Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

mrb güzel hanımlar epeydir ugramamıştım bikaç gün ogluşu dr a götürdük ayagını alçıoya aldılar bikaç hafta böyle alçıya alınıcak daha sonra bi operasyon yapılacak sonrasındada bi ortapedik ayakkabıverilecek cihazlı dediler bakalım inş düzelir ogluşun ayagı gökcede iyi teyzeleri gene diş çıkarıyo galiba bide ishal olmuştu bende öyle oldum aama geçer gib i oldu ,nş daha iyi olur gökce
sizler nasılsınız
bebekistiyrouz canım bizde sıkılıyoruz gökce zaten bol bol tv izliyo bende fazla vakit bulup onla ilgilenemiyorum :( biz oyun hamuru almıştık ama gökce yemek istşyor kalem verdik bya için duvarı boyamış:( bakalım neler oynuyucaz evde kk da biri yazmıştıkızı 3 yaşındaymış çocuk makası almışlar gazete felan kesiyolarmış sulu boya yapıyolarmış resim boyama yapıyolarmış yapmıyosanaz dene sende bide benim kız tamir anahtarlarını alıp kapılara bisikletine felan tutuyo tamir eder gibi acaba tamirci seti mi alsam napsam:):9:

mrb güzel hanımlar epeydir ugramamıştım bikaç gün ogluşu dr a götürdük ayagını alçıoya aldılar bikaç hafta böyle alçıya alınıcak daha sonra bi operasyon yapılacak sonrasındada bi ortapedik ayakkabıverilecek cihazlı dediler bakalım inş düzelir ogluşun ayagı gökcede iyi teyzeleri gene diş çıkarıyo galiba bide ishal olmuştu bende öyle oldum aama geçer gib i oldu ,nş daha iyi olur gökce
sizler nasılsınız
bebekistiyrouz canım bizde sıkılıyoruz gökce zaten bol bol tv izliyo bende fazla vakit bulup onla ilgilenemiyorum :( biz oyun hamuru almıştık ama gökce yemek istşyor kalem verdik bya için duvarı boyamış:( bakalım neler oynuyucaz evde kk da biri yazmıştıkızı 3 yaşındaymış çocuk makası almışlar gazete felan kesiyolarmış sulu boya yapıyolarmış resim boyama yapıyolarmış yapmıyosanaz dene sende bide benim kız tamir anahtarlarını alıp kapılara bisikletine felan tutuyo tamir eder gibi acaba tamirci seti mi alsam napsam:):9:

mrb canim,
insallah cabuk iyilesir oglusun..Rabbim dermani olmayan dert vermesin.
Ben tv fazla acmiyorum.en fazla gunde 3 cizgi film hakki var.Oyun hamuru hep elinde.kurabiyeler yapiyor,kendince arablar egzozlarini yapiyor.boyamayi sevmiyor ama resim cizdirmeyi seviyor.parmak boyasi ile baskilar yapiyor, ama elleri cok kirlenince yeter yika diyor.kitap okutmayi seviyor..ama iste zaman cok, aktivite az..oyun gurubuna babamiz razi olmuyor.aksam babasi gelince, ogul elinde bezle karsiliyor baba bak siliyorum temiz yaptim.birsey dokulsun supurgeyi alip geliyor,yemek hazirlanacak masayi kuruyor.babasi dedi bu hep kiz isleri yapiyor..eee dedim gunluk evde ne olabilir ki..benden gordukleri..ornek aliyor..gelen yok, biryere gitmiyoruz..hep oyun aktivite olmuyor ev isleri de oluyor.
tamiri oglumda seviyor...ama gercek aletlerle..o baksettigin makasi gordum alsam mi dedim sonra vazgectim.erken, kestiklerinden birsey anlayacagini sanmiyorum.baska seyleride kesmeye kalkisir diye erteledim.
bi tamirci daha, hemde kiz:))
yaa benim oglum da cay fincanlarini,porselen demligime merak saldi..aksamlari siz bekleyin dioyor,sonra basliyor fincanlari demlikleri tasimaya..bardaklara cay koyuyor baba al cay,anne cay..oyuncak cay takimi alsam mi dedim..))sonra da karakterini etkilermi dusuncesinden vazgectim.erkek kiz oyuncaklariyla ne bilim ileride de heveslenirde ..tovbe..
Hava kotu oldu.3 gundur kar ,yagmur..yerler kari gordu erimeye basladi..az gunesi gorunce giyindirdim oglusu kuslara yem atmaya gittik..donuste yaprak toplayarak geldi..cok mutlu oluyor..insallah kis uzun surmez..
Bende kpss ye hazirlanayim diyorum..nasil olacaksa..babamizda ders calisiyor.Ogul kendi takilsa bile kisa sure..ne kadar basarabilirsem artik..
Kimseler ugramaz oldu..

selam...........herkes nasıl.gokce gecmıs olsun canım ıns sıfa gelır ogluna....bebıs ıstıyoruz tabıkı oglun normal anne ne yapıyosa onu yapacak oğlumda yapardı alıssınlar. nolcak..ama oyun grubu ıyı olur babanız herseye cok karısıyo sanırım ama anne cocugunu daha ıyı tanır sana bırakmalı bazı seylerı...aynı yas arkadası yokmu cevrende..........valla kızlar kafayı yıcem cok kavga etmeye basladılar sabır kalmadı bende....yuvaya verdım gecen hafta ıkı gun hasta oldular ılk gunden hala hastalar..off ama verıcem kararlıyım haftada uç gun olsada cok bunaldım...nılo nerdesın denız senay herkesı optum benımkıler artık ne hamır ne kıtap ne boyama yapmıyolar bırbırını ısırıp cımcıklıyolar bagırıp aglıyolar..cıs olayımız bıttı emzıkte cok sukur ama buyudukce sorunlar degısık oluyo herkese ıyı pazarlar

slm hanımlar bende fazla ugrayamıyorum biz ilçede oturduguuz için bi merkeze gidiyoru bi ilçeye geri geliyoruz arada hafta sonları merkeze gidince annemde kalıyoruz onunda neti yok:( ben iyi sayılırım bogazımın agrısı dışında ogluşa dr bu hafta içi operasyon yapıcaz dedi anestezi uygulanıyor:( biz haber vericez dediler gökce nazda gene diş çıkartıyo galiba biraz ishal gibi bide huzursuz gibi :(
onun dışında evet tamirci seti aldım onla biraz oynadı bide balık seti vardı mıknatıslı civilde ordan aldım artık legenlere su doldurup olta ile balık tutarız:) gökce kız degil erkek gibi hiç temizlik sevmiyo oyuncakları toplamıyo ne kadar kızsamda bakalım ilerde kocasına iş yapar die dua ediyom:) bizden böyle mualimcim okula vermişsin kızları hadi gözün aydın abla azda olsa kafan rahatlamıştır:) bebekistiyoruz bence her oyuncaktan oynasın yaşı büyüdükçe ortamı degitikçe zaten erkek ocukları araba top die ölüp bitiyolar :) hepinizi öpüyoruz kib kk dan bi arkadaş son ayına girmişti hamilelikte bebegini kaybetmiş kalp atışı durmuş çok üzüldüm yaa sizlerde dua edin ona sabır versin rabbim 4 . düşükten sonra hamile kalmıştı ve ilk defa bu kadar uzun sürmüş inş yeniden hamile kalır ve kucagına almak nasip olur...

selam hanımlar...herkese selam...

gökçe tam da kara kurdaleyi soracaktım,hiç sevmem.yazının sonnda anladım.herhalde ondan.Allah sabır versin o bayana....dilerim bir daha ya sağlıkla kucağına alır.

kızlar...bu tamir merakı kız erkek farketmiyor sanırım.benim zilli de mutfak dolaplarını söküyor.vidalarını elşme veriyor:1:ben de bir tamir seti almayı düşünüyorum.denizim ayrıca çooook dillendi..maşallah kızıma:nazar:bütün yavrulara maşallah:nazar:

herkese sevgiler....birer öpücük te benden olsun yavrulara:16:

slm hanımlar epeydr kimse ugramıyor hepiniz iyisinizdir inş ben oglumu ameliyat ettirdim ayagındaki egrilikten dolayı tekrar alçıya alındı üç hafta sonra açılıcak ortepedik ayakkabı yapılıcak onu takıcaz galiba iş düzelir .. denizcim maşallah senin kızınada pek akıllı allah s aglık versin inş

selam...........herkes nasıl.gokce gecmıs olsun canım ıns sıfa gelır ogluna....bebıs ıstıyoruz tabıkı oglun normal anne ne yapıyosa onu yapacak oğlumda yapardı alıssınlar. nolcak..ama oyun grubu ıyı olur babanız herseye cok karısıyo sanırım ama anne cocugunu daha ıyı tanır sana bırakmalı bazı seylerı...aynı yas arkadası yokmu cevrende..........valla kızlar kafayı yıcem cok kavga etmeye basladılar sabır kalmadı bende....yuvaya verdım gecen hafta ıkı gun hasta oldular ılk gunden hala hastalar..off ama verıcem kararlıyım haftada uç gun olsada cok bunaldım...nılo nerdesın denız senay herkesı optum benımkıler artık ne hamır ne kıtap ne boyama yapmıyolar bırbırını ısırıp cımcıklıyolar bagırıp aglıyolar..cıs olayımız bıttı emzıkte cok sukur ama buyudukce sorunlar degısık oluyo herkese ıyı pazarlar

Muallim abla biz iyiyiz cok sukur...ugramaz oldun:ssz:gecmis olsun kizlara..Esimde bu yuzden gondermiyor.3 yas oncesi bagisiklik zayif,cabuk hastalanir,seneye dedi..karsi blokta park arkadasimiz var.onunla iyi anlasiyor.haftada 1-2 gorusuyoruz,cok mutlu oluyor.bu haftada babaanneler gelecek..oyle oyle kisi cikaririz insallah..sagliklari yerinde olsun da..3 kiz kavgasi cekilmez ama ne guzel oyalanacak,paylasacak, kardesleri var.3 yasi doldurdular artik biraz daha bilincli olurlar.

slm hanımlar bende fazla ugrayamıyorum biz ilçede oturduguuz için bi merkeze gidiyoru bi ilçeye geri geliyoruz arada hafta sonları merkeze gidince annemde kalıyoruz onunda neti yok:( ben iyi sayılırım bogazımın agrısı dışında ogluşa dr bu hafta içi operasyon yapıcaz dedi anestezi uygulanıyor:( biz haber vericez dediler gökce nazda gene diş çıkartıyo galiba biraz ishal gibi bide huzursuz gibi :(
onun dışında evet tamirci seti aldım onla biraz oynadı bide balık seti vardı mıknatıslı civilde ordan aldım artık legenlere su doldurup olta ile balık tutarız:) gökce kız degil erkek gibi hiç temizlik sevmiyo oyuncakları toplamıyo ne kadar kızsamda bakalım ilerde kocasına iş yapar die dua ediyom:) bizden böyle mualimcim okula vermişsin kızları hadi gözün aydın abla azda olsa kafan rahatlamıştır:) bebekistiyoruz bence her oyuncaktan oynasın yaşı büyüdükçe ortamı degitikçe zaten erkek ocukları araba top die ölüp bitiyolar :) hepinizi öpüyoruz kib kk dan bi arkadaş son ayına girmişti hamilelikte bebegini kaybetmiş kalp atışı durmuş çok üzüldüm yaa sizlerde dua edin ona sabır versin rabbim 4 . düşükten sonra hamile kalmıştı ve ilk defa bu kadar uzun sürmüş inş yeniden hamile kalır ve kucagına almak nasip olur...

canim gecmis olsun.erken tedavide fayda vardir .insallah zamanla duzelecek.1 yasina gelmeden yurumeye baslamadan atlatir insallah.Arkadasin icin de uzuldum..Bulup kaybetmek daha zor..Rabbim tez zamanda acisini unuttursun insallah.Yengem de gecen sene son ayinda ayni durumu yasamisti .bu senede 2 li tarama bozuk cikti.amnyosentez yapildi.down sendromlu dendi.karar vermekte cok zorlandik..bebegi ,gelecegini dusunerek 5.ayinda gebeligi sonlandirdilar.sonuc dogruymus, bebek down senromlu.cok uzulduk cana kiymak..1 senede 2 bebek mezarimiz...Rabbim bir daha yasatmasin..Cumlemize hayirli,saglikli evlat nasip etsin.

Masallah bebegine..Saglikla,guzel gunlerde buyut..Bence gazi oldugu icin agliyor,emince rahatliyor.gazindan dolayi surekli emmek ister,emzirdikce gaz olur.Boyle bir kisir dongu.Mama daha cok gaz yapar.Sutun yetmese masallah o kilolara gelemez.aglamasi gazdandir.bol masaj yap,sirtini tipikla.emzirdikten sonra hemen yatirma bi sure dik konumda tut.Sen gaz yapan gidalardan uzak dur.Rezene cayi ic bol bol.hem sut yapar hem gazi alir.1-2 cay kasigi bebegede verebilirsin.
Bi sure agladikca meme yerine emzik ver..ben boyle rahatlamistim.gazi olunca emerek rahatliyor o zaman emzik veriyordum.boylece memeden sut alip gaz tekrar yuklenmiyordu..ogunu gelince sut birikiyor o zaman emziriyordum..ayaklarinizi sicak tutun.

canım çok teşekkür ederim. uzun süredir afacandan fırsat bulupta giremiyordum. Sonunda mamayı bıraktık. gece kalkıp sütümü sağıyorum. gündüzde o uyurken sağıyorum akşam yatarken çok ağladığında ondan takviye yapıyorum. Hemencik uyuyor. Ağlamalarıda azalmaya başladı. düzene giriyor çok şükür :nazar: :)

aaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa k,mseler gelmemiş yahu nerelerdesiniz benimmisafirim var ondan fazla ugrayamayırom face giriyorum arada herkes iyimi muallim abla sen kızlar kreşe verdi ama şimdi hiç ugrayamıyon gezmelere mi gidiyon yoksa:)
bebekistiyoruz deniz nil bgunest kızlar nasılsınız bebişler nasıllar?

herrkese selam.......tüm annelerin yeni yılını kutluyorum evlatlarıyla uzun,sağlıklı mutlu bir ömür geçirmesini diliyorum.sevgiler......

bu arada.....denizim wc eğitimini tamamladı.bir günde!çok şaşkın ve mutluyum....yaşasınnnnnnnn!:nazar:

selam...gıremıyorum bayadır herkes nasıl gokce cok gecmıs olsun ıns ıyı olur oğlusun sımdı nasıl alcı nasıl oldu zorladımı senı...bebıs ıst oğlun nasıl nılo yok yıne ...denız kızın nasıl oldu buyuyo dımı dıllenıdıler benımkıler ıyıce kavgaları delı edıyo benı yuvaya martta verıcem cok hasta oldular ya ..dr bahara dohgru ver dedı..onundısında ıyıyız cok sıkılıyolar...herkesı tektek optum....soguklar geldı eve kapandık aslında sogıuk sıcak demeden gezdım kızlarla su sıon dakka hastalıkları mahvettı bızı......arıpolen ı bal verıyorum..

benimkiler şimdiden başladı kavgaya. sürekli dikkat ediyorduk dün ilk kez oğlum kızımı ısırdı. canım nasıl ağladı.

mrb hayırlı seneler
kızlar ogluşumun ayagındaki alçıyı aldılar yerine bi ayakabı taktılar ortadan demirli olan bi ay sonra tekrar kontrolu var inş düzelir 23 saat ayakkabı olacak ayagında 1 saat çıkcak çıkardıgımızda kuzuun ayakları nezelmş oluyo:( kokuyo:( yıkayıp süre bitince giydiriyoruz gene:( herkes iyidir inş gökce gene diş çıkardı biraz daha iyi bende kilomu veremedim die kötü durumdayım ne güzel kilo vermiştim gökceden sonra:(

benimkiler şimdiden başladı kavgaya. sürekli dikkat ediyorduk dün ilk kez oğlum kızımı ısırdı. canım nasıl ağladı.

canım kavgaları sorma ..gercekten cok zorlu bı surec ..benım üçüde kavga edıyo mahalle karıları gıbı valla yetısmesem ya gozlerı ya bı tarafları gıdıyo..gecen gun dılanın gızunun altını yolmus tırnaklamıs seda uç gun mor gezdı aynı yumruk yemıs gıbı yanı bırı senmı vurdun dese ınanır yanı ..cok zor ya..rabbım kolaylık versın ama yapma deyınce ınadına yapıyoşar olayı farklı anlattım mı daha ıyı oluyo emır kıpı ters tepıyo ama bende sınır ıyıce yıprandı..

gokce olsun yıne verırsın ben hala vermeye caba gosterıyorum yok anam yas gecınce cok zormus...oğlun ıyı olucak ıns zor gunler bunlar ama yeterkı ıyı olsun ....buyudukce kızınla baslıcaklar kavgaya sen gor o zaman..herkes nasıl ..kar gelıyo yıne yarın sınavım var calısmadan gıren tek benım sanırım atayım tutarsa oh ne ala ıkıncı unıversıte senın neyıne dıcenız ama ne bılım bu kadar zorlanıcamı bu cadılardan hadta oldular kapak kaldıramadım neyse nasılsa mecbırıyetım yok ama zevkıne ben gıtıcem eskı gunlerı anarım ..herkes nasıl yıne sordum ıse donsem mı kara kara dusunuyorum bu kızlarla cok olucak....ıyı aksamlar sıze....ha benım gıbı dıyetısyene gıden varmı basladım ama azcık aksattım dıyetı ...bu hafta kontrıle gıdıcem bana uyan varsa
elsın arkamdan

slm
muallim abla allah sana gerçektn sabır versin ben gökcenin bagırtısına tahammül edemiyorum degil üç tane birden kavga edicek allah yardım etsin benim oglan büyürse gökce onu ezer ya kilosuda çok ki üstüne atlarsa pert eder onu:) kreşte nasıllar abla alıştılar mı bide ben diyetisyene gitmiyorum ama gene specal k aldım yicem günde iki defa sütüm az olucak zaten az mama veriyorum :(
denizcim maşallah kızına nasıl ögrendi kaka söylemeyi benim kız kaçıyo ya resmen gel degiştireyim dedigim halde kaöıyo aglayarak alt degişltritiyorum gökcenin :( ama gel çişe gidelim diyince wc ye bende önce koşuya buna tezattır anlamadım:(sizde böyle oldumu acaba bide bişey sorucaktım benim ogluşun bıngıldagı çok az ya gökcenin çok fazla idi bis orunmu bu acaba??????????????dr a götürmedim ama götürcem inş ogluşu
bebekistiyoruz nil deniz kızlar sizler nasılsınız? bebişler iyilermi?

Kızlarrrrr merhaba.Hiç uğrayamıyorum buralara bir bakayım dedim , herkes kuzularını büyütmüş maşallah.İnşallah biz de Şubatta 3 olacağız.Kreşe gidiyoruz , WC eğitimini 2 günde hallettik , onun dışında kreşe gittiğimiz için sürekli hasta oluyoruz.Bizden haberler şimdilk bu kadar.Hepinizi öptüm.

selam anneler....herkes iyi mi?bebelere öpücük:16:

gökçe.....teşekkür.deniz bir gün de çişi söyledi.tabiii epey kaçaklarımız oldu.hhatta hep böyle mi olacak diye korkmaya başlamıştım.üst baş kalmamıştı.yani bir wc ye yapıyorsa beş üstüne yapıyordu heh...
o gün kakasını hiç yapmamıştı.bu arada artık hiç bez bağlamadık.ertesi gün kakasını yapmaya hazırlanıyordu.anlıyorsunuzdur.ıkınıyorlar ya.ben tam yapma annem vc ye dedim.ki yetişemedi yavru m.ilki donuna oldu.ama çok üzüldü ağladı.tamam annecim olur olur bi daha ya dedim.sonrasında yaptı işte.birkaç kere gitti geldi var dedi yoktu.sonra oldu...biz de anlamadık.şok olduk...geceleri de bağlamadım hiç.yalnız,saat kuruyorum yattığı saate göre gece 3-4-5 arası çişini yaptırıyorum...ilk dışarı çıkacağımızda altına bez istemedi.ben de dışarıda tutacağız çişimizi hiç yapmıyacağız annem dedim.evden çıkmadan yaptıırıp çıkıyoruz.şimdilik herşey süper:nazar: halaa rüya gibi geliyor.darısı diğer bebelere...sevgiler.

Merhaba guzel anneler.toprak gelmiş hoşgeldin canım, özledik.
Wc eğitimleri tamamlamaya başlamış , büyüdüler artık bebeklikten çıktılar, çocukluk dönemi başladı.
Denizin annesi fikrimi sorarsan gece uyandırma.güzelce anlat dışarıya çıkıldığında nasil yapmamak gerekse, gece de öyle, gelirse haberini ver de, sen uyandırma bir kac gece uyuyun ca bezi bağla çiş gelince beni çağrı de.baktınız gece bezler kuru tamamen çıkarırsınız, gece kalkmaya alisirsa öyle gidebilir.yatmaya yakın sulu gıdalar vermemeye dikkat edin.
Oğlum bezi bırakalım 7 ay olacak hastaydı ateşlendi ya ondan ya ilaçların etkisi sabah anne cismin kaçırdım diye uyandi, ara ara kazalar oluyor,
Muallim abla kreş olmuyor dimi.eşimin dediği gibi.s3neye inşallah.
Gökçe oğlun tedav7de 1 adım daha ilerlemiş inşallah..az zaman canım.
Kilolar kaldı.yazin 8 kilo vermiştim 3 kilo geri aldım.hareket lazım, spor lazım.

Merhaba guzel anneler.toprak gelmiş hoşgeldin canım, özledik.
Wc eğitimleri tamamlamaya başlamış , büyüdüler artık bebeklikten çıktılar, çocukluk dönemi başladı.
Denizin annesi fikrimi sorarsan gece uyandırma.güzelce anlat dışarıya çıkıldığında nasil yapmamak gerekse, gece de öyle, gelirse haberini ver de, sen uyandırma bir kac gece uyuyun ca bezi bağla çiş gelince beni çağrı de.baktınız gece bezler kuru tamamen çıkarırsınız, gece kalkmaya alisirsa öyle gidebilir.yatmaya yakın sulu gıdalar vermemeye dikkat edin.
Oğlum bezi bırakalım 7 ay olacak hastaydı ateşlendi ya ondan ya ilaçların etkisi sabah anne cismin kaçırdım diye uyandi, ara ara kazalar oluyor,
Muallim abla kreş olmuyor dimi.eşimin dediği gibi.s3neye inşallah.
Gökçe oğlun tedav7de 1 adım daha ilerlemiş inşallah..az zaman canım.
Kilolar kaldı.yazin 8 kilo vermiştim 3 kilo geri aldım.hareket lazım, spor lazım.

uyandırmasam mı?söylediğin mantıklı.dışarı çıkarken nasıl tutuyorsa yatarken de yapabilir bun.tıpkı gündüz olduğu gibi.deneye başlasam iyi olacak.bezi hissederse kolaya alışır tekrar beze yapmaya başlar diye düşünüorum.şimdilik gece saat kurup yaptırıyorum.kalktığı gibiyapıyor.yine bezsiz uyuyor.zaten bezi de ortalıktan kaldırdık.ilk dışarı çıkmak istediğmşzde takmayı önerdim istemedi.bezi unutmalı...gerçi uyuyunca tak demişsin...bakacağız....
önerin için sağolasın.teşekkürler...
herkese çok selam....

Back
X