Bebeklerimizle İlgili Çeşitli Sorular.....

bizde tonimer kullanıyoruz...bende buhar makinesini yüzüne tutuyorum tıkalı olduğu zaman..ayrıca cold mix i makinenin içine damlatınca çok daha iyi oluyor..aman kızlar daha öncede yazmıştım..makinedeki su hergün değişecekmiş ona göre..bir de 1 saatten fazla makineyi çalıştırmayın diyo doktorlar...bu arada diğer burun spreyleri ilaç kategorsinde olduğundan 3 günden fazla kullanılması, beyin damarlarında genişlemeye sebep olduğunda uygun değil...beyin kanamasına sebep olabiliyor...

Evet canım direk olarak yüzüne dr.umuz o şekilde tavsiye etmişti Derin oyun zannediyor zaten ağzını falan sokuyor boğulacak akıllı :))İnanılmaz derece de iyi geliyor ama madem makinan var spreyleri zorda klamdıkça kullanma bence günde 2 kez 10 dakika yeterli demişti dr.

kızlar uyku konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var deliricem yoksa
kardelen sabah 8 gibi uyanıyor ama akşam yatmak bilmiyor
gündüz uykusu 2 kere yatıyor biri öğlen 2 saat kadar diğeri daha kısa akşam üstü
onlarda sorun yok kendi kendine uyuyor ama akşamları çıldırıyor 12 de uyuyor ya
hiçbişey fayda etmiyor sallalıyorum kucağımda pış pışlıyorum yatağın abırakıyorum yok
şu çaylardanmı versem acaba işe yararmı bu saatten sonra sakinleşmesi için yada başka fikri olan varmı
kıpır kıpır enerji dolu uykusu var ama uyumuyor onu sakinleştirmek için neler yapabilirim

sevgicim bence akşamüzeri uykusunu kaldırman gerek
önceden çınar da önce kahvalltıdan sonra bir de akşamüzeri4-5 gibi uyurdu gece uyuması saat 10,5 -11den önce olmazdı
bir süre uğraştım sabah uykusunu saat 1 civarına çektim günde 1 kez uyuyor ve akşam bir sıkıntısı yoksa misafir falan derdi yoksa 8,5-9 gibi yok huysuzluk yapacaksa 10-10,5 gibi uyuyor
sonrası da bize kalıyor kendimizi dinliyoruz
ben buraya eşim tv karşısında uykuya PP

bazı bebeklerne yaparsan yap geç uyuyor sevgi, çevremde çok bebek olduğundan biliyorum, biizmkız da günde 2 kez uyuyor, hem de az uz değil, 1 saat 2 saat uyku uyuyor, ama akşam 7-8 dedi mi uyuyacağım diye mızmızlanıyor, illa o saatte yatakta olcak, tabi geri kalan zamanda da eşimle rahat rahat çay keyfi,meyve keyfi yapabiliyoruz, iyi oluyor.

sanırım bizimde akşam uykusunu kaldırmamız gerek
birde öyle deneyelim yoksa ben perişanım
keyif yapmayı geçtim evi bile toparlayamıyorum
bazen onu uyutucam diye bende uyuyorum herşey kalıyor

sorularım vaaaar
1.emziği nezaman ve nasıl bıraktırıcaz
2.birbuçuk yaş tuvalet eğitimi için erkenmi herkes aynı şeyi söylüyorda

canım emzik konusunda bilgim yok benim oğlan hiç kullanmadığı için ama tuvalet eğitimi için doktor 2 yaşında olsun en az dedi.o hazır olduğunu zaten belli eder size dedi.daha tam bizi anlamadıklarını düşünüyorum ben.

tuvalet eğitimi için tam yürümesi ve tabi ki kendini ifade edecek kadar konuşması gerekiyo...emziği sorma hiç..bu aralar bıraktırsak süper olcak sevgicim..yoksa uzayıp gidecek bu mevzu...

Sevgicim Tuvalet için bilmiyorum ama Aylin ve Asiye en doğrusunu söylemişler sanırım .Ama emzik için DR.umuz tam zamanı demişti geçen ay biberon için bekleyebilirsiniz ama Emziği bırakın artık dedi .Ben hani bazen kafa şişirdiğinde tıkaç olarak veriyordum şimdi sadece uyku zamanı veriyorum .Onuda yavaş yavaş keseyim diyorum ama çok güzel bir emziğimiz var içimden onuda kullansa da sonra mı bıraksa diye de geçirmeden edemiyorum :))

benim büyük oğlum 1 yaşını geçerken söylemişti sanırım 15 aylık falandı.onda çok pişik sorunu yaşamıştık ve altını çoğu zaman açık bırakıyodum küvete bastırıp suyu açıyodum hadi çişş çişş dediğim zaman yapıyodu .. ama denizi denedim hç tk yok valla o oynuyo çeşmeyle falan ..
ama bence ne yapıp yapıp bu yaz alıştırmalı yoksa bir seneuzar daha bu iş..bence tam anlıcakları zaman olacak ağustos eylül biraz daha büyümüş olacaklar..

emzik hiç kullanmadık o yüzden bir yorum yapamıyorum canım ama biz de çınara lazımlık almayı beceremedik bir türlü
doktorumda anlatmışlardı hiç zorlamadan alın banyonuza koyun o gelip gidip canı istedikçe kıyafetleriyle otursun alıştıktan sonra her sabah kalkınca falan gibi bir rutin içinde yavaş yavaş deneyebilirsiniz diye

alemsin özlemcim valla:)) biz hep uyurken kullanıyoz..gece de ağzından atıyo ama hiç vermesek daha iyi tabi...bakalım hafta başı gibi bende emzik uyutmayı deniycem...

sibelcim bende doktorumdan dinleyip aldım lazımlığı ama bir hata yaptım..resmini koymuştum biliyosun büyük ayı şeklinde aldım..çocuk onu oyuncak zannediyo kapağı filan ötüyo...olaya uyanamadı yani...aslında gayet sade almak lazım..ya da en güzele şu klozete adapte edilenler...yani eninde sonunda klozet kullanmasının farkına varması daha rahat olur onlarla..bizim lazımlık sevimli bir oyuncak işi görüyo yani...

aman klozete takılanlardan var bizde ama bana güven vermedi o aylincim ya
kayıyor ortasına doğru
üzerine ağırlık binince içine göçüverecekmiş gibi
ayrıca başka bir doktorum programında izlemiştim kabızlık basur vb. gibi bir konu içinde işlemişlerdi
kaka yaparken büyük küçük herkesin poposu diz hizasının altında kalmalıymış
klozetler yüksek olmamalıymış
adaptörlerde çocuklar içn durum zor metabolizmaya aykırı davranmak zorunda kalıyormuş bünye

o yüzden yüksekliği fazla olmayan lazımlık alın demişlerdi

kardelen emziğine aşık gece gündüz hep ağzında masıl bıraktırıcam bilmiyorum (

biz bayadır büyük tuvaletimizi tuvalete yapıyoruz anlıyorum yapıcaını hemen tutuyorum klozet adaptörünle yaptırıyodum çişini yaparken aradan sızıntı yapıyo o yüzden şimdi lazımlığına yaptırıyorum biraz üstüne gitsem alışıcak gibi ama neyi bekliyosam biraz daha havalar düzelsinde sık sık tutarım altını bağlamam gündüz
emziğide uyurken alıyo sadece ama onsuz uyuyabileceğini hiç sanmıyorum uyanınca hemen arıyo yatağında bulup yatıyo bulamazsa kıyamet kopuyo biraz zor olucak bırakmasıı

bzımkı emzıgı zarzor 4.ayında aldı o da uyumadan once tek. ıkı ay once de bıraktı kendısı. hatta ben rahat uyusun dıye vermek ıstıyodum almıyo dırek kafayı cevırıyor.tuvalet egıtımıne evet bu yaz dusunuyoruz ama erken dıyenler cogunlukta. ben sımdı klozet kapagı kapalıyken falan oturtuyorum ciş cişş dıyorum. kucultucu aldım altı acıkken oturttum korktu, ıyıce korkar dıye denemedım bı daha.

kız bebeklerin kulaklarını ne zaman deldirmeyi düşünüyorsunuz ?
bana kalsa hemen delidiricem ama eşim çift delik olsun diye tutturdu tuhaf kocam benim :S
onu vazgeçirmeye çalışıyorum

kız bebeklerin kulaklarını ne zaman deldirmeyi düşünüyorsunuz ?
bana kalsa hemen delidiricem ama eşim çift delik olsun diye tutturdu tuhaf kocam benim :S
onu vazgeçirmeye çalışıyorum

Hiçbir zaman deldirmeyi düşünmüyorum .Büyüdüğünde ne zaman isterse o zaman deldirsin . Ben kulaklarımı deldirdiğimde 18 yaşındaydım gerekli bir şey değil bence .tabii herkesin kendi kararı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…