kızlar bu konuyla alakası yok ama bişey sorcam benim şimdi son adet tarhim 3 eylül buna göre ben şimdi 34+5 günlük hamileiym ancak ultrosondaki ölçümler biraz küçük çıkıyor ama allaha şükür bebegimde bir sorun yok yani gelişim geriliği yok merak ettiğim dr larınız size sat gör emi dogum tarihi verdi ultrosona göre mi benim dr um yumurtlamam geç oldugu için böyle oldugunu söyledi 9 haziran olan tarihi 25 haziran yaptı şimdi bendne 9 ay 10 gün adlı kitapdan baktım şöyle yazıyordu
Hamilelik Tarihinin Hesabı...
Tıbbi hamilelik haftası “son adet tarihiniz’in ilk gününe göre hesaplanır. Hamilelikte yapılacak testler, sizde ve bebekte ortaya çıkan değişikliklerin yorumlanması ve olası doğum tarihi, her zaman “en son adet tarihiniz”e göre hesaplanır.
Tıbbi hamilelik haftası hesabı yumurtlamanın adet döngüsünün 14’üncü gününde olduğunu varsayar. Bazı kadınlarda yumurtlama daha erken (erken yumurtlama) veya daha geç (geç yumurtlama) olabilir. Bu tür durumlarda daha ileri hamilelik haftalarında suni bir “son adet tarihi” oluşturularak takibin bu tarihe göre yapılması gerekebilir.
Sizin hamile kaldığınız tarihe göre yaptığınız hafta hesabı, doktorunuzun belirttiği hamilelik haftasından iki hafta geridedir. Siz doktorunuza örnek olarak “ben tam olarak ne zaman hamile kaldığımı biliyorum ve buna göre 3 haftalık hamileyim” şeklinde yorum yapabilirsiniz; ancak siz, aslında bu verilen örnekte tıbben 5 haftalık hamilesiniz.
Son adet tarihi hesabına göre hamilelik ortalama 40 hafta sürer. Bu sürenin ay karşılığı “9 Ay 10 Gün”dür. Hamileliklerini aylarla ifade etme eğiliminde olan anne adaylarının bazıları bir ayın 4 haftadan, yani 28 günden daha uzun olduğunu gözardı etmekte ve yine doktorun hesaplarıyla kendi hesapları çelişmektedir.
yani o zaman ben 9 haziran damı doguracagım yani gerçekt beklemem gerekn tarih bu şimdi demi siz ne anladınız bundan yoksam ben hayal mi ediyorum ha