Bebek Beslenmesi Bebeklerin yemek derdi...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ahaha bende blw ciymişim o zaman.. hiç blender vs kullanmadım. sadece et vereceğim zaman çatalla eziyordum.. aynen 7. aydan itibaren mama sandalyesine oturtup mevsimine göre her şeyi verdim eline..

Benim sana onerim ilk oncelikle o bulamaci yapma sen kendin yiyebilirmisin niye çocuğun damak zevkini değiştiriyorsun birde baliktan baslaman bodozlama olmus birkere baligin kendine öz tad ve kokusu var yememesi cok normal..
Simdi kendimden ornek vereyim bir bucik yasinda bir oglum var dort aya kadar sutum cokdu sonra azalmaya basladi neler yaptim. Cocugumun hemşiresi de dedi ki dort ayda cocuk meyve puresi falan tadacak ama doyumluk degil cay kasigi ile alti ayda ogunluk yiyebilir ve damak zevkini sen belirleyeceksin yoksa secer dedi bende hakkatten aynisini yaptim 1.5 yaşındaki bebeğim benimle sofraya oturur eliyle yer birde eger benim bebek gibiyse sofra kulturu yapmani oneririm seni gordukce yiyor çünkü biz yerken oda yiyor masa kurulunca direk oturuyor suanda tabagi var hersekilde kendini doyuruyor ozel bi mama kullanmiyorum artik kendime ne yaparsam onu yediriyorum yedi ogun yapiyoruz bi muhallebi, meyve, kofte, bakliyat, sebze yemegi, sut ogunum oluyor bunlari atlamamayi hergun yedirmeye calisiyorum.. Biraz gec kalmissin ama telafi edilebilir uzulme.

çikolata için çok küçük değil mi ?
bu tür şeylerin tadını alınca diğerlerini sevip yemiyorlar bu benim kendi düşüncem tabi..
ben 3 yaşından önce şeker çikolata vs ile tanıştırmamıştım..
eline meyve verdiğinizde de yemiyor mu ?

bende 6 aylik oglumda blw yontemine baslayacagim..
korkuyorum ac kalir bogazina kacar diye ama pureye alisan cocuklarda da cok fazla duyuyorum yiyeceklere adepte olamama sorununu..

nacizane fikrim yapacaginiz sey artik onune pure seklinde degil sizin yediginiz gibi koymak..

oynayarak kendi kendine yesin.. isterse yemesin.. bir sure sonra alisacak eger kararli durursaniz

Bende aynı dertten muzdaribim... ne yapsam yemiyo.. aç bile bırakıyorum ama yemiyo
Bende bi donem yasadim bu durumu. Kahroluyodum uzguntuden cook zayifti bende oyalayarak yedirmeye basladim. Kitaplara bakarak oradakileri anlatarak yemeye basladi. Kitaplari ezberleyincede telefondan sayilar renkler gibi videolar acip oyle yediriyorum maalesef.. Bi de kac aylik bebeginiz? Ben cok istah surubu kullandim ise fazla yaramadi sonra dut pekmezi aldim ac karnina veriyorum sofraya kendi basina hic oturmayan kizim. Sofrayi getirince hepimizden once oturuyor :)

Şekerler zaten benimle masaya oturuyor 7 aylıktan beri. Önüne çatal kaşık tabak ve içinde o gün ne varsa oluyor. Mesela pilav ve türlü varsa onun tabağında aynısı var. Elini bile sürmüyor.

Nutella için erken ama günlük yarım çay kaşığı bile vermiyorum.

Kararli dur yiyecek sen pes etme sakin seni yenmeye calisiyor emdigi icin guvendigi yer var..tabi ben alti aylik oturmayi ogrendiginde basladigim icin kolay ogrenmis simdi akli basinda hemen ayak uydurmasi zor gibi

Sadece muz yiyebilir. Elmayı tam püre olmamış kısmını yutamadı büyük tehlike atlattık.

anladım.. yanınızda mama sandalyesine oturtup verin ama ufak ufak alışır böylece..
Zaten hep mama sandalyesinde garibim. Bir tane evde var bir de seyyar hep arabanın arkasında biz nereye sandalye oraya. Ben bu denilen yöntemlerin hepsini uyguladım. Demek cinslik benim kızımda. Uyku eğitimini de 1 yaşına kadar kabul etmedi sonra tamam dedi. Sanırım yemek işinde de aynısı olacak. Küçük kovamın canı ne zaman isterse :)

yani her çocuk bir değil tabi..
benim görümcemin kızı 3 yaşına kadar püre kıvamında beslendi mümkün değil sokmuyordu ağzına ..

ama kreşte uğraşmak daha zor olmayacak mı

yediğini yer yoksa bırakırlar zira orada hem çok çocuk hem de süre kısıtlı

yemeyince bulamaç yapmayın ama

bir de cidden ekmek banmak kurtarıcıdır

menemen yapın mesela banın ekmeği yişyn iştahlıca

o da baksın size

parmağını soksun içine vs vs

şimdi 20 aylık çocuk bayağı büyüktür zira her şeyi yiyebilir gibi

bir de abur cubur çikolata kraker vs yer mi ya da meyveyi nasıl veriyorsunuz

benimki elma yer mesela ama muz yemezdi zira yumuşak sevmezdi 20 aylıkken

çocuğu tanıyın ama rafine lezzetler ile de mutlaka tanıştırın

yoğurt vs zaten fiks yemektir

Sadece muz yiyebilir. Elmayı tam püre olmamış kısmını yutamadı büyük tehlike atlattık.

kaç dişi var

yani elmayı vs kemirir esasen öğrenirse

pürenin içinde bütün parça sıkıntı yapar ama hepsi sert olunca sıkıntı olmaz

benim tavşan havuç yerdi mesela ki o daha katı olduğu için boğaza kaçma ihtimali daha fazlaydı

Kreşte 4 çocuk 1 öğretmen ve stajyer kızlar olacak. Wc eğitimini de biz hallederiz demişler tanıdığımıza. Onlarda yemek sıkıntısı yok ben gidince onu da soracağım.

Abur cubur yemez. Sadece nutella yiyor çikolata olarak o da günde yarım çay kaşığını geçmiyorum. Ekmeği bir şeye banınca yemiyor. Börek yer. Pankek deneyeceğim yarın.

Her yemekte karşılıklı yiyoruz eşimle şekilden şekile.giriyoruz yesin diye :)

Yemeyen çocuk yemiyor arkadaşım benim 6 yaşında kardeşim var daha hala annem yemeği ağzına vermezse yemez ekmek arası yaparsın iki saat elinde tutar yiyivermez hadi yut hadi ısır demekten insan yorulur. Kreştede hiç yemedi yemeklerini arkadaşlarına falan verirdi yemek istesede süresi yetmezdi arkadaşları gidince tek başına kalmakta istrmezdi. Bu böyle devam ediyor dondurma alırsın onu bile tam bitirmez yemeye hevesi yok çocuğun

bir de yukarda yazmışsın koyuyorum yemiyor diye o zaman ne yapıyorsun yani ne yediriyorsun

zira bizimki de yemezdi bazen o zaman da kandırır yedirirdik

benimki şimdi büyük buna rağmen mesela geçen sene yemediğini bu sene bayılarak yiyor

alıştırmak gerekiyor

bir de bazı şeyleri sevmeyebilir bunu kabul edip o olmadan yedirmek lazım

örneğin oğlu 21 aylıkken tatile gittiğimizde bile aç kalmadı

döner söylüyorduk ona pilav üstü bir de ayran oldu bitti

bizim kreşte 3 çocuk iki öğretmen bir de müdür vardı sınıfta ama yine de yemek konusunda onlardan çok senin yaptığın önemli oluyor

evet orada da alışıyor ama önce çiğnemeyi öğrenmeli

zira pırasa yemeyi kreşte öğrendi benimki de ama en azından çorba vs sever ana yemek pilav makarna yerdi

özellikle kahvaltıda yumurta peynir zeytin olacak

zeytin yemese de yumurta ve peyniri öğrenmeli yavaş yavaş

Mesela kahvaltı için önüne yumurta peynir ve ekmek koyuyorum. Gidiyor, geliyor.ekmeği kemiriyor. 1 saat sonunda pes edip bulamaçı hazırlıyorum. Kanmıyor kesinlikle sadece ekmeğin üzerine peynir falan sürüp üzerine de bir parça nutella ancak. Nutellayla da babası tanıştırdı ben mutfakta çay koyarken :) tatile gidersek bizimki de köftw yer aç kalmaz :)

Merhaba,
Benim de 25aylık bir oglum var.Dogdugundan beri istahli bi bebek ama son birkac aydir yedirdigim seyi tükürmeyi ogrendi..
Ben de sizin gibi kahvalti etmediginde peynir,yumurta,tereyagi,ekmek ici ve sütü karıştırmakta buluyorum çözümü..
Ve ben de krese vericem artik nasil olucak bilmiyorum..
Ama yaşıtlarına gore kilosu iyi oglumun.
1.5 yasindan beri kilo almasa da su an 15.5 kilo 96cm boy..

işte pes etmeyeceksin

o öğün sofra kalkacak

kreşte kimse ona farklı yemek hazırlamayacak ki

çocuk biliyor onları yemezse başka bir şey geleceğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…