Ben de merak edip baktım, çocuklara yemekleri ezmeden haşlayıp vermekmiş, yani bulamaç haline getirmeden. İng Baby led weaning olarak geçiyor. Türkçeye kıran giriyor ya napalım böyle ingilizce terim kullanmak daha havalı hem...
Ben daha 5 aylıkken diş çıkarırken salata veriyordum soyup, havuç falan. Hem diş kaşıyor hem hafiften ısırıyor yiyordu. Sonra hiç püre yapmadım, 6-7 aylık üst ve alt dişleri vardı ve kontrollü ceviz fındık ısırtıyordum. Lapa ve püre yemek yerine katı haşlanmış yemek vermeyi hep yeğlerim. En azından boğazında birşey kalmadan yemeyi öğrenir çocuk. Isırıp çiğnemeyi öğrenir. Ve bizim yemeklerimize daha hızlı adapte olabildi. Farkında olmadan blw akımına sürüklenmişim haberim yokmuş.
Önüne yemek koyup yesin diye çok bekledim aç kaldı da yemedi. En son çok acıktığında geldi meme emdi. Kreşte alışması daha kolay olmaz mı? Biz kahvaltı ederken devamlı peynir vs vermeye çalışıyorum sadece nutella yiyor. Ben de nutella altına labne, bal sürüp öyle veriyorum.
Bende bi donem yasadim bu durumu. Kahroluyodum uzguntuden cook zayifti bende oyalayarak yedirmeye basladim. Kitaplara bakarak oradakileri anlatarak yemeye basladi. Kitaplari ezberleyincede telefondan sayilar renkler gibi videolar acip oyle yediriyorum maalesef.. Bi de kac aylik bebeginiz? Ben cok istah surubu kullandim ise fazla yaramadi sonra dut pekmezi aldim ac karnina veriyorum sofraya kendi basina hic oturmayan kizim. Sofrayi getirince hepimizden once oturuyor :)Bende aynı dertten muzdaribim... ne yapsam yemiyo.. aç bile bırakıyorum ama yemiyo
Kararli dur yiyecek sen pes etme sakin seni yenmeye calisiyor emdigi icin guvendigi yer var..tabi ben alti aylik oturmayi ogrendiginde basladigim icin kolay ogrenmis simdi akli basinda hemen ayak uydurmasi zor gibiŞekerler zaten benimle masaya oturuyor 7 aylıktan beri. Önüne çatal kaşık tabak ve içinde o gün ne varsa oluyor. Mesela pilav ve türlü varsa onun tabağında aynısı var. Elini bile sürmüyor.
Nutella için erken ama günlük yarım çay kaşığı bile vermiyorum.
Sadece muz yiyebilir. Elmayı tam püre olmamış kısmını yutamadı büyük tehlike atlattık.çikolata için çok küçük değil mi ?
bu tür şeylerin tadını alınca diğerlerini sevip yemiyorlar bu benim kendi düşüncem tabi..
ben 3 yaşından önce şeker çikolata vs ile tanıştırmamıştım..
eline meyve verdiğinizde de yemiyor mu ?
Sadece muz yiyebilir. Elmayı tam püre olmamış kısmını yutamadı büyük tehlike atlattık.
Zaten hep mama sandalyesinde garibim. Bir tane evde var bir de seyyar hep arabanın arkasında biz nereye sandalye oraya. Ben bu denilen yöntemlerin hepsini uyguladım. Demek cinslik benim kızımda. Uyku eğitimini de 1 yaşına kadar kabul etmedi sonra tamam dedi. Sanırım yemek işinde de aynısı olacak. Küçük kovamın canı ne zaman isterse :)anladım.. yanınızda mama sandalyesine oturtup verin ama ufak ufak alışır böylece..
Zaten hep mama sandalyesinde garibim. Bir tane evde var bir de seyyar hep arabanın arkasında biz nereye sandalye oraya. Ben bu denilen yöntemlerin hepsini uyguladım. Demek cinslik benim kızımda. Uyku eğitimini de 1 yaşına kadar kabul etmedi sonra tamam dedi. Sanırım yemek işinde de aynısı olacak. Küçük kovamın canı ne zaman isterse :)
Önüne yemek koyup yesin diye çok bekledim aç kaldı da yemedi. En son çok acıktığında geldi meme emdi. Kreşte alışması daha kolay olmaz mı? Biz kahvaltı ederken devamlı peynir vs vermeye çalışıyorum sadece nutella yiyor. Ben de nutella altına labne, bal sürüp öyle veriyorum.
Sadece muz yiyebilir. Elmayı tam püre olmamış kısmını yutamadı büyük tehlike atlattık.
Kreşte 4 çocuk 1 öğretmen ve stajyer kızlar olacak. Wc eğitimini de biz hallederiz demişler tanıdığımıza. Onlarda yemek sıkıntısı yok ben gidince onu da soracağım.ama kreşte uğraşmak daha zor olmayacak mı
yediğini yer yoksa bırakırlar zira orada hem çok çocuk hem de süre kısıtlı
yemeyince bulamaç yapmayın ama
bir de cidden ekmek banmak kurtarıcıdır
menemen yapın mesela banın ekmeği yişyn iştahlıca
o da baksın size
parmağını soksun içine vs vs
şimdi 20 aylık çocuk bayağı büyüktür zira her şeyi yiyebilir gibi
bir de abur cubur çikolata kraker vs yer mi ya da meyveyi nasıl veriyorsunuz
benimki elma yer mesela ama muz yemezdi zira yumuşak sevmezdi 20 aylıkken
çocuğu tanıyın ama rafine lezzetler ile de mutlaka tanıştırın
yoğurt vs zaten fiks yemektir
Kreşte 4 çocuk 1 öğretmen ve stajyer kızlar olacak. Wc eğitimini de biz hallederiz demişler tanıdığımıza. Onlarda yemek sıkıntısı yok ben gidince onu da soracağım.
Abur cubur yemez. Sadece nutella yiyor çikolata olarak o da günde yarım çay kaşığını geçmiyorum. Ekmeği bir şeye banınca yemiyor. Börek yer. Pankek deneyeceğim yarın.
Her yemekte karşılıklı yiyoruz eşimle şekilden şekile.giriyoruz yesin diye :)
Mesela kahvaltı için önüne yumurta peynir ve ekmek koyuyorum. Gidiyor, geliyor.ekmeği kemiriyor. 1 saat sonunda pes edip bulamaçı hazırlıyorum. Kanmıyor kesinlikle sadece ekmeğin üzerine peynir falan sürüp üzerine de bir parça nutella ancak. Nutellayla da babası tanıştırdı ben mutfakta çay koyarken :) tatile gidersek bizimki de köftw yer aç kalmaz :)bir de yukarda yazmışsın koyuyorum yemiyor diye o zaman ne yapıyorsun yani ne yediriyorsun
zira bizimki de yemezdi bazen o zaman da kandırır yedirirdik
benimki şimdi büyük buna rağmen mesela geçen sene yemediğini bu sene bayılarak yiyor
alıştırmak gerekiyor
bir de bazı şeyleri sevmeyebilir bunu kabul edip o olmadan yedirmek lazım
örneğin oğlu 21 aylıkken tatile gittiğimizde bile aç kalmadı
döner söylüyorduk ona pilav üstü bir de ayran oldu bitti
Mesela kahvaltı için önüne yumurta peynir ve ekmek koyuyorum. Gidiyor, geliyor.ekmeği kemiriyor. 1 saat sonunda pes edip bulamaçı hazırlıyorum. Kanmıyor kesinlikle sadece ekmeğin üzerine peynir falan sürüp üzerine de bir parça nutella ancak. Nutellayla da babası tanıştırdı ben mutfakta çay koyarken :) tatile gidersek bizimki de köftw yer aç kalmaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?