Bebekten sonraki yaşam daha mı rahat?

Umarım... Çok teşekkür ederim, amin çok sağolun...

Daha çok karışıyorlar canım. Uzun yıllar oldu ben doğum yapalı ama o günleri hala öfkeyle hatırlarım. Benim saflığımdı izin verdim ama cahildim ağzımı açamamıştım. Sen öyle yapma

Biliyorum, farkındayım tüm bunların. Tabi ki çiftken de aileydik. Eşimin ailesi oldukça baskın ve eşim ne kadar sinir yapsa da bağırıp çağırsa da eşimi takmıyorlar. Hatta üstüne sürekli ağıza alınmayacak küfürler ediyor kayınvalidem eşime herkesin içinde. Eli maşalı ve seviyesiz tipler. Ben hep seviyeliyim, muhattap olmuyorum bu sebepten bir tartışma yaşamadık. Yaşasaydık ilk önce yuvam dağılırdı hatta evime gelip bana şiddet uygularlardı, ailede bu tür olaylara şahit oldum çünkü... Dayak, küfür vs herşey var.

Benim amacım zaten onları sileyim bebek bahanesiyle değil. Ama evlerine buzdolabı aldılar sürekli arayıp gel bak diyorlar geçen gün. En azından böyle saçma şeylerden kurtulmak. Ben hayır gelemem diyorum, neden diyor. Bir sebep söylüyorum misal işim var diyorum. Sonra yap diyor, buraya gel burda yap diyor. Sürekli ısrar. Ben kapatıyorum eşimi arıyor. Eşim hayır dese akşam babası sürekli arayıp çağırıyor. Eşim bağırıyor kapatıyor, babası 3-4 kez daha arıyor yatana kadar. Çok garip bir aile. En azından bebek olunca uyuyor, hasta, hava soğuk vs. desem bir sebebim olacak.

Ben anaokulu öğretmeniyim, çocuk gelişimi okudum. Ve yapım gereği çoğunlukla sabretsem de bir yere kadar. Hele ki bebeğim söz konusuysa hayatta izin vermem bebeğimi yetiştirmelerine kafalarına göre. Çünkü bebek yetiştirmekte bilgim var en azından teoride. Yani bu konuda sessiz değilim, kurallarımı koyabilirim. İnşallah düzenimi kurabilirim bir şekilde...

Asıl bebek olduktan sonra daha çok gelecekler ve daha çok çağıracaklar.Kayınvalide ve kayıınpeder için diyorum.
Arkadaşların muhtemelen daha anlayışlı olur.

Gelsinler valla ona razıyım, sadece beni saçma sapan şeylerle çağırmasınlar. O eve gitmek artık ruhumu daraltıyor

Evet o tiplere karşı daha kolay işimiz.

Hadi ya valla pek hevesli k.v. şimdiden hayaller kuruyor parka çıkartırım dünürümle (benim annemle) beraber senin işin olduğunda diyor. Ama aynı zamanda yapı olarak oldukça üşengeçtir. Çok kendini yıpratacak gibi görünmüyor. Ben bir kere bebekten sonra çalışırım vs. demiştim. Kendi annem de gülerek eyvah bize kaldı bebek dedi kayınvalideme. Aman aman valla naparız biz kendimize zor bakıyoruz dedi o da gülerek. Öyle pek heveslisi değil gibi. Hiç duymadım yani.

Bilmişliğine bilmiş ama ben şöyle böyle yap dese zaten onu dinlemem. Çocuk gelişimi mezunuyum. Pratik bilgim yok ama çocuk psikolojisi vs. bilgim var. Yaşım da 30 zaten, çok bilmiyor değilim çevremden falan hep öğrendim bazı şeyleri.

Eşim annesinin cahilliğini ve ne cazgır olduğunu biliyor. Hamilelikte daha da üstüme düşer oldu, bebek için de ben şimdiden konuşuyorum. Bak ailen yarın öbür gün bana müdahele edemez diye ben dolduruyorum. Bebeğimi asla yollamam oraya, isteyen gelsin sevsin gitsin. Zaten kış bebeği. Bu da bir artı benim için. Bakalım neler olacak?

Di mi o da doğru valla... Bunlar bir de koloni halinde gezerler hep, 15 kişi en az. Neymiş bu bebek merakı kardeşim valla 3 yıl biraz da bu sebeplerden çocuk yapmadım. Ama nereye kadar?

Ben hayır desem de bunlar anlamıyor ki... Zaten öyle haber vermezler bize, çat kapı gelirler. Hele kayınpeder... Dediğini yaptırana kadar arar. Eşimin istemediği bir olay vardı. Bir akşam hiç abartmıyorum en az 8-9 kez aradı ta gece 1e kadar. En son eşim de illallah ediyor

Valla ilk zamanları, lohusalığı geçtim, herşeyi göze aldım hazırlıklıyım onlara. Sonrası daha önemli. Valla eltin en güzelini yapıyor bence...

Tabikide hayatiniz degisir bebeginize odakli dusunursunuz daha cok ama kv karisan bi tipse cocuk olduktan sonra bu artacak ve seni iki kat sinir edecektir çocuk var diye daha anlayisli olmalarini bekleme tam tersi torunumu ozledim gelin yada geliyoruz laflarini sklikla duyabilirsin arakadaslarina akrabalarina gelince zaten gitmeyen bi tipsen gorusmelere zaten gelmiyodu cocukta bahane oldu diyebilirler cunku ben sahsen cocugum var gelemiyorum diyenleri şuan daha iyi anliyorum cunku ben kizimla heryere gidebilirim bahane sebebi değil ama bu kadar olumsuzluktan sonra sunu soyleyim kesinlikle pişman olmayacagin tek şey ve bebegine yogunlastigin için disardaki insanları daha az kafana takacaksin kv kp ilk bas biktirabilir ama 1 sene geçince dank edecek kurallarini snrlarini koyacaksn oda hallolacak sonra cocugunla parka gideceksin kafan dagilacak bence sen çocuk yap iyi olur çocuk iyidir cogalin

Evet çok doğru. Nereye kadar? Bebek illa ki büyüyecek, anaokuluna, okula başlayacak. İnşallah bebekle kırarım şu alttan alma olayını. Birkaç kez lafı oturtsam gerisi gelecek

Aslında ben de tam anlattığın gibiyim biliyor musun? Ailem de aynı dediğin gibi bana sonsuz güvenirler, hiç şüphem yok o konuda. Ama ben de kendi annem olsun haksızsa haksızdır. Karakter olarak da anlattığın gibiyim. Kolay kolay kimseye saygısızlık etmem, kavga nedir bilmem şu hayatımda. Asla da kibarlığımı bozmam.

Ama gel gelelim benim tıkandığım nokta, o kibarca had bildirme olayı. Bir onu yapamıyorum sanki dilim tutuluyor İnan aklıma bir cevap bile gelmiyor verecek. Neden böyle oluyor ki? Bu da bir meziyet sanırım. Ve bende yok :)

Ay bu konuda hic olumlu bise soyleyemicem malesef
Kv kp derdi bende cok yok da oglum dogunca ikisi de kendilerince triplere girdiler
Anlatsam roman olur
Sonuc su anda ikisine de gostermiyorum icim rahat yuvam huzurlu sukurler olsun

Gerçekten mi? Valla benim sanırım o şansım da olmaz. Öyle lanet tipler ki anlatamam. Çok şey gördüm evlendiğimden beri, ailede pek çok şiddet olayına bile şahit oldum. Hatta yaşlı anneanne bile elinde sopayla kavgaya girişiyor yaşadıkları yerde...

Biraz pratik yaparsın canım, kendini de zamanla da geliştirisin
Bşr bakmışsın ustalıkla laf sokan biri olup çıkmışsın
Takma kafana. ...

Bebegimi erken uyuttugum icin pek gideniyoruz esimin ailesine. Hatta hamileligimin son donemlerinde artik gidememeye basladim. Kendi ailem zaten yanimda degil. Esinize bagli butun bunlar. Bastan sinirlari cizin mutlaka.

Ben de hamileliğimden beri hiç gitmedim diyebilirim. Bel ağrım ve bulantım çok oldu. Evet baştan almak istiyorum ben de önlemimi...

Neden her istedikleri oluyor onu anlamadım eviniz barkınız ayrı ne gitmek zorundasın nede başka bir şey herkes kendi hayatını istediği gibi yaşamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…