Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
Kızım 20 aylık. Sabah suyla karıştırılmış yumurta, peynir vs, öğlen çorba, akşam da muhallebi yer. Geçen gün bir tanıdık artık sizin yemeklerinizden yemesi gerekir dedi. Ben de evet ama yemiyor dedim. Hatta masada balık yiyorduk kızımın da mama saati yaklaşmıştı önüne balık koydum minik minik elini bile sürmedi. Ağzına sokuşturdum itti yemedi.
Şimdi benim de aklıma takıldı malum blw akımı var. Benim kızımın eline ekmek, simit gibi şeyler verirsem yer. Köfte ve makarna yer katı olarak bir de börek. 25 aylık olduğunda kreşe başlayacak tam gün. Ben bu kızı nasıl normal beslenmeye alıştırırım. Geç mi kaldım yoksa normal mi?
Bir de anne sütü alıyor hala. 2 yaşında kesiceğim anne sütünü.
bence önce bulamaç olayını bırakın
yani yumurta zaten yumuşak su ile neden karıştırasın ki
rafine lezzetlere alışsın
mesela pilav yemez mi ya da ne bileyim haşlanmış et tavuk vs
haşlama yapın patates vs de koyun suyuna ekmek banın mesela ya da çorba gibi giriş olsun
etini pilavını yiyin yanına da yoğurt olabilir
yemek bu o öğünde yemezse de bir dahakine yer
yavaş alışırlar
bir de mesela akşam muhallebi çok az değil mi yani acıkmıyor mu
benimki akşam yemeği üzerine yatmadan muhallebi yer üstüne de meme emerdi de
az yese de çeşit önemli yani bir koca kase muhallebi yerine her şeyden azar azar yemeye başlasın
Bende aynı dertten muzdaribim... ne yapsam yemiyo.. aç bile bırakıyorum ama yemiyo
Egoma sponsor ol.
Kayıtlı Üye
Bulamaç işini tamamen kaldırın. Oğlum 7 aydan beri blw yapıyor. Hiç ezmedim hiç karıştırmadım. Herşeyi de yer bir kaç sevmediği şey hariç. Kaşık çatal bıçak kullanmayı biliyor. 19 aylık.
Mama demeyin artık o da normal yemek yiyebilir sizinle.
sanki biraz geç kalmışsınız..
yumurtayı neden suyla karıştırıyorsunuz ?
normal yaptığınız sulu yemekleri çatalla ezin azıcık ekmek doğrayın o şekilde yedirin.. çorbadan hallice olsun yani..
akşam muhallebi yerine bu şekilde verin mesela..
muhallebi olayını tamamen kesin..
20 aylık çocuk artık sizin yediğiniz herşeyi yer aslında. Oğlum 11 aylık olunca bizimle herşeyi yemeye başlamıştı. Sadece süt ve bal vermemiştim. 18 aylık olunca tam manasıyla herşeyi yerdi Çorbalar, makarnalar, et, köfte balık. Bimiyorum doğrumudur ama ben öyle yaptım. 20 aylık bir çocuk için muhallebi bi ara öğün ya da çorba sebze yanı bi tatlıdır. Kreşte neticede böyle yemekler yapılıyor.
Eline verdiğiniz şeyleri yemeye çalışması çok önemli. Eline ekmek, simit, köfte vb katı şeyleri verebilirsiniz. Ben sebzeleride buharda haşlayıp koyardım önüne.
Canım sabahları bulamaç vermeyi kes öncelikle, yiyeceklerin tadını ayrı ayrı almaya alışsın kızarmış yumurta ve peynir aç kalır diye korkma başta belki yadırgar zamanla alışır, lokma lokma yesin,benimkide 21 aylık bizimle oturur sofraya sütü sabah akşam içer sadece,korkma ver yemek artık büyümüş mamayı bırak dediğin gibi eline parmak yiyecek ver alışır öyle öyle ,normal yayla mercimek çorbası falan ver öğlene ,makarna köfte tadını alışır hatta bayılır ,allah kolaylık versin
6. Ayda ek gidaya geçtik hicbir zaman bulamac şeklinde yapmadım sebzeleri hasladim catalla ezdim blender kullanmadım.. 1 yaşına kadar salça ve tuz kullanmadim.1 yasindan sonra başladım kimi zaman bizimkilerden yedi kimi zaman ayri yaptım simdi 25 aylik genelde ayni yemekleri yiyoruz hemen hemen , her yemekgi karistirmadan verin. Blw yaparsa iyidir ama artik kaşık catal kullanabildikleri icin cok istemiyorlar ...
Yalnız sizin yemek sistemi değişik geldi sabah bulamac, oglen çorba aksam muhallebi tatli birşey gibi dusndum besin değerleri cok az bu verdiklerinizin...sabah bulamacsiz normal kahvaltı hazırlayin hep ayni çeşit cocuk icinde sıkıcıdır.. yumurtayı haşlama yemiyor benim oğlum bende yumurta ,peyniri çirpıyorum içine bugday unu, keçiboynuzu tozu ceviz koyup yagisz tavada krep gibi pisiryorum..patates yien cok az yagla küp küp kavuruyorum pişince yumurta kiriyorum, tost yapıyorum sürekli değişik seyler, öğlen çorba tarzı şeyler yiyor bazen yemek akşamları genelde iki çeşit yemek pilav yanina sebze yemegi ya da et yemeği vs vs..şimdiden başla zor olur ama değişik sunumlarla dikkatini çekebilirsiniz..
Hamdım, pişiyorum, yanmaya daha çok var...
Kayıtlı Üye
Ben de merak edip baktım, çocuklara yemekleri ezmeden haşlayıp vermekmiş, yani bulamaç haline getirmeden. İng Baby led weaning olarak geçiyor. Türkçeye kıran giriyor ya napalım böyle ingilizce terim kullanmak daha havalı hem...
Ben daha 5 aylıkken diş çıkarırken salata veriyordum soyup, havuç falan. Hem diş kaşıyor hem hafiften ısırıyor yiyordu. Sonra hiç püre yapmadım, 6-7 aylık üst ve alt dişleri vardı ve kontrollü ceviz fındık ısırtıyordum. Lapa ve püre yemek yerine katı haşlanmış yemek vermeyi hep yeğlerim. En azından boğazında birşey kalmadan yemeyi öğrenir çocuk. Isırıp çiğnemeyi öğrenir. Ve bizim yemeklerimize daha hızlı adapte olabildi. Farkında olmadan blw akımına sürüklenmişim haberim yokmuş.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Ben kendim tadını beğenmediğim hiç bir şeyi bebeğime vermemiştim.
Kahvaltıda yanınıza oturtun siz ne yiyosanız onu yesin. Yumurtayı ya sulu şekilde haşlayın. Yada tereyağına delme yumurta yapın. Ekmeğin içini batırıp yedirin. Peynir verin küçücük. Domatesin suyunu tattırın. Bence çorbalara devam edin ama sizin yemeklerinizden de tadımlık olarak başlatın. Birdem düzeni değişmesi kolay olmaz. Ara öğün günlük yoğurt mayalayın. İçine azcık reçel koyun. Makarna yapın önüne koyun eliyle yesin. Böyle böyle alışır. Elaleme bakmayın.
Yiyecekleri parçalamadan yedirmek ama kendileri yiyorlar yiyecekleri elleriyle.
tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
Önüne yemek koyup yesin diye çok bekledim aç kaldı da yemedi. En son çok acıktığında geldi meme emdi. Kreşte alışması daha kolay olmaz mı? Biz kahvaltı ederken devamlı peynir vs vermeye çalışıyorum sadece nutella yiyor. Ben de nutella altına labne, bal sürüp öyle veriyorum.
cocuklar daha önce tatmadıkları için alısmada zorlanırlar ama denemek lazım ısrarla . sanslısınızki yutma güçlüğü olmamıs katı gıdaları yiyebiliyor cunku bazı cocuklar yumusak mama yiye yiye katı gıda yiyemıyor. tunurtayı peyniri süsleyerek artık sende büyüdün bizim gibi yiyeceksin bunları ezmeyevegiz diye tesvik edebilirsiniz
Önüne yemek koyup yesin diye çok bekledim aç kaldı da yemedi. En son çok acıktığında geldi meme emdi. Kreşte alışması daha kolay olmaz mı? Biz kahvaltı ederken devamlı peynir vs vermeye çalışıyorum sadece nutella yiyor. Ben de nutella altına labne, bal sürüp öyle veriyorum.
kreste bazı cocuklar yine birsey yemiyor av duruyor
Bende hala ceviz , badem veremiyorum kendim korkuyorum ciğerine kaçar diye.. çocukta yiyemiyor haliyle bende bunu aşmak istiyorum...basaramiyorum
tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
Akşam üzeri 4 gibi yoğurt ve meyve veriyorum. Muz verirsem ezmiyorum onu kendi yiyor. Onu yazmayı unutmuşum. Bir de ben gün içinde ne yersem o da benimle oturur bazen tadına bakar bazen bakmaz.
tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
Bende hala ceviz , badem veremiyorum kendim korkuyorum ciğerine kaçar diye.. çocukta yiyemiyor haliyle bende bunu aşmak istiyorum...basaramiyorum
2 yaş öncesi önerilmiyor sizinki kaç yaşında?
2 yaş öncesi önerilmiyor sizinki kaç yaşında?
25 aylik oldu ben bunu 4 yaş diye okumuştum kuru yemislerim ciğere kacma olasılığını ama cevremde herkes veriyor ben korkuyorum, zeytinin çekirdeğinide kendim çıkarıyorum geçen gün hepsini aldı kendi çıkardı ama hep ben yapıyorum diye bana yaptiriyor yanlış biliyorum ama korkuyorum
A new day, A new start...
Kayıtlı Üye
Akşam üzeri 4 gibi yoğurt ve meyve veriyorum. Muz verirsem ezmiyorum onu kendi yiyor. Onu yazmayı unutmuşum. Bir de ben gün içinde ne yersem o da benimle oturur bazen tadına bakar bazen bakmaz.
Benim oğlumda 20 aylıkken emiyordu, kahvaltı hiç yapmıyordu, çorba, yoğurt, yediğimiz yemeklerden ve meyve olarak sadece muz yerdi
22 aylıkken emzirmeyi bıraktım 6-7 aylık bebek gibi yumurta sarısıyla ancak tanıştı. Şimdi 26 aylık bütün bir haşlanmış yumurtayı yiyor nihayet
Emzirdiğiniz için aç kalmıcağını biliyor, benim oğlum da acıksa emi,emi diye gelip yapışırdı. Kreşe gidene kadar emmeyi bırakır, yemeye de başlar zaten merak etmeyin