Bebeklerimiz ve Biz

:))))))))))) eda alemsin sen bacım:)) tarifi almadan mazemeyimi aldın.
Mev.cab teşekkürler canım k.walideme vereyimde yapsın kuzucuğumaa

yok be canım bendeki tarifte aynı böyleydi ama ebru şallının tarifi olduğunu bilmiyordum belki dğeişik birşey diye bekledim.

Bu arada çorba çok güzel oldu kızlar, içine süt koyamadığım için yoğurt ekledim bir lokmada pirinç ekledim kıvam versin diye gayet lezzetli oldu bundan sonra sıksık yaparım kuzuma.

huuuu (eskiden annemler böyle seslenirlerdi o geldi aklıma :)

benim tatlıyı yıkadım uyuttum biraz bakınayım dedim, birazdan da kendimi uyutacağım yarın doktor günümüz:) sen ne yapıyorsun

iyi gecelerrrrrrrrrrrrrr.....

ehhh tabi bu saatte kimse kalmaz senin ne işin var derseniz oğlumun yarın beslenmesinde kek var yaptım hoşuma gitmedi bir daha yaptım onun pişmesini bekliyorum herkeslere iyi gecelr ve şimdiden güzel sabahlar diliyorummmm mirmirmirmir

herkese günaydınlar ve hayırlı cumalar.
bayramın 1.günü benim oğluşumun da doğum günü şimdiden 2 heyecanı birden yaşıyorum daha düngibi doğum yapdığım sancı çektiğim anlar.1 yıl olmuş zaman su misali.

Herkese Günaydın Hayırlı cumalar...
Nasılsınız bakalım ben sersem gibiyim...
Gece deniz öksürükden uyandı..bende yanımıza aldım saat başı yer değiştirdi
bir sağ bir sol aşağı yukarı...Bayram üstü bir öksürüğümüz eksikti...

Günaydınlar nasılsınız bakalım kızlarrr.
kuzucuklar nasıl iyidir inş. umarım hasta olanlar çabucak iyileşir inşallah
semacım nice senelere canım allah hayırlı yaşlar versin

elif kız ruzeye kardeş geliyo olmasınnn sizi gidi yaramazlar sizi :ecrin_bebek::ecrin_bebek::))))))
mevcncım tarif güzel demek lazım kuzular için aslında.
mavice maşallah kız sana gecenin o saatinde kek yapıyosun hamaratım benim

günaydın kızlar....
soytarım çok uykusuzum bende.. ruzede sabaha kadar uyumadı..
ayrıca geçmiş olsun canım..sütünün içine bal katsan iyi gelir öksürüğe...

kadiscim günaydın canım...
umarım kardeş falan değildir...
hiç zamanı değil çünkü...
yukarı çıkınca bi test alayım bari...
gerçi belim karnımda ağrıyo bugün

inş. canım bencede kızın küçük daha yap ağrın varsa mutlaka regl olursun. hava değişiminden olabilir yani gecikmeler strestende olur. bu meretin olmayacak sebebi yokki. neyseki benimki yeni bitti bayrama denk gelmiyo allahtan. zaten o ağrılar insanı mahvediyo zıkkımdan doğum yaptık yine kurtulamadıkki? her kadının çilesi bu ağrılar.

kızlar günaydın
bu sabah oğlum çok huysuzlandı sabah 5-6 gibi mızmızlandı koynuma aldım uyudu 7:30 a kadar tabi ben uyuştum uyuyamadımda neyse kalktık bi iki lokma kahvaltı etti bir kaç yudum meyve suyu sonra bir ağlamak bir ağlamak zor sakinleştidim azcık koynişimde saçlarını okşadım sonra yatağına koydum sesi gelmiyor şimdi bende gidip az kestireyim size bakayım dedim önce haste bebişlere çok geçmiş olsun diyorum reglini bekleyenlere tez zamanda gelmesini diliyor ve öpüyorum hepinizi bebişlerimizide tabii...

herkese günaydın ve hayırlı cumalar diliyorum...

bende regliden yana muzdaribim.... neyse ayşegülcüm saol canım teşekkür ederiz... ama sanırım bayramda beni sıkıntıya sokmak için bekliyor benimki sanırım bu ay yaşadığım stres bana fazla geldi...

mavilim dilerim senin de sadece gecikmedir canım...

ayşegülüm inşallah alinin bir şeyi yoktur.. bayram üstü kötü olur geçmiş olsun canım

soytarı denomuzada çok geçmiş olsun canım... gece öksürüğü pek hayra alamet değil ama mutlaka sende biliyorsundur bence fazla geciktirmeden bayramdan önce bir doktora gösterin canım tez zamanda acil şifalar
kadişçim sen nasılsın canım öpüyorum sninide cadı kızın nasıl bugün

bende gece sabaha kadar öksürdüm dün gitttim doktora farenjitim azmış yine aldım ilaçlarımı çağanında hafif hırıltısı vardı boğazında hafif bir enfeksiyon varmış aldık ilaçlarımızı geldik kullanıyoruz bakalım umarım faydalı olur...

hepinize güzel sohbetler diliyorum gerçi bir iki gündür yine topiğin performasında düşüş var ama neyse bayram rehaveti diyelim ben bügün leyloşuma gidicem önce çağatayı kontrole sonra gezmeye hadin bay bayyyyyy

Sık Kullanılanlarıma Ekle
Google Yahoo Delicious Digg Furl Reddit Blogmarks Blinklist Simpy
12 Ay:
Beslenme :

1 yaşına geldiğinde bebek artık inek sütü alabilir. İnek sütü bazı bebeklerde başlangıçta kabızlığa yol açabilir. Allerji yönünden de dikkatli olmak gerekir.

Halen bırakmadıysa, artık biberonu bırakıp bardağa geçme zamanı da gelmiştir.

Bebek, diğer aile bireyleriyle birlikte sofraya oturup yemekten zevk alacaktır.

3 ana öğün ve sağlıklı ara öğünler vermeye dikkat edin.

1 yaşla birlikte iştah azalabilir, çeşitli gıdalar önerin, ama bebeği zorlamayın. Sevdiği ve sevmediği besinler olabilir, onun tercihine saygı gösterin. Eğer bu kurallara uymazsanız, aranızda çok uzayacak bir savaşa neden olabilirsiniz. Yemek saatlerini savaş haline getirmeyin!
Gelişim:

Tüm bebekler farklıdır, gelişim basamaklarına farklı hızlarda ulaşırlar, karşılaştırmalar yapmayın. Endişeleriniz varsa, doktorunuzla paylaşın.

yürüyen bebekBazı bebekler 1 yaşta yürüyebilirler.

Hızla emekler, tek başına ayakta durur.

Artık anne, baba gibi kelimeleri anlamlı olarak kullanır.

Bebeğe bir şey gösterip ismini söylerseniz kelime dağarcığı gelişir.

Yeni birş ey öğrendiğinde gülümseyip takdirinizi belirtin , bebekler öğrendikleriyle sizi hoşnut ettiklerini gördükçe daha zevkle öğrenirler.

Yürümeye başlayan bebek, etrafını keşfetmek, yeni yerlere ulaşmak isteyecektir. Bu çok normaldir, keşfetmesine izin verin, ancak gözünüzü üzerinden ayırmayın.

Masa örtülerini çekmek, çekmeceleri açmak, cisimleri inceleyip ağza götürmek bebeğin rutin faaliyetleridir.

Halen giyinip soyunurken yardıma gerek duyar.

Başparmak ve işaret parmağıyla cisimleri tutabilir.

Cisimleri içiçe koymaktan hoşlanır.

Basit kelimeleri anlar.

Cisimleri kendince adlandırır.

Kelime ve sesleri taklit eder.

Gelişimi Destekleyecek Oyunlar:

Oyuncak telefonda konuşun.

Başka çocuklarla biraraya getirin.

Kitap okurken kelimeleri tekrarlayın.

Şarkılar dinletin.

Basit yapbozlar yapın.

Onunla birlikte boyama ve çizimler yapın.

İtilen, çekilen oyuncaklar, yumuşa toplar verin.
Duygusal Gelişim:

Bazen negatif davranabilir, uykuya, yemeğe itiraz eder, ağlama krizleri geçirebilir.

Birlikte oynamak için, oyuncaklardan çok insanları tercih eder.

Aile üyelerine derin bir bağlılık geliştirir.

Sizi güldürmekten hoşlanır, bir mizah duygusu vardır.

Yanlış davranınca suçluluk belirtileri gösterir.

Övülen davranışı tekrarlar.

Öfke, neşe, korku gibi duygularını gösterir.

Duygusal gelişime destek olmak için, bebeği olumlu, olumsuz yanlarıyla kabul etmeniz ve onu reddetmemeniz gerekir. Onun verdiği işaretlere karşı hassas olun ve olayları onun açısından da görmeye çalışın.
Disiplin:

Bebek sürekli olarak, davranışlarına koyduğunuz sınırları test edecektir. Ona sevdiğiniz ve sevmediğiniz davranışları belirtin.Onayladığınız davranışı ödüllendirin, takdir edin. Yapması istenmeyen bir davranışta onu durdurun, ' Hayır' deyin ve ortamdan uzaklaştırın. Dikkatini başka şeylere çekin. Koyduğunuz kurallar konusunda tutarlı olun. Bir gün izin verdiğiniz davranışa ertesi gün kızarsanız, bebek sınırlarını bilemez. Öfke nöbetlerinde sakince kendine zarar vermesine engel olun, onu incitecek sözler söylemeyin.
Uyku:

Bebeklerin uyku ihtiyacı birbirinden farklı olabilir.

Günde 12-13 saati uykuda geçirirler.

Gün içinde 15 dakikadan 2 saate dek süren şekerlemeler yapabilirler.

Sizden ayrılmak istemediği için, yatağa gitmek istemez.

Rahatlamak için emzik veya parmağını emebilir. Sevdiği bir oyuncağını yanında isteyebilir.
Güvenlik:

Bebeğe şeker, kuruyemiş, patlamış mısır gibi küçük taneli yiyecekler vermeyin.

Sıcak cihazları, kabloları ortadan kaldırın, prizleri kapatın.

Ocakta, fırında iş görürken bebeği uzakta tutun.

Bebek yakındayken sıcak şeyler yiyip içmeyin.

Bebeğin cildini güneşten koruyun.

Asla bebeği banyoda yalnız bırakmayın.

Su dolu kovaları, kapları hemen boşaltın.

Pencerelerin kapalı olduğundan ve bebek tarafından açılamayacağından emin olun.

Dışarıda oynarken gözünüzü ondan ayırmayın.

Bütün ilaçlar, temizlik malzemeleri, boyalar, kozmetik malzemeleri kilit altında olmalıdır.

Bozuk paralar bebeğin ulaşamayacağı yerde olmalıdır.

Arabada, mutlaka bebek güvenlik koltuğu kullanın.

12 yaş altı bütün çocuklar arabada arkada yolculuk etmelidir.

sağol mavicem iyiyim kızımda iyyi allaha şkür dün akşam ben onu kovaladıkça o kaçtı bağırdı tabi imkeleyerek cadıı hala yürümüyoooo ama oyun oyunamak istiyo sanırım
benim cadıda reklam takıntısı var sizlerinkide aynımı kızlarrr eğer reklam çıkmışsa tv başından ayrılmıyo
o anda orda değilse bulunduğu yerden hızlı hızı glip oturuyo yere izliyo pür dikkat seslensende hiç oralı bile olmuyooo. dalııp gidiyo yaramaz.

aynen canım bu çağlarda böyle oluyorlar başka hiç birşey dikkatlerini dağıtmıyor pür dikkat reklam izliyorlar...ayrıca paylaşım için saol canım

sema24 canımmm kuzuşunun doğum günü kutlu olsun... zaman çok hızlı akıyor.. kuzuna sağlıklı başarılı bereketli ve etrafını hep sevdiklerinin sardığı hayırlı uzunnnnnn bir ömür diliyorum... nice yıllara tatlım

gunaydın ve herkeze hayırlı cumalar dılıyorum
dun çok yogundum mısafırım vardı ayrıcada çok sınırlendım.
alt komşum çok ıyı 16 aylık oglu var onun karsısındakı bayanında 3 aylık bebegı vardı tam ben cay dökmeye gıdiyordum 16 aylık olan oglan dışarıda duruyordu babasıda oglum dışarda öcu varmış bak gel dedı bende evet bak ocu varmış gel oglum ıçerı hadı kapıyı kapatayım dedım.3 aylık bebegı olan kadın ne dese sasarsınız

demezmı bız çocuk gelışımı mezunuyuz çocukları sen öcu var dıyemı korkutuyorsun..bıde herkezın ıçınde sınır oldum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…