun ütü olarak fırçayı kullanmasında hiçbir sakınca yoktur.

Unutmayın; çocuklarınıza “Hadi git oyna ve beni rahat bırak”gibi cümleler söylemeyin, çünkü bu tür emirlere kesinlikle tahammül edemezler. Bunu kendilerine verilmiş bir ceza ya da anne-babadan uzaklaşma olarak algılarlar. Kendilerini tekrar oyuna adapte etmekte oldukça zorlanırlar.

Uzman Pedagog Eda Yelkenci Koçak

sevil hoşgeldin canım nasılsın kızın nasıl?bebeğinizde erkekmiş.Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin.
mecbue sende hoşgeldin aramıza.Allah bağışlasın yavrunu.

Sağolun fıstıklar...
Amin inşallah. Rabbim isteyen herkese tattırsın bu güzel duyguyu...
İrem sultanın uykusu gelmiş. Televizyonu kapattı yastığını almaya gitti. Yatırayım uğrarım yine...

herkese mutlu haftalar dilerim
sakin bir haftasonu sonrasi yine yeni bir haftaya basladim

mecbue hoşgeldin aramiza...

herkeşler gelmiş..
hoşgeldiniz kızlar...
sevilcim kışlıkları afietle yiyin cnm
bebişinizde sağlıcakla doğsun inş...

yelizcim sizin bebeğinizi de allah analı babalı büyütsün cnm..
yazmayı unutmuşum kusura bakma hayatım

baktiniz mi betul ewe? insallah olur ew sahibi olursun canim ...

kadis coook cok gecmis olsun aman dikkaaaaat

selamlar canlar..
ramazanı şerifiniz mübarek olsun..
herkeslere keyifli bir hafta diliyorum..
gerilere de bakamdım ..
umarım herkesler iyidir..

allah analı babalı buyutsun yelizcim

Kadiş geçmiş olsun cnmm..
acil şifalar yezda sultana...
gerçekten verilmiş sadakanız varmışş..
Allah korusun tüm yavruları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…