Doğuma Hazırlık Bebeklerinizin İsimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
saol canım ama eşimi hala razı edemedim o zehra istiyo hz. fatımanın lakabıymış

Hımm, gerçi nasibinde hangi isim varsa sonunda onu koymuş olacaksınız zaten, çok dert etme bence. Zehra da çok güzel isim

Bu konunun sayfalarını dolaşırken farkettim, çoğu kişi hamileyken düşündükleri isimleri değil, bambaşka isimler koymuşlar doğduktan sonra, büyük bi ihtimal bizim de öyle olacak :)

Biz de kızımızın adını Elif Nil olarak düşünüyoruz, bakalım doğduktan sonra hangisi nasip olacak

zeynep su olabilir.

benim maviş,boncuk,tatlı,bal,pamukkkk bitanecik kızımın adı:ZEYNEP DURU:))) herkes adı gibi DURU diyor:)) MAAŞŞALAH ( bu arada canım bizdede aynı durum oldu,eşimde zeynep yada zehra diye tutturdu 2. isim olarak öykü, ece ,eda ve duru arasında kaldık,doğduğu gün ,ilk gördüğüm an duru olmasına karar verdim,nedense,bembeyaz hastane çıkışı içinde görünce:)))

Son düzenleme:
bizde oğluşumuzun adını TEKİN koymayı düşünüyoruz soyadımıza uysun diye tekin tekinöz...sizce nasıl olur yada tekin alp te olabilirrr.

Henza Bende ilk başta yabancı bir isim diye düşünmüştüm ama, dennette bir meyva ağacının ismiymiş.

benim kızımın adaıda ELİF olacak inşallah evlendiğimizden beri hep eelif diyoduk ama ben sonra başka isimler aradım ama şu son abidik gubidik isimleri okudukça kafam karıştı çünkü bazı isimler nett bi yerde çok güzel ken başka bi yerde çok kötü bi anlamı oluyo o yüzden insanın kafası karışıyo en sonunda yine Elifte karar kıldık.

Ben zeynep ismini cok begeniyorum, baska pek cok alternatifim vardi ama hicbiri beni zeynep kadar etkilemiyodu. Esim zeynepi istemedi, ananesinin ismi olan perihan'in kisaltilmisi olarak bana peri ismini onerdi, o anda asik oldum :) peri kizim o benimmm, dogduktan sonra da fikrim degismeyecek bence

Akrabamız doğum yaptı. Bir kız bir erkek yani ikiz:)
Kız:Asya
Erkek:Arda
Sevdiğim kız isimleri ise;Ekin,Başak,Ayça,Balım,Beste,Özel,Mucize,Pelin,Ada vs. daha var aklıma geldikçe eklerim.
Sevdiğim erkek isimlerine gelince Özgür,Akın,Göktuğ,Berk,Çağıl,Deniz(bu arada Deniz ismini sadece erkeklerde beğeniyorum)
Bebeklere çok eski isimleri koymayı uygun görmüyorum.Anneannesinin veya babaannesinin ismi diye koymak çok eski bi gelenek ve saçma.Devir değişti artık çocuğun isimleri de yeni ve anlamları güzel olan isimler olmalı diye düşünüyorum.Bi de yeni ve anlamı değişik,duyulmamış olsun diye garip garip isimler var onlar da saçma sonuçta çocuğun hayatı söz konusu.Benim ismim Pudra mesela aileme sırf bu yüzden sinir olmuşluğum vardır. Kimsede olmasın diye isim koymayın.Ve ben daha çok Türkçe isimlerden yanayım yine de ailelerin seçimi tabi ki.

Son düzenleme:
benim kızımın adı da zehra olcak babası istedi.
peygamber efendimizin kızının hz. fatımanın lakabı
fatmatül zehra
bizimki sadece zehra olacak

Kızımla 25 günlük olduk, ismi Zeynep Nil oldu

benim kızımda kasımda gelecek inşallah ismi ecrin ceren.. ceren eskiden beri hep koymak istediğim isimdi ecrinde hep hoşuma giderdi eşimde beğenince ecrin cerene karar verdik :))

Canım alınma ama Ecrin manası olmayan bir kelime topluluk gibi birşey
Birde bebek yarışmalarına bakıyorum ecrin ecrin ecrin 10 bebekten 8 ecrin etrafımdada tam 6 ecrin var artık duymak istemiyoru okul dönemlerinde artık soyadlarıyla çagırcaklar karışmasınlar diye..
Sadece Cerende güzel..

ecrin topluluk değil ,ödül,mükafat anlamına geliyor.yasin ve bakara suresinde geçiyor zaten bu anlamla meallerine bakarsanız anlaşılıyor yani.bu sebepten Allahın mükafatı gibi de söyleniyor.benim çevremde hiç ecrin yok oyüzden koyuyorum zaten çok olsa koymazdım :) yine de teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…