bebeklerimizin kaç gram olduğunu yazalım mı?

evet streetpit maaşaallah onlara maaşallah ama aranızda en geç doguracak benim yaaa 25 haziran da senağlama

belli olmaz cnm kimin ne zaman doğuracağı hiç üzülme.....nasılsa doğuracaksın hem içinde olmasının keyfini çıkar doya doya valla ben şimdiden biraz üzülmeye başladım doğunca onu karnımdaki gibi olmicak herkesle paylaşmak zorunda kalıcam şimdi bol bol seviyorum sonra diğerlerinden bana sıra gelmicek die çok üzülüyorum(((ama kızdırırlarsa kimseye vermem valla...

sara nur seninle aramızda 4-5 gün falan vardı nasıl 25 aziran anlamadım benim 5 haziran sat göre.

benim kızım normalde 34 hft.6günlük çıkması gerekirken 35 haft.2 günlük çıktı habire ileriye gidiyor ultarasona görede önden gidiyor kilosu 2800gr çıktı .............
bu arada sezeryan günümü aşğı yukarı kesti tabi beklerse dedi normalde haziran 1 ve ya2 diyopr ama daha erkende almak zorunda kalabiliriz dedi .........

bu formun aynısından 1 tane daha yokmu benmı karıstırdım daha yenı yazdım

evet var ama diğerininkinin kilitlenmesi lazım çünkü önce sevce açmış yerimseniben

13 mayıs ta doktora gidicem ve 36haftalık olucak bebişim kızlar çok heyecanlanıyorum ...siz neler yapıyorsunuz yakında doktora gideniniz var mı bebişleriniz nasıl???

15 GÜN DE TAM 13 MAYISA DENK GELİYOR AMA BİZDE EŞİMLE 16 MAYISTA GİDELİM DİYE KARAR ALDIK İNŞALLAH BİR SORUN ÇIKMAZDA GİDERİZ.yerimseniben
13 mayıs ta doktora gidicem ve 36haftalık olucak bebişim kızlar çok heyecanlanıyorum ...siz neler yapıyorsunuz yakında doktora gideniniz var mı bebişleriniz nasıl???

niye sorun çıksın cnm gidersiniz..ben de 16 ya da 15mayıs ta gidicektim ama bizim doktor o günler izinliymiş anca 13e alabildim...

bebeğim 2750 gr 49 cm olmuş.iri olursa diye korkuyordum hani doğum zor oluyormuş ya.artık kilosunun normal olduğunu anladım. haftasına göre iyi değil mi?35 haftalık.

inşallah dediğin gibi canım bir sorun çıkmaz ... gökçencim bence iyi çok iride olmaz gibi geliyor bana tabi iri bebek kavramını kaç kilodan sonra kullanıyorsak artık ...

baktımda internette haftasına göre normal yani iri değil.ama daha önceki haftalarda iri gibi görünüyordu.sağlıklı olsunda önemli olan o. 3800,4000.4500 falan doğan bebekler var ya onlara deniyor yani haftasına göre kilosu ve boyunun fazla olduğu durumlarda iri oluyor heralde dimi?

iyi canım iyi benim bebegimin de kilosu az ama boyu uzun eger gününde dogarsa 55 cm e yakın dogabilirmiş hayırlısı olsun evet streep canım bizim snein ile aramızda bir kaç gün vardı ancak benim yumurtlamam 14 cü günde degil biraz daha geç olmuş bu yuzden ultrosonda olması gereken haftadan ölçümleir küçük çıkıyordu yani bu gelişim geriliği filan degil tamamıyle yumurtlama geç oldugu için ben pkosum ya bundan ötürü bu böyle dr yeni tarih belirledi ama ben 9 haziran a kendimi çok hazırladım bu yuzden 25 haziran sanki seneler gibi gelioyr :çok üzgünüm: öffffffffffff neyse ya saglıkla gelsinde varsın geç gelsin nediyim

ben sormuştum saranur niye 25 haziran diye.neyse tabiki önemli olan sağlıklı olmaları.buarada 17 mayısta tekrar doktora gidicem ve ozaman normal mi sezeryan mı karar vericez.benim doktorum yurtdışına gidiyor benim (5 haziran )doğumdan bir gün önce yaa canım çok sıkıldı ve doğuma girecek diye özele falan gittik şimdi ne olacak bilmiyorum.inşallah doğumum gecikmez de doktorum yaptırır. yada sezeryan olacak artık.off yaa.

ay cnaım kusura bakma lütfen valla yanlışlıkla olmuş özür dileirm şekerim hayırlısı hadi bakalım aama bana öyle gelioyr ki benim bebegim gelemsi gereken tarihde gelecek ben bu 25 haziran a hiç alışamadım zaten :dilcikar: :mymeka: allah yanında olsun inşaallah sezeryan olursa zaten drun yanında olacak hayatım bakalım belli olmaz bbekelrin ne yapacagı kzılar ben de pazartesi dr agidecegim hadi bakalım benim miniş ne yaptı görcez

kızlar bu konuyla alakası yok ama bişey sorcam benim şimdi son adet tarhim 3 eylül buna göre ben şimdi 34+5 günlük hamileiym ancak ultrosondaki ölçümler biraz küçük çıkıyor ama allaha şükür bebegimde bir sorun yok yani gelişim geriliği yok merak ettiğim dr larınız size sat gör emi dogum tarihi verdi ultrosona göre mi benim dr um yumurtlamam geç oldugu için böyle oldugunu söyledi 9 haziran olan tarihi 25 haziran yaptı şimdi bendne 9 ay 10 gün adlı kitapdan baktım şöyle yazıyordu

Hamilelik Tarihinin Hesabı...

Tıbbi hamilelik haftası “son adet tarihiniz’in ilk gününe göre hesaplanır. Hamilelikte yapılacak testler, sizde ve bebekte ortaya çıkan değişikliklerin yorumlanması ve olası doğum tarihi, her zaman “en son adet tarihiniz”e göre hesaplanır.

Tıbbi hamilelik haftası hesabı yumurtlamanın adet döngüsünün 14’üncü gününde olduğunu varsayar. Bazı kadınlarda yumurtlama daha erken (erken yumurtlama) veya daha geç (geç yumurtlama) olabilir. Bu tür durumlarda daha ileri hamilelik haftalarında suni bir “son adet tarihi” oluşturularak takibin bu tarihe göre yapılması gerekebilir.

Sizin hamile kaldığınız tarihe göre yaptığınız hafta hesabı, doktorunuzun belirttiği hamilelik haftasından iki hafta geridedir. Siz doktorunuza örnek olarak “ben tam olarak ne zaman hamile kaldığımı biliyorum ve buna göre 3 haftalık hamileyim” şeklinde yorum yapabilirsiniz; ancak siz, aslında bu verilen örnekte tıbben 5 haftalık hamilesiniz.

Son adet tarihi hesabına göre hamilelik ortalama 40 hafta sürer. Bu sürenin ay karşılığı “9 Ay 10 Gün”dür. Hamileliklerini aylarla ifade etme eğiliminde olan anne adaylarının bazıları bir ayın 4 haftadan, yani 28 günden daha uzun olduğunu gözardı etmekte ve yine doktorun hesaplarıyla kendi hesapları çelişmektedir.

yani o zaman ben 9 haziran damı doguracagım yani gerçekt beklemem gerekn tarih bu şimdi demi siz ne anladınız bundan yoksam ben hayal mi ediyorum ha

canim benimde doktorum ultrasyonda baktiktan sonra hesap etti
benim son adet tarihim 29 agustos ve suan 34+ 6 gunluk hamileyim muhtemel dogum tarihi 8 haziran
ilk gittigimde adet gunumden hesab ederek 7 hafta felandi ultrasyondan bakinca 5 kusur demisdi

ya neyse saglıkla gelsinlerde varsın 1 -2 hafta geç gelsinler yeter ki rabbim sag saglim kavuştursun hayırlı uzun ömürle rversin hem bebeklerimize hemde bizlere onları saglıkla buyutmeyi nasip etsin inşaallah amin

benimde son adet tarihim 28 ağustos netten hesaplayınca 3 haziran çıkıyo doğum ultrasona görede 28-29 mayıs dedi drum ama inşallah 3 hazirand gelir kızım 23 mayısta sınavım war çünkü bende endişe ediyorum tabiii Rabbim zamanında sağlıcakla kavuştursun bizi.... amiiiiiinnnna.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…