Bebeklerimiz ve Biz

:))

güzeldi cnm ya,eglendik çok
akşam da başka arkadaşlar ugradı
yogundu yani
siz neler yaptınız
gitti mi annen=?

ooh bugün tam kabulgünün olmuş. :)
Bizde dışarı çıktı,gezdik biraz.Deniz Ananesini gördü iyice tozuttu. Çok şımarık çoook.Zaten başedemiyordum, gidice ne yapacağım bilmiyorum :))))
Yok canım gitmedi.

dimi ... huyu degisiyor resmen
baska biri warken ewde en sewmedigim sey, benim '' hayır yapma,hayır alma''dedigim seyin baskadi tarafından '' bırak alsın canıııım ne olacak'' tarzi ile zıtlastırılması,bu babası da olabilir farketmez,cok kızarım
sen ne dusunuyorsun ?

Kesinlikle ka-tı-lı-yo-rummmm
Aynen bu babası bile olsa çok kızıyorum.
Hani demiştim ya,sözümü dinlemiyor diye. Annem gelmeden birgün önce buna beni dinlemediği herşey için 1 dklık yatak cezasına başladım. Yatağına koyup odayı terkettim. 1-2-3 Deniz dinlemeye başladı gibi oldu. Heh tamam dedim yavaş yavaş kıvama geliyor,pat annem geldi bütün hepsi alt üst oldu. Ben kızıyorum homurdanıyorum annem "yapma böyle yeliz, gel ananecim"diyince bütün hepsi tepetaklak.Anne yapma lütfen bak hiç beni dinlemiyor siz böyle yaptıkça ben hiç başedemicem,"benim yanımda yapma kıyamıyorum" diyor babasıda öyle benim hayır dediğim " gel kızım ben vereyim sana" diyor kendinileri sewdirmeye çalışıyorlar ama beni ezdiklerinin farkında değilller.

Son düzenleme:
aynen yelizcim
kuralları bilmeli
cocuklarımız we herkes
ama buna coook fazla mudehale etme sansımız yok onlar istemedikce
cunku onlarla yzlnızda kalıyorlar...
kesinle tutumlu kararlı olunmalı...

çok konuştum özelliklede eşimle,böyle yaparak benim kararımı çürütüyorsun.Annemin hayır dediğine babam nasıl olsa evet der düşüncesini şimdiden kafasına koyuyorsun diyorum.Ama yok.
Şimdiden koymak istediğim otoriteyi koyamıyorum. ileride bu işten sıkılacak ve annene sor ben karışmam diyecek.Çık çıkabilirsen. Bu davranış çok yalnış Birinin ewet dediğine diğerinin hayır demesi,Benim veya babasının ewet dediği çok doğru değilse bile bunu çocuğun yanında tartışmamak bile gerekir.Bence.

ewet otorite sart
hem iyi seyler için hem kötü seyler icin
sabah yuzunu yıkayıp dişlerin fırçanması bile bir otorite
yalnızca olumsuzluklar deil
dişlerin fırçalanması lasım '' dedigimizde '' nasıl ki babalar '' amaan yok cnm bu gece de fırcalanmasın '' demiyorlarsa , koltuk tepelerinde oynanmaması içinde aynı kararlılık sergilenmeli..
sadece ornek bunlar...

ama dedigim gibi basetmek için her ferdin aynı tutumu sergilemesi gerekir...
biz genelde esim ile aynı tutarlılıkta dawranmaya özen gösteririrz,ama babanne ya da annanne icin malesef aynı seyi soyleyemeyecigim,
gecen kandilde babannesine gittimizde tutturmuş telsiz telefonu da alacak götürecek DRN,
''hayır alma onu annecim gidiyoruz'' dememe karsın babannesi '' alsın canım calışmıyor nasılsa,alırıs sonra elinden''
ben de onun calışmadıgını biliyorum ama onemli olan nokta o deil,
onemli olan baskasının ewinden bisey götürmeme prensibi..
ama anlayanaa tabi,
anlamayana '' aman bu gelinler de cocukları prensiblerle buyutuyor'' oluyor
gülermisin aglar mısın:))))))))))))))

boyle konuştuguma bakmayın cok bilmiş gibi..
bunları bende bilmiyordum ama her meraklı anne gibi bende arastırıyor , cocgumla beraber ögrenmeye calışıyorum,
her konuda cokta kasmıyorum aslında ama bu cok net bisey..
otoriteeeeeeeeeeee..........

tabiiki, sadece kötüler değil dediğin gibi.
Genelde bizde öyleyiz ama hep kural dışı çıkan eşim olur.Oda eve geç gelmesinden kaynaklanıyor ,özlüyor.
Bazen deniz babaya gitmiyor geldiğinde oda gelsin diye benim hayır dediğim evet diyor.Ne olursa olsun dememesi gerekir çaba sarfetmesi gerekir.Kolayına bu geliyor.Onun kolayı benim en zorum o ayrı buda en önemli mevzuu :))

Bu konuda tek değilmişim. :) hem sevindirici hem üzücü.
Önce şımartıyorlar belli zaman geçtiğinde HAYIRRRR ee oldumu şimdi, o ince çizgiyi kurmaları lazım.
ben bu konuda k.walidenden değildi Ananne teyze baba hala vs den şikayetciyim.Sanırım beni destekleyen tek kişi k.walidem.Yani hayır dediğime kesinlikle Ewet demez. Gel görki sadece onun destek olması yetmiyor işte.

iyi gecelr yeliz iyi geceler tenzile
konu otorite hımmm derin mevzular durum bizde biraz şöyle baba ile bu konuda hem fikiriz ama benim ailem ve eşimin ailesi ile ııhhh... zor bir durum gerçi hakkını yiyemem kaynanam olacak hanımefendi çok fazla müdahele etmemeye çalışıyor ama özellikle benim babamla bayağı sorun yaşıyoruz

Aynen öyle araştırarak konuşarak paylaşarak öğreniliyor birçok şey,içlerinde sana uygun olanları seçip alıyorsun, Uzmanların her "bunu kesinlikle çocuğunuza yaptırın" dediği şey senin yetiştirdiğin çocuğa belki çok aykırı. Her Anne kendi çocuğunda uzmandır. Hepimiz çocuklarımız için en iyisini engüzelini yapmaya çalıştık çalışıyoruz ve çalışmayada devam edeceğiz.

he heee benim o ben yeliz çaktırma ama:)))

ilk aklıma sen geldin eşime bile tenzile ye çıkmış olabilir mi acaba dedim???eşimde nilüferde bir çok tanıdığımız var neden hemen onun adını verdin deyince.'allah söyletti ' dedim :roflol:

otorite konusuna gelince ben çok zorlanıyorum.annemlerde zorlanmıyorum.olar herşeyin farkında.ben hayır deyince kimse ses çıkarmıyor ama eşimin tarafına çok yakın oturuyoruz ve onlarda otorite denen kavram yok.durum biraz vahim.CADIARZU

Ewet işte bütün meselede buya tenzile, dediğime geldik, (eşimin eve geç gelip ona gitmediği için evet demesi)
Annemde öyle teyzeside halasıda...

-ki öylede olur çok şımartan çok sevilir, k.walidem görümcemin oğluna doğduğundan beri binbir şakrabanlıkla yemek yedirmeye çalışır Barış da ananesini hiç sevmez. Seni hiç sevmiyorum anane sen çok kötüsün der her zora düştüğünde.

hoşgeldiniz guzellerrrrr
güle güle gidenler((
kalsaydınız ya......

walla bu mewzular derin mewzular ....

semiha ciddimisin :) ahh keşkeeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…